Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Εγω παντως απο το υφος του Οπενχαιμερ ... δεν καταλαβα αν ΟΝΤΩΣ νιωθει οικτο η αλαζονια
λεγοντας τα περι "I am become Death, the destroyer of worlds". Νομιζω οτι ο Χαρρυ Τρουμαν
του ανεθεσε το Manhatan Project ΟΧΙ για να χτισουν το πρωτο πυρηνικο εργοστασιο ηλεκτροδοτησης
αλλα για κατι αλλο. ΗΞΕΡΕ ... οτι αν εφταναν σε ενα επιτευγμα ... αυτο θα ηταν για ΚΑΚΟ.
Ο πολεμος μεσουρανουσε.

Τωρα βεβαια, ο Οπενχαιμερ δεν ηταν μονος του. Ειχε και εκεινον τον Φερμι.
Ο οποιος για μενα ηταν το μεγαλο brain πισω απο το project. Ετσι νομιζω, δηλαδη.
Δεν προκειται να βρουμε ακρη με το αν ενθουσιαζονται (η συντριβονται) ερευνητες
τετοιου βεληνεκους .... διοτι κλεινονται πολυ ερμητικα στον εαυτο τους, ακομα και
οταν δειχνουν οτι συγκινουνται.

Φευγουμε απο το θεμα, Χρηστο.

Και η κουβεντα ξεκινησε απο το αν μπορουν να συσχετισθουν ηλεκτρονια (μεσω γεννας)
αναμεσα σε γεννητορες και βλαστους. Κατεθεσα οτι ειχα να καταθεσω με την επισημανση
στον Stel67 οτι "δεν ειναι απιθανο".

Your move -bye- ....

Εγω παντως απο το υφος του Οπενχαιμερ ... δεν καταλαβα αν ΟΝΤΩΣ νιωθει οικτο η αλαζονια
λεγοντας τα περι "I am become Death, the destroyer of worlds". Νομιζω οτι ο Χαρρυ Τρουμαν
δεν του ειχε αναθεσει το Manhatan Project για να χτισουν το πρωτο πυρηνικο εργοστασιο
ηλεκτροδοτησης. ΗΞΕΡΕ ... οτι αν φτασουν σε ενα επιτευγμα ... αυτο θα ηταν για ΚΑΚΟ.
Ο πολεμος μεσουρανουσε.

Τωρα βεβαια, ο Οπενχαιμερ δεν ηταν μονος του. Ειχε και εκεινον τον Φερμι.
Ο οποιος για μενα ηταν το μεγαλο brain πισω απο το project. Ετσι νομιζω, δηλαδη.
Δεν προκειται να βρουμε ακρη με το αν ενθουσιαζονται (η συντριβονται) οι ερευνητες
τετοιου βεληνεκους .... διοτι κλεινονται πολυ ερμητικα στον εαυτο τους, ακομα και
οταν δειχνουν να συγκινουνται.

Φευγουμε απο το θεμα, Χρηστο.

Και η κουβεντα ξεκινησε απο το αν μπορουν να συσχετισθουν ηλεκτρονια (μεσω γεννας)
αναμεσα σε γεννητορες και βλαστους. Κατεθεσα οτι ειχα να καταθεσω με την επισημανση
στον Stel67 οτι "δεν ειναι απιθανο".

Your move -bye- ....

Οίκτο? Αλλαζονία ι Οπενχάϊμερ?
το αντίθετο νοιώθει βρε Μάνο... Δεν βλέπεις? Ο άνθρωπος είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα, είναι ένα ράκος με όλη τη σημασία της λέξης.

όσον αφορά τον συσχετισμό των ηλεκτρονίων μέσω γέννας... στο ξαναλέω για πολλοστή φορά:
ή ο συσχετισμός είναι μεταφυσικός ή θα πρέπει να προτεινεις τον μηχανισμό που δημιουργεί αυτή την συσχέτιση.
Τον μηχανισμό που υπάρχει μόνο μέσω γέννας και πως αυτός τελικά επηρρεάζει ηλεκτρόνια (μόνο στον εγκέφαλο και όχι στον αφαλό για παράδειγμα), και πως αυτός ο επηρρεασμός φτάνει σε επίπεδο συνειδητότητας ώστε να πετάγεται από τον 'υπνο του έντρομος κάποιος.
Το να λες δεν είναι απίθανο είναι σαν να λες δεν είναι απιθανο την ειδική και γενική θεωρία της σχετικοτητας να την έγραψαν γάτες και ο Αινστάϊν απλά να τους έκλεψε το κείμενο.

