Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Για να μην κοψω την ροη που εχει παρει τοση φόρα στ νημα και ειναι ευτυχημα θα ερθω λιγο σ'αυτο το αρχικο...με ενα ανεκδωτο.

Γιατί δεν ξεκινάτε από τα βασικά?
Τι είναι ζωή? τι είναι ζωντανό και τι όχι?
Μετά πάμε στα πιο δύσκολα....

Για να σας δω....

Το ανεκδωτο τωρα...πριν καμποσα χρονια...(αχ πως περναν τα ερμα...καπου 96-98 ηταν ) ημασταν μια μεγαλη παρεα που οταν ειχαμε την ευκαιρια βρισκομασταν στην εξοχη σ'ενα μεγαλο σπιτι ενος φιλου, και καναμε συζητησεις μεχρι πρωϊας με καποιες δωσεις μουσικης...Αυτες οι συζητησεις κατεληγαν ΠΑΝΤΑ στα ιδια πραγματα οντας οι μισοι η οι περισσοτεροι αθεοι η αγνωστικιστες και μια μεριδα απο αυτους που πιστευουν στο Θειο. Και βεβαια η ερωτηση ερχοταν παντα στο "Τι ειναι Ζωη"...
Μιλαμε (το επαναλαμβανω) για συζητησεις μεχρι πρωϊας και οποιος αντεξει.

Μεταξυ μας ηταν μια φιλη Dr. βιολογιας και ηταν ηδη ερευνητρια σε ενα Ιατρικο κεντρο ερευνας, και ενας Μεξικανος φιλος που επεσε απο σποντα στο Ecole Polytechnique, να κανει ενα ντοκτορα σχετικα με Sciences Cognitives και Perceptionσ, σημερα διδασκει σε πανεπιστημιο στην χωρα του...αυτο για να πω οτι υπηρχαν ατομα που ειχαν γνωση του αντικειμενου...

Ε λοιπον ποτε δεν καταληγαμε να ορισουμε τι ειναι ζωη...Οταν χρησιμοποιω τον πρωτο πληθυντκο ειναι για να μην θεωρηθει οτι εγω ο πιστος σπασικλας δεν παραδεχομουν καποιο συμπερασμα.
Οχι. Ακομα και η κοπελα που σας ελεγα κατεληγε σ'αυτο...δεν μπορουμε να πουμε καθοριστικα τι ειναι Ζωη. Προσεγγισεις πολλες αλλα παντα υπηρχε μια instance.

To τι ειιναι ζων, τι ειναι οργανισμος κλπ ναι... συν η πλην...αλλα "Ζωη" οχι...

Απο τοτε μεγαλωσαμε ακομα αλλα δεν αλλαξαν πολλα πραγματα.

Eγω προσωπικα εχω κατασταλαξει σε αυτο : " >>> Εγω ειμαι η Ζωη" Ιω. 14 " Εγω ειμαι η Ζωη και η Ανασταση, οποιος πιστεψει σε μενα θα ζησει ακομα κι αν εχει πεθανει" Ιω. 11:25 Λογος Κυριου
Ο μονος στον οποιο εμπιστευομαι απο τοτε και μεχρι σημερα και πιστευω μεχρι το τελος.

Κατα τ'αλλα...ολλα αυτα τα ευρηματα η θεωριες ( η απλα υποθεσεις) κλπ... περι κουαντας, παραλληλα δεν ξερω γω τι, κοσμικες σουπες και αλλα τοιαυτα, και να ισχυουν (που ισχυουν) κατ 'εμε δεν ειναι παρα (συγνωμη θα το πω στα ξενικα τα Ελληνικα μου δεν με βοηθουν) το diaspositive, H Interface αν θελετε της ψυχης με τον κοσμο στον οποιο βρισκεται. Αμα γινεις τυφλα στο μεθυση η στα ναρκωτικα δεν ειναι θεμα λιγοτερης ψυχης η αλλοιωσης κλπ...ειναι οτι εκαψες το καντραν με το οποιο εχεις επαφη σ'αυτον τον κοσμο...

