Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη, αλλά υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν περισσότερα κι επομένως η άποψή τους έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Διαφωνίες υπάρχουν συνεχώς, αλλά κάποια στιγμή -συνήθως- επιλύονται.

Ας πούμε στην αρχή της χρονιάς δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο για την αστρονομική σημασία των παραστάσεων στο Γκεμπεκλί Τεπέ:

DECODING GÖBEKLI TEPE WITH ARCHAEOASTRONOMY: WHAT DOES THE FOX SAY? (pp.233-250)
M. B. Sweatman, D. Tsikritsis
DOI: 10.5281/zenodo.400780

http://www.maajournal.com/Issues2017a.php

Και τον φθινόπωρο υπήρχε αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις αντιρήσσεις στο άρθρο:

MORE THAN A VULTURE: A RESPONSE TO SWEATMAN AND TSIKRITSIS (pp.57-63)
J. Notroff, O. Dietrich, L. Dietrich, C. Lelek Tvetmarken, M. Kinzel, J. Schlindwein, D. Sonmez, L. Clare
DOI: 10.5281/zenodo.581724

COMMENT ON “MORE THAN A VULTURE: A RESPONSE TO SWEATMAN AND TSIKRITSIS” (pp.63-70)
M. B. Sweatman, D. Tsikritsis

CRITICAL EVALUATION OF THE PAPER BY SWEATMAN, M. B. AND D. TSIKRITSIS, “DECODING GÖBEKLI TEPE WITH ARCHAEOASTRONOMY: WHAT DOES THE FOX SAY?” (pp.71-74)
P. D. Burley

http://www.maajournal.com/Issues2017b.php

Έτσι προχωράει η γνώση, συχνά πολύ αργά, άλλες φορές πιο γρήγορα. Και το Γκεμπεκλί Τεπέ δεν είναι η μόνη παραφωνία στην άποψη ότι "όλα άρχισαν από τους Σουμέριους". Για παράδειγμα στην Ιαπωνία έχουμε κεραμική από το 10000 πΧ.

Όσον αφορά την Ιαπωνία εγώ θα ανέφερα το Yonaguni Monument https://news.nationalgeographic.com/news/2007/09/070919-sunken-city_2.html.
Κάποτε είχα διαβάσει μια ενδιαφέρουσα μελέτη για το πως με το λιώσιμο των παγετώνων μεγάλα κομμάτια γης βυθίστηκαν σε πολύ σύντομο (με γεωλογικούς όρους διάστημα). Αστεροειδής? Solar flare? Είμαστε σίγουροι υπήρχαν μόνο φυσικοί σχηματισμοί σε όλα αυτά τα σημεία?
Συμφωνώ φυσικά πως η άποψη πιο εξειδικευμένων ατόμων έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αλλά ακριβώς επειδή η επιστήμη εξελίσσεται και νέες θεωρίες αντικαθιστούν τις παλιές δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση εάν υφίστανται πολλά πράγματα για την ιστορία μας που δεν τα γνωρίζουμε.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανό να έχει γίνει reset του πολιτισμού στη Γη και μόνο με το νόμο των πιθανοτήτων χωρίς καν να προσπαθήσουμε να ερμηνεύουμε την προέλευση διαφόρων μεγαλιθικών κατασκευών.

Η Ινδία ήταν κολλημένη με την Μαδαγασκάρη και μετακινήθηκε στη σημερινή της θέση, δημιουργώντας τα Ιμαλάια στην πορεία.
Pangea_animation_03.gif

Μα λογικά δεν θα υπήρχαν λέμουροι όταν χωρίστηκαν. Πάνε και 245 εκατομμύρια χρόνια από τότε, δεν θυμάμαι!

Όταν θα βρεθεί κάποιος ή κάποια σοβαρή επιστημονική ομάδα που να ερμηνεύσει,ας πούμε,την προέλευση του νερού στον πλανήτη μας θα θεωρήσω πως κάνει σοβαρή επιστήμη.Ως τότε τις "επιστημονικές" θεωρίες επι παντός επιστητού που κυκλοφορούν επιτρέψτε μου να τις κρίνω με τα δικά μου αισθητήρια.

Λεμούριοι υπήρχαν σε όλη την Ασία. Απλά ο πίθηκος επικράτησε του λαιμούριου, και οι λαιμούριοι επιβίωσαν μόνο στην μαδαγασκάρη.

Να υποθεσουμε δηλαδη οτι εγινε μια τεραστεια "μαχη" μεταξυ πιθηκων και λεμουριων.

Κατι οπως Νεατερνταλ και Κρο Μανιον.

And the winnnner iiis .....

Anunnaki.jpg

Η Ινδία ήταν κολλημένη με την Μαδαγασκάρη και μετακινήθηκε στη σημερινή της θέση, δημιουργώντας τα Ιμαλάια στην πορεία.
Pangea_animation_03.gif

Μα λογικά δεν θα υπήρχαν λέμουροι όταν χωρίστηκαν. Πάνε και 245 εκατομμύρια χρόνια από τότε, δεν θυμάμαι!

Εκπληκτικο gifακι :SFGSFGSF: (αποθηκευθηκε ! :proud:)

Μια αλλη υποθεση ειναι oτι η Μου (η ηπειρος των Λεμούριων) βρισκοταν στον ειρηνικο (ωκεανο) και εξηγει
(τροπον τινα) γιατι αυτη η τεραστια υδατινη επιφανεια δεν διακοπτεται απο μεγαλα χερσαια κομματια.
Αλλα αυτο δεν αποτελει αποδειξη (γιατι, οπως καταδεικνυει και το gif σου, την εποχη της Παγγαιας, ολες οι
ηπειροι ηταν μαζεμενοι σε μια ενωμενη επιφανεια ... οποτε το νερο ... εξουσιαζε ολη την υπολοιπη !!!)

Όταν θα βρεθεί κάποιος ή κάποια σοβαρή επιστημονική ομάδα που να ερμηνεύσει,ας πούμε,την προέλευση του νερού στον πλανήτη μας θα θεωρήσω πως κάνει σοβαρή επιστήμη.Ως τότε τις "επιστημονικές" θεωρίες επι παντός επιστητού που κυκλοφορούν επιτρέψτε μου να τις κρίνω με τα δικά μου αισθητήρια.

Νομιζω οτι η εκτιμωμενη ποσοτητα νερου (σε μορφη παγοκρυσταλλων) σε ολους τους αστεροειδεις και κομητες
του ηλιακου συστηματος εκτιμαται κοντα σε ... ΔΥΟ ... υδατινους Διες !!! Οποτε, ναι ... ο βομβαρδισμος της γης
απο κομητες ηταν αρκετος για να φερει αυτο το νερο εδω πανω. Ισως και περισσοτερο αν υπολογισουμε ποσο
νερο εδιωξε η Θεια οταν επεσε πανω στην Γαια, πριν 4μισυ δις χρονια, και συγχωνευθηκαν στην ... σημερινη Γη.

Το νερο (σε μορφη παγου) ειναι η πιο συνηθισμενη χημικη ενωση ... στο συμπαν !!! Mετα ερχεται το CO2 ...
και ακομα πιο μετα το Μεθανιο και η Αμμωνια. Ολες οι υπολοιπες χημικες ενωσεις βλεπουν αυτες τις τεσσερεις
... με το κυαλι. Αρα .... ισως και να μην ηταν υπερβολη να πουμε οτι οπου και αν πεσει αστεροειδης η κομητης
θα εξαερωσει και νερο που βρισκεται πανω του. Με την βαρυτητα, αυτος ο ατμος θα παγιδευθει και με θερμανση
(πανω απο 0 C) θα δωσει ωκεανους υγρου νερου. Αλλα ακομα και στην Ευρωπη (τον δορυφορο του Δια)
οπου υπαρχει υπερβολικη ψυξη ... το νερο κατορθωσε κατω απο τους παγους να διατηρηθει υγρο.

H20 RULEZ ... :Banane0:

Last edited:

Ω,έλα τώρα Μάνο..Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μου,απο τις επικρατούσες θεωρείες είμαι πλήρως ενήμερος,Φυσικός είμαι όπως ξέρεις.Τέλος πάντων,σιγά μη μάθουμε.

Λεμούριοι υπήρχαν σε όλη την Ασία. Απλά ο πίθηκος επικράτησε του λαιμούριου, και οι λαιμούριοι επιβίωσαν μόνο στην μαδαγασκάρη.

Eχμ ... :rolleyes:

Οι Λεμουριοι (η Λεμουροι) δυστυχως συνωνυμουν με αυτους ...

spl523698001-1436555384.jpg

... αλλα ΔΕΝ ειναι η φυλη homo-something για την οποια συζηταμε (της υποθετικης ηπειρου Μου).

Last edited:

Ω,έλα τώρα Μάνο..Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μου,απο τις επικρατούσες θεωρείες είμαι πλήρως ενήμερος,Φυσικός είμαι όπως ξέρεις.Τέλος πάντων,σιγά μη μάθουμε.

Δεν υποτιμω τιποτα. Σε τσιγκλαω για να μαθω.
Εγω, ως γνωστον, δεν εχω αλλες πηγες παρα μονο την Wiki.

Οποτε ... το πεδιο ειναι εντελως ανοιχτο για (βασιμες) υποθεσεις -bye-

Ειμαι το μοναδικο πυροβολημενο ατομο εδω μεσα ...
που θα καθισει να ακουσει ακομα και για καποιον Υδροχοο (ατλαντα)
που μαζευει το νερο απο την μια ακρη του κοσμου ... και το αδειαζει στην αλλη.

Ειλικρινα Νικο ... απο ολα τα ατομα εδω μεσα ... ειμαι ο τελευταιος που θα σε ειρωνευθει.
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ο τελευταιος :rolleyes: ...

το ξέρω φίλε,μην το παίρνεις στραβά!Απλά εκνευρίζομαι με την παγκόσμια διανόηση που μας σερβίρει horseshit για απόλυτη γκουρμεδιά.Ιδέα δεν έχουν,μέσα στην μεγαλομανία που κυριαρχεί στην κάστα τους έχουν χάσει την ταπεινότητα που ανοίγει δρόμους στο μυαλό.Ας λύσουν βασικά ζητήματα,ή ας παραδεχθούν πως έχουν πλήρη άγνοια,τα άλλα θα έρθουν.Όσο για το νερό,πίστεψέ με η θεωρία των κομητών είναι για κλωτσίδια..Όπως και οι αντίστοιχες θεωρίες για τη Σελήνη (βαρυτικό κλείδωμα,απόσταση ωστε να καλύπτει ακριβώς τον Ηλιακό δίσκο κλπ),για το πρώτο κύτταρο,για το ποιό φτιάχτηκε πρώτο (dna ή rna),ακόμα και για τη θεωρία της Φυσικής Επιλογής η οποία αν και λογικότατη βασίζεται σε δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης,που δεν υπάρχουν.Ή μήπως υπάρχουν;Η ίδια η θεωρία του Big Bang πνέει τα λοίσθια,είναι η γ@μημένη η ανώμαλη διαστολή που χαλάει τη συνταγή,για να μη μιλήσουμε για "σκοτεινές ύλες και ενέργειες"..Και αν αρχίσεις να καταθέτεις τέτοιου είδους προβληματισμούς σε κοιτάνε σαν ουφολάγνο.

Και αν αρχίσεις να καταθέτεις τέτοιου είδους προβληματισμούς σε κοιτάνε σαν ουφολάγνο.
ufo-flying-saucer-animated-gif-3.gif

Ανοιξαμε και σας περιμενουμε ... -bye-

Last edited:

Μέρος παρουσίασης που έτυχε να δω πριν κάμποσα χρόνια και είχα βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. https://www.youtube.com/watch?v=_hQ_eqNzvl0
Νίκο πραγματικά συμφωνώ με τα περισσότερα που λες. Ακόμα και για θεμελιώδη πράγματα παίζεται ξύλο (patricle/field theory, μαγνητισμός/βαρύτητα) και μακάρι να είχα περισσότερη σχέση με τη φυσική για να μπορέσω να φιλτράρω καλύτερα πράγματα που διαβάζω κατά καιρούς.

Όσο για το νερό,πίστεψέ με η θεωρία των κομητών είναι για κλωτσίδια.

Να τα παρουμε ενα-ενα ? (γιατι ανοιξες πολλα μαζι :rolleyes:)

Απο που εικαζεις οτι ηρθε το (πολυ) νερο ?

Η Γη δεν έχει και πολύ νερό. Ούτε το 1 χιλιοστό της μάζας της. Οι κομήτες είναι 50% νερό. Οπότε ένας-δυο να πέσουν στη Γη γεμίζουν όλους τους ωκεανούς.

Θα πω δυο τινα. Ενα που συνηγορει μαζι σου ... και ενα που δεν συνηγορει (οχι τοσο).

1) Η Ευρωπη ειναι το πιο τρανταχτο παραδειγμα ασυνηθιστης αναλογιας νερου προς μαζα
που εχει βρεθει μεχρι στιγμης στο ηλιακο συστημα και πολυ μακρυτερα απ'οτι θα επετρεπε μια
habitable zone (δηλαδη, ζωνη που επιτρεπει ΥΓΡΗ μορφη νερου). Αρα, καποτε, καπως, πηγε
το νερο εκει και η ποσοστωση ... ηταν αγριως ευνοικοτερη απ'οτι στην Γη.

2) Η Αφροδιτη που ειναι πλανητης (και οχι δορυφορος) και αρα εχει μεγαλυτερη βαρυτητα για
να συγκρατει νερα ... ΔΕΝ εχει νερο. Ουτε στην επιφανεια (500 C) αλλα ουτε και σε υψομετρο που
θα επετρεπε η ατμοσφαιρικη της θερμοκρασια και πιεση (νερο σε ατμους, φυσικα). θα πρεπε λογικα
να χει χτυπηθει απο το ιδιο πληθος (και ειδος) αστεροειδων που χτυπησαν και την Γη, στις απαρχες
γεννησης του πλανητικου μας συστηματος. ΠΟΥ πηγε το νερο απο αυτες τις συγκρουσεις ????

Η μπαλιτσα ... σε σας :rolleyes:

Last edited:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.