Τherion live at Gagarin 21-10-12

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
11,674
Αθηνα
Εφτασε η ωρα να τιμησω λιγο το αβαταρ μου.
Γιορταζοντας τα 25(!) τους χρονια οι Therion κανουν μια περιοδεια σε ολη την Ευρωπη και φυσικα
δεν θα μας αφησουν παραπονεμενους. Στις 21-10 στο Gagarin και μια μερα πριν στη Θεσσαλονικη
θα ειναι παλι κοντα μας, φερνοντας μαζι τους και το τελευταιο τους αλμπουμ Les fleurs du mal.
Γιατι ειναι μια μεγαλη ευκαιρια για το ελληνικο τους κοινο? Γιατι απ'οτι φαινεται θα κανουμε χρονια να τους
ξαναδουμε ή να ακουσουμε κατι νεο απο αυτους, μεχρι να ολοκληρωσουν τα νεα μεγαλεπηβολα σχεδια τους:
http://www.megatherion.com/en/
Οσοι πιστοι προσελθετε λοιπον, γιατι μετα μαλλον θα κανουμε μαυρα ματια να τους ξαναδουμε...

Απάντηση: Re: Τherion live at Gagarin 21-10-12

Κατι ακουγεται για ακουστικο show στην Θεσσαλονικη ...

Που το ακουσες αυτο?
Ρε φιλε με σκοτωνεις. Εχω κανονισει να ανεβω Σαλονικα λιγες μερες μετα. Δε γινεται αυτο...
Σα να εισαι μες στο μυαλο μου. Αυτο ακριβως σκεφτομουν οτι ειναι κατι που δεν εχω
δει απο τους Therion και θα αξιζε πολυ.
Δυσκολο παντως μου ακουγεται...Στη μεση του τουρ τοσες αλλαγες?
Απο την αλλη και μονο που το σκεφτομαι...
Τουλαχιστον βλεπω το εισιτηριο για την Κυριακη και παρηγοριεμαι.

Αληθεια, μηπως υπο το φως των νεων εξελιξεων υπαρχει κανενας συμφορουμιτης που να σκεφτεται
να ανεβει απο Αθηνα Θεσσαλονικη μονο για τη συναυλια?
Therion unplugged στην Ελλαδα...μιλαμε για εμπειρια once in a lifetime!!!

Δεν μπορώ να τους φανταστώ unplugged. Αν και τους άκουγα πολύ μέχρι και το Theli, έχω χάσει την επαφή με το συγκρότημα. Αγόρασα το Sirius B αλλά δεν με εντυπωσίασε, μάλλον φταίνε οι τραγουδιστές που πήραν τη θέση του Christofer στο μικρόφωνο.

Δεν μπορώ να τους φανταστώ unplugged. Αν και τους άκουγα πολύ μέχρι και το Theli, έχω χάσει την επαφή με το συγκρότημα. Αγόρασα το Sirius B αλλά δεν με εντυπωσίασε, μάλλον φταίνε οι τραγουδιστές που πήραν τη θέση του Christofer στο μικρόφωνο.

E δεν μπορει να τα κανει και ολα. Συνθετει, παιζει, μη ζηταμε και πολλα.
Το theli ειναι για πολλους το peak τους.
Για μενα ειναι πολλα παραπανω...
Με εκπλησσει που στο sirius b δεν σου αρεσαν οι τραγουδιστες.
Τον Mats Leven τον θεωρω φοβερα υποτιμημενο τραγουδιστη και θα θελα να ηταν ακομα μαζι τους.
Προς επιβεβαιωση:
http://www.youtube.com/watch?v=YY-EOYJQMMY
Απορω πως εφτασε να τραγουδαει με Ελληνες αμφισβητησιμης αξιας.
Eσυ τους ακουγες στην πιο σκληρη εποχη τους, εξ ου και η γνωμη σου περι unplugged.
Μετα στραφηκαν περισσοτερο στο συμφωνικο/οπερατικο κομματι (χωρις να ξεπεσουν μουσικα οπως αλλοι),
οποτε με τα μετεπειτα κομματια το unplugged δικαιολογειται περισσοτερο.

Ίσως να μην έδωσα την απαιτούμενη προσοχή στο Sirius B. Αν σκεφτείς όμως οτι τους ακούω απο εποχής demo ίσως με ξένισε ο ήχος, απο τη στιγμή μάλιστα που δεν άκουσα τα "ενδιάμεσα" albums.

Ίσως να μην έδωσα την απαιτούμενη προσοχή στο Sirius B. Αν σκεφτείς όμως οτι τους ακούω απο εποχής demo ίσως με ξένισε ο ήχος, απο τη στιγμή μάλιστα που δεν άκουσα τα "ενδιάμεσα" albums.

Εχει μια λογικη αυτο. Αλλα ρε φιλε, τους ακους απο εποχης demo και τους εγκατελειψες στο Τheli? Στη σουηδια ζεις?
Μονο οι σουηδοι (πρωην) φανς τους το εκαναν αυτο. Αν προτιμας το black, που επαιζαν παλια παω πασο βεβαια.
Και σε μενα αρεσε για να ειμαι ειλικρινης. Αλλα απο το Τheli και μετα ανοιξαν νεους μουσικους δρομους.
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις το Vovin που ειναι το αμεσως επομενο ολοκληρωμενο εργο τους απο κει που τους αφησες.
Ειναι λιγο ακομα πιο συμφωνικο και με ορισμενα εθνικ στοιχεια αλλα ειναι οτι πιο κοντινο. Αρκετοι φιλοι
μου, πιο metalheads απο μενα:thrasher: , το θεωρουν καλυτερο.
Τι λες? Κανε μια προσπαθεια.

Το Theli σαφέστατα ηταν η κορυφη τους!

Για μενα το Theli ηταν η κορυφη γενικοτερα.:Banane0:
Ποτε μου δεν ξανακουσα αλμπουμ, που απο το πρωτο ακουσμα να ειχε τετοια επιδραση σε μενα.
Οσο για την επιδραση που ειχε στη μεταλ σκηνη... τι να λεμε τωρα.
Μια διαφορα των επομενων εργων τους, ηταν για μενα οτι τα πρωτα ακουσματα τους δεν πλησιαζαν
με τιποτα αυτο.(και συνεπως δεν με ικανοποιουσαν εξισου)
Με την παροδο του χρονου ομως το καθενα εφτανε στη συνειδηση μου στα επιπεδα των προηγουμενων
και αυτο με ελαχιστες εξαιρεσεις. Ακουγα δηλαδη ενα καινουριο αλμπουμ και η πρωτη αντιδραση μου ηταν:
"πεσαμε..."
Κι ομως 2 χρονια μετα που πρωτοακουγα το επομενο, το προηγουμενο ειχε φτασει για μενα πολυ κοντα
στο επιπεδο των προηγουμενων. Τα μονα κομματια που σε καθε δουλεια μου αρεσαν απο την αρχη ηταν τα πιο
μελαγχολικα τους. Τα αλλα επαιρναν τη θεση που τους αξιζει στη συνειδηση μου ειτε συν τω χρονω,
ειτε οταν τα ακουγα live.
Και τωρα που ειπα live επαναλαμβανω την ερωτηση.
Κανεις συμφορουμιτης που να σκεφτεται να ανεβει Σαλονικα για το unplugged υπαρχει?

Re: Απάντηση: Re: Τherion live at Gagarin 21-10-12

Εχει μια λογικη αυτο. Αλλα ρε φιλε, τους ακους απο εποχης demo και τους εγκατελειψες στο Τheli? Στη σουηδια ζεις?
Μονο οι σουηδοι (πρωην) φανς τους το εκαναν αυτο. Αν προτιμας το black, που επαιζαν παλια παω πασο βεβαια.
Και σε μενα αρεσε για να ειμαι ειλικρινης. Αλλα απο το Τheli και μετα ανοιξαν νεους μουσικους δρομους.
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις το Vovin που ειναι το αμεσως επομενο ολοκληρωμενο εργο τους απο κει που τους αφησες.
Ειναι λιγο ακομα πιο συμφωνικο και με ορισμενα εθνικ στοιχεια αλλα ειναι οτι πιο κοντινο. Αρκετοι φιλοι
μου, πιο metalheads απο μενα:thrasher: , το θεωρουν καλυτερο.
Τι λες? Κανε μια προσπαθεια.

Θα το ξανακοιτάξω το θέμα γιατρέ μου :smile:

Απο black το πολύ Εmperor να ακούσω, δεν είμαι fan. Τα αγαπημένα μου των Θεριών ειναι τα Drakon, Lepaca & Theli, αυτά δηλαδή που ξεφεύγουν απο το black\death των Time Shall Tell & Of Darkness και έχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ metal και κλασικού.

To Vovin το έχω αλλά δεν είναι απο τα album που θα τα ακούσω απο την αρχή μέχρι το τέλος. Πάντα πηδάω το The Wild Hunt. Δεν μπορώ αυτό το στυλ φωνητικών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τherion live at Gagarin 21-10-12

Θα το ξανακοιτάξω το θέμα γιατρέ μου :smile:

Απο black το πολύ Εmperor να ακούσω, δεν είμαι fan. Τα αγαπημένα μου των Θεριών ειναι τα Drakon, Lepaca & Theli, αυτά δηλαδή που ξεφεύγουν απο το black\death των Time Shall Tell & Of Darkness και έχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ metal και κλασικού.

To Vovin το έχω αλλά δεν είναι απο τα album που θα τα ακούσω απο την αρχή μέχρι το τέλος. Πάντα πηδάω το The Wild Hunt. Δεν μπορώ αυτό το στυλ φωνητικών.

Μ'εχεις προβληματισει...
Οσο περισσοτερα μου λες για το τι σ'αρεσει τοσο λιγοτερα καταλαβαινω.
Τελικα εγω θα χρειαστω γιατρο. :grandpa:
Τα προ του Theli που λες ειχαν παρομοια φωνητικα με το Τhe wild hunt.
Μετα το Vovin μαλιστα το κλασσικο αρχιζει να αυξανει σε σχεση με το μεταλ και τα αντρικα
φωνητικα γινονται ολο και περισσοτερο οπερατικα, ενω τα γυναικεια ειναι παντα στο
αγγελικο επιπεδο των Thelι και Vovin, ειδικα τα τελευταια χρονια που βρηκαν μια τραγουδιστρια ανταξια του
συγκροτηματος (Lori Lewis).Αν και εγω ειμαι ακομα ερωτευμενος με τη φωνη της Μαρτινα απο το Vovin.
Αν μαλιστα ακουσεις και το Les fleurs du mal θα αναρωτιεσαι αν προκειται ακριβως για μεταλ.
Αν θες ριξε μια ματια και σε αυτο. Ειναι οτι πιο παραξενο εχουν βγαλει.
Κατα περιεργο τροπο ομως ειναι και το αλμπουμ του οποιου το πρωτο ακουσμα μου αφησε
την μεγαλυτερη ικανοποιηση μετα το Thelι. Βεβαια εγω εχω περιεργα γουστα, αλλα καθοτι δεν εχει
το ειδος των φωνητικων που σου τη δινουν, μπορει και να σε ενδιαφερει...

Μια χαρά είσαι, εγώ να δεις τι παράξενα γούστα έχω. :p

Αυτό που με πειράζει στο The Wild Hunt ειναι η φωνή του Ralf Scheepers. Μου θυμίζει πολύ German Power Metal, είδος που ποτέ μου δεν χώνεψα (εντάξει, τα πρώτα των Helloween δεν πιάνονται). Το ίδιο πρόβλημα έχω και με τον Leven.

Μια χαρά είσαι, εγώ να δεις τι παράξενα γούστα έχω. :p

Αυτό που με πειράζει στο The Wild Hunt ειναι η φωνή του Ralf Scheepers. Μου θυμίζει πολύ German Power Metal, είδος που ποτέ μου δεν χώνεψα (εντάξει, τα πρώτα των Helloween δεν πιάνονται). Το ίδιο πρόβλημα έχω και με τον Leven.

Ε, καλα τωρα, δεν θα τα βγαλουμε εξω να τα μετρησουμε, ποιος εχει τα πιο παραξενα :antlers:
Αν εχεις οντως παραξενα γουστα, θα πρεπει να σου αρεσει το καινουριο.
Η περιγραφη του νομιζω τα λεει ολα:
Σουηδικο συγκροτημα συμφωνικου μεταλ διασκευαζει γαλλικα ποπ κομματια του '50-'60
(μεταξυ αλλων Gainsbourg, France Gall κ.α)
Νομιζω οτι διεκδικει μια θεση στο πανθεον της παραξενιας σε παγκοσμιο δισκογραφικο επιπεδο.
Σκεψου οτι εφτασε να το χρηματοδοτησει μονος του ο Christofer!
Τεσπα. το youtube ειναι γεματο με τα καινουρια. Θα με ενδιεφερε η γνωμη σου, αν προλαβεις να ακουσεις και
λιγη μουσικη αναμεσα σε τοσες σειρες. :silly:

Ακουω το Les Fleurs Du Mal τωρα. Τι έκανε πάλι ο μπαγάσας...

Το Initials B.B. θα μπορούσε να είναι τραγούδι των Frost αν είχε πιο χάλια παραγωγή :p

Το Initials B.B. θα μπορούσε να είναι τραγούδι των Frost αν είχε πιο χάλια παραγωγή :p

Ειναι απο τα 1-2 χειροτερα του αλμπουμ. Μην κολλας σε αυτο

Αφου σου λεω πηρε δανειο απο την τραπεζα για να το χρηματοδοτησει...

Δεν το είπα για κακό, μου αρέσουν οι Celtic Frost.

Θα προτιμούσα βέβαια να άκουγα και κανένα βαρύτονο. Οι "διάλογοι" τους με τις σοπράνο είναι που με τρελαίνουν σε άλλα αλμπουμ.