Θόρυβος ενισχυτή

......δοκιμασε χωρις να εχεις κατι συνδεμενο στον ενισχυτη σου (πχ tuner,cd ) δηλαδη μονος του ο ενισχυτης ,στην πριζα, με τα ηχεια συνδεμενα κι αν εξακολουθει να υπαρχει τοτε μαλλον ειναι < < προβλημα ?? > > του ενισχυτη

το έχω κάνει φυσικά αυτό και ο θόρυβος παραμένει.

βραχυκύκλωσα τα rca αλλά μετά το άνοιγμα και αφού πέρασαν περίπου 10 δευτερόλεπτα έβγαλε ένα δυνατό και απότομο θόρυβο από τα ηχεία και αμέσως τον έκλεισα γιατί νόμιζα ότι κάηκε. Τελικά τον σύνδεσα κανονικά με το cdp και παίζει.

Εχω και εγω το ιδιο θεμα με τον φιλο που ανοιξε το παρον νημα.

Μηπως μπορειτε να μου πειτε που να παω τον ενισχυτη?
(το αγορασα απο το εξωτερικο, δεν υπαρχει εδω αντιπροσωπος)

Απάντηση: Re: Θόρυβος ενισχυτή

Εχω και εγω το ιδιο θεμα με τον φιλο που ανοιξε το παρον νημα.

Μηπως μπορειτε να μου πειτε που να παω τον ενισχυτη?
(το αγορασα απο το εξωτερικο, δεν υπαρχει εδω αντιπροσωπος)

Μιλάμε για τον ίδιο ενισχυτή;;
Σου στέλνω π.μ

Μερικές διαπιστώσεις:

1. Αφού δεν ενισχύεται δεν αφορά το προενισχυτικό στάδιο

2. Δεν είναι θέμα γείωσης ή μη γείωσης.

2. Δεν έχει να κάνει με εξωτερικές παρεμβολές.

3. Το ότι ο θόρυβος βγαίνει ίδιος από έξοδο ηχείων και έξοδο ακουστικών, μήπως εξαιρεί από το πρόβλημα κάποιο μέρος του ενισχυτή;;;

Με βάζουν σε σκέψεις δύο πράγματα.

α) Αυτό που περιέγραψες μετά από βραχυκύκλωμα των rca εισόδων (ελπίζω να το δοκίμασες σωστά και να μην ήταν λάθος σύνδεση).
β) Το σχετικά παρόμοιο που σου είχε γίνει με εκείνα τα βαρύτερα καλώδια δοκιμής (rca).

Δεν χωρά ούτε εικασίες, ούτε δοκιμές πλέον μετά το (α). Πρέπει να το δει τεχνικός οπωσδήποτε. Επειδή φοβάμαι ότι ο υπάρχον θόρυβος δημιουργήθηκε μετά από τη δοκιμή του συγκεκριμένου rca καλωδίου, σίγουρα θέλει έλεγχο δια ζώσης και όχι εξ' αποστάσεως.

είμαι Κόρινθο και λέω να πάω να ρωτήσω στον τοπικό ορφέα που τα αντιπροσωπεύει κιόλας (δεν τον έχω αγοράσει από εκεί πάντως).

Αλλά θα ήθελα να μου στείλετε και pm με αναφορά σε δοκιμασμένους και καλούς τεχνικούς που έχετε μείνει πλήρως ικανοποιημένοι και τους προτείνετε.

Ευχαριστώ για όλα.

εγω τυχαια διαβαζα σημερα για εναν ενισχυτη οπου για τις φωτεινες ενδειξεις του - καντραν ,χρησιμοποιει λαμπα φθορισμου και σκεφτηκα μηπως ο δικος σου ενισχυτης πισω απο το καντραν ενδειξεων εχει καμια τετοια λαμπα και δημιουργει αυτη το προβλημα.

δεν ξερω ,δεν ειμαι ειδικος απλα κανω μια υποθεση.

βραχυκύκλωσα τα rca αλλά μετά το άνοιγμα και αφού πέρασαν περίπου 10 δευτερόλεπτα έβγαλε ένα δυνατό και απότομο θόρυβο από τα ηχεία και αμέσως τον έκλεισα γιατί νόμιζα ότι κάηκε. Τελικά τον σύνδεσα κανονικά με το cdp και παίζει.

Ωχχχχ, φαντάζομαι τι θα μου έσυρες.
Βρε συ, τον ενισχυτή ελέγχουμε όχι τα ηχεία, τί δουλειά έχουν τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα.

Πάμε λοιπόν πάλι αναλυτικά.

1) Με τον ενισχυτή κλειστό OFF, αποσυνδέεις όλες τις πηγές και τα ηχεία από τον ενισχυτή.
2) Βραχυκυκλώνεις τα RCA τις εισόδου 1 π.χ (το + με το -) στο left rca και το ίδιο και στο right.
3) Ανοίγεις τον ενισχυτή ON.
4) Συνδέεις τους ακροδέκτες του πολύμετρου στην έξοδο των speakers (μπόρνες) και:
α) μετράς στην κλίμακα mVDC.
β) μετράς στην κλίμακα mVAC.
(αν το πολύμετρο δείχνει ------- ανεβαίνεις κλίμακα, πας δηλαδή στα VDC και VAC αντίστοιχα.
5) Κλίνης τον ενισχυτή OFF.

Επαναλαμβάνεις την παραπάνω διαδικασία για κάθε σετ εισόδων του ενισχυτή σου (όχι όμως στο Phono).

Εάν ο ενισχυτή σου έχει εξωτερικές γέφυρες μεταξύ προ-ενισχυτή και τελικού, τότε θα πρέπει τα δύο στάδια να ελεγχθούν χωριστά.

Ωχχχχ, φαντάζομαι τι θα μου έσυρες.
Βρε συ, τον ενισχυτή ελέγχουμε όχι τα ηχεία, τί δουλειά έχουν τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα.

Νόμιζα ότι έγραψες ότι μετράμε με το πολύμετρο αν βραχυκυκλώσουμε και συνεχίσουμε να ακούμε το θόρυβο. Άρα για να διαπιστώσουμε αν πρέπει να μετρήσουμε πρέπει να έχει ηχεία πρώτα για να δούμε αν βραχυκυλωμένος έχει θόρυβο.

Τέλος πάντων, δεν έγινε και τίποτα.

αν πρέπει να μετρήσουμε πρέπει να έχει ηχεία πρώτα για να δούμε αν βραχυκυλωμένος έχει θόρυβο.

Όχι λάθος,

μετράς χωρίς είναι συνδεδεμένα τα ηχεία.

δεν μας ενδιαφέρει πως ακούγεται ο θόρυβος, αλλά πως μετράει.

Μεχρι εδω ολα καλα ...ακουσα και την ηχογραφηση οπου απο πισω ακουγεται και ενα φυσημα Να υποθεσω οτι αυτο προερχεται απο τα μεσα εγγραφης ? Φυσικα μπορει να προερχεται και απο τον ιδιο τον ενισχυτη . Θα ηθελα να ξερω και για αυτο .

Ο βομβος αυτος ειναι καθαρα βομβος 50 περιοδων προερχεται απο κατι το οποιο εχει συχνοτητα δικτυου .

Για μενα η πρωτη κινηση ειναι να παρεις τον ενισχυτη και να τον πας σε εναν αλλο οποιοδηποτε χωρο και κατα προτιμηση σε αλλη παροχη ρευματος ( ΠΧ παρτον μαζι στην δουλεια σου αυριο ) βαλε τον ενισχυτη σκετο με τα ακουστικα σου οπως ειπες και πες μας το αποτελεσμα .

Αν τιποτα απο ολα αυτα δεν βοηθαει σαφως το μηχανημα εχει καποιο σχεδιαστικο ψεγαδι η ακομα και καποιας μορφης βλαβη οποτε θελει κοιταγμα .

Αν ειναι σχεδιστικο ψεγαδι η σταθμη ειναι τοσο χαμηλη που δεν θα πρεπει να σε απασχολει .... Σαφως ομως δεν θα επρεπε για κανενα λογο να ειναι εκει

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Έλεγξε αν στο χώρο σου ή σε διπλανό διαμέρισμα υπάρχει ασύρματη συσκευή παρακολούθησης μωρού σε λειτουργία.. Μπορεί μάλιστα να είναι στον τοίχο ακριβώς πίσω από τον ενισχυτή σου. Αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα σε ευαίσθητα μηχανήματα ήχου. Κάποιες νομίζω χρησιμοποιούν και τα καλώδια της εγκατάστασης του σπιτιού (230V) για να μεταφέρουν το σήμα από την συσκευή εκπομπής στην συσκευή λήψης.

Θα τον πάω σήμερα στην πεθερά στον 1ο όροφο (εγώ μένω στον 3ο).

Αν παραμένει, θα τον πάω αύριο στο σχολείο, να δω και εκεί.

Μωρό δεν υπάρχει σε όλη την πολυκατοικία.

Έλεγξε αν στο χώρο σου ή σε διπλανό διαμέρισμα υπάρχει ασύρματη συσκευή παρακολούθησης μωρού σε λειτουργία...

Υπάρχουν και κάτι συσκευές που κάνουν δίκτυο χρησιμοποιόντας τη ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού αντί για CAT καλωδια...