Θρησκεια και πολεμος

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Θρησκεια και πολεμος

Φυσικά είναι κοινωνικό το φαινόμενο ρε παιδιά...Ποιος είπε το αντίθετο? Αυτό λεω, οτι η θρησκεία επηρεάζει την κοινωνία και την "δεσμεύει" πάνω σε κάποιες ελευθερίες που θα έπρεπε να θεωρούνται "αυτονόητες" και όχι να δίνονται αγώνες για να κατακτηθούν.

Πολλοί διαφωνούν σε αυτά που αναφέρεις Νίκο.

Εχω αναφέρει τι πιστεύω προσωπικά για τις θρησκείες για αυτό και δεν επανέρχομαι σε αυτό.

Aν δεν καταλάβουμε ότι είναι άλλο πράγμα η θρησκεία και άλλο η κοινωνία και ΟΧΙ αυτό που μας σερβίρουν παραλλαγμένο κατα καιρούς... δεν κάνουμε τίποτα.

Η θρησκεία οφείλει να είναι ίδια απο την αρχή ως το τέλος. Αν αλλάξει χάνει την αξιοπιστία της... η κοινωνία αντίθετα οφείλει να εξελίσσεται...
 
Βαράτε τις θρησκείες αντί τις κοινωνίες...

Ο Χριστός και ο Μωάμεθ δεν έχουν σχέση ούτε με τα παντελόνια στις εκκλησίες, ούτε στις αρένες με τις εκτελέσεις...

Ότι ήταν, ήταν... στην εποχή τους...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Η ουσία στη θρησκεία όμως δεν είναι αυτή που περιγράφεις. Θα μου πεις... κρίνω εκ του αποτελέσματος. ΟΚ. Κάτι που μιλά ως επί το πλείστον για αγάπη και φιλευσπλαχνία πολύ δύσκολα μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα διαστρέβλωσης.

Μα όλες οι θρησκείες μιλάνε για αγάπη.
Και την διαστρέβλωση ποιός την κάνει? Εμείς οι χριστιανοί είμαστε πιο αφελείς και επιρρεπείς στην διαστρέβλωση, γιατί έχουμε τους άνωθεν τοποθετημένους παπάδες. Οι μουσουλμάνοι είναι πιο υποψιασμένοι σ'αυτό και η (πρωταρχικά) νομαδική ζωή τους, δεν άφηνε πολυτέλειες για παπάδες. ο κάθε μουσουλμάνος διαβάζει μόνος του το κοράνι και μπορεί να είναι ο ιμάμης της εβδομάδας αν χρειαστεί.
 
Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

imo έχει πολύ μεγαλύτερη ουσία και χρησιμότητα η συζήτηση στο θεωρητικό επίπεδο που έκαναν ο send με το pleo, καθώς και η προέκτασή της στης συνθήκες που οδήγησαν στη έκφραση τους.
άλλωστε κανείς μας δεν γνωρίζει πλήρως τα ευαγγέλια πολύ δε μάλλον το κοράνι. προσωπικά θα ήθελα να ξέρω κάτι παραπάνω, έστω και μέσα απο συζήτηση τρίτων.
Το ξύλο και τη θέση της γυναίκας την ξέρουμε, λίγο πολύ όλοι... και σε μας και αλλού.

Να σου πω. Ήταν λίγο μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους που αποφάσισα να αγοράσω ένα κοράνι για να το διαβάσω. Ο λόγος ήταν για να μπορέσω να καταλάβω περισσότερο την πλευρά ενός μουσουλμάνου, τι θα τον οδηγούσε στο να κάνει κάτι τέτοιο, ποιες οι αξίες του, γενικώς έψαχνα όλα τα γιατί.

Αυτό που βρήκα μετά τις πάνω από 600 σελίδες (δεν το προτείνω σε κανέναν, δεν μοιάζει καθόλου με ιστοριούλα, έχει πολλές επαναλήψεις, πολλές προσευχές, πολλά πράγματα τα οποία τα βρίσκω μέχρι και βαρετά) ήταν ότι απευθύνεται ακριβώς στις "ανάγκες" των κοινωνιών την εποχή που γράφτηκε, στην περιοχή που γράφτηκε.
Όταν είσαι στην έρημο και δεις τι μπορεί να κάνει το νερό, τότε το θεωρείς θαυματουργό. Όταν οι παραστάσεις σου είναι οι χουρμάδες, τότε για τους χουρμάδες θα γράψεις. Εκεί που κατά τη γνώμη μου αποτυχαίνει το κοράνι, είναι στον καθόλου εύκαμπτο δρόμο που ακολουθεί. Αυτό είναι δύσκολο για τους δυτικούς. Εύκολο για τους Ανατολίτες.

Όμως...

Βρήκα επίσης τον τεράστιο σεβασμό στην οικογένεια, στις αξίες, στη φιλευσπλαχνία, αυτό το τελευταίο περί συγχώρεσης ακόμα και την τελευταία στιγμή "ρίχνει" στον Χριστιανισμό. Βρήκα να μιλά για αγάπη, βρήκα κάμποσα πράγματα. Βρήκα πολλές απαντήσεις παρεξηγημένες. Όπως ας πούμε τις πολλές συζύγους. Αυτό κι αν με έστειλε... πρόκειται για προστασία με σεβασμό και επιτρέπεται μόνο αν έχεις τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο.
Βρήκα ομοιότητες με τον Χριστιανισμό. Πολλές. Βρήκα να λένε για τον Ιησού και για τη Μαρία. Βρήκα κεφάλαιο για τους Έλληνες. Όλα βέβαια υπό το πρίσμα του Αλλάχ. Όλα υπό το πρίσμα της μίας και μοναδικής αλήθειας.
Τελικώς βρήκα το τρίτο sequel της σειράς "Μονοθεισμός-manual για αρχάριους".

Κατάλαβα πάντως, πως μιλά για αξίες και κατ' επέκταση κατάλαβα πως δεν πρόκειται για τους κακούς μουσουλμάνους που σφάζουν. Και τα παιδιά τους αγαπάνε και την οικογένειά τους και δεν βάζουν τίποτε πιο πάνω από αυτά. Κατάλαβα εν τέλει ότι και αυτό απευθύνεται σε... ανθρώπους.
 
nope!
Στα κράτη που αναφέρεσαι το ιερατείο είναι και το κράτος.
Αυτό εννοούσα. Με πρώτο λόγο το ιερατείο και δεύτερο το κράτος.
 
Αυτό εννοούσα. Με πρώτο λόγο το ιερατείο και δεύτερο το κράτος.

Εγώ όμως λέω ότι έχουν θεοκρατία και ότι το κράτος είναι στην υπηρεσία του Θεού.Δεν είναι το ίδιο
Εφόσον επι της ουσία ταυτίζονται, όπως καταλαβαίνεις το κράτος-ιερατίο δεν χρειάζεται να επηρεάσει κανέναν. Εκεί είναι πολύ πιο απλό το παιγνίδι.

γενικά imo τα ιερατεία είναι στην υπηρεσία του κράτους για χρήμα και εξουσία... thats all
 
Δυστυχώς οι θρησκείες όμως δεν πορεύονται μόνο με το κοράνι ή την αγ.γραφή. Υπάρχουν τα ¨συμπληρωματικά" έργα. Είτε είναι οι βίοι οσίων, μαρτύρων και αγίων για εμάς είτε είναι η ζωή και ο λόγος του μπατζανάκη του πρωτοξάδελφου του Μωάμεθ και λοιπών συγγενών... Για τους χριστανούς πχ. μόνο οι ιεχωβάδες και οι ευαγγελιστές πάνε μόνο με την βίβλο στο χέρι. ολοι οι υπόλοιποι κουβαλούν και μια βιβλιοθήκη απο πίσω. Το ίδιο και οι μουσουλμάνοι. Υπάρχει πληθώρα γραπτών που είναι αποδεκτά. Εκεί βρίσκεται και η βασική πηγή τόσβ μουσουλμανικών παρακλαδιών...
 
Όντως δεν πορεύονται μόνο με τα πρωταρχικά. Και στους μουσουλμάνους υπάρχουν τα αντίστοιχα κείμενα της ιερής παράδοσης. Έλα όμως που όλα αυτά αναγνωρίζονται από την Εκκλησία. Δηλαδή... θεωρητικά υπό την επιρροή του Αγίου πνεύματος... από ανθρώπους.
 
Και φυσικά, το θέμα είναι, τι υπάρχουν γραμμένα σε αυτές τις σελίδες. Το κορανι ή καινή διαθήκη μπορεί απο μόνα τους να είναι βιβλία αγάπης αλλά οι χριστιανοί μπορει να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις βλακείες του Χρυσόστομου για τις γυναίκες... Οι μουσουλμάνοι όμως? Οταν γεννιούνται και μεγαλώνουν σε ενα τέτοιο θεοκρατικό περιβάλλον, όταν παίρνουν τέτοιες εικόνες απο τον πατέρα αφέντη και τις υποτακτικές μάνα κι αδελφή, σε μια διαρκή πλύση εγκεφάλου? Δεν είναι τυχαίο που η μια αίρεσή τους ανατινάζει την άλλη. Σουνίτες vs σιιτών vs αλεβιτών κλπ... Τον Χομεινί, φοιτητές πανεπιστημίων στο Ιραν τον είχαν αγιοποιήσει...
 
Οι δυτικές κοινωνίες με τον Χριστιανισμό έχουν headstart 600ων χρόνων. Το ίδιο γινόταν και σε αυτές 600 χρόνια πριν.
 
To θέμα Θρησκεία είναι πολύ δύσκολο και βαρύ ώστε να αναπτυχθεί επαρκώς στον δικό μας ιστότοπο.
Και δίχως να υπάρχουν αντεγκλίσεις φυσικά.
Καθένας υποστηρίζει αυτό που πιστεύει και είναι ανώφελο και εξοργιστικό να προσπαθεί να το επιβάλλει στον άλλον.

Λοιπόν
Για να μην χαλάμε άλλο τις καρδιές μας.....
για να ασχοληθούμε με θέματα σοβαρότερα, ζωτικής σημασίας....
και για να είμαστε σύμφωνοι με τον κανονισμό λειτουργίας που απαγορεύει θρησκευτικά θέματα...


Το νήμα κλειδώνεται με στοίχους απο το Qu'ran.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.