Θύματα Marketing

thunderc8

Established Member
30 November 2008
225
Το έλεγα αλλα το κατάλαβα μόλις σήμερα...
Είχα παραπεταμένη μια viewsonic ultrabrite e96f+ παλιό crt monitor 19',
και μιας και βαριόμουν λέω ας το βάλω να δώ αν δουλέβει μήν το πουλήσω και οικονομήσω κάνα φράγκο που λένε και στο χωριό μου.
Τι το ήθελα και το έβαλα τα έπεξα με το χρώμα και το μαύρο ασε και απο κίνηση... έπεξα dirt3 και witcher2 σε 1600χ1200 75hz kai 1280x1024 85hz γα**σέτα... μiλάμε για εντελός άλλη αίσθηση ειδικά στις σκοτεινές σκεινές.
Καλά ρε, με είχε παρασήρει τόσο πολύ το μαρκετινγκ με τις lcd που όταν άλλαξα την crt (2008) με την samsung t220 και με 2ms νόμιζα πως η samsung ήταν καλύτερη...(μάλον λόγο μεγέθους την πάτησα) δλδ απίστευτο αν δεν είχα πρόβλημα χώρου στο γραφείο θα έψαχνα τώρα για monitor crt 22'.
Τι παπάτζες για ms και 100hz led kai lcd παπάρια μάντολες.
Τελικά μόνο χώρο εξικονομούν οι led lcd.και λευτά περισότερα στους κατασκευαστές λόγο φτηνότερων υλικών.

Last edited:
Αντικαταστατες των CRT ειναι οι πλασμα.

Οι LCD/LED ειναι απλως για να κανει καποιος την δουλεια του χωρις να εχει πολλες απαιτησεις σε θεμα εικονας.

Ναι στατικες εικόνες και παράθυρα.
Πάντως στα 85hz δεν με κουράζει αν και θα ξαναβάλω την samsung λόγο size does matter και 16:10.
Και για τις πλάσμα Yperion απο πέρσι το κινηγώ να πάρω πανασόνικ vt20 και vt30 φέτος αλλα δεν ξέρω κάτι μου λέει να περιμένω για 40 σειρά, και να δώ τι γίνετε με την αυξηση φωτινότητας του μαύρου.
Ασε που για 3d δεν ξέρουν ακόμα τι θα γίνει και πια τεχνολογία θα επικρατήσει, αν δεν αυξηθεί το μαύρο πάντος μέχρι το τέλος του χρόνου με βλέπω για καμιά 50'G30 και για 3d βλέπουμε σε 3-4 χρόνια που θα ειπάρχουν επαρκείς τίτλοι και τεχνολογία, γιατί δεν βλε´πω στο άμεσο μέλον να βγεί 3d που να μην πέφτει η φωτινότητα η να είναι ξεκούραστο.

Οι LCD/LED ειναι απλως για να κανει καποιος την δουλεια του χωρις να εχει πολλες απαιτησεις σε θεμα εικονας.

Γι' αυτό έχουμε γεμίσει από plasma pc monitors.

Μιλάμε για pc monitors αν δε το πρόσεξες, όχι για τηλεοράσεις. pc monitors, ξέρεις, στατικό desktop, παράθυρα. Μία plasma δε θα άντεχε ούτε 30 μέρες.

Ναι ενοείτε πως δεν είναι οι πλάσμα για monitor.
Πλάσμα θα έπαιρνα για tv.

Εγω εγραψα πουθενα για monitor?

Τι σε μπερδεψε στο παραπανω ποστ?

Ακριβώς αυτό, ότι το νήμα ξεκίνησε για pc monitor και για άλλη μια φορά έπρεπε να ακούσουμε για το πόσο καταπληκτικές είναι οι plasma.

Αντικαταστάτες λοιπόν των CRT ΔΕΝ είναι οι plasma, γιατί ΔΕΝ έχουν τις δυνατότητες που είχαν οι CRT να χρησιμοποιούνται σε στατικό περιεχόμενο.

Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Μιλάμε για pc monitors αν δε το πρόσεξες, όχι για τηλεοράσεις. pc monitors, ξέρεις, στατικό desktop, παράθυρα. Μία plasma δε θα άντεχε ούτε 30 μέρες.

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο samsung Που λες δεν ειναι Monitor αναφορας.
Aν πάρουμε 3 διαφορετικές κατηγορίες πρωτη για επαγγελματική χρήση (φωτογραφία,web design, οffice etc) , δευτερη gaming , τριτη χαλαρή χρήση ιντερνετ-ταινίες και στις 3τρεις κερδιζουν τα LCD μονιτορς. Δεν έχω σκοπό να αναλύσω περεταίρω αλλα έχω ωραία κομάτια crt πεταμένα στην αποθήκη μου. Tα ανταλάσω με οποιαδήποτε LCD με Ips panel

O ανθρωπος ειπε οτι σε χρωματα , μαυρο και κινηση οι CRT δεν συγκρινονται με τις LCD και του απαντησα οτι αντικαταστατες των CRT και στα τρια αυτα χαρακτηριστικα ειναι οι πλασμα.

Πολυ απλο.

Με στατικες εικονες και οι CRT παθαιναν burn in.

O ανθρωπος ειπε οτι σε χρωματα , μαυρο και κινηση οι CRT δεν συγκρινονται με τις LCD

ωραία αφου συγκρίνουμε στατικές εικόνες, μεταφέρετε το θέμα στην φωτογραφία και ρωτήστε αν συγκρίνεται απο άποψη μαυρου και χρώματος
μια crt με ένα σημερινο LCD με Ιps panel (πχ nec/dell/lacie)

Portioli υπονοείς οτι οι lcd υπερτερούν σε αυτα τα σημεία έναντι πλάσμα και CRT;
Για reference & grading monitors δέν είναι τυχαίο που μέχρι πολύ πρόσφατα ακόμη έιχαν CRT και τώρα χρησιμοποιούνται πλάσμα το δυναμικό εύρος των οποίων δέ συγκρίνεται με τις υγρών κρυστάλλων.

Yπάρχουν δύο τομείς της εικόνας, στους οποίους οι οθόνες CRT, ακόμα και οι φτηνές, εξακολουθούν να παραμένουν αξεπέραστες: το εγγενές on/off contrast με πλήρη περιγραφή της κλίμακας του γκρι και η απόδοση της κίνησης.

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και το ansi contrast, το flickering, η προβληματική γεωμετρία, εστίαση και σύγκλιση, τα αδύναμα τροφοδοτικά που οδηγούσαν σε φουσκώματα/ξεφουσκώματα της εικόνας και επεμβατικά APL ή πολύ χαμηλές φωτεινότητες, κτλ.

Όσον αφορά το κατώτερο και μέσο κομμάτι της αγοράς, για gaming, ένα παλιό CRT monitor θα αποδώσει κλάσεις καλύτερα, αλλά σε δουλειά γραφείου το LCD θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστο. Σε επεξεργασία εικόνας, η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη σε αυτή την κατηγορία και θα πρέπει να εξεταστεί μεμονωμένα το κάθε μοντέλο.

Αν μιλήσουμε πάντως για τα πανάκριβα επαγγελματικά reference monitors, όποιος έχει δουλεψει ποτέ σε Sony BVM CRT, μάλλον θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρει κάτι σε LCD που να τον ικανοποιήσει...

Με στατικες εικονες και οι CRT παθαιναν burn in.

Ναι, μετά από χρόνια λειτουργίας. Οι plasma; Μετά από μέρες; εβδομάδες ίσως;

Δε γίνεται σε κάθε νήμα σχετικό με οθόνες να ακούμε ξανά και ξανά για την "ανωτερότητα" των plasma, και μάλιστα από τα ίδια άτομα. Ξέρετε, ορισμένοι δεν έχουν καμία διάθεση να νταντεύουν τις οθόνες τους για να μη χαλάσουν, και ας χάνουν σε χρώμα ή σε μαύρο.

Αν κάθε μέρα η οθόνη σου παίζει 8 ώρες την ημέρα ένα κανάλι με logo χωρίς διαφάνεια (alter, mega κτλ), σε πόσο χρόνο θα πάθει burn in το πλάσμα σου; Τολμάς να το δοκιμάσεις; Πόσες ώρες θα άφηνες εικόνα teletext σε μία plasma;

Άκου οι plasma είναι οι αντικαταστάτες των crt ...

Ανεφερα παραπανω σε ποιους τομεις.

Τα κοινα σημεια ειναι οτι και οι δυο τεχνολογιες χρησιμοποιουν φωσφορο , και στις δυο τα εικονοστοιχεια αναβουν και σβηνουν (ειναι αυτοφωτα χωρις αναγκη backlight) , και στις δυο η γωνια θεασης ειναι πρακτικα απεριοριστη και το χρωματικο τριγωνο υπερκαλυπτει τα στανταρ.

Οι LCD αντιθετα δεν εχουν σχεδον κανενα κοινο με τις CRT.

Για χρηση ως μονιτορ βεβαια οι LCD υπερτερουν στους τομεις που αναφερει παραπανω ο JL , αλλωστε οι CRT πλεον ειναι πεθαμενες σαν τεχνολογια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειχαν και τα θετικα τους.-bye-

Ανεφερα παραπανω σε ποιους τομεις.

Όχι, στην αρχή έγραψες το παραπάνω αφοριστικό και αναληθές. Η "επεξήγηση" ήρθε αργότερα. Και ενώ ο φίλος στο πρώτο post ξεκάθαρα αναφέρεται σε monitor υπολογιστή, κάποιος πάλι έπρεπε να πεταχτεί να μας πει για τις plasma.

Ναι, μετά από χρόνια λειτουργίας. Οι plasma; Μετά από μέρες; εβδομάδες ίσως;

Δε γίνεται σε κάθε νήμα σχετικό με οθόνες να ακούμε ξανά και ξανά για την "ανωτερότητα" των plasma, και μάλιστα από τα ίδια άτομα. Ξέρετε, ορισμένοι δεν έχουν καμία διάθεση να νταντεύουν τις οθόνες τους για να μη χαλάσουν, και ας χάνουν σε χρώμα ή σε μαύρο.

Αν κάθε μέρα η οθόνη σου παίζει 8 ώρες την ημέρα ένα κανάλι με logo χωρίς διαφάνεια (alter, mega κτλ), σε πόσο χρόνο θα πάθει burn in το πλάσμα σου; Τολμάς να το δοκιμάσεις; Πόσες ώρες θα άφηνες εικόνα teletext σε μία plasma;

Άκου οι plasma είναι οι αντικαταστάτες των crt ...

Πανό, ο φωσφορος παραμένει ίδιος αυτά τα χρόνια με μικρές βελτιώσεις στις πλάσμα. Όσο καίγεται μια CRT τόσο θα καεί μια plasma... Μήπως ξεχνάς τις άπειρες σκιές στα CRT monitor μας πριν δέκα χρόνια? απλά τώρα δεν το ανεχόμαστε... Τότε ήταν τόσο φυσιολογικό όσο να έχουμε flickering ,μέτρια γεωμετρία, σύγκλιση και ένα μπαουλακι πανω στο γραφείο μας!

Εγώ έχω μια απορία: αφού τα CRT μόνιτορ ήταν τόσο καλά για χρήση υπολογιστή, γιατί τα πετάξαμε εν μια νυκτί, μόλις εμφανίστηκαν τα μόνιτορ LCD;

Τόσο θύματα είμαστε;

Όσο για το επιχείρημα ότι οι πλάσμα είναι διάδοχοι λόγω της χρήσης φωσφόρου (υπονοώντας ότι τα χρώματα είναι "φυσικά", "καλύτερα", "πλούσια" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ευφάνταστο χαρακτηρισμό μπορεί κανείς να αποδώσει), δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορεί να υποστηριχτεί επιστημονικά.
Όταν τα διαβάζω στο φόρουμ (και τις περισσότερες φορές βαριέμαι να αντιδράσω) προβληματίζομαι για το αν αυτοί που εκφράζουν αυτές τις απόψεις έχουν πραγματικά καταλάβει το πόσο ατελές όργανο είναι το μάτι, τις τεράστιες ανοχές που έχει, και την δουλειά που έχει το CIE εδώ και 90 χρόνια...

Και εντελώς συμπτωματικά, διάβαζα μια ανάρτηση του Ν. Δήμου σήμερα:
http://doncat.blogspot.com/2011/06/blog-post_25.html
Δεν ξέρω, αλλά συμφωνώ ότι αυτό που είχε γράψει 10 χρόνια πριν είναι επίκαιρο. Και μάλιστα, σήμερα είμαι και σε μια κατάσταση που μπορώ να το καταλάβω. Το 2002 σίγουρα δεν το κατάλαβα όταν το διάβασα 1η φορά...

Πανό, ο φωσφορος παραμένει ίδιος αυτά τα χρόνια με μικρές βελτιώσεις στις πλάσμα. Όσο καίγεται μια CRT τόσο θα καεί μια plasma... Μήπως ξεχνάς τις άπειρες σκιές στα CRT monitor μας πριν δέκα χρόνια? απλά τώρα δεν το ανεχόμαστε... Τότε ήταν τόσο φυσιολογικό όσο να έχουμε flickering ,μέτρια γεωμετρία, σύγκλιση και ένα μπαουλακι πανω στο γραφείο μας!

Δεν ισχύει αυτό, για να μείνει αποτύπωμα σε CRT έπρεπε για χρόνια να τρέχει πχ το λογιστικό πακέτο σε DOS, 8 ώρες τη μέρα.

Καμία πλάσμα δε θα άντεχε ούτε ένα μήνα, και όποιος θέλει να το αμφισβητήσει, ας κάνουμε το πείραμα στην πράξη. 8 ώρες τη μέρα, για ένα μήνα, χρήση σε πλάσμα του παλιού Κεφάλαιο ή Eurofasma. Και αν δεν είναι για πέταμα μετά το πλάσμα εγώ θα φάω τα ρούχα μου.

Εγώ έχω μια απορία: αφού τα CRT μόνιτορ ήταν τόσο καλά για χρήση υπολογιστή, γιατί τα πετάξαμε εν μια νυκτί, μόλις εμφανίστηκαν τα μόνιτορ LCD;

Τόσο θύματα είμαστε;

Δεν ξέρω πολλούς που τα πέταξαν εν μία νυκτί, προσωπικά, δε την μετάβαση την έκανα μετά από αρκετά χρόνια κυκλοφορίας των LCD στην αγορά. Όχι γιατί δεν αναγνώριζα τα υπέρ τους, αλλά, επειδή σε μένα βάραιναν περισσότερο τα κατά τους. Αν κουραζόμουν ανεπανόρθωτα ή είχα κόλλημα με το μπαούλο πάνω στο γραφείο, θα έκανα τη μετάβαση πολύ πιο γρήγορα. Πάντως, δεν θα προσπαθούσα να πείσω τον άλλο ότι και το μαύρο ή η συνολική εικόνα που βλέπω κάνει κομμάτια τις CRT (μου έχει συμβεί. Έπεσα σε τυφλό φαν μπόυ!!!:smash::smash:)