Πάω για ξάπλα!

Eγω ομως ... δεν ειμαι εδω ως επιστημονας. Ως ανεμοπορος ειμαι.

Αν αραιωσει η ατμοσφαιρικη πιεση (εγκυροτητα θεωριας) πεφτω κατω.
Και το ιδιο κανουν και αρκετοι ακομη. Αυτο μας δενει !!!!!
Η νοερη ιχνηλατηση, οχι η επιστημονικη βεβαιοτητα.

Η τελευταια ειναι για εσας (και κανεις δεν σας την αγγιζει).

Καλη ξεκουραση -bye-

Παιδιά δούλευα όλη μέρα και τώρα βλέπω, σώνει και καλά επειδή κάποιοι άνθρωποι έγραψαν ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή, και εκεμεταλευόμενοι την ανθρώπινη ανάγκη για ελπίδα, το έχουν πάρει μερικοί σκοινί κορδόνι ότι υπάρχει. Φυσικά και υπάρχει. Είναι άλλων όντων. Μετα τον θάνατο σου δεν υπάρχεις εσύ. Αυτό το παραμύθι είναι ξεπερασμένο.

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Υπαρχεις ως συμπαντοσουπα δηλαδη, αλλα αφου δεν υπαρχει αναμνηση της προηγουμενης συνειδησης στην ουσια η προηγουμενη συνειδηση δεν αντιλαμβανεται οτι συνεχιζει να ζει ως κατι αλλο.

Σχετικά με τις θρησκείες αμφιβάλει κάποιος από εδώ μέσα ότι ένας απλός άνθρωπος με πολύ ισχυρή θέληση και χωρίς καν το γνωστικό επίπεδο που έχουν τα περισσότερα μέλη από εδώ μέσα, μπορεί να δημιουργήσει μια θρησκεία το ίδιο ισχυρή όσο ο χριστινισμός, ο βουδισμός, κλπ ;

Κατι σαν την μινι σειρα childwood ends δηλαδη.
Edit: πηγαινε προσθηκη στο απο πανω post μου

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Υπαρχεις ως συμπαντοσουπα δηλαδη, αλλα αφου δεν υπαρχει αναμνηση της προηγουμενης συνειδησης στην ουσια η προηγουμενη συνειδηση δεν αντιλαμβανεται οτι συνεχιζει να ζει ως κατι αλλο.

Σε αυτή τη ζωή αντιλαμβάνεσαι αυτό, στις άλλες δεν ξέρω, ίσως ένα σκουλήκι ή άλλα όντα να αντιλαμβάνονται άλλα πράγματα.

Δηλαδή ξυπνάς κάποια στιγμή και είσαι στα 4 να δοξάζεις τον Κύριο. Ουτε φαγητό ούτε γυναίκες, ούτε ποτό ούτε hi-end, ούτε 4k. Αντιλαμβάνεσαι οτι ετσι θα είσαι για μια αιωνιότητα και αφού δεν υπάρχει η ανάμνηση της προηγούμενης ζωής, αναρωτιέσαι πως έμπλεξες έτσι κι αν μπορούσες να είχες κάνει κάτι να το αποφύγεις... :)

Για να το αποφυγεις ... πρεπει να χεις ΚΑΠΟΙΑ αναμνηση απο φαγητο, γυναικες, hi-end, 4K.
Να μπορεις να συγκρινεις κατι με κατι.

Αν δεν θυμασαι τιποτα ... και ενα βοτσαλακι στη λιμνη να πετας .... you are 100% happy !!! :p
Και νομιζω εκει βρισκεται η ευτυχια ενος 4χρονου. Τρεχει πανω κατω, δεν ξερει γιατι τρεχει
και ειναι 100% happy. ΕΝΤΕΛΩΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ! Ποιος απο μας, με τοσα λιγα, ευτυχει τοσο πολυ ?

