Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Aπαγορευεται ο κορωνοιος να ΜΗΝ ειναι προμελετημενο σχεδιο (τουλαχιστον οχι παγκοσμιο) ?
Oμως .... να βολεψε τελεια ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ στην ιχνηλατηση αντοχων των κοινωνιων ?
Χωρις κανεις να το ζητησει ως μελετη σκοπιμοτητας.

Γιατι οι ανθρωποι εχουμε την υποσυνειδητη ταση να θεωρουμε οτι ΜΟΝΟ ενα απο ΔΥΟ κακα μπορει να ισχυει ?
Γιατι να μην ειναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ? Θα μου πειτε "και ποιος θα το χρησιμοποιησει ?". Ααααας βρισκεται εκει ....
και ο χρονος μετραει αντιστροφα (για τον πιθανο χρηστη).

Υπαρχει το εξης ενδεχομενο :
KAMIA ομαδα (οσο μυστικη και ισχυρη και αν ηταν) να ΜΗΝ μελετουσε να δρομολογησει παγκοσμιες πανδημιες
(η να μην ηθελε, απο τον φοβο οτι δεν θα το ηλεγχε οταν εφτανε σε αυτην) αλλα ... ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ...
εχει μια βαση δεδομενων .... (σχεδον) απο το πουθενα (*)

(*) = το πουθενα, βεβαια, ειναι εκεινο το τεραστιο αλεστηρι κοινωνιων, σκοπιμοτητων και μυστικοπαθειων
που λεγεται ΚΙΝΑ, δηλαδη .... the perfect lab !

• Like
Reactions: aerin

Νίκο, σε προκαλώ να πας σε κάποιον που έχασε τον άνθρωπό του απ'αυτή τη μαλακία, και να του εξηγήσεις ότι "σιγά ρε 'σύ, αφού είχε καρκίνο ο άνθρωπος, θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια, πως κάνεις έτσι;".

(Το σχόλιο αφορά στις πρώτες τρεις γραμμές του κειμένου, μετά έπαψα να διαβάζω).

Συνέχισα, και αγανάκτησα τόσο από την απαράδεκτη επιχειρηματολογία, που αποφάσισα να μην το προσπεράσω, αλλά να απαντήσω στην ίδια τη σελίδα.

Συνέχισα, και αγανάκτησα τόσο από την απαράδεκτη επιχειρηματολογία, που αποφάσισα να μην το προσπεράσω, αλλά να απαντήσω στην ίδια τη σελίδα.

:a0210:

Χαρά στο κουράγιο σου.

Αυτή την ψευδοεπιχειρηματολογία με χρήση λογικής επιπέδου αμοιβάδας (ίσως την υπερεκτιμώ κιόλας) την έχω δει να την postάρουν στο FB και έχω ρίξει άπειρο κράξιμο.
Έχουν κάνει απίστευτη ζημιά στο να πείσουν ένα σωρό ηλίθιους.
Κανονικά πρέπει να τους μαζέψει ο εισαγγελέας.

:a0210:

Χαρά στο κουράγιο σου.

Αυτή την ψευδοεπιχειρηματολογία με χρήση λογικής επιπέδου αμοιβάδας (ίσως την υπερεκτιμώ κιόλας) την έχω δει να την postάρουν στο FB και έχω ρίξει άπειρο κράξιμο.
Έχουν κάνει απίστευτη ζημιά στο να πείσουν ένα σωρό ηλίθιους.
Κανονικά πρέπει να τους μαζέψει ο εισαγγελέας.

Στατιστικα τετοιοι ηλιθιοι, ευκολοπιστοι κλπ θα υπαρχουν παντα.

Οντως θα επρεπε να επεμβαινει ο εισαγγελεας αν και ειναι πιθανον να μην ξερει απο ποιον ηλιθιο να πρωτοξεκινησει.

Απλά να υπενθυμίσω εδώ ότι το νήμα ανοίχτηκε για να συζητηθεί το φαινόμενο των θεωριών συνωμοσίας και η υπερβολική διάδοσή τους στην Ελληνική κοινωνία. Όχι για να συμβάλει στη διάδοσή των εν λόγω θεωριών. Το avclub ούτε είναι ούτε θα γίνει ποτέ 4chan.

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Να συζητηθει με γνωμονα την γελοιοποιηση και απαξιωση ?

Από την γελοιοποίηση και την απαξίωση ο μόνος καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης θεωριών συνομωσίας που δεν είναι ακίνδυνες αλλά θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι να τους στείλεις στον εισαγγελέα.

Μετα φυσικα (απο τις επικινδυνες συνωμοσιες) σειρα εχουν .. οι ακομα πιο επικινδυνες !
Οπως αυτες που αφορουν την τσεπη μας ... την ευμαρεια μας .... σωστα ?
Γιατι αυτος που πεθαινει δεν εχει να ανησυχει για τιποτα ... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ !

Ποτε να κλεισουμε ενα ραντεβου με τον εισαγγελεα ? ... να μην χρονιζει το πραμα (και κακοφορμιζει)

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Από την γελοιοποίηση και την απαξίωση ο μόνος καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης θεωριών συνομωσίας που δεν είναι ακίνδυνες αλλά θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι να τους στείλεις στον εισαγγελέα.

+1000

Mε εκατονταδες και χιλιαδες ... δεν αποδεικνυετε τιποτα.
Μονο ΟΠΟΙΟΣ εχει αδιασειστα στοιχεια εναντιον μιας θεωριας συμωμοσιας ... αποδεικνυει κατι (οπως με την περιπτωση των chemtrails).
Οι συνωμοσιολογοι ΔΕΝ προσπαθουν να αποδειξουν τιποτα ... προσπαθουν να μην νιωθουν ΠΡΟΒΑΤΑ (προς σφαγη η κουρεμα).
Τωρα ... αν καποιοι κατεχουν τοσα πολλα ωστε να μην φοβουνται ουτε κουρεμα (ουτε σφαγη) ... ας μας πουν και μας.

ΟΧΙ για τον κορωνοϊο η το 5G (xestike h foras sto aloni) αλλα για ολα εκεινα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ζεματανε συνειδησεις.

Φυσικά και αποδεικνύεται η κοτσάνα.

Όλες οι κοτσάνες έχουν το οξύμωρο ενσωματωμένο μέσα τους.

Αλίμονο αν δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε την αβασιμότητά τους.

Οι συνωμοσιολόγοι φυσικά και ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν κάτι. Το προσπαθούν απελπισμένα αλλά δεν τους βγαίνει.

Όπως για παράδειγμα οι flat earth.

Προσπαθούν αλλά ο κόσμος γελάει και με το δίκιο του.

Τώρα ποιες θεωρίες συνομωσίας καίνε συνειδήσεις... θα σε γελάσω.

Δεν ξέρω καμία.

Toσες σελιδες .... ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ .... τοσα βιντεο .....

και δεν ξερεις ΚΑΜΙΑ θεωρια συνωμοσιας που να καιει συνειδησεις ?

Οκ ... να σου πω εγω μια που ΔΕΝ καιει .... Flat-earthers :laugh:

(σε αυτο το γελοιο επιπεδο συνδιαλλαγης θα κατεβουμε ? ....)

Για να καεί συνειδήσεις κάτι, πρέπει να είναι βάσιμο.

Αλλιώς και ο ρόλος της γιαγιάς στην κοκκινοσκουφίτσα καίει συνειδήσεις. :flipout:

Άλλο υποψία και άλλο το χτίσιμο μιας ολόκληρης θεωρίας.

Μην μπερδεύεσαι.

Βέβαια και η υποψία όπως εσύ είπες, πρέπει να είναι εύλογη.