Θρησκεια και πολεμος

Status
Not open for further replies.
Πάντως ξεκινήσαμε από τη σύγκριση μία θρησκείας που έχει μέσα στις βασικές της εντολές το "Ου φονεύσεις" με μία θρησκεία που έχει μέσα στις βασικές της εντολές το "Σφάξε τον άπιστο" και καταλήξαμε να βγάζουμε το μέτρο και να μετράμε το πόσο χριστιανός ήταν ο Χίτλερ...
Αρκετά ενδιαφέρον θα έλεγα... :p
Να ψάξουμε και το τι ποδοσφαιρική ομάδα ήταν ο Στάλιν.

Χρήστο στην αφιερώνω.

"Ανθρώπινη φύση"?

Το αν θα ειναι κάποιοι απο τους "λίγους" που λέγαμε πριν, κανείς δεν το γνωρίζει. Ελπίζω να επιλέξουν την Ελευθερία τους.....
¨Ελα βρε Αιμίλιε...
Τι αφιέρωση είναι αυτή.....τι νόημα έχει? Θα έπρεπε να προσβληθώ αλλά τέσπα....

Το καλό και το κακό έχει να κάνει με την κρίση που κάνει ο ανθρωπος κάθε στιγμή για την στάση και την δράση του.
Σε αυτό αναφέρομαι...
Τα βρέφη που μου αφιέρωσες δεν έχουν τέτοια κρίση. Ο εγκέφαλός τους δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ούτε καν μόνιμες μνήμες να έχει πόσο δε κριτική (εδώ μπαίνει το ήθος) σκέψη.

Τέσπα...
Δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα, την γνώμη μου την είπα όλα καλά!

¨Ελα βρε Αιμίλιε...
Τι αφιέρωση είναι αυτή.....τι νόημα έχει? Θα έπρεπε να προσβληθώ αλλά τέσπα....

Το καλό και το κακό έχει να κάνει με την κρίση που κάνει ο ανθρωπος κάθε στιγμή για την στάση και την δράση του.
Σε αυτό αναφέρομαι...
Τα βρέφη που μου αφιέρωσες δεν έχουν τέτοια κρίση. Ο εγκέφαλός τους δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ούτε καν μόνιμες μνήμες να έχει πόσο δε κριτική (εδώ μπαίνει το ήθος) σκέψη.

Τέσπα...
Δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα, την γνώμη μου την είπα όλα καλά!

Χρήστο καμία σχέση. Πραγματικά δεν είχα καμία τέτοια διάθεση και μάλιστα χάρηκα την μέχρι τώρα κουβέντα μας. Με παρεξήγησες.

Έβαλα μια πολύ γλυκιά φωτογραφία με ερωτηματικό στο ερώτημα που έθεσες. Στο οποίο είπαμε ο καθένας την άποψη του.

Χρήστο καμία σχέση. Πραγματικά δεν είχα καμία τέτοια διάθεση και μάλιστα χάρηκα την μέχρι τώρα κουβέντα μας. Με παρεξήγησες.

Κανένα πρόβλημα φίλε!

:ernaehrung004:

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" στην Γερμανία του 30???

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" στην ΕΕ και ΗΠΑ όταν βομβάρδιζαν τους Σέρβους??

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" στην Χιλή όταν ο Πινοσετ έσφαζε χιλιάδες κόσμου??

..................................................................

Αντίπαλο στρατόπεδο...

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" στην Ινδία του Γκάντι??

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" στην Ν. Αφρική του Μαντέλα??

Τι θρησκεία ακολουθούσαν οι "πιστοί" τον Μάη του '68???

.

Οι θρησκείες έχουν μια ΚΟΙΝΗ βάση.... Τον αποπροσανατολισμό και την ανελευθερία του ατόμου. Δημιουργήματα για να κρατούν "κάτω" απο την σκέψη κάποιων "πεφωτισμένων", ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να "βλέπουν" μακριά και πρέπει να ακολουθούν όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Συνεχίστε.....και sorry για την παρέμβαση.

Την θρησκεία της εξουσίας και του χρήματος, εξ'άλλου σχεδόν κανένας από τους ανωτέρω αναφερθέντες δεν προσέδωσε θρησκευτικό χαρακτήρα στις "ομορφιές" που έκανε. Π.χ. ο Χίτλερ ήταν άθεος εκ πεποιθήσεως απλά ανεχόταν τον προτεσταντισμό μόνο επειδή ήταν για πολλά χρόνια ριζωμένος στους υπηκόους του.

Πάντως ξεκινήσαμε από τη σύγκριση μία θρησκείας που έχει μέσα στις βασικές της εντολές το "Ου φονεύσεις" με μία θρησκεία που έχει μέσα στις βασικές της εντολές το "Σφάξε τον άπιστο" και καταλήξαμε να βγάζουμε το μέτρο και να μετράμε το πόσο χριστιανός ήταν ο Χίτλερ...

Παντως και σ αυτην την περιπτωση πιο πιστοι ειναι οι Μουσουλμανοι,τους λενε οι γραφες σφαξε τον απιστο και τον σφαζουν,ενω οι Χριστιανοι στο ου φονευσεις κανουν τα στραβα ματια,ο Σταλιν ειναι Ολυμπιακος οπως ο Κοκκαλης:beee:

Παντως και σ αυτην την περιπτωση πιο πιστοι ειναι οι Μουσουλμανοι,τους λενε οι γραφες σφαξε τον απιστο και τον σφαζουν,ενω οι Χριστιανοι στο ου φονευσεις κανουν τα στραβα ματια,ο Σταλιν ειναι Ολυμπιακος οπως ο Κοκκαλης:beee:

Μπερδεύεις τους Μουσουλμάνους με τους φονταμενταλιστές Ισλαμιστές.
Ψάξε λίγο τις διαφορές τους. Θα εκπλαγείς.
Μην τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι.

Α και τελικά οι Ολυμπιακοί έχουν πράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! :D

α τελικα δεν ειναι και τοσοι πολλοι οι φονταμενταλιστες στην ανατολη ,γιατι εγω αλλα καταλαβα απο τα γραφομενα,βαδιζουμε σε καλο δρομο...εγκληματα κατα του Ελληνικου ποδοσφαιρου εχουν διαπραξει σιγουρα :flipout:

Last edited:
Σωστά συτά που λέγονται για το πείραμα. Είναι διαφορετικό να κάνεις κάτι (που είσαι ελεύθερος να μην το κάνεις ) επειδή στο λέει κάποιος με άσπρη ποδιά (φιγούρα εξουσίας) και διαφορετικό να υπακούς τυφλά κάποιον επειδή έχει γίνει δεύτερη φύση σου το να πιστεύεις ότι θα νικήσεις τον θάνατο.

Η παλαιά διαθήκη περιέχει πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο δημιουργός του σύμπαντος συμμετέχει ενεργά σε γενοκτονίες, κυρίως μέσω των αντιπροσώπων του.Οι δικαιολογίες που αναφέρονται είναι πως οι λαοί που πρέπει να καταστραφούν λατρεύουν άλλους θεούς ή είναι απλά αμαρτωλοί.Αυτό δεν παίρνει καμμία ερμηνεία, ούτε είναι συμβολικό.Είναι περιεχόμενο ενός θεόπνευστου -για πολλούς-βιβλίου, το οποίο είναι μέρος του δόγματος που έχουν σαν πίστη πολλοί Χριστιανοί.Αφού γίνονται στην παλαιά διαθήκη γενοκτονίες, τι μας εμποδίζει να τις κάνουμε πράξη;

Δεν συμφωνώ ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί,ούτε κακοί.Μπροστά σε κάποιον που υποφέρει, δεν μένει κανείς αδιάφορος, εκτός κι αν έχουν φροντίσει να του αφαιρέσουν την συναίσθηση μέσω θρησκειών -οι άλλοι με διαφορετική θρησκεία δεν πρέπει να υπάρχουν- ή ιδεολογίας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι διαφορετικοί δεν είναι καν άνθρωποι.

Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Δεν συμφωνώ ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί,ούτε κακοί.Μπροστά σε κάποιον που υποφέρει, δεν μένει κανείς αδιάφορος, εκτός κι αν έχουν φροντίσει να του αφαιρέσουν την συναίσθηση μέσω θρησκειών -οι άλλοι με διαφορετική θρησκεία δεν πρέπει να υπάρχουν- ή ιδεολογίας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι διαφορετικοί δεν είναι καν άνθρωποι.

Σε οτι με αφορά στην τελευταία σου πρόταση, η αναφορά γινόταν στην "φυση" του ανθρώπου....

α τελικα δεν ειναι και τοσοι πολλοι οι φονταμενταλιστες στην ανατολη ,γιατι εγω αλλα καταλαβα απο τα γραφομενα,βαδιζουμε σε καλο δρομο...εγκληματα κατα του Ελληνικου ποδοσφαιρου εχουν διαπραξει σιγουρα :flipout:

Μα αυτό το τσουβάλιασμα προσπαθούμε να λύσουμε.
Παράδειγμα:

Πρόεδρος Μουσουλμάνων: Προβοκάτσια κατά 99% το απειλητικό μήνυμα

Η προβοκατόρικη επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας απειλεί δήθεν τους μουσουλμάνους πως «θα σας σφάξουμε σαν κοτόπουλα στη... μέση του δρόμου».

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ μίλησε για προβοκάτσια αλλά δεν απέκλεισε τίποτα.

«Εκτιμούμε πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια, όμως ποιος μας διασφαλίζει ότι με αυτό το 1% που μένει, δε θα συμβεί τίποτα;» δήλωσε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και πρόσθεσε πως «δε θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή εκφράζει τον ελληνικό λαό».

«Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τα αισθήματα φιλίας προς τους Έλληνες και έχουν δεχτεί τη φιλοξενία από τους Έλληνες», είπε.

Μιλάει για την επιστολή που έστειλε η ΧΑ.
Δεν θέλεις να ξέρεις τι θα συνέβαινε αν έστελναν τέτοια επιστολή σε φονταμενταλιστές Ισλαμιστές...
Θα έβγαιναν στο δρόμο με τα τσεκούρια να σφάξουν τους άπιστους που τους πρόσβαλαν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Σε οτι με αφορά στην τελευταία σου πρόταση, η αναφορά γινόταν στην "φυση" του ανθρώπου....

Στην καλή ή κακή φύση του ανθρώπου αναφέρομαι και γω

Δεν είναι οι θρησκείες που φέρνουν τους πολέμους αλλά οι άνθρωποι με την απληστία τους, το φθόνο, την ανάγκη τους για κυριαρχία και όλα τα άλλα κουσούρια του υπερτροφικού εγώ τους.
Ο εγωϊσμός καλλιεργείται τεχνηέντως από τις ηγεσίες όλων των κοινωνιών, με τρόπους που ούτε μας περνάν απ' το μυαλό, για λόγους επιβολής της εξουσίας και χειραγώγησης των μαζών. Και οι θρησκευτικές ηγεσίες δεν είναι ούτε αυτές άμοιρες ευθυνών, στο βαθμό που χαϊδεύουν τ' αυτιά των ταγών (σκόπιμα δεν λέω "πιστών") τους με σκόπό, στην καλύτερη περίπτωση, να διατηρούν/επεκτείνουν το ακροατήριό τους και, στη χειρότερη, να το κατευθύνουν σε σκοπούς ξένους προς κάθε ιερή διδασκαλία (πολέμους κλπ).

Κατά τη γνώμη μου η εκκοσμίκευση της θρησκείας πάσχει από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να πατά σε δυο βάρκες ταυτόχρονα.
Βλέπουμε στις εκκλησίες ανθρώπους που, ενώ μισιούνται με τα φυσικά τους αδέλφια για περιουσιακές διαφορές, ανάβουν κεριά παρακαλώντας για ατομικές ευεργεσίες.
Φυσικά τηρούν και τις νηστείες απαρέγκλητα έχοντας θεμελιώσει μια υπέροχη ανταλλακτική σχέση με τη θεότητα!
Από την άλλη βλέπω ανθρώπους που ενώ παθαίνουν αναφυλαξία ακούγοντας περί θρησκειών, είναι "πιστότεροι" από τους προηγούμενους ταγούς, κρίνοντας από τη συνολοκότερη στάση και σεβασμό τους προς τη ζωή. Πριν κοιτάξουμε ψηλά λοιπόν, ας κοιτάμε λίγο μέσα μας.

Συμπέρασμα 1: Γράψαμε πως ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο "κατ' εικόνα και ομοίωση" για να δώσουμε άλοθι στο κακό που κάνουμε και στον τρόπο που πλάθουμε οι ίδιοι τα παιδιά μας.
Συμπέρασμα 2: When man on earth has done their best, angels in heaven nan do no better...

Ο Ιησους ειπε < τι σχεση εχει η Μερα με την Νυχτα τι σχεση εχει το Φως με το Σκοταδι ???? >

οχι ολοι στο ιδιο τσουβαλι !

το οτι εχουν γινει και συνεχζουν να γινονται εγκληματα στο Ονομα του ΠΑΤΡΟΣ και του ΓΙΟΥ ουδεμια εγκριση και εντολη απο τον ΘΕΟ εχουν να τα κανουν αυτοι που τα κανουν .....

ολοι ειναι διαθετημενοι να σκοτωσουν τον Πλησιον τους αμα σφιξουν οι Κ.....

και ας σταυρωκοπιουνται εκατο φορες την ωρα .....

με αυτά που γράφεις είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις διαβάσει ούτε σελίδα από το κοράνι...

Κάνεις λάθος. :smile:
Σε αντίθεση με τους Ισλαμιστές που δεν αναγνωρίζουν το δεύτερο μισό του, έχω ασχοληθεί γιατί έχω φίλους που πιστεύουν σε αυτό και αναγκαστικά πρέπει να γνωρίζω τι τους προσβάλει, τα έθιμά τους, κλπ κλπ.
Επίσης απονέμω τιμές σε Βούδα (Τον Μποντιντάρμα) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω γιορτάσει Χριστούγεννα και Πάσχα σε μονοφυσίτικη εκκλησία (πάνε οι κόπτες κατά βάση) και σε βαπτιστές.
Πες μου. Τι θες να μάθεις; :p

Για να μην ανατρεξουμε πολυ πισω, στην Ιρλανδια οι ιστορικοι αναλυτες λενε οτι οι Βρετανοι τροφοδοτουσαν με καθε τροπο τον θρησκευτικο φανατισμο αναμεσα σε Προτεσταντες και Καθολικους για να τους αποσυντονισουν απο τον απελευθερωτικο τους αγωνα,ο Ο.Μ.Λαντεν θα περιμενε κανεις οτι ανδρωθηκε σε μια σκληροπυρηνικη ισλαμικη συνοικια και ομως ηταν αμερικανοθρεμμενος,η ιστορια μας εχει δειξει οτι οι θρησκειες ηταν ενα καλο μεσο χειραγωγησης στα χερια των εξουσιαστων...

Last edited:
Κάνεις λάθος. :smile:
Σε αντίθεση με τους Ισλαμιστές που δεν αναγνωρίζουν το δεύτερο μισό του, έχω ασχοληθεί γιατί έχω φίλους που πιστεύουν σε αυτό και αναγκαστικά πρέπει να γνωρίζω τι τους προσβάλει, τα έθιμά τους, κλπ κλπ.
Επίσης απονέμω τιμές σε Βούδα (Τον Μποντιντάρμα) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω γιορτάσει Χριστούγεννα και Πάσχα σε μονοφυσίτικη εκκλησία (πάνε οι κόπτες κατά βάση) και σε βαπτιστές.
Πες μου. Τι θες να μάθεις; :p

και το κοράνι έχει μέσα στις βασικές του εντολές το "Σφάξε τον άπιστο" ;;;;;;;;;;;

Quran 8:39 "And fight with them until there is no more fitna (disorder, unbelief) and religion should be only for Allah"

Quran 9:5 - "So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captive and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them."

Quran 9:30 - "And the Jews say: Ezra is the son of Allah; and the Christians say: The Messiah is the son of Allah; these are the words of their mouths; they imitate the saying of those who disbelieved before; may Allah destroy them; how they are turned away!"

Quran 9:123 - "O you who believe! fight those of the unbelievers who are near to you and let them find in you hardness."

Κλπ

Last edited:
Status
Not open for further replies.