Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Πράγματι τα μωρά πολλές φορές "ματώνουν" τις θηλές ή δεν μπορούν να τις πιάσουν επειδή είναι μικρές.
Για αυτό όμως υπάρχουν οι θηλές θηλασμού οι οποίες μπαίνουν πάνω στη θηλή και πρακτικά το μωρό θηλάζει χωρίς να μπορεί να ματώσει τη θηλή της μάνας του. Επείσης υπάρχουν αλοιφές που σκληραίνουν τις θηλές και βοηθάνε στην επούλωση των πληγών.

Όχι ότι ο θηλασμός σταματάει να πονάει βέβαια... Εδώ πονάει ακόμη και η παραγωγή γάλακτος. Και σε αυτό την πιστεύω τη γυναίκα μου γιατί γέννησε φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο, οπότε για να λέει ότι πονάει, ΠΟΝΑΕΙ! :p

Φυσιολογικός τοκετός και χωρίς επισκληρίδιο... αλήθεια, τι ποσοστό των τοκετών στη χώρα μας γίνεται έτσι?

Η γυναίκα μου γέννησε έτσι και τους δύο, αλλά στον μεγάλο, που είχαμε την κακή τύχη να μας έρθει Σάββατο, δεν βρίσκαμε δωμάτιο λόγω των προγραμματισμένων τοκετών. Τα μισά παιδιά σαββατογεννημένα βγαίνουν, προσέξτε αύριο μεθαύριο θα μπορούν να μας ματιάζουν :flipout:

Η επισκληρίδιος είναι μόδα πια και ένας λόγος να μπούν οι αναισθησιολόγοι στο παιχνίδι της γέννας... :)
Το ποσοστό είναι πράγματι πολύ λίγο γιατί σε πιέζουν να κάνεις επισκληρίδιο με το ζόρι!
Η δικιά μου πάντος γέννησε ανώδυνα με Chan Qi Jin σε τρείς ώρες. Αναπνοές Lamaz μόνο για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Αν πας σε ιδιωτικό, κατά 99% πάντος θα κάνεις Σαββατογεννημένο παιδί! :flipout:

Αμ την έχω καταλάβει τη δουλειά... και δεν τιμά καθόλου τους γιατρούς της χώρας μας. Υπάρχει σαφής υπογράμμιση (από άλλους λίγο, από άλλους πολύ) των "πλεονεκτημάτων" της επισκληριδίου ή και της καισαρικής ακόμη. Και το ζευγάρι, τι θα ακούσει? Τον ειδικό φυσικά. Δεν λέω, καλή χρυσή η γυναικολόγος μας, αλλά θυμάμαι τη σύζυγό μου να επιμένει περισσότερες από μία φορές με ευγενικό τρόπο ότι θέλει φυσιολογικό τοκετό και χωρίς την επισκληρίδιο, εάν δεν υπάρχουν εννοείται ενδείξεις για καισαρική κλπ.

Ακούω ότι σε άλλες χώρες δεν είναι έτσι η κατάσταση.

Εμ... δεν λένε ΠΟΤΕ ότι η επισκληρίδιος είναι μία ένεση που πρακτικά γίνεται "τυφλά" στη σπονδυλική στήλη και κατά 75% αφήνει κουσούρια. Πονοκεφάλους, ζαλάδες, πιασήματα κλπ για τα επόμενα 10 χρόνια!
Επίσης με την επισκληρίδιο αργείς να γεννήσεις γιατί
1) Δεν νοιώθεις να σπρώξεις
2) Δεν έχεις δύναμη να σπρώξεις γιατί είσαι παράλητη από τη μέση και κάτω!

(το thread κυλάει κανονικότατα και με γοργούς ρυθμούς προς τη στιγμή της σύλληψης μου φαίνεται) :flipout:

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Εμ... δεν λένε ΠΟΤΕ ότι η επισκληρίδιος είναι μία ένεση που πρακτικά γίνεται "τυφλά" στη σπονδυλική στήλη και κατά 75% αφήνει κουσούρια. Πονοκεφάλους, ζαλάδες, πιασήματα κλπ για τα επόμενα 10 χρόνια!
Επίσης με την επισκληρίδιο αργείς να γεννήσεις γιατί
1) Δεν νοιώθεις να σπρώξεις
2) Δεν έχεις δύναμη να σπρώξεις γιατί είσαι παράλητη από τη μέση και κάτω!

(το thread κυλάει κανονικότατα και με γοργούς ρυθμούς προς τη στιγμή της σύλληψης μου φαίνεται) :flipout:

πολυ σωστα τα λες !!!!!!!!!

απλα θελουν και οι αναισθησιολογοι μεριδιο ....

το θεμα ειναι να βρισκει κανεις εκεινη τη στιγμη το σθενος να αρνιεται !!!!!!!!!!

Αυτό με την καισαρική πάντως, είναι βούτυρο στο ψωμί του γιατρού :

Εσύ και η γυναίκα θέλεις φυσιολογικό τοκετό..."Φυσικά ! (σου λέει ο/η γιατρός). Αυτό έλειπε ! Εγώ πάντα είμαι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού! Αλλά θα ταλαιπωρηθείς περισσότερο και ίσως πονέσεις και και και..."
Ξεκινάει η αναμονή με τον πατέρα να κόβει βόλτες απ'έξω, την μάνα της να βαλαντώνει "Αχ τι τραβάει το παιδί μου τώρα, πως θα πονάει..." Σκάει μύτη ο γιατρός "Πως πάμε γιατρέ ?" "Μιά χαρά τα πάμε αλλά μάλλον το παιδί έρχεται ανάποδα/έχει τυλιγμένο τον λώρο στο λαιμό" (αντε πες του ότι λέει ψέματα) "θα σε κρατάω ενήμερο μην ανησυχείς" Σε κανα τέταρτο νάτος πάλι ο γιατρός..."Γιατρέ?" Μάλλον θα χρειαστεί καισαρική γιατί το μωρό ζορίζεται και ακούω την καρδιά του να σταματάει..."
"Ε, κάν'τη τη γ@#$%^&* την καισαρική γιατρέ!"

Οι 7 στις 10 γέννες σήμερα στην Αττική γίνονται με καισαρική τομή (το δήλωσε γιατρός στην τηλεόραση - το άκουσα, αλλά δεν θυμάμαι που)
Το κόστος της γέννας με καισαρική ανεβάζει στο διπλό την οικονομική επιβάρυνση του ζευγαριού. Θα μου πεις τα λεφτά κοιτάς ? Οχι, αλλά πολλά ζευγάρια δεν έχουν χρήμαα ούτε γιά φυσιολογικό τοκετό...πόσο μάλλον γιά καισαρική... Από την καισαρική εισπράτει τα διπλά και ο γιατρός και το νοσοκομείο...

Αποσαφήνισέ το... δεν διευκρινίζεις το φύλο.... Υπάρχουν και κακοί...LOL

Αυτό με την καισαρική πάντως, είναι βούτυρο στο ψωμί του γιατρού :

Ευτυχώς δεν πέσαμε σε τέτοιο γιατρό.
Έλεος δηλαδή ρε παιδιά! Τόσα τρισεκατομύρια γέννες έχουν γίνει! Τώρα ανακαλύψαμε εμείς τον τροχό με τις επισκληριδίους και τις καισαρικές;

Παντως εγω οταν θηλαζω δενομαι συναισθηματικα...

Εγώ πάλι παρά το ότι έχω θηλάσει πολλές γυναίκες μόνο μία παντρεύτηκα... :flipout:

"Μιά χαρά τα πάμε αλλά μάλλον το παιδί έρχεται ανάποδα/έχει τυλιγμένο τον λώρο στο λαιμό" (αντε πες του ότι λέει ψέματα) "θα σε κρατάω ενήμερο μην ανησυχείς" Σε κανα τέταρτο νάτος πάλι ο γιατρός..."Γιατρέ?" Μάλλον θα χρειαστεί καισαρική γιατί το μωρό ζορίζεται και ακούω την καρδιά του να σταματάει..."

Υπάρχει λύση και γι' αυτό. Κάνε μαθήματα ανώδυνου από πριν και πάρε και δική σου μαία, δύσκολα νομίζω θα σε κοροϊδέψουν εκεί.
Το κάναμε στον πρώτο, στον δεύτερο μας ήξεραν ήδη τι είμαστε

Αποσαφήνισέ το... δεν διευκρινίζεις το φύλο.... Υπάρχουν και κακοί...LOL

και όχι μόνο αυτό, το ίδιο ρήμα χρησιμοποιείται και για τα δύο μέρη στη σχέση θηλασμού, και μπερδευόμαστε. Να δίνει ή να παίρνει? :flipout:

Εδω να ξεκαθαρισω οτι ειμαστε ενα forum που ασχολειται με boys toys (projectors, turntables,speakers,cars,i phones etc). Οταν λοιπον ανοιγει Thread για τον θηλασμο και δεν εχει εμφανιστει ακομη γυναικειο στηθος, κινδυνευουμε να μας θεωρησουν Forum Εγγλεζικων συμφεροντων. Για αποκατασταση της ταξης και μονο επισυναπτω την παραπανω photo. :grandpa: