Θρίλερ

Re: Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Αν σας αρεσε το insidious δειτε το περιμενοντας για το insidious νο2

Oξω, εχει βγει ηδη. Προφανως εννοεις σε μας.
Συμφωνα με το imdb, μεχρι τουλαχιστον τις 10 Γεναρη μην το περιμενεις.
Κάτι πρέπει να άλλαξε. Είδα διαφήμιση για την ταινία στο Mega πριν λίγο αλλα δεν πρόλαβα να δω ημερομηνία.

Re: ΘΡΙΛΕΡ

Τσκ τσκ τσκ...με απογοητεύσατε... :p
Απο τις 31/10 έχει ανοίξει το Insidious2 και ακόμα δεν είπατε κουβέντα. Αν όχι για την ταινία, τουλάχιστον να μας ενημερώσετε οτι βγήκε.

Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Τσκ τσκ τσκ...με απογοητεύσατε... :p
Απο τις 31/10 έχει ανοίξει το Insidious2 και ακόμα δεν είπατε κουβέντα. Αν όχι για την ταινία, τουλάχιστον να μας ενημερώσετε οτι βγήκε.

Ντρεπομαι :p

Δλδ μόνο εμένα δεν άρεσε το "Conjuring"???

Νope...ουτε σε μενα. 6.5/10

Για μενα αλλο τρομος με την εννοια του Lovecraft πχ που διαβαζεις το κειμενο και σε ρουφαει η σελιδα, σε απομονωνει απο το χωρο και σου δημιουργει μια ακατανοτη δυσθυμια και ενα απροσδιοριστο αισθημα "δυσαρεστου' και αλλο το ξαφνιασμα-"ξιπασμα" που οφειλεται κατα 99% στην ηχητικη μπαντα και το volume που τελικιαζει. Και το κορναρισμα τριαξονικης νταλικας που περναει διπλα σου το πετυχαινει αυτο.

Το Ringu το πρωτοειδα λογω περασμενη ωρας σχεδον στο mute και ακομα θυμαμαι αυτη την εμπειρια, δοκιμαστε το με το Conjuring και θα βαλετε τα γελια.

Οι Αμερικανοι δυστυχως δε μπορουν ή πιθανοτερο δε θελουν να κανουν ταινια τρομου που να σου παγωσει το αιμα, για να τρομαξεις με τις βλακειες τους πρεπει να εισαι τσιρλιντερ γεννημενη στο Οχαιο και απορω που ακομα την παταω απο το hype και βλεπω και μια νεα κλισεδιαρικη μετριοτητα που στην καλυτερη περιπτωση προσπαθει να μιμηθει τις κορυφαιες Ασιατικες.

και βλεπω και μια νεα κλισεδιαρικη μετριοτητα που στην καλυτερη περιπτωση προσπαθει να μιμηθει τις κορυφαιες Ασιατικες.

αυτο ξαναγραψτω... :)

υπόψιν: δεν μου αρεσει ο Lovecraft και ουτε εχω δει το conjuring, αλλα οτι νεο αμερικανικο εχω παρακολουθησει, ειναι στην καλύτερη, μια καλη προσπάθεια.. αλλα και οι ασιατες (ιαπωνικές πιο πολυ..) εχουν δωσει πολυ λιγα που ειναι εξαιρετικα, κυριως λόγο μανιερας j-horror. αλλα εδω γραφουμε για θριλερ και οχι για horror.. ;)
τελευταιο εξαιρετικο που θυμαμαι (κορεατικο) i saw the devil (2010)

και ενα εξαιρετικο αμερικανικο φιλμ Martha Marcy May Marlene (2011)

Last edited:

Και για θρίλερ και για horror λέμε εδώ.

Ο Lovecraft είναι σχετικά δύσκολο να μεταφερθεί στην οθόνη. Είδα πριν λίγες μέρες το The Whisperer in Darkness (2011). Ήταν αρκετά πιστό στο βιβλίο αλλά, λίγο οι ερασιτέχνες συντελεστές, λίγο η φτωχή παραγωγή, δεν έφτασε στο επίπεδο που μπορούσε. Είδα (περίπου) και το Dagon του Gordon. To μισό που κατάφερα να δω είχε καλή ατμόσφαιρα αλλά οι ελαφρώς χαζοχαρούμενοι πρωταγωνιστές κάπου χάλασαν τη σούπα.

Το Conjuring μου άρεσε επειδή ακριβώς ήταν πιο "ενήλικη" ταινία απο την πλειοψηφία της πρόσφατης παραγωγής. Δεν βρήκα υπερβολική τη χρήση του ήχου και των "τιναγμάτων".

αλλο ομως θριλερ και αλλο horror..
την διαφορα ηθελα να τονισω..
καλο θα ηταν να διορθωθεί και ο τιτλος..

Last edited:

Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό: στο κινηματογραφικό λεξιλόγιο του Έλληνα το θριλερ είναι συνώνυμο του horror.

Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό: στο κινηματογραφικό λεξιλόγιο του Έλληνα το θριλερ είναι συνώνυμο του horror.

βγηκε καποιο κινηματογραφικο λεξικο για ελληνες;
παντως ειναι λαθος.. πολλα θριλερ δεν ειναι horror..
αλλα αφου αναφερόμαστε σε φορουμ και μαλιστα τεχνολογικό, ολα συγχωρούνται, ετσι το δέχομαι. :)

Για λεξιλόγιο μίλησα.
Αν αναφέρεις στους περισσότερους για θρίλερ δεν θα σκεφτούν τις 3 Μέρες του Κόνδορα αλλά κάποιο horror.

Για λεξιλόγιο μίλησα.
Αν αναφέρεις στους περισσότερους για θρίλερ δεν θα σκεφτούν τις 3 Μέρες του Κόνδορα αλλά κάποιο horror.

διαβασα λαθος, my mistake, αλλα το οτι horror και θριλερ ειναι συνώνυμα παραμένει μια εσφαλμένη αντίληψη.. δεν θα υπήρχε εξάλλου και ο διαχωρισμός των λεξεων..

την καινουργια ταινια του jarmusch την ειδε κανεις Only Lovers Left Alive

Last edited:

Κάποιος το είδε σίγουρα, έγραψε μάλιστα και τις εντυπώσεις του στο θέμα για το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Έλα ντε, ποιος; Μήπως θυμάσαι εσύ γιατί εγώ ο γέρων ξεχνάω εύκολα :p

Φιλε, εδω ειναι νημα για θριλερ.
Δεν τους ξερω εγω αυτους τους κουλτουριαρηδες που κανεις παρεα.