ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣ
AVClub Fanatic
Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων
Υπάρχει αλλά δεν αποδεικνύεται...
Και η Κυρηναϊκή στη Λιβύη (βασικά το όνομα προέρχεται από την ελληνική αποικία Κυρήνη, όχι το αντίθετο). Και η Νότια Γαλλία, ακόμα και η Ιρλανδία εικάζεται ότι πρωτοκατοικήθηκε από Μιλήσιους αποικιστές.
Σαν τους εξωγήινους δηλαδη .Είναι θέμα πίστης.
Πραγματι.
Οι Ελληνες της αχαιοτητας, ειχαν αποικησει αποδεδειγμενα, την ευρυτερη περιοχη των παραλιων της Μεσογειου και του Ευξεινου Ποντου.
Η ιστορικες αναφορες ειναι πληθωρες και τα ονοματα πολλων πολεων ακομη και σημερα το μαρτυρουν.
Επισης εντυπωσιακο, ειναι πως καποια συμβολα του πολιτισμου των Ελληνων, κυριως ο Μαιανδρος και το Γαμμαδιον, εμφανιζεται τοσο σε λαους της Απω Ανατολης οσο και στην Αμερικανικη ηπειρο.
Εικαζεται πως οι λαοι αυτοι, ειχαν επηρεαστει απο Ελληνες που ηρθαν σε επαφη μαζι τους.
πιστευω στην ύπαρξη τους . Οχι με την έννοια που πιστεύεις/ λατρεύεις έναν θεό . Βαση πιθανοτήτων . Οπως μια εικασία στα μαθηματικά που αναζητά απόδειξη. Ουτε λατρεία μου ζήτησαν , ουτε μου υποσχέθηκαν κατι . Ακόμη και η απόδειξη ύπαρξης τους δεν εχει καμία θρησκευτική επιρροή επανω μου ουτε κάποια μεταθανάτια υπόσχεση .Δεν είναι το ίδιο. Εσύ πιστεύεις στους εξωγήινους?
Και αν ναι, γιατί π.χ. δεν πιστεύεις στο Θεό?![]()
Εφοσον ειναι ελλ.συμβολα, τοτε δεν ειναι καθολου περιεργο να διαδοθηκαν σε μακρινους πολιτισμους.Ο Μαίανδρος είναι σύμβολο που εμφανίζεται πολύ συχνά στην Αρχαία Ελληνική τέχνη και δικαίως συνδέεται στην Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο με ελληνικές επιρροές. Πέραν τούτου όμως απαντάται και σε χώρους που αποδεδειγμένα δεν πήγαν ποτέ Έλληνες. Είναι μετεξέλιξη βασικών γεωμετρικών σχημάτων και πολλοί λαοί το σκέφτηκαν και μόνοι τους, χωρίς να έχουν επαφή με τους αρχαίους ημών προγόνους.
Εγώ έχω αποδείξεις (περί πίστεως), εσύ δεν έχεις.
Τέλος πάντων, μπορείς μήπως να βρεις την αλήθεια στην είδηση που έβαλα προηγουμένως?
Μια ζωνη θανατου θα αναδειχτει σε αυτην την γη, η χλοη, τα ζωα και οι ανθρωποι δεν θα μπορεσουν πια να ζησουν σ'αυτην την ζωνη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.