Αυτα τα λιγα, και φυσικα προσωπικα που δεν εκφραζουν παρα την δικη μου αντιληψη, οπως συμβαινει για τον καθενα μας σε αυτα τα θεματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α κατι αλλο...διαβασα το ποστ του Στελιου που κανει αναφορα στον "πανθεϊσμο" του Σπινοζα....

Achtung Achtung !!!

O oρος για οποιον δεν ειχει μυηθει στο Σπινοζισμο μπορει να φερει περισσοτερο συγχυση παρα να τον διαφωτισει κυριως με οτι το ευρυ κοινο ακουει με την εννοια "Πανθεϊσμος".

Ειναι τεραστιο κεφαλαιο. Καλυτερα θα ηταν να εννοηθει σαν "Πανενθεϊσμος" και ο ορος "παραλληλισμος" θα ηταν αρκετος για να προσεγγισει την doctrine.

Αλλα ειναι τεραστειο κεφαλαιο στο οποιο δεν μπορουμε να επεκταθουμε σ'αυτον τον χωρο.

ΥΓ

Πάμε και στο βίντεο με τις αλήθειες:

Για την σύγχρονη επιστημονική σκέψη, η αισθητή υλική πραγματικότητα
σε οποιοδήποτε επίπεδο, αποτελεί ένα matrix, δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα,
την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία, μέσω των εγκεφαλικών διαδικασιών...

Λογικό συμπέρασμα:

Ό,ΤΙ και αν ακούσω σε αυτό το βίντεο, θα είναι ένα ψέμα, μιας και αυτό το βίντεο ή η διάλεξη συμπεριλαμβάνεται στο matrix (ψεύτικη εικόνα).

:a0210: :a0210: :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Τι να σε πατάξω? Εσύ έγραψες πως δεν ασχολείσαι με παραμύθια και μετά γράφεις αυτό:

με του που πεθαίνει αυτός ο άνθρωπος επιστρέφει, στον χυλό ενέργειας των συμπάντων μέχρι να χρησιμοποιηθεί στις προβολές καμπυλώσεις του χωροχρόνου, άλλων ζωντανών οργανισμών.

είναι τόσο περίεργο που σε ρωτάω να το αποδείξεις? Μου λες ότι υπάρχουν άλλες διαστάσεις βάσει θεωριών οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί. Οκ, για χάρη της κουβέντας να το δεχτώ, αν και μοιάζει τελείως αντιεπιστημονικός αυτός ο τρόπος συζήτησης. Σε ρωτάω, λοιπόν, ευθέως:

Αφού υπάρχουν πράγματα που δεν φαίνονται και δεν κατανοούνται ακόμα ούτε επιστημονικά, γιατί λέει παραμύθια ένας πιστός όταν υποστηρίζει πως Θεός υπάρχει ασχέτως αν δεν τον βλέπουν τα μάτια σου? Τι διαφορά έχει το ''δεν ξέρω και δεν γνωρίζω'' του επιστήμονα από το ''δεν ξέρω και δεν γνωρίζω'' του πιστού? Γιατί το πρώτο καλείται θεωρία και το δεύτερο παραμύθι?

ΥΓ

Πάμε και στο βίντεο με τις αλήθειες:

Για την σύγχρονη επιστημονική σκέψη, η αισθητή υλική πραγματικότητα
σε οποιοδήποτε επίπεδο, αποτελεί ένα matrix, δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα,
την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία, μέσω των εγκεφαλικών διαδικασιών...

Λογικό συμπέρασμα:

Ό,ΤΙ και αν ακούσω σε αυτό το βίντεο, θα είναι ένα ψέμα, μιας και αυτό το βίντεο ή η διάλεξη συμπεριλαμβάνεται στο matrix (ψεύτικη εικόνα).

