Thorens TD125

Τα τελευταία 25+ χρόνια ανακατευόμουν, κυρίως, με άκρως επαγγελματικά Πικάπ (ΕΜΤ 927, 930, 950)
Από χτες, αντιμετωπίζω με "κλαυσίγελο" το Μάνουαλ του 125 αλλά και του SME.
Άλλος κόσμος που είχα ξεχάσει.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Ο 3012 ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου.
Ευτυχώς που παρέμεινε εκεί γιατί πρόκειται για εξαιρετικό βραχίονα και ο συνδυασμός του με το Thorens είναι υπέροχος.

• Like
Reactions: geovar
Τα τελευταία 25+ χρόνια ανακατευόμουν, κυρίως, με άκρως επαγγελματικά Πικάπ (ΕΜΤ 927, 930, 950)
Από χτες, αντιμετωπίζω με "κλαυσίγελο" το Μάνουαλ του 125 αλλά και του SME.
Άλλος κόσμος που είχα ξεχάσει.
Οταν εισαι ετοιμος, πες μας λιγο για το πως ακουγεται .
Απο ενα TD125/3009 εχω πολυ καλες αναμνησεις.

Οταν εισαι ετοιμος, πες μας λιγο για το πως ακουγεται .
Απο ενα TD125/3009 εχω πολυ καλες αναμνησεις.
Θα το έχω, μάλλον, προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί κεφαλή έχει πάνω του και σε ποια κατάσταση είναι. Δεν το βλέπω πολύ γρήγορα να έχω άποψη. Ποια κεφαλή ΜΜ θα ταίριαζε;
Τελικά, το Μάνουαλ του βραχίωνα τον λέει S II το δε Shell του είναι χωρίς δυνατότητα να πας μπρος/πίσω τη κεφαλή.
Αυτά προς το παρόν.
ΥΓ: Θα παίξει με το phono του Audio Research SP11 MKII και κατ'ευθείαν από την έξοδό του AR στα active ATC100.

• Like
Τελικά, το Μάνουαλ του βραχίωνα τον λέει S II το δε Shell του είναι χωρίς δυνατότητα να πας μπρος/πίσω τη κεφαλή.
Ναι, οπως σου ειπα δεν ειναι ο ΜΚ1.
Το headshell οντως δεν εχει δυνατοτητα μπρος πισω για την κεφαλη, αλλα εχει δυνατοτητα μπρος πισω , ολοκληρος ο βραχιονας στη βαση του.
Θα το ψαξω λιγο για το θεμα ΜΜ και θα επανελθω. Καποιο οριο στην τιμη ?

• Like
Reactions: kimon and ika
Θα το έχω, μάλλον, προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί κεφαλή έχει πάνω του και σε ποια κατάσταση είναι. Δεν το βλέπω πολύ γρήγορα να έχω άποψη. Ποια κεφαλή ΜΜ θα ταίριαζε;
Αυτά προς το παρόν.
ΥΓ: Θα παίξει με το phono του Audio Research SP11 MKII και κατ'ευθείαν από την έξοδό του AR στα active ATC100.
Με effective mass στα 14 γρ , ο 3012 "προτιμά" κεφαλες με μετρια προς χαμηλη ενδοτικοτητα.
Προχειρα, καλοι συνδυασμοι φαινεται να ειναι η σειρα της audio technica AT VM95 EN/ML/SH ,αλλα επισης η AT VM540ML , και οι Nagaoka MP.
Ενδεχομενως και καποιες Goldring.

Με effective mass στα 14 γρ , ο 3012 "προτιμά" κεφαλες με μετρια προς χαμηλη ενδοτικοτητα.
Προχειρα, καλοι συνδυασμοι φαινεται να ειναι η σειρα της audio technica AT VM95 EN/ML/SH ,αλλα επισης η AT VM540ML , και οι Nagaoka MP.
Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ? AT 95.JPG

Last edited:
Δάσκαλε, κρίμα δεν είναι αυτή η κουκλάρα* να "φορέσει" κάποια VM95 ;;
άσε που οι ML & SH έχουν πιο υψηλή ενδοτικότητα από την ΕΝ και μπορεί να θέλουν μάζα μπροστά κλπ... το ίδιο και οι 540 και πάνω...

και αφού η jico sas βγαίνει από το παιχνίδι, μήπως να κοιτάξει προς naga μεριά, γιατί όχι μια ΜΡ500 και χαλάλι το 1000ρικο ;;

αν κρίνω από την απόδοση της ΜΡ200 στις μεσαίες συχνότητες... όχι ότι δεν έχει άκρα, αλλά αυτές οι μέσες της...
στην κλασική μουσική τρομερό προσόν..

* αντί για "κουκλάρα" , άλλος θηλυκός χαρακτηρισμός ταιριάζει καλύτερα σε τέτοιο εργαλείο... σε ...άρα και αυτός

edit...
λάθος το "μάζα μπροστά κλπ"
αφαίρεση μάζας θα χρειαστεί ο βραχίονας και πως ;;;

Last edited:
Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ? View attachment 248739

έγραφα ταυτόχρονα με σένα Γιώργο..

καλή η ΕΝ, αλλά λίγη κατά την γνώμη μου για το TD125/3012

ούτε η γεννήτρια....

Έχω αυτή την ΑΤ που λες αλλά δεν θα άξιζε, για κάτι καλλίτερο ? Αυτή είναι καινούργια δεν την έπαιξα πάνω από μία ώρα. Είναι στο Λένκο 75 που μέτραγα πριν λίγο καιρό. Μήπως με μια καλλίτερη βελόνα;;; Η γεννήτρια τι λέει ?
έγραφα ταυτόχρονα με σένα Γιώργο..

καλή η ΕΝ, αλλά λίγη κατά την γνώμη μου για το TD125/3012

ούτε η γεννήτρια....
Σιγουρα μπορει να αξιοποιησει καλυτερες κεφαλες το πικαπ ακομα και MC.
Απλα εδωσα περιπου το τι χρειαζεται ο 3012 σε ΜΜ οπως ζητησε ο Γιωργος.
Ακομα και η VM540ML που εχει τη ψηλοτερη ενδοτικοτητα απο τις πιο πανω, καλα θα ταιριαξει (και ειναι και πολυ καλη κεφαλη οπως προσφατα ετυχε να ακουσω μια). Θα εχει μια συχνοτητα συντονισμου γυρω στα 8-8.5 Hz που δεν θα ειναι καθολου προβλημα.
Με τις ακριβοτερες nagaoka επισης, συνδυαζεται πολυ καλα χωρις να χρειαζεται πολυπλοκες ρυθμισεις μαζας .
Το πολυ χαμηλο βαρος του sme headshell ( περιπου 5-6 γρ ) βοηθα πολυ.

Γιωργο, οταν εχεις το πικαπ, μπορεις να ξεκινησεις με την 95ΕΝ που ηδη εχεις, απλα για την πρωτη εντυπωση και στην πορεια βλεπουμε.Η γεννητρια ειναι καλη για την ΕΝ βελονα και θα ελεγα και την SH.

Βλαδιμηρε, εγω δεν θα ειχα προβλημα ουτε μια jico sas να χρησιμοποιουσα σε εναν τετοιο συνδυασμο. Για την ακριβεια , ο DA-50 μου εχει παρομοια effective mass με το ADC και το AS2P οπου εχω σεταρισμενες τις JICO SAS & ELAC SAS.

To counterweight του 3012 αν δεν κανω λαθος ειναι 2 κομματια οποτε το μικρο στο πισω μερος μπορει να παιξει και το ρολο ενος sub weight.

Last edited:
Νομίζω πως, εκτός από μια καλή κεφαλή, θα χρειαστώ και κάτι για το "μάτιασμα" Κάνα σκόρδο HiFi έχετε να μου προτείνετε;

• Like
Reactions: westsound
Σιγουρα μπορει να αξιοποιησει καλυτερες κεφαλες το πικαπ ακομα και MC.
Απλα εδωσα περιπου το τι χρειαζεται ο 3012 σε ΜΜ οπως ζητησε ο Γιωργος.
(y)
Ακομα και η VM540ML που εχει τη ψηλοτερη ενδοτικοτητα απο τις πιο πανω, καλα θα ταιριαξει (και ειναι και πολυ καλη κεφαλη οπως προσφατα ετυχε να ακουσω μια). Θα εχει μια συχνοτητα συντονισμου γυρω στα 8-8.5 Hz που δεν θα ειναι καθολου προβλημα.
Ιδανική ΣΣ
Ναι, πολύ καλή η VM540ML και η 740ML ακόμα καλύτερη με μικρή διαφορά τιμής (κάπου στα 340€ την βλέπω εδώ Ελλάδα)

Με τις ακριβοτερες nagaoka επισης, συνδυαζεται πολυ καλα χωρις να χρειαζεται πολυπλοκες ρυθμισεις μαζας .
Το πολυ χαμηλο βαρος του sme headshell ( περιπου 5-6 γρ ) βοηθα πολυ.
Ψηφίζω naga MP500 και τα μυαλά στα κάγκελα :LOL:

Γιωργο, οταν εχεις το πικαπ, μπορεις να ξεκινησεις με την 95ΕΝ που ηδη εχεις, απλα για την πρωτη εντυπωση και στην πορεια βλεπουμε.Η γεννητρια ειναι καλη για την ΕΝ βελονα και θα ελεγα και την SH.
Αφού την έχει ήδη σίγουρα από κει θα ξεκινήσει..

Γιώργο, έρχομαι και σου δανείζω τις ML & SH ακίδες για όσο καιρό θες.
Με την ησυχία σου να αποφασίσεις περαιτέρω αναβάθμιση κεφαλής, ή όχι...

Βλαδιμηρε, εγω δεν θα ειχα προβλημα ουτε μια jico sas να χρησιμοποιουσα σε εναν τετοιο συνδυασμο. Για την ακριβεια , ο DA-50 μου εχει παρομοια effective mass με το ADC και το AS2P οπου εχω σεταρισμενες τις JICO SAS & ELAC SAS.
που να το ξέρω αυτό... άρα δεν βγαίνει ούτε η jico sas από το "παιχνίδι"...

To counterweight του 3012 αν δεν κανω λαθος ειναι 2 κομματια οποτε το μικρο στο πισω μερος μπορει να παιξει και το ρολο ενος sub weight.
(y)(y)

...
Το headshell οντως δεν εχει δυνατοτητα μπρος πισω για την κεφαλη, αλλα εχει δυνατοτητα μπρος πισω , ολοκληρος ο βραχιονας στη βαση του.
...
Κανονικά, θα πρέπει στα παρελκόμενα του βραχίονα να έχει τον προτράκτορα του

• Like