Θόρυβος τοροειδή

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
Δοκίμασα έναν Talema (300VA 2X22) στον TDA7294 και μουγκρίζει ...

δεν το κάνει συνέχεια και όταν το κάνει τις περισσότερες φορές δεν είναι ιδιαίτερα ακουστό (το μούγκρισμα), αλλά σε κάποιες φάσεις ακούγεται ακόμα και από την θέση ακρόασης (περίπου 3 μέτρα)....

έχω και έναν Amplimo με τα ίδια χαρακτηριστικά, πριν τον αλλάξω υπάρχει τίποτα που μπορώ να δοκιμάσω ???

Δοκίμασα έναν Talema (300VA 2X22) στον TDA7294 και μουγκρίζει ...

δεν το κάνει συνέχεια και όταν το κάνει τις περισσότερες φορές δεν είναι ιδιαίτερα ακουστό (το μούγκρισμα), αλλά σε κάποιες φάσεις ακούγεται ακόμα και από την θέση ακρόασης (περίπου 3 μέτρα)....

έχω και έναν Amplimo με τα ίδια χαρακτηριστικά, πριν τον αλλάξω υπάρχει τίποτα που μπορώ να δοκιμάσω ???

Στο σπίτι μου ρε Μήτσο (και του Κώστα το σπίτι), αν θυμαμαι καλά, ήταν απόλυτα ήσυχος ο μετασχηματιστής.

Στο σπίτι μου ρε Μήτσο (και του Κώστα το σπίτι), αν θυμαμαι καλά, ήταν απόλυτα ήσυχος ο μετασχηματιστής.

ήταν στο χαρτοκούτι με μετ/τη του Γιατρά, και όντως ήταν ήσυχος, αυτός τώρα είναι της talema Που γενικώς είχα ακούσει καλά σχόλια και είπα να δοκιμάσω έναν .....

Μπορείς να δοκιμάσεις φίλτρο ρεύματος και πολύ σφίξιμο στο σασί.

άλλο σφίξιμο στο σασί δεν γίνεται (κοντεύει να κάνει λακούβα η βίδα), φίλτρο έχω ένα θα το δοκιμάσω ....

Δημήτρη συνήθως στους τοροειδης υπάρχει και ενα λάστιχο που παρεμβάλλεται
μεταξύ του μετασχηματιστή και του σασί , ο δικός σου έχει ?

ήταν στο χαρτοκούτι με μετ/τη του Γιατρά, και όντως ήταν ήσυχος, αυτός τώρα είναι της talema Που γενικώς είχα ακούσει καλά σχόλια και είπα να δοκιμάσω έναν .....

άλλο σφίξιμο στο σασί δεν γίνεται (κοντεύει να κάνει λακούβα η βίδα), φίλτρο έχω ένα θα το δοκιμάσω ....

οκ φτιάχνεις άλλον δικο σου λοιπόν.

Με δύο τρεις Ταλέμα που έτυχε να περάσουν απο τα χέρια μου, όλα ήταν καλά.
Νομίζω οτι είναι καλοί μετασχηματιστές.

Εχω μάλιστα έναν αυτές τις μέρες και έιναι πολύ ήσυχος (χύμα στον αέρα χωρίς καθόλου σφίξιμο). Αλλώστε και το χαρτόκουτο σχεδόν στον αέρα ήταν ο μετασχηματιστής και έκανε μούγκα.

Με το σφίξιμο λοιπόν, δεν θα κερδίσεις και πολλά πράγματα.

Εξαρτάται βέβαια και τι έχεις κάνει. Ίσως έχει γίνει κάπου λάθος.
Βάλε καμιά φωτό.

Ίσως αν αντιστρέψεις τα καλώδια του ενός απο τα δύο δευτερεύοντα - εξαρτάται επαναλαμβάνω τι έχεις συνδέσει και που - και να δεις τι γίνεται.

Δημήτρη συνήθως στους τοροειδης υπάρχει και ενα λάστιχο που παρεμβάλλεται
μεταξύ του μετασχηματιστή και του σασί , ο δικός σου έχει ?

έχει κάτι που μοιάζει περισσότερο με δέρμα, πάντως όχι σαν το γνωστό μαύρο λάστιχο που έχουν οι περισσότεροι

Εξαρτάται βέβαια και τι έχεις κάνει. Ίσως έχει γίνει κάπου λάθος.
Βάλε καμιά φωτό.

Ίσως αν αντιστρέψεις τα καλώδια του ενός απο τα δύο δευτερεύοντα - εξαρτάται επαναλαμβάνω τι έχεις συνδέσει και που - και να δεις τι γίνεται.

θα ανεβάσω φωτό το απόγευμα ...

αν, λέω αν ...

ήταν λάθος συνδεσμολογία δεν θα μούγκριζε συνεχώς ??

το οτι δεν μουγκρίζει συνέχεια τι μπορεί να σημαίνει ?? όταν λέω δεν μουγκρίζει εννοώ δεν ακούγεται τίποτα ...dead silent που λένε στο χωρίο μου ...

αν, λέω αν ...

ήταν λάθος συνδεσμολογία δεν θα μούγκριζε συνεχώς ??

το οτι δεν μουγκρίζει συνέχεια τι μπορεί να σημαίνει ?? όταν λέω δεν μουγκρίζει εννοώ δεν ακούγεται τίποτα ...dead silent που λένε στο χωρίο μου ...

Τι να σου πω ρε Μήτσο.
Οταν μουγκανίζει τι άλλο μπορεί να συμβαίνει?
Η γραμμή που δίνεις στα στερεοφωνικά?
Οταν παρατηρείς το θόρυβο μήπως υπάρχει μοτέρ στη γραμμή?
Οταν δεν κάνει θόρυβο είναι εντελώς ήσυχο ( dead silent που λένε και στο χωριό σου?)

Τι να σου πω ρε Μήτσο.
Οταν μουγκανίζει τι άλλο μπορεί να συμβαίνει?
Η γραμμή που δίνεις στα στερεοφωνικά?
Οταν παρατηρείς το θόρυβο μήπως υπάρχει μοτέρ στη γραμμή?
Οταν δεν κάνει θόρυβο είναι εντελώς ήσυχο ( dead silent που λένε και στο χωριό σου?)

το δοκίμασα και σε άλλη γραμμή, τα ίδια (μία κάνει μία δεν κάνει)...

μοτέρ ή οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει στη γραμμή, χθες το δοκίμαζα αργά το βράδυ που γενικά στο υπόλοιπο σπίτι δεν "έπαιζε" τίποτα άλλο ...

ναι, όταν δεν κάνει θόρυβο είναι εντελώς μούγκα ....

*θα δοκιμάσω σήμερα φιλτράκι και αν δεν .. θα ρίξω πάνω τον amplimo

Re: Απάντηση: Θόρυβος τοροειδή

:a0210:

"Most of the time, the DC offset is transient - it appears for a short while, then goes away again. When it is there, toroidal transformers may complain loudly, by making growling or buzzing noises. It is important to understand just how this happens, and what can be done about it if it causes problems. "

κάτσε να διαβάσω και το υπόλοιπο ....

Δηλαδή το απαισιότατο DC έχει προτίμηση στον Ταλέμα ενώ με το χαρτόκουτο εξαφανίζεται?

Δυσκολεύομαι να το πιστεψω .....

Ωχ εχω και εγω εναν Ταλεμε αχρησιμοποιητο.....

Παντως οντως στο σπιτι μου και οσο τον ειχα δηλαδη δεν εκανε κιχ...

Μην παιδεύεστε άδικα.

Για όλα φταίει η ηλεκτρική εγκατάσταση.

Στο ένα μου σπίτι ΟΛΟΙ οι μετασχηματιστές κάνουν σαν τρελοί και στο άλλο (νέος χώρος ακρόασης) βουίζει ο parasound και τa supercharger ΜΟΝΟ όταν έχω βάλει πλυντήριο.

Re: Απάντηση: Θόρυβος τοροειδή

Μην παιδεύεστε άδικα.

Για όλα φταίει η ηλεκτρική εγκατάσταση.

Στο ένα μου σπίτι ΟΛΟΙ οι μετασχηματιστές κάνουν σαν τρελοί και στο άλλο (νέος χώρος ακρόασης) βουίζει ο parasound και τa supercharger ΜΟΝΟ όταν έχω βάλει πλυντήριο.

υπάρχει ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα ...., τίποτα δεν μούγκριζε μέχρι τώρα .....