Η πρώτη φορά που βλέπει κάποιος το βίντεο είναι οδυνηρή, στη χριστιανική νεκρώσιμη ακολουθία υπάρχει το τρομερό "Θρηνώ και οδύρομαι, όταν εννοήσω τον θάνατον... "
Είδες πόσο πονάει το ότι δεν θα υπάρχεις μετά το τέλος της ζωής σου. Μπορεί να το "εννοήσει" αυτό το ανθρώπινο μυαλό; Με τίποτα. Σίγουρα είναι ψέμα. Ή δεν είναι;

Η πρώτη φορά που βλέπει κάποιος το βίντεο είναι οδυνηρή, στη χριστιανική νεκρώσιμη ακολουθία υπάρχει το τρομερό "Θρηνώ και οδύρομαι, όταν εννοήσω τον θάνατον... "
Είδες πόσο πονάει το ότι δεν θα υπάρχεις μετά το τέλος της ζωής σου. Μπορεί να το "εννοήσει" αυτό το ανθρώπινο μυαλό; Με τίποτα. Σίγουρα είναι ψέμα. Ή δεν είναι;

Δεν ποναει καθολου...Γιατι ποναει οτι δεν υπηρχες πριν γεννηθεις ;;;

"Δεν θα δω τι θα γινει μετα " ε και... σαμπως ειδες τι εγινε πριν ;

Ξεκοληστε απο το συγκινησιακο οταν αναφερεστε στην Μεταφυσικη.

Γιαυτο εβαλα αυτο (πριν καμποσες σελιδες) ...

The Truth.png

... γιατι οι αισθησεις του ανθρωπου (πιο συγκεκριμενα το ευρος αισθησεων)
παιζουν παιχνιδια με αυτο που ο ανθρωπος προσλαμβανει ως βεβαιοτητα.

Ας πουμε ...

Ολοι συμφωνουμε (θελω να πιστευω) οτι εμεις (και η Γη) περιφερομαστε γυρω
και ΕΞΩ απο τον Ηλιο. Αν το κατωφλι της ορασης ξεκινουσε απο το 1 KΗz και πανω
τοτε ΔΕΝ θα λεγαμε οτι περιφερομαστε γυρω απο τον Ηλιο αλλα .... ΜΕΣΑ σ'αυτον.
Γιατι ολο το ιονισμενο πλασμα που κυκλοφορει απο την επιφανεια του Ηλιου μεχρι
την ζωνη αστεροειδων και λιγο παραπερα (τον Δια) ξεκινα να ακτινοβολει απο αυτη
(~1 Khz) την συχνοτητα.

Αρα .... το πεπερασμενο των ανθρωπινων αισθησεων, εχει καταστησει το Μερικον
ως κυριαρχον Ολον. Και τετοιου ειδους πλανες δεν παιζονται μονο με τα αισθητηρια
οργανα αλλα κυριως με τα αντιληπτικα (πνευματικα) οργανα. Οταν βλεπω τον
εναστρο νυχτερινο ουρανο ... τι βλεπω ? Τα αστρα που υπαρχουν εκει ! Σωστα ?

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ...

Μερικα απο αυτα εχουν ανατιναχθει και σβησει .... αυτη την στιγμη που μιλαμε.
ΑΡΑ ... τι βλεπω ?

ΤΙ ΒΛΕΠΩ ? :laugh::laugh::laugh::laugh: .... κατι βλεπω, σωστα ? .... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?

Ειναι πραγματικο αυτο που βλεπω ? Αν δεν ειναι .... τοτε τι ειναι ?
Ποια ειναι η πραγματικοτητα ? Η πραγματικοτητα του Ολου και του Τωρα !
Οχι χαλιφιες δικηγοριστικες ..... πειτε ... :ears:

...

Μερικα απο αυτα εχουν ανατιναχθει και σβησει .... αυτη την στιγμη που μιλαμε.
ΑΡΑ ... τι βλεπω ?

ΤΙ ΒΛΕΠΩ ? :laugh::laugh::laugh::laugh:
Ειναι πραγματικο αυτο που βλεπω ?
Αν δεν ειναι .... τοτε τι ειναι ?

Ενα αποτυπωμα της αληθειας... για να ολοκληρωσω την προταση του Ιωαννη παραπανω. Εγω ειμαι ο Δρομος, η Ζωη ΚΑΙ η Αληθεια.

E την ειπες την χαλιφια .... :laugh:

Ειπαμε οτι ο ανθρωπος στηριζεται στις αισθησεις και στην αντιληψη .... ΚΥΡΙΩΣ.
Οτι αποφευγει αφηρημενες θεσεις και υπερβασεις που δεν εχουν σχεση με την
βεβαιοτητα της παρατηρησης. Αυτο δεν ειπαμε ?

