Thor 6

Τα κανάλια που πέρασαν στην Κ1 δέσμη του Thor6 θα διατηρηθούν για ακόμα λίγες εβδομάδες στις παλιές συχνότητες μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς οπότε τη θέση τους θα πάρουν οι συχνότητες από το UPC, όταν αυτό θα εγκαταλείψει διαπαντός τους Astra1, και το ουκρανικό MyTV!
Από ότι φαίνεται από τις αναφορές σε Σερβία, Κροατία και Σλοβενία ΔΥΣΤΥΧΩΣ και οι κάθετες είναι ακριβώς της ίδιας δυσκολίας με τις οριζόντιες!
Οπότε μια χαρά οι πάροχοι κατόρθωσαν να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν ήταν άλλο από τον περιορισμό της πειρατικής λήψης των καναλιών σε περιοχές μακριά από τη Σκανδιναβία!
Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια, οι κατασκευαστές των δορυφόρων βλέπετε θέλουν πελάτες και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που επιθυμούν! Αφού δεν μπορούν να πατάξουν τα δικτυομοιράσματα με άλλο τρόπο, το να περιορίσουν εντελώς τη λήψη είναι μονόδρομος!
Πλήγμα για τους πραγματικούς δορυφορομανείς που χάνουν τον αριθμό των καναλιών που μπορούν να λάβουν, αλλά δεν μπορεί και κανείς να δώσει φταίξιμο και στους παροχείς που θέλουν να διασφαλίσουν όσο γίνεται το περιεχόμενο των προϊόντων τους!

Re: Απάντηση: Thor 6

Τα κανάλια που πέρασαν στην Κ1 δέσμη του Thor6 θα διατηρηθούν για ακόμα λίγες εβδομάδες στις παλιές συχνότητες μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς οπότε τη θέση τους θα πάρουν οι συχνότητες από το UPC, όταν αυτό θα εγκαταλείψει διαπαντός τους Astra1, και το ουκρανικό MyTV!
Από ότι φαίνεται από τις αναφορές σε Σερβία, Κροατία και Σλοβενία ΔΥΣΤΥΧΩΣ και οι κάθετες είναι ακριβώς της ίδιας δυσκολίας με τις οριζόντιες!
Οπότε μια χαρά οι πάροχοι κατόρθωσαν να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν ήταν άλλο από τον περιορισμό της πειρατικής λήψης των καναλιών σε περιοχές μακριά από τη Σκανδιναβία!
Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια, οι κατασκευαστές των δορυφόρων βλέπετε θέλουν πελάτες και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που επιθυμούν! Αφού δεν μπορούν να πατάξουν τα δικτυομοιράσματα με άλλο τρόπο, το να περιορίσουν εντελώς τη λήψη είναι μονόδρομος!
Πλήγμα για τους πραγματικούς δορυφορομανείς που χάνουν τον αριθμό των καναλιών που μπορούν να λάβουν, αλλά δεν μπορεί και κανείς να δώσει φταίξιμο και στους παροχείς που θέλουν να διασφαλίσουν όσο γίνεται το περιεχόμενο των προϊόντων τους!

Ετσι απλά για την κουβέντα να πω ότι δεν θεωρώ ότι το "στένεμα της δέσμης" του Θωρ 6 έγινε για να μειωθεί η πειρατεία διαμέσου δικτυοδιανομής και εξηγούμαι:
Ο καθε provider λογικά ενδιαφέρεται να έχει περισσότερους συνδρομητές και αν αυτό το πετύχει έστω και με ταυτόχρονη αύξηση των πειρατών δεν τον χαλάει! Στα μέρη που χάνουν την λήψη θα πουλούσαν λίγες συνδρομές (σε ελάχιστους ξενιτεμένους σκανδιναβούς και ενδεχομένως σε κάποιους σερβιτόρους), τώρα οι ελάχιστες συνδρομές θα γίνουν ...καθόλου, χωρίς να αυξηθούν παράλληλα οι συνδρομητές στην σκανδιναβία!
Ο λόγος που βλέπω εγω για το στενεμα της δέσμης είναι ότι έτσι δυναμώνει ακόμη περισσότερο το σήμα στην Σκανδιναβία και εκεί που χρειάζονταν 60 πόντοι πιάτο για λήψη, τώρα θα χρειάζονται 45!
Το στένεμα δέσμης για να μην βλέπουν οι μακρινοί έχει νόημα μόνο σε ελεύθερα κανάλια, όπως στον astra2D αλλά και στην πολωνική δέσμη στις 19.2 ανατολικά, όπου περιορίζοντας την εμβέλεια γλυτώνουν την κωδικοποίηση, αφού πλέον δεν τους κυνηγούν οι εταιρείες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα ιδίων προγραμμάτων σε μακρινότερες χώρες

Κι εγώ με τη σειρά μου θα σου πω ότι συμφωνώ εν μέρει με τη διαφορά όμως ότι το να απαιτείται πλέον μικρότερη διάμετρος δεν θα είχε νόημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ούτε θα περάσει όλο το πακέτο στον Thor 6, και έτσι κι αλλιώς ο εξοπλισμός τους ήταν ήδη αρκετός για να λαμβάνεται το πακέτο ολόκληρο στη διάμετρο που απαιτούνταν ως σήμερα!
Οι δέσμες εξάλλου τι νόημα θα είχαν αν δεν περιόριζαν τη λήψη στις αγορές για τις οποίες απευθύνονται? Πέραν της Αγγλίας που έχει ελεύθερα κανάλια, είδες να υπάρχουν πουθενά αλλού δέσμες που δεν εξυπηρετούν συνδρομητικές υπηρεσίες?
Εκτός και αν προβλέπουν οι Σκανδιναβοί να αφήσουν ελεύθερα κάποια κρατικά και μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, τότε αλλάζει το πράγμα!

Παιδες το ολο προβλημα με τους Σκανδιναβους εχει να κανει με την πιεση που ασκουν τα στουντιο.Ο Thor 6 εχει την ιδια ποιοτητα κατασκευης με τον thor 5.
Αρα δεν αποκλειεται να εχουμε δυναμωμα της ληψης σε μικρο χρονικο διαστημα.Εξαλλου ειναι ευκολοτορη η ληψη τωρα οριζοντιων και καθετων
πολωσεων τωρα απο οτι αρχικα.Στην Αθηνα το 2.40 κατοπτρο ειναι το απαιτουμενο μεγεθος για 24ωρη ληψη με εξαιρεση την 11325Η.Αυτη χρειαζεται
10 με 15εκατοστα μεγαλυτερη διαμετρο.

Ο Thor 6 εχει την ιδια ποιοτητα κατασκευης με τον thor 5.
Δεν είμαι βέβαιος ότι οι δύο δορυφόροι διαθέτουν τις ίδιες κατασκευαστικές προδιαγραφές ,γιαυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι διαφορετικά μοντέλα δορυφόρων , ο μεν thor 5 είναι star-2 Bus http://www.orbital.com/NewsInfo/Publications/StarBus_FactSheet.pdf ο δε thor 6 είναι spacebus-4000B2 http://www.thalesgroup.com/Portfolio/Space/space_product_spacebus4000/?pid=1500

Καλημερα!
Τελικα ακομη δεν εχουμε καμμια σαφη πηγη ποσο χρειαζεται για να κατεβει ο δορυφορος αυτος σε εμας εδω!Χρηστο εχεις καμια αναφορα απο σκοπια και απο Τουρκια αν βγαινει με 3μ η 3.5μ?Γιατι απο τα Σερβικα φορουμ μαλλον δεν εχω δει καμια σωστη αναφορα οτι βγαινει στα νοτια!
gab

Καλημερα!
Τελικα ακομη δεν εχουμε καμμια σαφη πηγη ποσο χρειαζεται για να κατεβει ο δορυφορος αυτος σε εμας εδω!Χρηστο εχεις καμια αναφορα απο σκοπια και απο Τουρκια αν βγαινει με 3μ η 3.5μ?Γιατι απο τα Σερβικα φορουμ μαλλον δεν εχω δει καμια σωστη αναφορα οτι βγαινει στα νοτια!
gab

Μόλις είχα την πρώτη αναφορά και υπήρξε θετική απο το φίλο με το τρίμετρο στον Νομό Θεσ/νίκης!
Ομως...υπάρχουν προυποθέσεις!
Ο φίλος διαθέτει 2 τρίμετρα, ένα με universal LNB και ένα δεύτερο στο οποίο έχει lnb παλαιού τύπου με μηχανικό πολωτή!
Στο πιάτο με το universal δεν κατέβασε τίποτε απολύτως, αντίθετα στο πιάτο με τον πολωτή και μετά απο λεπτομερή μικρορύθμιση της πόλωσης κατέβασε όλες τις επίμαχες συχνότητες (μόνο dvb-s όπως είχα πει, δεν διαθέτει λήψη dvb-s2) και μάλιστα είχαν σχετικά επαρκές σήμα σε διάφορους δεκτες που δοκίμασε (echostar, opticum κλπ) που όταν υπάρχει αλλου βλέπει τα κανάλια χωρίς σπασίματα (αυτό παντως ειναι και χαρακτηριστικό του FEC 7/8 όπου ή δεν έχεις σήμα ή έχεις...τουλάχιστον 50% και για μένα δεν είναι και απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα έχεις τσακίσματα.....)
Ως εκ τούτου Γαβριήλ μπορούμε να δοκιμάσουμε στα 2.4μ και με μικρορύθμιση της στροφής του LNB ειδικά για τον Θωρ, παρόλο που έτσι θα χαλάσουμε άλλες λήψεις. Πιθανόν να διαφέρει λίγο το επίπεδο πόλωσης και σίγουρα με δεδομένη την πολύ οριακή λήψη και την ύπαρξη πομπών σε ολόιδιες συχνότητες αντίθετης πόλωσης να απαιτείται τέλειος διαχωρισμός για να κατέβουν. Το θετικό πάντως για σένα είναι ότι λογικά με το τετράμετρο (όταν αξιωθείς να το στήσεις) θα έχεις κανονική λήψη ενδεχομένως και χωρίς πείραγμα της πόλωσης.

Σε υπερευχαριστω Φιλιππε επιτελους ενα θετικο σημαδι οτι ο δορυφορος ειναι εφικτος εστω και ετσι!Τι μαρκα 3μ εχει ο φιλος σου?
gab

Αρα να υποθεσουμε οτι στην Αθηνα η απαιτηση ειναι για κατοπτρο 3.70cm για την Κ1 Νordic και 4.50m για Κρητη.Οπως ανεφερα και σε πρηγουμενη αναφορα μου στην πολη Καμενιτσα στο νοτιο Κοσσυφοπεδιο υπαρχει ληψη με
κατοπτρο 1.80cm.

Αρα να υποθεσουμε οτι στην Αθηνα η απαιτηση ειναι για κατοπτρο 3.70cm για την Κ1 Νordic και 4.50m για Κρητη.Οπως ανεφερα και σε πρηγουμενη αναφορα μου στην πολη Καμενιτσα στο νοτιο Κοσσυφοπεδιο υπαρχει ληψη με
κατοπτρο 1.80cm.

Αν δεν έχουμε συγκεκριμένη αναφορά λήψης είναι ρίσκο να υποθέσουμε. Επίσης τα dvb-s2 που δεν είχε δυνατότητα να τσεκάρει ο φίλος μου συνήθως έχουν δυσκολότερη λήψη απο τα dvb-s στις ίδιες δέσμες. Στην Κρητη πάντως υπάρχουν μεγαλα πιάτα που μπορούν να δοκιμάσουν στην πράξη

Ναι αλλα το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι τα dvb-s2 εχουν τα περισσοτερα ενδειξη FEC3/4 και πιθανοτητα και καλυτερης ληψης.

Μιάς και η ΕΜΥ έπεσε έξω και αντί για βροχή-χιόνι είχαμε ήλιο δοκίμασα και στροφή του LNB μήπως τσιμπήσω καμία συχνότητα βόρειας δέσμης Thor 6 αλλά δέν έγινε τίποτε (και χαλασα λίγο τα bbc του astra2d....δεν θέλουν πολύ πείραγμα αυτά!)

Που είναι τα μοτέρ και τσιμπάς τα LNB φίλε Voreie;

Είσαι απο τους τυχερούς που μπορείς να λάβεις Τους Αστρα 28.2 με κάτοπτρο 1 μέτρο !

δοκίμασα και στροφή του LNB μήπως τσιμπήσω καμία συχνότητα βόρειας δέσμης Thor 6 αλλά δέν έγινε τίποτε
Ένας μηχανικός polarizer ή μαγνητικός δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου την κατάσταση ?

Ένας μηχανικός polarizer ή μαγνητικός δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου την κατάσταση ?

Μπορεί ενδεχομένως, αλλά έχουν παροπλιστεί προ πολλού αφού και τα lnb που δούλευαν μ αυτούς δεν κυκλοφορούν πλέον και παλιό κατω απο 0.8 βαθμό θορύβου δεν νομίζω να υπάρχει. Επισης δεν υπάρχει ψηφιακός δέκτης που να μπορεί να χειριστεί πολαρότορα και θα είναι μεγάλη ιστορία να ρυθμίζεις την πόλωση απο κάποιον παλιο αναλογικό και μετα να πηγαίνεις στον ψηφιακό και να βλέπεις ..τα μισά κανάλια του δορυφόρου (για τα αλλα μισα θα θελεις δεύτερο κανάλι "φάντασμα" στον αναλογικό δέκτη, το κάνω για την μπάντα C αλλά εκει έχω λιγότερα κανάλια στους δορυφόρους...)
@Athanasis το πιάτο είναι 2.4μ, λεγοντας "τσίμπησα" εννοώ "κατέβασα", η έκφραση ανήκει στα παιδιά μου και μπορεί να μην χρησιμοποιείται στα μέρη σου...

Γεια σου Voreie. Αν είσαι πάνω ψηλά ο Αστρα 28.2 Λαμβάνεται με 1 μ. Αν είναι έτσι τότε δεν χάνεις και πολλά απο την μή λήψη του Thor 6.

Εγώ στην Κύπρο, για πλήρη κάληψη του Astra 2D χρειάζομαι 4.2μ πιάτο. !!!

Εντωμεταξύ φίλε VoreiΕ, λόγω και της ιδιαιτερότητας της τοποθεσίας μου, υπάρχει κάποια εισήγηση για κάποιο τύπο LNB για offset πιάτα που να είναι ευαίσθητο και να "τσιμπά" τις αδύνατες συχνότητες;

Ευχαριστώ
Θανάσης.

Απάντηση: Re: Thor 6

Εντωμεταξύ φίλε VoreiΕ, λόγω και της ιδιαιτερότητας της τοποθεσίας μου, υπάρχει κάποια εισήγηση για κάποιο τύπο LNB για offset πιάτα που να είναι ευαίσθητο και να "τσιμπά" τις αδύνατες συχνότητες;

Ευχαριστώ
Θανάσης.

invertotwinc120.gif

andrewsfeedinve.gif

Φιλε μου εχω μαθει για μια καλη προσφορα απο Κυπριακο μαγαζι για πιατακι DH 3.8m κομπλε με polar mount που νομιζω οτι ειναι ιδανικο για την περιοχη σου!
Μηπως ενδιαφερεσαι να σου δωσω στοιχεια!Μιλαμε για καινουριο πιατο!
gab