Θερμοπρόσοψη σε κτίριο.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Καλησπέρα.

Δυστυχώς παρόλο που το κτίριο του σπιτιού μου είναι σχετικά καινούριο (3 ετών), στον επάνω όροφο άρχισαν εκτεταμένες ρωγμές αποτέλεσμα λάθους του μάστορα επειδή δεν έβαλε πλέγμα απ'ότι μου είπαν.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με βαθιές ρωγμές παρατεταμένα σε όλη την τοιχοποιία ανάμεσα από κολώνες, δοκάρια και τοίχο.
Μέχρι τώρα έχω μιλήσει με δύο μάστορες και μου έχουν προτείνει και οι δύο να κάνω θερμοπρόσοψη.
Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και εισχωρούν σε κάποια σημεία ακόμα και νερά.

Λένε ότι να ξυστούν οι ρωγμές είναι πολύ πρόχειρη λύση που μπορεί να κρατήσει πολύ λίγο. Η θερμοπρόσοψη είναι πανάκριβη αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ψάχνοντας στο ιντερνετ προβληματίστηκα.

Άλλοι λένε ότι είναι εύφλεκτο, άλλοι ότι δεν μπορείς ούτε καρφί μετά να βάλεις ακόμα και ότι τα συνεργεία δεν είναι εξοικειωμένα με αποτέλεσμα λαθών κλπ.

Είναι κανένας που έχει βάλει σπίτι του? Είναι κανένας που το δουλεύει ώστε να μου δώσει 1-2 γνώμες?
 
Δημήτρη βρες έναν σωστό μηχανικό να σου πει τι θα κάνεις.
Θα τα βγάλεις τα λεφτά του μην το σκέφτεσαι καν.
 
Θερμοπροσοψη εβαλα πριν 3 χρονια με το προγραμμα "εξοικονομω κατ' οικον".
https://www.isomat.gr/kelyfos/

κοστος 50 ευρω το τετραγωνικο για 100 τετραγωνικα (3 τοιχους).

1. Ειναι ευφλεκτο. Αλλα οι κουρτινες και τα επιπλα του σπιτιου ειναι πιο ευφλεκτα. Για να σου καει η θερμοπροσοψη που ειναι το φυλλο αναμεσα στον τοιχο και τον σοβα, πρωτα θα εχει καει το υπολοιπο σπιτι.
2. Αυτο με το καρφι δεν το καταλαβα. Η προσοψη μπαινει απο εξω και οχι απο μεσα. Το μονο που θα χριεαστεις αν ειναι ανοιγομενα τα πατζουρια να βαλεις μακρυτερα μπρατσα κατα 7-8 περιπου cm και μακρυτερες βιδες σε οτι ειχες απο πριν βιδωμενο στον τοιχο.

Η διαφορα θερμοτητας ειναι τεραστια και θα καις 30+ % λιγοτερα καυσιμα.

Μειονεκτημα μικρο ή μεγαλο αναλογα με το σπιτι: Επειδη πλεον οι τοιχοι δεν εναπνεουν εχεις μεγαλυτερη συσσωρευση υγρασιας που ειναι εντονη ή οχι παλι αναλογα με τον τροπο που διαχειριζεσαι τον αερισμο του σπιτιου. Σε ψυχρα σημεια θα βλεπεις νερο τον χειμωνα. Στο δικο μου (και ενω πριν την μονωση δεν ειχα κανενα θεμα) οταν εξω εχει 0 και μειον τοτε στις αλουμινενιες κασες και την πορτα εμφανιζεται εντονη υγροποιηση επειδη αυτα τα σημεια παγωνουν και υγροποιουν την υγρασια του αερα. Δεν παρουσιαζεται ομως αν εχεις κουφωματα και πορτα με θερμοδιακοπη. Ακομα και ετσι ομως να ξερεις πως το κελυφος-θερμοπροσοψη αυξανει αρκετα την εσωτερικη υγρασια ενος σπιτιου αφου δεν αναπνεει αρκετα. Αυτη η υγρασια προερχεται απο τα ανθρωπινα σωματα, το μπανιο, το μαγειρεμα, σιδερωμα και χρειαζεται να αεριζεις το σπιτι ανοιγωντας παραθυρα πιο συχνα.
 
κοστος 50 ευρω το τετραγωνικο για 100 τετραγωνικα (3 τοιχους).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σε 3 τοίχους? Μου λένε ότι για πιο σιγουριά πρέπει να μπει περιμετρικά γιατί αύριο μεθαύριο δε ξέρω αν θα ξανασκάσει ρωγμή και που.

Ευτυχώς εδώ έχω βρει 40/τμ (είναι περίπου 175 μέτρα)
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σε 3 τοίχους? Μου λένε ότι για πιο σιγουριά πρέπει να μπει περιμετρικά γιατί αύριο μεθαύριο δε ξέρω αν θα ξανασκάσει ρωγμή και που.

Ευτυχώς εδώ έχω βρει 40/τμ (είναι περίπου 175 μέτρα)

O τεταρτος τοιχος βλεπει στο διπλα οικοπεδο και εχει μονο το κλιμακοστασιο για τον δευτερο οροφο.

Παντως μην φοβασαι την ποιοτητα της δουλειας γιατι ειναι πολυ ευκολη και τυποποιημενη. Και ο τελικος σοβας ειναι εγχρωμος και πεφτει με μηχανημα σαν ψεκασμα. (Τουλαχιστον στο συστημα kelyfos).
 
Γνώμη μου είναι ότι όταν ο τοίχος κάνει ρωγμές τόσο μεγάλες μάλιστα που να μπαίνει νερό σημαίνει ότι έχει ξεκολλήσει το τούβλο από το τσιμέντο και μαζί παρέσυρε και τον σοβά. Πρώτα λοιπόν θα επισκεύαζα αυτό το πρόβλημα με όποιο κόστος και μετά θα σκεφτόμουν για εξωτερική κάλυψη του τοίχου με θερμοπρόσοψη αν ήταν απαραίτητο.
Βγάζεις τον σοβά σε όλα τα σημεία που έχει επαφή το τούβλο με το τσιμέντο και μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα.... γεμίζεις τα σφηνώματα ανάμεσα σε τούβλο και μπετό με ειδικό υλικό... βάζεις μετά πλέγμα ή ότι άλλο προτείνει ένας καλός μηχανικός ...και περνάς νέο ενισχυμένο σοβά για γέμισμα. Η κατασκευή πλέον γίνεται πολύ γερή και τα προβλήματα εξαφανίζονται. Ένα καλό αστάρωμα και βάψιμο τέλος με καλά ακρυλικά χρώματα και τελείωσες.
Το να βάλεις φελιζόλ ή ότι είναι αυτό το υλικό επάνω σε έναν σκασμένο τοίχο για μένα δεν είναι αποδεκτό. Κάποια στιγμή το νερό θα περάσει από μέσα.
 
Το να βάλεις φελιζόλ ή ότι είναι αυτό το υλικό επάνω σε έναν σκασμένο τοίχο για μένα δεν είναι αποδεκτό. Κάποια στιγμή το νερό θα περάσει από μέσα.

Δε θα μπει απλά από πάνω αλλά θα κλείσουν οι ρωγμές πρώτα.
Θα καλυφθούν. Απλά να μη μείνει σε αυτό.
 