Θα αφησουμε χαραμαδα σ'αυτη την σταση βεβαιοτητας ? Η οχι ? ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ιδών ο Πιλάτος ότι ουδέν ωφελεί, αλλά, μάλλον θόρυβος γίνεται, παρέδωκεν αυτήν (την λογική του διαλέγεσθαι) ίνα σταυρωθεί...

Καλή συνέχεια.

Ότι να'ναι όμως.

Ειλικρινά... από αυτά που λέει (και έχει πει) ο Δανέζης αυτό κατάλαβες?
Η καμπύλωση του χωροχρόνου έχει να κάνει με την ύλη και τις εκφράσεις της και σε τίποτε δεν έχει να κάνει με αυτά που συζητάμε όπως πχ. ζωή ή ψυχή.

Για πες μας τι είπε ο Δανέζης για τη "αντίληψη"? για την "συνειδητότητα"?

Πρέπει να τα ξαναδεις τα video του φοβάμαι...

Ιδών ο Πιλάτος ότι ουδέν ωφελεί, αλλά, μάλλον θόρυβος γίνεται, παρέδωκεν αυτήν (την λογική του διαλέγεσθαι) ίνα σταυρωθεί...

Καλή συνέχεια.

ε ναι...

και εγώ θα παραδώσω σύντομα...

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Οχι χαλιφιες δικηγοριστικες ..... πειτε ... :ears:

Ναι, ναι είναι χαλιφιές δικηγορίστικες τα υπόλοιπα και είναι σούπερ επιστημονικά τα ΟΛΑ, τα ΜΕΡΗ, τα ΚΩΛΟΜΕΡΗ και οι συμπαντικές σούπες, των οποίων την λειτουργία κατανοούμε κατά 1,365226224% είναι πιο σαφή και ξεκάθαρα.:D

Το καλύτερο, όμως, δεν στο έχω πει ακόμα...

Προσπαθείτε να καταλάβετε πράγματα ακατάληπτα χρησιμοποιώντας τις ίδιες πεπερασμένες αισθήσεις που χρησιμοποιούμε και μεις οι υπόλοιποι καταραμένοι. Και όχι μόνον τα καταλαβαίνετε (άσχετα αν δεν φαίνονται, μετριώνται, αποδεικνύονται) χρησιμοποιώντας τα ίδια αισθητήρια με όλους τους άλλους, κάνετε και θεωρίες από πάνω!! Είστε πραγματική αποθέωση!! (σόρρυ για την χρήση της απαγορευμένης λέξης αφού θεός δεν υπάρχει...)

Αν ζούσε ο Αριστοτέλης, θα κατέβαινε από τα Στάγειρα να σας πετάξει στον Καιάδα!!:D

Ναι, ναι είναι χαλιφιές δικηγορίστικες τα υπόλοιπα και είναι σούπερ επιστημονικά τα ΟΛΑ, τα ΜΕΡΗ, τα ΚΩΛΟΜΕΡΗ και οι συμπαντικές σούπες, των οποίων την λειτουργία κατανοούμε κατά 1,365226224% είναι πιο σαφή και ξεκάθαρα.:D

Το καλύτερο, όμως, δεν στο έχω πει ακόμα...

Προσπαθείτε να καταλάβετε πράγματα ακατάληπτα χρησιμοποιώντας τις ίδιες πεπερασμένες αισθήσεις που χρησιμοποιούμε και μεις οι υπόλοιποι καταραμένοι. Και όχι μόνον τα καταλαβαίνετε (άσχετα αν δεν φαίνονται, μετριώνται, αποδεικνύονται) χρησιμοποιώντας τα ίδια αισθητήρια με όλους τους άλλους, κάνετε και θεωρίες από πάνω!! Είστε πραγματική αποθέωση!! (σόρρυ για την χρήση της απαγορευμένης λέξης αφού θεός δεν υπάρχει...)

Αν ζούσε ο Αριστοτέλης, θα κατέβαινε από τα Στάγειρα να σας πετάξει στον Καιάδα!!:D

Για να σε διορθώσω... το ποσοστό του σύμπαντος που κατανοούμε ΔΕΝ είναι τόσο μεγάλο.
Τόσο ίσως να είναι σε 100δες ή χιλιάδες χρόνια.
Το ποσοστό του σύμπαντος που έχουμε αντιληφθεί (με τον ένα ή άλλο τρόπο) ότι υπάρχει (ότι είναι εκεί) απλά είναι όσο αναφέρεις.

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

ε ναι...

και εγώ θα παραδώσω σύντομα...

Εμ? Όταν σου λέει για την νεκρώσιμη η οποία είναι εξόδιος ακολουθία λέγοντας:

ένθα ουκ έστιν πόνος, ου λύπη, ου στέναγμος
αλλά ζωήν ατελεύτητος

και εκείνος μένει στο Θρηνώ και οδύρομαι και γράφει ''Είδες πόσο πονάει το ότι δεν θα υπάρχεις μετά το τέλος της ζωής σου''...είμαι για να παίρνω τα βουνά.

:smile::smile:

Για να σε διορθώσω... το ποσοστό του σύμπαντος που κατανοούμε ΔΕΝ είναι τόσο μεγάλο.
Τόσο ίσως να είναι σε 100δες ή χιλιάδες χρόνια.
Το ποσοστό του σύμπαντος που έχουμε αντιληφθεί (με τον ένα ή άλλο τρόπο) ότι υπάρχει (ότι είναι εκεί) απλά είναι όσο αναφέρεις.

:flipout:

Εν ναι καλέ!! Επιδίκασα και τα έξοδα σε μας τους εναγόμενους και έβαλα και παραπάνω!! Είδες τι λάρτζ που είμαι?:D

Βασικα τα ελεγε η βιολογια του γυμνασιου.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

c : an organismic state characterized by capacity for metabolism, growth, reaction to stimuli, and reproduction
2
a : the sequence of physical

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ αδύναμος ορισμός:
ένας ενήλικας σε καταστολή δεν έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρεται ο "ορισμός" προκειμένου να υπάρχει ζωή.

Περιμενω απαντηση απο τον Γιωργο.

Θα σ'αναλαβω μετα ... :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

... Είδες τι λάρτζ που είμαι?:D

Πολύ λαρτζ αδερφέ! :a0210:

Γιααααα πες? :D

Προλαβαίνω να πάω να κατουρήσω ή θα καταστήσω την συμπαντική σούπα περισσότερο αλατισμένη του δέοντος?:aetsch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

Γιααααα πες? :D

Μα τι να πω ?

Το βιντεακι πανω στο οποιο στηριξα την αποψαρα μου, ειναι hypothesis ....
Οσο χαλαρη ηταν η ερωτηση του Stel67 .... αλλο τοσο χαλαρη ηταν η απαντηση μου.

hqdefault.jpg

Εσεις (συγκεκριμενα ο προβολικος) θελετε αερογεφυρα κατευθειαν στο συμπερασμα !

Kατσε ντε ..... ΚΑΤΣΕ ΝΤΕΕΕΕ ..... :laugh::laugh::laugh::laugh: ..... δεν λειτουργει με ΣΑΛΤΟ η ερευνα.

E μα δεν σου ζητάμε να μας διδάξεις βρε Μάνο. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις Αθήνα- Θηβα μέσω Πεκίνου.
Τα βασικά τα ξέρουμε, μπες στο ψητό.
Μην φοβάσαι, αν δεν καταλαβαίνουμε θα σε ρωτήσουμε.
Να φοβάσαι μόνο μην ρωτησουμε επειδή καταλαβαίνουμε! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο

Μα τι να πω ?

Το βιντεακι πανω στο οποιο στηριξα την αποψαρα μου, ειναι hypothesis ....
Οσο χαλαρη ηταν η ερωτηση του Stel67 .... αλλο τοσο χαλαρη ηταν η απαντηση μου.

hqdefault.jpg

Εσεις (συγκεκριμενα ο προβολικος) θελετε αερογεφυρα κατευθειαν στο συμπερασμα !

Kατσε ντε ..... ΚΑΤΣΕ ΝΤΕΕΕΕ ..... :laugh::laugh::laugh::laugh: ..... δεν λειτουργει με ΣΑΛΤΟ η ερευνα.

Τι αερογέφυρα βρε ζούμουρ?

Με αυτά που γράφετε, ούτε σαμάρι δεν φτιάχνετε!!!:D