Θέση καλωδίου ρεύματος

Απλά, η φυσική ιστορία του "ασήμι vs χαλκός = μικρότερη αντίσταση = καλύτερη αγωγιμότητα" (μού) φαίνεται να παρέχει τις ιδανικές συνθήκες, ώστε ένα ασημένιο καλώδιο ρεύματος να επιτελεί καλύτερα το σκοπό του από ένα χάλκινο, δηλ. να παρέχει απρόσκοπτα και εύκολα ρεύμα στην τροφοδοσία, η οποία αποτελεί σημείο του συστήματος που (φυσιο)λογικά δεν "ακούγεται".

Τώρα, αν και υπό ποιες "σκοτεινές" συνθήκες αυτό το ρεύμα προς την τροφοδοσία γίνεται ακουστό (δηλ. "ακούμε" και τα καλώδια ρεύματος, όπως αυτά των ηχείων ή τα interconnects), αυτό το διερευνά το παρόν νήμα και φυσικά η επιστήμη! :ADFADF1:

Silver conductivity = 105% IACS
Copper conductivity = 102% IACS

Σαν υλικό δεν έχουν και καμμιά τρελή (ηλεκτρικά) διαφορά. Σαν τιμή όμως ...

Περισσότερο -πιστεύω- πρέπει να εντοπίζουμε διαφορές στη γεωμετρία (διάμετρο, σχήμα κλπ) και ποιότητα κατασκευής και επαφών (βύσματα) και εκεί να το ψάχνουμε οσον αφορά τα καλώδια ισχύος.

τα ιδια ελεγε στο manual του Bryston 4B-SST που ειχα παλιοτερα αλλα στην πραξη τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα... Ο ενισχυτης "αλλαζε" ηχο με διαφορετικα καλωδια ρευματος...

"In general, Bryston has seen no reason to use anything other than a high-quality AWG 14 cord with an IEC connector and three-prong plug. We can supply these (which are original equipment) for $15 each + a small shipping charge.

Some customers seem absolutely determined to spend insane amounts of money on "special" power cords; after spending that money, can their assessment of what they gained be trusted?

If you can't find AWG 14 standard cords in your area, contact us to order them."

φυσικα και θα φταιει το τροφοδοτικο του.
αλλα φυσικα και δεν αλλαζει ο ηχος του παςς οτι καλωδια ικανης διατομης και να του βαλεις.
εχεις αμφιβολια?
Δεν ειχα εμπειρια με Pass,επομενως δεν μπορω να εχω αποψη.Ομως μεχρι τωρα,δεν ακουσα ουτε εναν ενισχυτη που να μην υφισταται διαφορα στον τελικο ηχο αλλαζοντας καλωδια ρευματος.Οχι παντα προς το καλυτερο(υποκειμενικα)αλλα τον καλυτερο ηχο(παλι υποκειμενικα)τον εχω με πιο up market kαλωδια απο τα απλα ασχετως διατομης.Ενα πολυ καλο και φθηνο που παντοτε χρησιμοποιω ειναι το Βelden 3x14awg.Oχι ομως οσο καλο θα το ηθελα στο κυριως συστημα μου.Εχω μια σταθερη προτιμηση στα 6Ν copper,χωρις θωρακιση ως επι το πλειστον και PVC free.Και φυσικα,καλα βισματα.

Δεν ειχα εμπειρια με Pass,επομενως δεν μπορω να εχω αποψη.Ομως μεχρι τωρα,δεν ακουσα ουτε εναν ενισχυτη που να μην υφισταται διαφορα στον τελικο ηχο αλλαζοντας καλωδια ρευματος.Οχι παντα προς το καλυτερο(υποκειμενικα)αλλα τον καλυτερο ηχο(παλι υποκειμενικα)τον εχω με πιο up market kαλωδια απο τα απλα ασχετως διατομης.Ενα πολυ καλο και φθηνο που παντοτε χρησιμοποιω ειναι το Βelden 3x14awg.Oχι ομως οσο καλο θα το ηθελα στο κυριως συστημα μου.Εχω μια σταθερη προτιμηση στα 6Ν copper,χωρις θωρακιση ως επι το πλειστον και PVC free.Και φυσικα,καλα βισματα.

ok, μπελτεν ε? ξερω πολλούς που ορκιζονται...

"In general, Bryston has seen no reason to use anything other than a high-quality AWG 14 cord with an IEC connector and three-prong plug. We can supply these (which are original equipment) for $15 each + a small shipping charge.
Πως μπορει και μιλα για "high-quality" οταν στα 11 ευρω συμπεριλαμβανει και δυο βισματα που αναμφιβολα εξ οσων φαινεται απο την τιμη τους θα οξειδωθουν σε χρονο μηδεν;

ψαξε πχ τι λεει ο nelson pass για τα καλωδια ρευματος και με τι καλωδια δινει τα τερατα του.

Νίκο μην είσαι τόσο σίγουρος, έχουμε τροφοδοτήσει πολλά θηρία pass labs με καλώδια ρεύματος Jorma Design Prime ή Origo (8Ν χαλκός) και οι ιδιοκτήτες παραμιλούσαν......για να μην σου πω για το δικό μου θηρίο των 97 κιλών και 2 ρευματολήπτες......ή του καπετάνιου....ή........πως παίζει με τα παραπάνω καλώδια......

Last edited:
Τώρα με την θέση των καλωδίων ρεύματος, αν τροφοδοτείται όλο το σύστημα από ένα πολύμπριζο και το budget είναι για ένα "καλό" καλώδιο, τότε προτείνω στο πολύμπριζο.

Επόμενη δοκιμή είτε ζευγάρι σε προ και πηγή / ή στον τελικό-ούς και φυσικά με δοκιμή.

Νίκο μην είσαι τόσο σίγουρος, έχουμε τροφοδοτήσει πολλά θηρία pass labs με καλώδια ρεύματος Jorma Design Prime ή Origo (8Ν χαλκός) και οι ιδιοκτήτες παραμιλούσαν......για να μην σου πω για το δικό μου θηρίο των 97 κιλών και 2 ρευματολήπτες......ή του καπετάνιου....ή........πως παίζει με τα παραπάνω καλώδια......

οκ Γιωργο,σεβαστο. Χαίρομαι ιδιαιτερα που δεν ακουω εγω.
-bye-

οκ Γιωργο,σεβαστο. Χαίρομαι ιδιαιτερα που δεν ακουω εγω.
-bye-
Νικο,καμια προθεση να θιγει κανεις.Ετσι που υπογραμιζεις το "εγω" με βαζεις σε σκεψεις μηπως ειπα/με κατι παραπανω που ισως δεν επρεπε;Απολογουμαι αν προκαλεσα τετοιο συναισθημα :confused:

Και που να ειμασταν Αμερικη δηλαδη.
Με τα 120V...
Θα φταναμε να βαζουμε 0AWG...
Μιας και σαν λαος ειμαστε, πως να το κανουμε, της υπερβολης.
1mm καλωδιο δικτυου, πριζα, πολυμπριζο και μετα το φιδι (καλωδιο με "φιδελαιο" -αν και αυτο ειναι στα ιντερκονεκτ- και οψη δερματος).

Παλι καλα δηλαδη...

και καλά κάνεις....!

Μέχρι να ακούσεις..(μερικά από τα παραπάνω καλώδια)....-bye-

Γιωργο εχω ακουσει καλωδια. διαφορες δεν εχω (στα ρευματος...)
Δευτερον, η σειρα του Pass η προηγουμενη της X.5 (Χ1000 πχ) καταργηθηκε και για αυτο τον λογο που γραφω! Ανεπαρκης σχεδιαση τροφοδοσιας που την εκανε προβληματικη σε οδηγηση δυσκολων φορτιων. Βλεπεις ολα εξηγουνται...

Νικο,καμια προθεση να θιγει κανεις.Ετσι που υπογραμιζεις το "εγω" με βαζεις σε σκεψεις μηπως ειπα/με κατι παραπανω που ισως δεν επρεπε;Απολογουμαι αν προκαλεσα τετοιο συναισθημα :confused:

Καμια σχεση, κανενα προβλημα.
-bye-

οταν ο τελικος εχει τροφοδοσια ΣΩΣΤΗ τα καλωδια ρευματος τα απλως σωστα φτιαγμενα δεν ακουγονται.

Κάπου εκεί νομίζω είναι η αλήθεια.
Προσπαθούμε πολλές φορές να καλύψουμε άλλα προβλήματα με ένα καλώδιο.
Αλλά το ότι παντού υπάρχουν προβλήματα δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη.

Κάπου εκεί νομίζω είναι η αλήθεια.
Προσπαθούμε πολλές φορές να καλύψουμε άλλα προβλήματα με ένα καλώδιο.
Αλλά το ότι παντού υπάρχουν προβλήματα δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη.

+1 :a0210:

Γι' αυτό συμπαθώ την Silver Audio. Βάζει τα πράγματα στην σωστή κλίμακα:
This means, it’s doing some good, if only at a small level, and doesn't cost too much so again you get the peace of mind if nothing else.
Δοκίμασα τα καλώδια ρεύματος της εταιρίας, και είδα μια μικρή διαφορά με το φτηνό και μια μεγαλύτερη με το ακριβό. Το ενδιαφέρον ήταν ότι η διαφορά φάνηκε και σε ενισχυτή των 300 ευρώ. Όμως ήταν παράλογο να βάλω 500 ευρώ καλώδιο σε ενισχυτή των 300 ευρώ. Στο τέλος κράτησα το ιντερκοννέκτ (Jetstream Balanced) αλλά όχι τα καλώδια ρεύματος. Άμα φτιάξω dedicated room θα τα ξαναπάρω για δοκιμή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέση καλωδίου ρεύματος

Το είπες μια το είπες δύο το είπες τρεις. Και καλά θέλεις να με μειώσεις?? Δεν θεωρώ ότι το σύστημα μου και οι επιλογές μου αυτές είναι προέκταση του εαυτού μου, όπως εσύ νομίζεις. Για τα λεφτά του του είναι αξιοπρεπές άλλα ουδεμίαν σχέση με υψηλή πιστότητα(όπως και το δικό σου βέβαια). Είναι 2-3 άτομα στο avsite.gr που πραγματικά έχουν συστήματαρες (όχι ακριβά απαραίτητα) και προφανώς δεν ασχολούνται με καλώδια ρεύματος. Η μήπως επειδή δεν ασχολούνται με καλώδια ρεύματος δεν έχουν καλά συστήματα??

Και ερωτώ γιατί δεν μπορεί να φανεί διαφορά σε ένα "απλό" σύστημα ?? Επίσης ένα καλό hi-endάδικο καλώδιο αν συνδεθεί σε ένα ψυγείο ποια θα είναι η διαφορά?? Η αν συνδεθεί σε ένα pc??? Θα υπάρχει κάποια διαφορά??Λογικά αν υπάρχει διαφορά σε hi-endάδικες συσκευές πρέπει να υπάρχει μια επίδραση και στις άλλες.
Α. Είσαι γνωστικιστής? Σκεπτικιστής να είσαι, κανείς δε λέει όχι, για τον γνωστικισμό ψάξ'το.
Β. Αυτό: http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=LE1200, γιατί μου γ..μεί τον ήχο, αφού στο ψυγείο τα πάει περίφημα? Η διαφορά που προκαλεί το παραπάνω τζουμπλέκι στο παρόν σύστημα είναι ακουστή. Πιθανόν σε κάποιο καλύτερο να είναι εξώφθαλμη. Στην πλαστικούρα, πάντως, διαφορά δεν υπήρχε. Ωστόσο, όταν άλλαξα (στην πλαστικούρα) τα καλώδια ηχείων από πορτατίφ σε QED εισαγωγικού σταδίου (entry level ελληνιστί), η διαφορά ήταν τεράστια. Πιο λιανά δε γίνεται, κουράστηκα.
Γ. Δεν παίρνω παραισθησιογόνα (halluncinogens).

Πρώτο μου ποστάρισμα και καλώς σας ήβρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!