Yπ οψιν υπάρχουν δέκα χιλιάδες τρόποι να κερδίσεις την ΑΙΩΝΙΌΤΗΤΑ στη μικρή σου ζωή. Με ισχυρότατη θέληση. Ο Όμηρος βρήκε τρόπο να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από τον Χριστό, ο Μότσαρτ, Ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Σωκράτης και από την ανάποδη ο Χίτλερ, ο Ηρώδης δεν φτάνει που έχεις την δυνατότητα έχεις και εναλλακτικές.

Μα το θεμα δεν ειναι γενικα συνεχιζουμε να υπαρχουμε ως κατι που ανακυκλωνεται.
Και εγω λιπασμα θα γινω για τα φυτα.

Το θεμα ειναι εαν η συνειδηση μας συνεχισει να αντιλαμβανεται οτι εξακολουθει να υπαρχει. Ετσι ωστε να βιωνουμε μια αιωνια ζωη.
Αν δεν υπαρχει αναμνηση της προηγουμενης ζωης, ο εαυτος που εχουμε τωρα στην ουσια εχει πεθανει.
Ακομη και κλωνο βεβαια να φτιαχναμε με τις αναμνησεις καρμπον, ΕΚΕΙΝΟΣ θα ηταν ευτυχισμενος γιατι θα νομιζε οτι ειναι εμεις.
Εμεις ομως στην ουσια θα ειχαμε τελειωσει.

Παντως αν ειναι να καταληξω ως ενεργεια σουπα ή κετσαπ χωρις αναμνηση της προηγουμενης συνειδησης δεν με νοιαζει αν θα ειμαι ευτυχισμενος.
ΕΓΩ θελω να συνεχισω να ζω αιωνια, οχι η συμπαντικη σουπα μου που δεν θα με θυμαται και θα νομιζει πως απλα ειναι μια νεα μορφη ζωης/ενεργειας.

Αν το συμπαν εχει βρει ενα τελειο τροπο ανακυκλωσης και μετατρεψει την ψυχη μου σε ενεργεια για το οπλο ενος μεγκατρον ποσως με ενδιαφερει. Ουτε με ενδιαφερει επισης αν θα γινω φωτονια στις ακτινες ενος ηλιου καπου εκει ψηλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να το συνεχισω αν αυτο συμβαινει...ΗΔΗ ειμαστε αθανατοι απλα δεν το θυμομαστε.
Γιατι πριν δημιουργηθουμε ως ανθρωποι ημασταν ισως σε εναν αλλο γαλαξια κατι αλλο που πεθαναμε και μετασχηματιστηκαμε σε ανθρωπους.
Αρα ηδη ζουμε απο απαρχης του κοσμου και θα συνεχισουμε να το κανουμε.
Σε καθε μετασχηματισμο ομως ξεχναμε ολους τους προηγουμενους μετασχηματισμους.

Αρα...ζουμε μοναχα μια φορα αλλα ταυτοχρονα και για παντα.

Χωρις να ειμαι σιγουρος ... ισως να διατηρεις την μοναδικοτητα σου ως συνειδηση (μετα θανατον).
Χωροταξικα ομως, η συνειδηση σου βρισκεται μεσα σε πολλες αλλες ... παρα πολλες αλλες.
Ειστε μια "συμπαντοσουπα" (:laugh::laugh::laugh:) απο ανακατεμενες συνειδησεις (χωροταξικα).

Βεβαια, εδω ξεκινουν καποιες αποριουλες και απο μενα τον ιδιο :p
Oπως αποκτησαν συσχετισμο καποια ηλεκτρονια (η φωτονια) οταν σχηματιζονταν
ο εγκεφαλος σου (μεσα στην μητρα της μανας σου) και μεχρι να πεθανεις
ετσι μπορουν να σχηματισουν νεους συσχετισμους τα ιδια κβαντα .... με αλλους φορεις.

Και να καταστραφει μερος (η το ολον) της κβαντικα συσχετισμενης σου συνειδησης.
Αρα ΠΑΛΙ .... σε θανατο καταληγεις (απλα, σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα).
Ολα αυτα που συζηταμε ειναι για να ανοιγουμε νεους οριζοντες πιθανοτητων.
ΟΧΙ, ντε και καλα, επειδη ο Hameroff και ο Penrose ... βρηκαν την ψυχη
της συνειδησης.

Last edited:

Α μαλιστα σιαμαιο τρανσφορμεησον δηλαδη.
Ενταξει....απο το ολοτελα καλη και η παναγιωταινα.
Θελω την σεβεν του βογιατζερ να κολλησει πανω μου.

Ίσως κβαντικά να επιβιώνουν αρχέτυπα κομμάτια του software παράδειγμα η αναπαραγωγή.

Δεν υπαρχουν βεβαιοτητες, μαγουλομωρακι -bye-

Aυριο μεθαυριο, οταν μεσα σε καποιον επιταχυντη ανακαλυφθουν νεα κβαντα με νεες ιδιοτητες,
ολα αυτα που συζηταμε σημερα θα εχουν ξεχασθει. Γιατι τα νεα super-duper κβαντα θα δινουν
τοσες πολλες πιθανοτητες ("αθανασιας") μεσα απο τοσους βαθμους ελευθεριας (η πλεξης)
που τα σημερινα .... απλα, δεν δινουν. Δεν μπορουν να δωσουν.

Το σημερινο μοντελο, ουσιαστικα ειναι το μοντελο Bohr (του προπροηγουμενου αιωνα).
Δηλαδη, μπαλιτσες που περιστρεφονται γυρω απο μπαλιτσες (και που και που, ξεφευγουν
μερικες). Τωρα (πολυ τελευταια) βλεπουμε οτι ο χωρος αναμεσα στις μπαλιτσες εχει πολυ
μεγαλυτερη σπουδαιοτητα απο τις ιδιες τις μπαλιτσες. Γιατι διαθετει spooky players
(τα φοβερα και τρομερα ΠΕΔΙΑ).

Δεν εχει τελειωμο αυτο το γαιτανακι αναζητησεων (του θεμελιωδεστερου).
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ .... !

Bασικά οι άνθρωποι είναι πολυ εγωιστές και δεν καταλαβαίνουν ότι εκτός από τους ίδιους η χωροχρονική καμπυλότητα στην οποία ζουν επηρεάζεται και από ένα δέντρο που και αυτό έχει τύχει να ζει την ίδια στιγμή. Την συκγεκριμένη στιγμή και το δέντρο καμπυλώνει τον χωροχρόνο τόσο όσο να υπάρχει στην ζωή του παρατηρητή. To δέντρο ζει την δική του ζωή, αλλά θα αναφωνήσει κανείς τώρα έχει ψυχή το δέντρο όταν πεθαίνει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ο Αϊνστάιν τα λέει αυτά.
Όχι εγώ. Αυτό το έβαλα επειδή όταν ο ίδιος Αϊνστάιν μιλάει έτσι, πόσο αστείοι είμαστε όλοι οι υπόλοιποι με την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα ξέρουμε όλα. Εμείς οι τιποτένιοι που δεν ξέρουμε αν θα ξυπνήσουμε αύριο το πρωί.

Δεν διαφωνώ Στέλιο. Κατάλαβα τι έγραφε αυτό που πόσταρες, απλά, μου φάνηκε ελαφρώς οφ τόπικ εξ' ου και ο πρόεδρος...my bad.

Γιάννη, απλά "πάτησα" στο post σου. Ποιος πρόεδρος?
Γιατί my bad?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τον βρήκα τον πρόεδρο.

Δεν διαφωνώ Στέλιο. Κατάλαβα τι έγραφε αυτό που πόσταρες, απλά, μου φάνηκε ελαφρώς οφ τόπικ εξ' ου και ο πρόεδρος...my bad.
Για ελα εδω εσυ :smash: ....

Αυτη την δουλεια θα χουμε τωρα, καθε φορα που θα γραφω "χαλιφιες δικηγοριστικες".
Θα βγαινουν τα λαβαρα της επαναστασης ? :laugh:

Kρυψε τις κουμπουρες σου .... γιατι δεν ειμαι ο Κιουταχης ! :proud: