Θρίλερ

Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Ένα αρκετά ενδιαφέρον θρίλερ με σεναριακές ανατροπές και καλογυρισμένες σκηνές.Ο τρόμος δυστυχώς δεν είναι το νούμερο ένα ζητούμενο και η ιστορία καταλήγει να τον καταπνίγει αλλά παρόλα αυτά το ενδιαφέρον του θεατή διατηρείται αμείωτο μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον...(το φινάλε τη πάει μακριά τη βαλίτσα...) Υπέροχη ατμόσφαιρα και εκπληκτικά σκηνικά που αξίζουν το χρόνο σου,ηθοποιοί που σέβονται τον εαυτό τους και τελικά μια καλή πρόταση για όλα τα γούστα που χάνει όμως από την υπερπροσπάθεια του σεναρίου. Δείτε την πρώτη εκτέλεση ή περιμένετε για το αμερικάνικό remake με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron...

Εμένα η Ολλανδική εκδοχή με μάγεψε...., σπίτι δεν είπες?

http://thrilleraddicted.blogspot.gr/2012/06/zwart-watertwo-eyes-staring2010elbert.html

Μετά απο ημίωρη αναζήτηση σωστών υποτίτλων και 15λεπτο συγχρονισμό τους, κατάφερα να το δω.

Συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που έγραψες. Η πρώτη ώρα είναι αρκετά καλή με ατμόσφαιρά και σωστά πλάνα. Απο εκεί και πέρα, άρχισα να κοιτάω το ρολόι μου όλο και πιο συχνά. Θα μπορούσε να είναι 15-20 λεπτά μικρότερο.
Ωραίο το σπίτι αν και θα μπορούσαν να επεκτείνουν την δράση σε περισσότερα απο 2-3 δωμάτια, το κτήριο φαίνεται τεράστιο.
Για τους ηθοποιούς δεν μπορώ να πω κάτι. Απο τη μία δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα και απο την άλλη, η έκδοση που είδα ήταν μεταγλωττισμένη στα γερμανικά (μάλλον) και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα. Όσο καλή και να είναι η μεταγλώττιση, παραμένει μεταγλώττιση.
Το σενάριο αφήνει πολλές απορίες. Γιατί έκανε η Lisa όσα έκανε;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου; ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ 10ΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΑ ΝΥΧΤΙΚΆ!
Τι ζητάω ο καημένος; Ένα θρίλερ με ενήλικες πρωταγωνιστές και...ενήλικα φαντάσματα.

7/10, κυρίως για την πρώτη ώρα.

Το ξύλινο Σπιτι στο δάσος!!!
7,9
Φοβερο....

The Cabin in the Woods δηλαδή :smile:

wvSY4GYCi7W8orIci5zVznc0XUg.jpg

Στα υπ' όψιν, όπως και το The Woods. Ταινίες αυτού του στυλ μου φέρνουν στο μυαλό το Evil Dead. Στο The Woods παίζει και ο Bruce Cambell.

Είδα το megan is missing (http://www.imdb.com/title/tt1087461/) και μπορώ να πω ότι με ενόχλησε ιδιαίτερα. Ειδικά 2-3 σκηνές μου 'κοψαν το αίμα. Δεν έχει αυτό το περιπετειώδες των thrillers απλά σου χαλά την ψυχολογία τελικά και παίζει με τους φόβους που προκύπτουν από τις σχέσεις που δημιουργούνται πλέον μέσω του ίντερνετ.

Επίσης είδα το martyrs και το mum and dad.
Eντάξει το πρώτο μου άρεσε μπορώ να πω αν και το τέλος του ήταν βαρετότατο. Το δεύτερο το κατατάσσω μαζί με το human centipede στα χειρότερα thrillers ever. Οκ με κράτησαν κατά κάποιον τρόπο και ήθελα να δω το τέλος. Αλλά το αίσθημα που είχα μετά το τέλος τους ήταν απαισιο. Σκηνοθετικά δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο.

Γενικότερα μου αρέσουν περισσότερο τα Horror movies με φαντασματα ή στοιχειώματα γενικότερα. Αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω κάτι καλό τελευταία. Βγαίνει βέβαια τον Οκτώβρη το paranormal actinity 4. Ελπίζω να τρομάξουμε λίγο περισσότερο από τα προηγούμενα. Πάω να δω τις απαντήσεις σας για κανα καλό θριλεράκι για απόψε!!

Αρκετά καλό το Τhe Woods

gw4C3MlxuDZnUUPryO0vCskAgkC.jpg
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ατίθαση Heather φτάνει σε ένα απομονωμένο σχολείο όπου (φυσικά) τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα μαθήματα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Σκοτεινή ατμόσφαιρα γεμάτη ένταση, "φάτσες" για θριλλερ, και ένας Bruce Cambell να επαναλαμβάνει μια σκηνή απο το Evil Dead. Αν και διαδραματίζεται σε σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια, δεν υπάρχουν χαζοχαρούμενες σκηνές μεταξύ των μαθητριών αλλα μια αίσθηση απειλής. Αν ψάχνετε για αίμα, ατυχήσατε. Ο τρόμος είναι ψυχολογικός.

Αν και είναι εμφανές το χαμηλό κόστος παραγωγής και υπάρχουν αρκετές ασάφειες στο σενάριο, στο τέλος δεν με ενόχλησαν. Καλογυρισμένο, με σωστούς φωτισμούς, λίγα συμπαθητικά εφε και χαρακτήρες όσο πρέπει συμπαθητικούς ή αντιπαθητικούς.

Θα το ξανάβλεπα άνετα.

Το είχα δει παλαιότερα και αν θυμάμαι καλά δεν με ειχε συγκινήσει, το είχα βρει λίγο βαρετό. Θεωρώ καλύτερα τα orphanage και ininvited(το κορεάτικο, κινέζικο τι ήταν τέλος πάντων:Ρ) που είναι για μένα εξίσου ατμοσφαιρικά.

Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Αρκετά καλό το Τhe Woods

gw4C3MlxuDZnUUPryO0vCskAgkC.jpg

Η ατίθαση Heather φτάνει σε ένα απομονωμένο σχολείο όπου (φυσικά) τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα μαθήματα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Σκοτεινή ατμόσφαιρα γεμάτη ένταση, "φάτσες" για θριλλερ, και ένας Bruce Cambell να επαναλαμβάνει μια σκηνή απο το Evil Dead. Αν και διαδραματίζεται σε σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια, δεν υπάρχουν χαζοχαρούμενες σκηνές μεταξύ των μαθητριών αλλα μια αίσθηση απειλής. Αν ψάχνετε για αίμα, ατυχήσατε. Ο τρόμος είναι ψυχολογικός.

Αν και είναι εμφανές το χαμηλό κόστος παραγωγής και υπάρχουν αρκετές ασάφειες στο σενάριο, στο τέλος δεν με ενόχλησαν. Καλογυρισμένο, με σωστούς φωτισμούς, λίγα συμπαθητικά εφε και χαρακτήρες όσο πρέπει συμπαθητικούς ή αντιπαθητικούς.

Θα το ξανάβλεπα άνετα.

Κωστα
ωραιο το Γουντς
θα το δω σιγουρα

Re: Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Κωστα
ωραιο το Γουντς
θα το δω σιγουρα

Περιμένω εντυπώσεις :smile:

BTW, η πρωταγωνίστρια είχε παίξει σε αρκετά επεισόδια του... The Bold & the Beautiful, 6-7 χρόνια πριν γυριστεί η ταινία. :p

Το ξύλινο Σπιτι στο δάσος!!!
7,9
Φοβερο....

Παίρνουμε μια γερή δοση Evil Dead, ρίχνουμε μέσα λίγο Hellraiser, λίγο...Truman Show, μια υποψία Lovecraft και τελειώνουμε τη συνταγή με μια ιδέα απ' όλες σχεδόν τις ταινίες τρόμου του αμερικανικού κινηματογράφου. Αυτό είναι το The Cabin in the Woods.

Στην αρχή είχα την εντύπωση οτι έβλεπα Friday the 13th: η κλασική πεντάδα (ο ματσό, η τσούλα, η παρθένα, το καλό παιδί και ο λίγο-παράξενος-αλλα-με-χρυση-καρδιά) ξεκινάει με τροχόσπιτο για ένα Σαββατοκύριακο δίπλα στη λίμνη. Η πρώτη ώρα εξελίσσεται όπως σε άπειρες άλλες slasher movies: παράξενοι ντόπιοι που κάτι ξέρουν, πάρτι, ολίγο sex 'n' drugs και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτού. Απο εκεί και πέρα όμως αναλαμβάνει η έξυπνη ιδέα των δημιουργών της ταινίας. Δεν λέω περισσότερα αλλα στο τέλος εξηγείται γιατί στις αμερικανικές ταινίες τρόμου υπάρχει η κλασική πεντάδα ή γιατί στις ιαπωνικές\κορεατικές οι πρωταγωνιστές είναι πάντα μαθήτριες.

Η ταινία είναι η χαρά του "διαβασμένου" horror fan. Ειδικά το τέλος χρειάζεται...χαρτί και μολύβι για να μην χάσεις τις αναφορές που πέφτουν βροχή. Τρομακτική δεν είναι αλλά είναι τρομερά διασκεδαστική ταινία. Κλείνει συνεχώς το μάτι στους γνώστες του είδους και ποτέ δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα για 90 λεπτά αιματοβαμμένου χαβαλέ.

Y.Γ. Παντού κολλάει μια Sigourney Weaver :p

Παίρνουμε μια γερή δοση Evil Dead, ρίχνουμε μέσα λίγο Hellraiser, λίγο...Truman Show, μια υποψία Lovecraft και τελειώνουμε τη συνταγή με μια ιδέα απ' όλες σχεδόν τις ταινίες τρόμου του αμερικανικού κινηματογράφου. Αυτό είναι το The Cabin in the Woods.

Στην αρχή είχα την εντύπωση οτι έβλεπα Friday the 13th: η κλασική πεντάδα (ο ματσό, η τσούλα, η παρθένα, το καλό παιδί και ο λίγο-παράξενος-αλλα-με-χρυση-καρδιά) ξεκινάει με τροχόσπιτο για ένα Σαββατοκύριακο δίπλα στη λίμνη. Η πρώτη ώρα εξελίσσεται όπως σε άπειρες άλλες slasher movies: παράξενοι ντόπιοι που κάτι ξέρουν, πάρτι, ολίγο sex 'n' drugs και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτού. Απο εκεί και πέρα όμως αναλαμβάνει η έξυπνη ιδέα των δημιουργών της ταινίας. Δεν λέω περισσότερα αλλα στο τέλος εξηγείται γιατί στις αμερικανικές ταινίες τρόμου υπάρχει η κλασική πεντάδα ή γιατί στις ιαπωνικές\κορεατικές οι πρωταγωνιστές είναι πάντα μαθήτριες.

Η ταινία είναι η χαρά του "διαβασμένου" horror fan. Ειδικά το τέλος χρειάζεται...χαρτί και μολύβι για να μην χάσεις τις αναφορές που πέφτουν βροχή. Τρομακτική δεν είναι αλλά είναι τρομερά διασκεδαστική ταινία. Κλείνει συνεχώς το μάτι στους γνώστες του είδους και ποτέ δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα για 90 λεπτά αιματοβαμμένου χαβαλέ.

Y.Γ. Παντού κολλάει μια Sigourney Weaver :p

Καλουτσικη ηταν, δεν τρομαξα παντως..

Καλουτσικη ηταν, δεν τρομαξα παντως..

Αυτό είπα κι εγώ: δεν τρομάζεις όπως δεν τρομάζεις με τα Evil Dead ΙΙ & ΙΙΙ (μόνο το πρώτο ήταν κάπως τρομακτικό). Για διασκέδαση όμως είναι ότι πρέπει.

Θελει πολυ καλη διαθεση να καταταξεις το Cabin in the woods στα θριλερ. Ισως και στις ταινιες γενικα.

Δεν καταφερνει ουτε μια στιγμη να σε βαλει μεσα στην ατμοσφαιρα καθως δεν μπορουσε να αποφασισει τι στο διαολο ταινια ειναι και ποια ατμοσφαιρα ειναι αυτη, η διαθεση για παρωδια υπαρχει μεν αλλα το αποτελεσμα ειναι χιουμορ νηπιακου επιπεδου (...πολυ καλυτερο εδω το Tucker and Dale με την καφριλα του). Πιο υπερτιμημενη ταινια στο IMDB αυτη τη στιγμη για μενα καθως δεν ειναι καλη η υποφερτη σε κανενα ειδος.

Τις και καλα inside αναφορες σε Lovecraft, Cube, Truman show αλλα και την παρουσια της Σιγκουρνι μονο ως υβρις μπορω να τις εκλαβω.

Μη τσιμπησετε με την βαθμολογια η το "ψαγμενο" ποστερ, διαβαστε το θαψιμο εδω και αν εχετε ακομα διαθεση να δειτε θριλερ δειτε κατι που δεν σκηνοθετησε αυτος

MV5BMTgxMjQ4Mjc2OF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzk3NDQ1._V1._SX214_CR0,0,214,314_.jpg

Και μη παρεξηγηθω, μου αρεσουν τα θριλερ, μου αρεσουν οι παρωδιες, μου αρεσουν τα θριλερ-παρωδιες αλλα το συγκεκριμενο ειναι κακο, φτηνο και αθλιο αποτελεσμα που υποτιμα την οποια νοημοσυνη, αισθητικη και χιουμορ διαθετει καποιος.

Εξαρτάται τι περιμένεις να δεις. Ξεκίνησα την ταινία περιμένοντας ακόμα ένα βαρετό slasher, με όμορφα αλλά ατάλαντα κοριτσάκια και βαρετούς φόνους. Ευτυχώς όμως προέκυψε μια ταινία που δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.
Tην βάζω στην ίδια κατηγορία με το The Return of the Living Dead ή ακόμα και με το Evil Dead II.

η ταινια δημιουργησε απο μονη της την κατηγορια γελοια αυτο-παρωδια...

και ναι, αν ειναι για τετοια, ειναι δικαια και η βαθμολογια του Imdb...

Βασικά είναι αυτό που λέει ο φίλος από πάνω. Δεν μπορεί να καταλάβει και η ταινία προς τα που το πάει. Έχουμε δει και καλύτερες παρωδίες τέτοιου τύπου πάντως....--->
http://www.imdb.com/title/tt0779982/

Το Cabin in the woods είναι απλά κορυφή, αρκεί να ξέρεις τι πρόκειται να δεις και να μην περιμένεις.. Hitchcock.

Εξαιρετικά fun ταινιούλα.

Ο Joss Whedon έκανε πολύ καλή (βλέπε: πρωτότυπη) δουλειά στο σενάριο.

Την συγκεκριμένη ταινία δεν την έχω δει ακόμα, αλλά με ψήσατε να την δω.
Παλιός φαν του Whedon, περιμένω κάτι καλό.

Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Το Cabin in the woods είναι απλά κορυφή, αρκεί να ξέρεις τι πρόκειται να δεις και να μην περιμένεις.. Hitchcock.

Εξαιρετικά fun ταινιούλα.

Ο Joss Whedon έκανε πολύ καλή (βλέπε: πρωτότυπη) δουλειά στο σενάριο.

Δημητρη
Εδω οι αποψεις ειναι διαφορετικες για το συγκεκριμενο φιλμ
Στην γυναικα μου δεν αρεσε καθολου εμενα μου αρεσε περισσοτερο τα τελευταια λεπτα αλλα δεν θα το ξαναεβλεπα

Wolfen

u3iUN5Oh3FrwWwkXgk3DcRTCPSD.jpg

O αστυνόμος Dewey Wilson (Albert Finney) επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ερευνήσει τον αποτρόπαιο φόνο ενός μεγαλοεπιχειρηματία και της γυναίκας του. Η έρευνα τον οδηγεί σε μια ομάδα ινδιάνων και τον Eddie Holt (Edward James Olmos) που φαίνεται να ξέρουν πολλά...

Πανσέληνος χθες και ξεκίνησα να βλέπω την ταινία περιμένοντας ακόμα ένα θρίλερ με λυκάνθρωπος όπως το The Howling αλλα η ταινία παίρνει άλλο δρόμο. Η ιστορία ποτίζεται με αρχαίους μύθους και κοινωνικοπολιτικά μηνύματα και στο τέλος (όπως και στο American Warewolf in London) ο "κακός" δεν είναι πια το τέρας.

O Albert Finney δίνει μια σκοτεινή γοητεία στο ρόλο του και ταιριάζει με το ζοφερό κλίμα της ταινίας. Μόνο ο ιατροδικαστής Whittington (Gregory Hines) προσπαθεί να δώσει μια πιο ανάλαφρη νότα αλλα μάταια.

Τεχνικά η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η χρήση ειδικών φίλτρων για να δείξει την οπτική γωνία των wolfen βοηθά πολύ στη δημιουργία έντασης. Θυμίζει σε σημεία το Prince of Darkness του Carpenter, το ίδιο και η μουσική. Όπως είναι φυσικό για ταινία του 1981, δεν υπάρχει ίχνος CGI, ούτε καν animatronics.

Η περισσότερη δράση διαδραματίζεται σε εγκαταλειμμένες φτωχογειτονιές (φανταστείτε το Cabrini Green του Candyman χωρίς κατοίκους) με μισογκρεμισμένα κτήρια και μουντή, συννεφιασμένη ατμόσφαιρα. Το σκηνικό θυμίζει πόλη-φάντασμα και εκεί είναι το "βασίλειο" των wolfen.

Η ταινία μου θύμισε γιατί μου λείπουν τόσο πολύ τα "ενήλικα" θριλερ, χωρίς ατάλαντα αγοράκια και κοριτσάκια, χωρίς κουβάδες αίμα αλλά με καλούς πρωταγωνιστές και σωστή σκηνοθεσία.