Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αποψη μου φυσικα,αλλα θεωρω "τραγικες" και τις δυο περιπτωσεις που αναφερεις: Θηλασμος σε ηλικια 14 μηνων και δημοσιος θηλασμος...

ps)σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.

Τη λέξη "τραγικές" θα μπορούσα να την εκλάβω και ως προσβλητική. Υπάρχουν και άλλες ηπιότερες για να εκφράσεις τη διαφωνία σου.Καλό θα ήταν να μας εξηγούσες και το σκεπτικό σου. Παραθέτω:

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS:
Breastfeeding and the Use of Human Milk
PEDIATRICS Vol. 100 No. 6 December 1997, pp. 1035-1039

Exclusive breastfeeding is ideal nutrition and sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months after birth.100 Infants weaned before 12 months of age should not receive cow's milk feedings but should receive iron-fortified infant formula.101 Gradual introduction of iron-enriched solid foods in the second half of the first year should complement the breast milk diet.102,103 It is recommended that breastfeeding continue for at least 12 months, and thereafter for as long as mutually desired.104

Cultural Attitudes

It can take a while to get comfortable with breastfeeding in public. The main reason for that initial discomfort is probably the taboo against revealing one's breasts around other people. Ironically, most breastfeeding women reveal much less skin while breastfeeding than the average jeans commercial reveals. Yet many people find one inappropriate and the other tolerable. Their concerns seem to stem less from actual skin exposure and more from cultural beliefs.

One of the differences between drinking from a bottle and nursing from the breast is that the breastfeeding mother and child are in direct, intimate contact with each other. The breastfeeding mother and baby respond to each other physically and emotionally. A mother who bottlefeeds her baby with either her own milk or formula is more physically distant. In some people's minds, the physical and emotional intimacy of the breastfeeding mother and baby is sometimes connected with sexual activity. So, when people see a woman using her breasts for their most basic function, in an intimate relationship with her infant, they may consciously or unconsciously confuse it with something that's sexual and should be done in privacy.

Current cultural attitudes toward breastfeeding mimic past attitudes toward pregnancy. At one time, it wasn't acceptable to discuss pregnancy openly and women who were "in a family way" were not supposed to be out in public. They were expected to quit work immediately. Although that has changed over the years, mainstream media and private conversations alike still tend to focus on the external aspects of pregnancy rather than the emotional - preventing stretch marks, maternity clothes that disguise the growing belly, pain prevention in labor, and article after article on losing all that "fat."

Images of breastfeeding infants also reflect the taboo. A brand new infant nursing in his mother's arms is often seen in a soft-lit, lullaby-laden, nostalgic atmosphere. In a talk at the 1999 La Leche League International Conference, Dr. Jack Newman gave an overview of images of breastfeeding in the media. He pointed out that advertisements depicting breastfeeding rarely show women in public lives. They often show breastfeeding mothers dressed in darker hues or in nightgowns, and rarely looking at her infant. Yet images of feeding a baby with a bottle are portrayed with active, smiling, well-dressed women who are out in public and/or back to work. Once again, the unspoken message is that breastfeeding mothers should stay in the nursery and that once they return to "real life," they will leave breastfeeding as part of their private lives, not bring it out into public view.

National Institute of Child health and Human Development

What are the benefits of breastfeeding?
Breastfeeding offers many benefits to the baby:

* Breast milk provides the right balance of nutrients to help an infant grow into a strong and healthy toddler.
* Breastfed infants, and those who are fed expressed breast milk, have fewer deaths during the first year and experience fewer illnesses than babies fed formula.
* Some of the nutrients in breast milk also help protect an infant against some common childhood illnesses and infections, such as diarrhea, middle ear infections, and certain lung infections.
* Some recent NICHD-supported research also suggests that breast milk contains important fatty acids (building blocks) that help an infant's brain develop. Two specific fatty acids, known as DHA and AA, may help increase infants’ cognitive skills. Many types of infant formulas available in the United States are fortified with DHA and AA, and all formula available for preterm infants is fortified with these fatty acids.

Breastfeeding also benefits the mother:

* In response to the baby's sucking, the mother's body releases a hormone that makes her uterus contract and get smaller.
* Many mothers also get emotional benefits from breastfeeding because of the closeness of this interaction with the baby and from the satisfaction of helping to nourish their babies.
* Some research suggest that mothers who breastfeed their babies have fewer episodes of post-delivery depression.
* There is evolving evidence to indicate that certain types of cancer (such as breast, uterus, and ovarian cancer) occur less often in mothers who have breastfed their babies.
* Many societies and cultures also encourage mothers to breastfeed, which can offer support to a new mother.

Οταν κανουμε συζητηση στο νετ για θηλασμο και τελικα συζηταμε για διαφορα αλλα θεματα, ΔΕΝ συζηταμε, αλλα πελαγοδρομουμε.

Και αυτο μεν ειναι κατι που γινεται συχνα , ιδιως στην εκτος, απλα ηλπιζα οτι ατομα με καποια παιδεια, εξυπναδα κλπ μπορουσαν να μεινουν ΕΝΤΟΣ θεματος, με επιχειρηματα που ΑΦΟΡΟΥΝ το θεμα

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Οταν κανουμε συζητηση στο νετ για θηλασμο και τελικα συζηταμε για διαφορα αλλα θεματα, ΔΕΝ συζηταμε, αλλα πελαγοδρομουμε.

Και αυτο μεν ειναι κατι που γινεται συχνα , ιδιως στην εκτος, απλα ηλπιζα οτι ατομα με καποια παιδεια, εξυπναδα κλπ μπορουσαν να μεινουν ΕΝΤΟΣ θεματος, με επιχειρηματα που ΑΦΟΡΟΥΝ το θεμα

Αγαπητέ μου αυτό είναι ένα χαρακτηρίστικό των ανθρώπων και δει των έξυπνων ότι περνάνε από το ένα θέμα στο άλλο άλλωστε αυτό κάνει μία συζήτηση ζωντανή και ενδιαφέρουσα παρολαυτά αν θες να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο σε άλλο thread no problem....αλλά μία ζωντανή συζήτηση είναι δύσκολο να κόβεται στη μέση κάθε φορά που εισάγεται μία νέα ιδέα ή έννοια....

Ας είμαστε και λίγο πιό χαλαροί έχουμε τόσα στη ζωή να στεναχωριόμαστε μην πλακωνόμαστε και σε ένα forum που απλά περνάμε λίγες ευχάριστες ελπίζω στιγμές....ξαναλέω...be cool

Καλά, εγώ βλέπω ότι όλοι για την σωματική και την πνευματική υγεία των μωρών νοιάζονται, καταγγέλουν τα πάντα - πρόσθετα, τεχνητά, συνθετικά - αλλά δεν καταγγέλουν το υποκατάστατο ζωής που πρόκειται να τους προσφέρουμε... Ολοι Αθήνα-Θεσσαλονίκη μαζευτήκαμε και τα παιδιά να μεγαλώνουν σε 5 τεραγωνικά μέτρα σε ένα μπαλκόνι, μέσα στα καυσαέρια και την ηχορύπανση, μπροστά σε μιά οθόνη με τον Μπόμ Σφουγγαράκη, με βολικές αυταπάτες "δημιουργικής απασχόλησης" από τις 1 το μεσημέρι μετά το σχολείο μέχρι τις 4-5 το απόγευμα (πάρκινγκ μέχρι να σχολάσουμε), και μετά φόρτωμα με το καθημερινό διάβασμα, φροντιστήριο, δύο γλώσσες, κολυμβητήριο, ένα μουσικό όργανο και ποιός να θυμάται τώρα τι άλλο... Αρκεί που το μωρό θήλασε όταν έπρεπε... Τώρα έχει αντισώματα και θα γίνει πιό έξυπνο από τα άλλα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αγαπητέ μου αυτό είναι ένα χαρακτηρίστικό των ανθρώπων και δει των έξυπνων ότι περνάνε από το ένα θέμα στο άλλο...

Αγαπητη μου, κανεις λαθος. Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο των ανθρωπων που ΔΕΝ ξερουν να κανουν συζητηση και να μεινουν συγκεντρωμενοι σε ενα θεμα που τους δινεται.

Υ.Γ.Θα προτιμουσα να μη μου απαντησεις εδω, ανοιξε ενα αλλο θεμα και απαντησε μου παραθετοντας ολα τα βιβλια ολων των συγγραφεων που θες. Εδω ομως ας μιλησουμε για το θεμα το οποιο ανοιξα το thread.

Καλά, εγώ βλέπω ότι όλοι για την σωματική και την πνευματική υγεία των μωρών νοιάζονται, καταγγέλουν τα πάντα - πρόσθετα, τεχνητά, συνθετικά - αλλά δεν καταγγέλουν το υποκατάστατο ζωής που πρόκειται να τους προσφέρουμε... Ολοι Αθήνα-Θεσσαλονίκη μαζευτήκαμε και τα παιδιά να μεγαλώνουν σε 5 τεραγωνικά μέτρα σε ένα μπαλκόνι, μέσα στα καυσαέρια και την ηχορύπανση, μπροστά σε μιά οθόνη με τον Μπόμ Σφουγγαράκη, με βολικές αυταπάτες "δημιουργικής απασχόλησης" από τις 1 το μεσημέρι μετά το σχολείο μέχρι τις 4-5 το απόγευμα (πάρκινγκ μέχρι να σχολάσουμε), και μετά φόρτωμα με το καθημερινό διάβασμα, φροντιστήριο, δύο γλώσσες, κολυμβητήριο, ένα μουσικό όργανο και ποιός να θυμάται τώρα τι άλλο... Αρκεί που το μωρό θήλασε όταν έπρεπε... Τώρα έχει αντισώματα και θα γίνει πιό έξυπνο από τα άλλα...

Δεν έχεις άδικο

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Εχεις απολυτο δικιο. Δυστυχως, απο οτι φαινεται, το μεγαλωμα ενος παιδιου ξεκιναει απο κει και ειναι μια ατελειωτη διαδικασια που απαιτει μεγαλα ψυχικα αποθεματα....

Περίμενε σε λίγο πάμε στο ενδιαφέρον κομμάτι το σεξ :silly:

Μη λες "σεξ"!!!... Μη λες "σεξ" !!!... Ηδη και χωρίς αυτό τράβηξες το ενδιαφέρον πολλών... Μπελά στο κεφάλι σου θες να βάλεις ?

Μη λες "σεξ"!!!... Μη λες "σεξ" !!!... Ηδη και χωρίς αυτό τράβηξες το ενδιαφέρον πολλών... Μπελά στο κεφάλι σου θες να βάλεις ?

Προφανώς....γιατί φαίνεται όλοι στο μυαλό μας το έχουμε !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αγαπητη μου, κανεις λαθος. Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο των ανθρωπων που ΔΕΝ ξερουν να κανουν συζητηση και να μεινουν συγκεντρωμενοι σε ενα θεμα που τους δινεται.

Υ.Γ.Θα προτιμουσα να μη μου απαντησεις εδω, ανοιξε ενα αλλο θεμα και απαντησε μου παραθετοντας ολα τα βιβλια ολων των συγγραφεων που θες. Εδω ομως ας μιλησουμε για το θεμα το οποιο ανοιξα το thread.

Αν θες να ανοίξεις άλλο thread να συζητήσουμε go right ahead. Αλλά παρακαλώ κομμένες οι ημι-μπηχτές έτσι? Ναι έχω διαβάσει 2 3 βιβλία μην το κάνουμε θέμα δεν μπορούμε όλοι να διαβάζουμε.......

Νομιζεις... απο το #192 και μετα, ειναι ολα ασχετα θεματα, μαζι με τα δικα μου σαν αυτο. Για να μην παω πιο πισω...

Εγω θα ηθελα να καθαριστει το thread αν δεν ειναι κοπος απο τη διαχειριση

Μπορουμε να μεινουμε στο θεμα μας?

Οι πατεραδες μπορουν να μας πουνε ποσο καιρο οι γυναικες τους θηλασανε (αν θηλασανε) τα παιδια τους?

3 μήνες
μέχρι που δυστυχώς (*i.m.h.o*) στέρεψε...

είχε γίνει βασανιστική η όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να υποφέρει μέχρι που τις πρότεινα να σταματήσει...

Και δε νομίζεις ότι το δικαίωμα και το προνόμιο και την υποχρέωση του να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να το κάνει κανείς αφού έχει απολάυσει τα δικαιώματα της εκπαίδευσης, της διανοητικής εξέλιξης κτλ κτλ?

Αλλιώς μήπως το παιδί που θα έρθει στον κόσμο θα είναι δυστυχισμένο άσχετα από το αν θα θηλασει ή όχι?

Να μιλήσω για τα παιδιά στα φανάρια ή και σε αυτά μετράει το αν έχουν θηλάσει ή όχι για τη μετέπειτα ανάπτυξή τους?

κοίταξε, σχεδόν παντού υπάρχει και η άλλη όψη.

Για παράδειγμα, η τεκνοποιΐα (μιλάω για το πρώτο παιδί) μετά τα 40-45 συνήθως θα σημαίνει περισσότερες υλικές παροχές, δηλαδή γονείς που θα έχουν λύσει λίγο-πολύ το οικονομικό πρόβλημα ή εν πάση περιπτώσει θα έχουν κάνει το κουμάντο τους που λέμε, γονείς που κατά κανόνα θα ασχολούνται πολύ με το παιδί τους, σταθερότητα περιβάλλοντος ακόμη και από την άποψη ότι οι γονείς αυτοί δεν θα είναι ένα νέο αλλά κατά κανόνα ένα δοκιμασμένο ζευγάρι το οποίο θα ενώσει περισσότερο το παιδί κλπ

Όμως θα σημαίνει συνήθως και στέρηση του παιδιού αυτού από αδέρφια, τα οποία πιστεύω πως σαφώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, πιθανότατα στέρηση του παιδιού από παππούδες, καθώς εάν κάθε γενιά αποφασίζει να τεκνοποιεί στα 40-45 της οι παππούδες το πιθανότερο δεν θα ζουν ή θα είναι ραμολιά, ενώ σε τέτοιες οικογένειες παρουσιάζονται συχνότερα φαινόμενα υπερπροστατευτισμού ο οποίος μπορεί να ωραιότατα να εξελιχθεί σε μία σχέση ποδηγέτησης και ευνουχισμού της προσωπικότητας του παιδιού (και προσωπικώς έχω υπόψη μου ουκ ολίγες τέτοιες περιπτώσεις). Επίσης υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί να βιώσει αιφνιδίως, και πάντως κατά κανόνα πολύ νωρίτερα, τον χαμό ενός γονέα (ή και των δύο), το οποίο μπορεί να είναι μία εμπειρία από άσχημη έως τραυματική. Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση του "στερνοπουλιού" (ή "διγόνι" όπως το λένε στην Ήπειρο), όπου ζευγάρια με 2-3-4 ήδη παιδιά και μάλιστα αρκετά μεγάλα, έκαναν και ένα τελευταίο για να τους γηροκομήσει. Ω πόσο ώριμη επιλογή.

Και δεν νομίζω να ήμουν υπερβολικός στην επισήμανση των παραπάνω παραμέτρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αγαπητέ μου για το χαλασμένο όπως λες στήθος δεν είπα εγώ αλλά κάποιος άλλος......

Ναι θέλω καριέρα......και θέλω και παιδιά όταν είμαι έτοιμη.....απλά πράγματα...μη μου επιτίθεσαι γιατί θα αναγκαστώ να ανταποδώσω και δεν θέλω γιατί μου είσαι συμπαθής

Και το πόσο θα κακομάθω το παιδί μου άσε με να το ξερω καλύτερα...ίσως γιατί εγώ δεν έτυχα τέτοιας συμπεριφοράς....

τι ηταν να γραψεις οτι ειμαι συμπαθης ;;;;;;

τωρα εχω με εριξες ...... αφου σκεφτομαι να ζητησω να σβυστουν ολα οσα εγραψα .....:flipout::flipout::flipout::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

σοβαρα τωρα ο Θηλασμος ειναι το πρωτο Δωρο που κανει η Μανα στο παιδι της !! Μην το ξεχνας αυτο !!

και ειναι ενα + δικο σου που λες οτι ΔΕΝ θες παιδια ακομα αλλα δουλεια τι στιγμη που υπαρχουν κοπελες που κανουν παιδια για πλακα ............

νομίζω ότι οι συζητήσεις για την τεκνοποιΐα συμπλέκονται με το κεντρικό θέμα του θρεντ, καθώς οι απόψεις επί αμφοτέρων των θεμάτων συνήθως αποτελούν συμπληρωματικές όψεις μίας γενικότερης θεώρησης για το θέμα των παιδιών, της ανατροφής τους κλπ. Συγγενή ζητήματα νομίζω πως συζητήθηκαν και όχι κάτι ολότελα άσχετο, εξαιρουμένων των κατά διαστήματα εκατέρωθεν αντεγκλήσεων.

Last edited: