Thor 6

Ρε φίλε. Μαύρα είναι. Δεν εννοώ orbit. Telenor (Canal Digital) στις 0.8W εννοώ.

Επίσης όλες οι συχνότητες του Ουγγρικού HD platform, Hello HD στις 9W. Μάυρισαν. Δεν είναι το πιάτο γιατί λαμβάνω καλά άλλα κανάλια απο τους συγκεκριμένους δορυφόρους.

Χρηστο απο τον Σεπτεβριο μηνα με κατοπτρο 1,80 Channel Master εχω ανοδο της ταξης των 2db στον Τhor.Επισης στις οριζοντιες εχω σημα 2 εως 4db,με
υψηλοτερη την 11229Η η οποια εβγαινε και με ARIS 2,30μ.Το δε ARIS εχει αποδοση καθαρη 2,17μ.Στα βορεια με 2,30μ ειναι σταθερη η ληψη εδω και αρκετο καιρο.Προσωπικα γνωριζω για ληψη στην Κατερινη με 2,30μARIS.

Με 90 cm λαμβάνω κάποια κανάλια του Thor 5 T2 με καλό σήμα.

Δεν λαμβλανω πλέον κυρίως τα HD κανάλια της Τ2 που λάμβανα μέχρι πρόσφατα.

Εντάξει παίδιά να μήν σας κουράζω. Eίναι εντάξει τώρα.

Απλώς άλλαξαν οι συχνότητες? Anyway,

Μόλις επισκεύθηκα τον kingofsat http://en.kingofsat.net/sat-thor5.php και ξαναπέρασα τις συχνότητες,

Όλα καλά για Thor 5 μέχρι στιγμής....

Last edited:
Καλημερα και καλο μηνα!
Απο τις μεχρι τωρα δοκιμες μου η nordic δεσμη του thor6 θελει σιγουρα πιατο 3.7μ και πανω στα βορεια!Η αναφορα του Φιλιππου με 3μ εχει να κανει με καποιες ειδικες ρυθμισεις στο lnb που εμεις δεν κατεχουμε!Με συμβατικα 3μ πιατα δεν υπαρχει καθολου σημα στις συχνοτητες του!Χρηστο σου υποσχομαι τις επομενες μερες διαφορες αναφορες διοτι εβαλα actuator για πανω κατω με τη πολυτιμη βοηθεια του Χαλκηδονα!Συντομα θα βαλουμε και στο δικο σου Γιωργο!O thor5 horizontal με 2.3μ αρις βγαινει ολη μερα, ολες οι συχνοτητες εδω!
Φιλικα Gab

Kαλημερα να σας πω και αλλη ειδηση,λιαν συντομως και αλλα καναλια της Τelenor που βρισκονται στην nordic δεσμη θα περασουν σε πανευρωπαϊκη,στην
συχνοτητα 12341V SR28000FEC7/8.H παρουσια της UPC στη 1west και σφοδρος ανταγωνισμος με τo digi tv θα φερει και αλλα διεθνη καναλια που προσφατα χασαμε ξανα στους δεκτες μας.gabkon αν σκεφτεσαι να πας σε μεγαλυτερο κατοπτρο για τον THOR δοκιμασε με Αndrew Prodelin,πιστευω οτι
με 3,10μ.θα εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα.

Χρηστο απο τον Σεπτεβριο μηνα με κατοπτρο 1,80 Channel Master εχω ανοδο της ταξης των 2db στον Τhor.Επισης στις οριζοντιες εχω σημα 2 εως 4db,με
υψηλοτερη την 11229Η η οποια εβγαινε και με ARIS 2,30μ.Το δε ARIS εχει αποδοση καθαρη 2,17μ.Στα βορεια με 2,30μ ειναι σταθερη η ληψη εδω και αρκετο καιρο.Προσωπικα γνωριζω για ληψη στην Κατερινη με 2,30μARIS.

Μπραβο. Κριμα που ο Thor 6 τα χαλαει.

Καλημερα και καλο μηνα!
Απο τις μεχρι τωρα δοκιμες μου η nordic δεσμη του thor6 θελει σιγουρα πιατο 3.7μ και πανω στα βορεια!Η αναφορα του Φιλιππου με 3μ εχει να κανει με καποιες ειδικες ρυθμισεις στο lnb που εμεις δεν κατεχουμε!Με συμβατικα 3μ πιατα δεν υπαρχει καθολου σημα στις συχνοτητες του!Χρηστο σου υποσχομαι τις επομενες μερες διαφορες αναφορες διοτι εβαλα actuator για πανω κατω με τη πολυτιμη βοηθεια του Χαλκηδονα!Συντομα θα βαλουμε και στο δικο σου Γιωργο!O thor5 horizontal με 2.3μ αρις βγαινει ολη μερα, ολες οι συχνοτητες εδω!
Φιλικα Gab

Γαβριηλ υπαρχει κανενα νεο ποτε θα στησεις το 4m Laser ?

Απάντηση: Re: Thor 6

gabkon αν σκεφτεσαι να πας σε μεγαλυτερο κατοπτρο για τον THOR δοκιμασε με Αndrew Prodelin,πιστευω οτι
με 3,10μ.θα εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα.
O gabkon έχει αγοράσει ήδη 4μετρο, αλλά πρακτικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να το εγκαταστήσει άμεσα.

Δυστυχως προσωπικοι λογοι με καθυστερουν αυτη τη στιγμη!Χρηστο ομως αν ενα 3μ πιανει ολη μερα αστρα 2d horizontal,badr6,thor5 hor,22west τη δεσμη αφρικης,dstv 36east καποιες συχνοτητες,tatasky 83east ειναι καλα συντονισμενο!Αλλα στον thor6 εφοσον δεν υπαρχει καμμια ενδειξη σηματος τοτε σιγουρα θελει πανω απο 3.5μ!
gab

Χρηστο ομως αν ενα 3μ πιανει καποιες συχνοτητες,tatasky 83east ειναι καλα συντονισμενο!
gab

Έψαξα αλλά δεν βρήκα το συγκεκριμένο topic για λήψη του Insat στις 83Ε , κάποιο link ???

4 μετρο στην ΒόρειοΑνατολική Ελλάδα μου ακούγεται ολίγον υπερβολικό.

Αν λαμβάνεις Sky UK με 1.20 μέτρα τότε τι να κάνεις το 4 μετρο ...... Ακόμη και αν ο Thor 6 είναι δύσκολος, τότε πιά η αξία ?????

Εξ όσων γνωρίζω 4 μέτρα χρειάζεσαι στην Κύπρο η το Maximum στην Κρήτη....

Όποιος έχει 4 μετρο στη Βόρεια Ελλάδα είναι εξτρήμ........

Το να αγοραζεις 4μ κεραια η δεν εχεις αλλον τροπο ληψης καναλιων που σου χρειαζονται ειτε για προσωπικους ειτε για επαγγελματικους λογους η πολυ απλα εισαι extreme DXer. Ο Γαβριηλ ανοικει σιγουρα στην τελευταια κατηγορια. Τον DXer δεν τον ενδιαφερει το περιεχομενο ενος καναλιου αλλα ικανοποιειται κυριως απο την ληψη του. Ετσι δεν υπαρχει μερος στον πλανητη οπου μια 4μ θεωρειται αχρηστη. Εδω μπορει να εχουμε πληρη ληψη 28.2Ε/28.5Ε με 80εκ αλλα δεν ειναι λιγοι που θα εβαζαν και 4μ για πληρη ληψη των 7W/26E εαν τους επετρεπε η κατοικια τους πολυ απλα γιατι εχουν αλλα ενδιαφεροντα. Ολα ειναι σχετικα λοιπον.

Με 4μ φυσιολογικα ισως ειναι δυνατη η ληψη του astra 2d και στα vertical οπως και ληψεις ινδικων δεσμων οπως του 95east,74east και 91,5e!Συμφωνω απολυτα με τον Χρηστο η αξια ειναι να δεις τη μπαρα του του σηματος να κλειδωνει και οχι να δεις τα καναλια!Αυτη ειναι η ουσια ενος extreme dxer.Φιλε adonis1 δεν θυμαμαι αν ειχαμε κανει καποιο θεμα καθαρα με τη ληψη του insat 83east αλλα τοχαμε αναφερει πολλες φορες εγω και ο Χαλκηδονας και φυσικα μας το ειχε αναφερει πρωτος ο Φιλιππος και το ψαξαμε,δεν το πιστευα στην αρχη και μετα ειδα οτι συμβαινει σχεδον στο συνολο των δορυφορων με ινδικες δεσμες.Πρεπει να κανουμε ενα ξεχωριστο θεμα με αυτο σιγουρα.
gab

Αντε ρε Γαβρήλο ...βαλτο επιτέλους το τετράμετρο και θα ξεκαθαρίσουμε πολλά για τις λήψεις! Θα σου κάνουμε νέο νήμα μόνο για δύσκολες λήψεις και θα σε βάλουμε να ψάχνεις καθημερινά! Η αξία ειναι όπως την είπατε για τον DXer, εγω προχτες πειράζοντας λίγο το LNB φόρτωσα και είδα για πρώτη φορά την συχνότητα με το πρωτο κρατικό του Ισραήλ στις 4 δυτικά (αλλά ...έχασα την άλλη συχνότητα με το δεύτερο κρατικό που έβλεπα ως τότε!)

Nilesat 7W,

Μπορεί στα παραπάνω να ζηλεύω τους ΒορειοΑνατολικούς. Όμως σε ένα πράγμα πρέπει να με ζηλέψουν και αυτοί εμένα....

Λαμβάνω Nilesat 7W και τα αμερικάνικα του κανάλια στην Κύπρο με 90 cm και με σήμα καμπάνα κάτι που ονειρεύονται οι φίλοι στην υπόλοιπη ευρώπη....!!!

Όσο για το χόμπι να συμφωνίσω με τους προηγούμενους. Σήμα να πιάνουμε και ότι να´ ναι !!!! Χαχαχα......

Θα ήθελα να σας καλημερίσω με αυτό.....

Θαναση στην Αθηνα βγαινει ο Nilesat και με 90cm κατοπτρο αρκει να ειναι καλα κεντραρισμενο.

Προσθηκες καναλιων υψηλης ευκρινειας στο συμπλεγμα δορυφορων Thor5 και 6 απο Σεπτεβριο.Πιο συγκεκριμενα η Canal digital Nordic ετοιμαζεται να
λανσαρει το National Geo Wild HD και η UPC το Spectrum HD.