προσωπικά θα συμφωνήσω με την άποψη του osatosa , και θα έψαχνα να βρω την βαθύτερη αιτία τόσο μεγάλων ρωγμών . Το να έγιναν τόσο μεγάλα ρήγματα επειδή ο μάστορας δεν έβαλε πλέγμα , μου φαίνεται κάπως περίεργο, όταν παμπάλαια σπίτια δεκαετιών δεν παρουσιάζουν μεγάλες ρωγμές , και ούτε αυτά έχουν πλέγμα από κάτω , γιατί τότε κανείς δεν έβαζε . Επίσης , την λύση της πλήρους καθαίρεσης του σοβά και μετά νέο σωστό σοβάτισμα την εξέτασες ? Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου έμπειρο μηχανικό που ασχολείται με ανακατασκευές κυρίως νεοκλασσικών σπιτιών , έχουν απίστευτες γνώσεις .
 
Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο αυτό. Απ' ότι κατάλαβα οι ρωγμές δεν είναι στον σοβά μόνο, αλλά έχουν προχωρήσει και στην τοιχοποιία; Αυτό ακούγεται πάρα πολύ σοβαρό.
 
Κακο σφηνωμα. Μετα απο σεισμικες δονησεις ή αλλες εργασιες πλησιον του οικοδομηματος, οπως ξεμπαζωμα, σκαψιμο, νεα οικοδομη σε συνδιασμο με τη κακη κατασκευη ηρθε το αποτελεσμα αυτο.
Πληρωσε ενα μηχανικο να σου εξηγησει τι εγινε, να κατευθεινει σωστη λυση.
 
Αν προχωρησεις σε τετοιου ειδους επεμβαση βαλε και εναν εναλακτη αερα/αερα για να μην εχεις προβληματα με υγροποιησεις και να μην χανεις θερμοτητα το χειμωνα και ψυξη το καλοκαιρι
 
Αν προχωρησεις σε τετοιου ειδους επεμβαση βαλε και εναν εναλακτη αερα/αερα για να μην εχεις προβληματα με υγροποιησεις και να μην χανεις θερμοτητα το χειμωνα και ψυξη το καλοκαιρι
Τι είναι ο εναλλακτης;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
1. Kair.co.uk (νο1 σε πωλήσεις στην Αγγλία)
2. Lunos.de
3. Suedwind.it

Από πρόσφατη ενασχόληση μου με εναλλάκτες αέρα κατέληξα σε αυτές τις 3.
Για μένα, καλύτερη η lunos αλλά και ακριβότερη από τις υπόλοιπες.
Δεύτερη, η kair.
 
Για εξηγειστε μας λιγακι πως δουλευει παιδια!

Θα το γραψω απλα οταν αεριζουμε εναν χωρο τον χειμωνα ανοιγουμε το παραθυρο ο θερμος αερας βγαινει εξω και τη θεση του την παιρνει ο κρυος ( φρεσκος ) με συνεπεια το δωματιο που αεριζουμε να παγωνει.
Με την διαταξη του εναλλακτη ο αερας ( ζεστος ) που βγαινει απο το δωματιο ανεβαζει την θερμοκρασια του εισερχομενου ( κρυου ) φρεσκου αερα σχεδον στα επιπεδα του ζεστου ετσι εχεις δυο θετικα
Συνεχη αερισμο σε δωματιο ( κατοικια ) και εξοικονομηση ενεργειας .

Κοιτα την εικονα στο παρακατω λινκ

http://www.monachos.gr/forum/attachment.php?attachmentid=234&d=1371475955&stc=1
 
Συνήθως ο εναλλάκτης κουμπωνει στην είσοδο απο καναλατη κλιματιστικη ομως καθώς η εναλλαγή θερμότητας φτανει το 50% περιπου. Δηλαδή αν η θερμοκρασία εξω είναι 5 βαθμοί και μέσα 20, ο αέρας θα σκάει στους 12,5. Πολύ κρύος. Καλυτερα αποτι το ανοιχτό παράθυρο βέβαια. Και μιας και μιλάμε για βεβιασμένη κυκλοφορία απο μοναδες με σχετικα μεγαλους ανεμιστηρες, η συνεχής λειτουργια σε διαμέρισμα νομιζω οτι είναι υπερβολή. Μη ξεχνάμε επισης και την κατανάλωση του ανεμιστήρα.