- 24 February 2008
- 1,809
Κούκλα είναι.Δεν άντεξα! Ευχαριστώ το Πανίκο για τις σχετικές πληροφορίες και ενθάρρυνση. Ο 3012 ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου.View attachment 248662
Ναι 12"κουκλάρα !!!
12΄ είναι ο SME ;;
από το 3012 όπου το "12" είναι το μήκος του ;;
Ευτυχώς που παρέμεινε εκεί γιατί πρόκειται για εξαιρετικό βραχίονα και ο συνδυασμός του με το Thorens είναι υπέροχος.Ο 3012 ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου.
Οταν εισαι ετοιμος, πες μας λιγο για το πως ακουγεται .Τα τελευταία 25+ χρόνια ανακατευόμουν, κυρίως, με άκρως επαγγελματικά Πικάπ (ΕΜΤ 927, 930, 950)
Από χτες, αντιμετωπίζω με "κλαυσίγελο" το Μάνουαλ του 125 αλλά και του SME.
Άλλος κόσμος που είχα ξεχάσει.
Θα το έχω, μάλλον, προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί κεφαλή έχει πάνω του και σε ποια κατάσταση είναι. Δεν το βλέπω πολύ γρήγορα να έχω άποψη. Ποια κεφαλή ΜΜ θα ταίριαζε;Οταν εισαι ετοιμος, πες μας λιγο για το πως ακουγεται .
Απο ενα TD125/3009 εχω πολυ καλες αναμνησεις.
Ναι, οπως σου ειπα δεν ειναι ο ΜΚ1.Τελικά, το Μάνουαλ του βραχίωνα τον λέει S II το δε Shell του είναι χωρίς δυνατότητα να πας μπρος/πίσω τη κεφαλή.
Με effective mass στα 14 γρ , ο 3012 "προτιμά" κεφαλες με μετρια προς χαμηλη ενδοτικοτητα.Θα το έχω, μάλλον, προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί κεφαλή έχει πάνω του και σε ποια κατάσταση είναι. Δεν το βλέπω πολύ γρήγορα να έχω άποψη. Ποια κεφαλή ΜΜ θα ταίριαζε;
Τελικά, το Μάνουαλ του βραχίωνα τον λέει S II το δε Shell του είναι χωρίς δυνατότητα να πας μπρος/πίσω τη κεφαλή.
Αυτά προς το παρόν.
ΥΓ: Θα παίξει με το phono του Audio Research SP11 MKII και κατ'ευθείαν από την έξοδό του AR στα active ATC100.
Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ?Με effective mass στα 14 γρ , ο 3012 "προτιμά" κεφαλες με μετρια προς χαμηλη ενδοτικοτητα.
Προχειρα, καλοι συνδυασμοι φαινεται να ειναι η σειρα της audio technica AT VM95 EN/ML/SH ,αλλα επισης η AT VM540ML , και οι Nagaoka MP.
Ενδεχομενως και καποιες Goldring.
Δάσκαλε, κρίμα δεν είναι αυτή η κουκλάρα* να "φορέσει" κάποια VM95 ;;Με effective mass στα 14 γρ , ο 3012 "προτιμά" κεφαλες με μετρια προς χαμηλη ενδοτικοτητα.
Προχειρα, καλοι συνδυασμοι φαινεται να ειναι η σειρα της audio technica AT VM95 EN/ML/SH ,αλλα επισης η AT VM540ML , και οι Nagaoka MP.
Ενδεχομενως και καποιες Goldring.
Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ? View attachment 248739
Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ?
Σιγουρα μπορει να αξιοποιησει καλυτερες κεφαλες το πικαπ ακομα και MC.έγραφα ταυτόχρονα με σένα Γιώργο..
καλή η ΕΝ, αλλά λίγη κατά την γνώμη μου για το TD125/3012
ούτε η γεννήτρια....
Σιγουρα μπορει να αξιοποιησει καλυτερες κεφαλες το πικαπ ακομα και MC.
Απλα εδωσα περιπου το τι χρειαζεται ο 3012 σε ΜΜ οπως ζητησε ο Γιωργος.
Ιδανική ΣΣΑκομα και η VM540ML που εχει τη ψηλοτερη ενδοτικοτητα απο τις πιο πανω, καλα θα ταιριαξει (και ειναι και πολυ καλη κεφαλη οπως προσφατα ετυχε να ακουσω μια). Θα εχει μια συχνοτητα συντονισμου γυρω στα 8-8.5 Hz που δεν θα ειναι καθολου προβλημα.
Ψηφίζω naga MP500 και τα μυαλά στα κάγκελαΜε τις ακριβοτερες nagaoka επισης, συνδυαζεται πολυ καλα χωρις να χρειαζεται πολυπλοκες ρυθμισεις μαζας .
Το πολυ χαμηλο βαρος του sme headshell ( περιπου 5-6 γρ ) βοηθα πολυ.
Αφού την έχει ήδη σίγουρα από κει θα ξεκινήσει..Γιωργο, οταν εχεις το πικαπ, μπορεις να ξεκινησεις με την 95ΕΝ που ηδη εχεις, απλα για την πρωτη εντυπωση και στην πορεια βλεπουμε.Η γεννητρια ειναι καλη για την ΕΝ βελονα και θα ελεγα και την SH.
που να το ξέρω αυτό... άρα δεν βγαίνει ούτε η jico sas από το "παιχνίδι"...Βλαδιμηρε, εγω δεν θα ειχα προβλημα ουτε μια jico sas να χρησιμοποιουσα σε εναν τετοιο συνδυασμο. Για την ακριβεια , ο DA-50 μου εχει παρομοια effective mass με το ADC και το AS2P οπου εχω σεταρισμενες τις JICO SAS & ELAC SAS.
To counterweight του 3012 αν δεν κανω λαθος ειναι 2 κομματια οποτε το μικρο στο πισω μερος μπορει να παιξει και το ρολο ενος sub weight.
Νομίζω πως, εκτός από μια καλή κεφαλή, θα χρειαστώ και κάτι για το "μάτιασμα" Κάνα σκόρδο HiFi έχετε να μου προτείνετε;
Κανονικά, θα πρέπει στα παρελκόμενα του βραχίονα να έχει τον προτράκτορα του...
Το headshell οντως δεν εχει δυνατοτητα μπρος πισω για την κεφαλη, αλλα εχει δυνατοτητα μπρος πισω , ολοκληρος ο βραχιονας στη βαση του.
...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.