ΘΟΡΥΒΟΣ 8600GTS

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΟΡΥΒΟΣ 8600GTS

Δεν ανεβάζουν περισσότερη θερμοκρασία. Τα ίδια watt καταναλώνουν με τις όμοιές τους με ανεμιστήρα, άρα εκλύουν την ίδια θερμότητα μέσα στο κουτί. Απλά, η θερμοκρασία επιφάνειάς τους είναι υψηλότερη (πράγμα που δεν μας απασχολεί - είναι εντός προδιαγραφών).

Συμφωνώ ότι καταναλώνουν τα ίδια watt άρα και παράγουν την ίδια θερμοκρασία,
Στην περίπτωση του ανεμιστήρα όμως η θερμοκρασία που εκλύεται δεν προλαβαίνει να διασπαρθεί στο εσωτερικό του κουτιού διότι καταστέλλεται από ψυχρό ρεύμα αέρα που παράγει ο ανεμιστήρας η έστω ξεφεύγει σε μικρή περιφέρεια από την πυγή θερμότητας
Στις silent δεν συμβαίνει αυτό. Δοκίμασε να ακουμπήσεις μια τέτοια σε full load. Έχουν βέβαια μεγάλη επιφάνεια για τη διασπορά της θερμότητας αλλά παράλληλα
η μεγάλη επιφάνεια έχει αντίκτυπο και στη διασπορά της θερμότητας σε μεγάλη περιοχή μέσα στο κουτί.
(τουλάχιστον έτσι νομίζω χωρίς να είμαι απόλυτος):SFGSFGS5:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΟΡΥΒΟΣ 8600GTS

H ψήκτρα βγαίνει πανεύκολα. απλά ξεβιδώνεις 4 βίδες.
Τώρα για τις silent θα σου έλεγα ότι έχουν 2 μειονεκτήματα

α. είναι τεράστιες οι ψήκτρες με αποτέλεσμα να δεσμεύουν και δεύτερο pci
(τσέκαρε και να χωράει στο κουτί σου εάν είναι μικρό.)
β. ανεβάζουν περισσότερη θερμοκρασία σε σχέση με τον ανεμιστήρα όποτε έχεις και αύξηση θερμοκρασία μέσα στο κουτί.
Καλη σου επιλογη.

και σιγουρα θελουν και καλη ροη αερα μεσα στο κουτι για περνουν ανασες αφου ειδικα το gts θεωρηται δυνατο chipset οποτε θελει τον αερα του οταν ζοριζεται.

επεστρεψα λοιπον και εγω μετα απο λιγη ξεκουραση και μπανακια....:bigcry:
θελω λοιπον να τελειωνω με την καρτουλα και μπαινω στο ψητο....
μετα λοιπον απο σκεψη -και για να μην εχουμε παρατραγουδα με τον θορυβο-σκεφτομαι αυτην:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2512

εγω για να σε βοηθησω πηρα την sparkle 8600gts απο πλαισιο 159 ευρο
και της εχωσα μια zalman vf 900 που την ειχα απο παλια ..τωρα full load 59
βαθμους απο 79 που ειχα μετρημενο με ατι τοol