Θύματα Marketing

Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Και εντελώς συμπτωματικά, διάβαζα μια ανάρτηση του Ν. Δήμου σήμερα:
http://doncat.blogspot.com/2011/06/blog-post_25.html
Δεν ξέρω, αλλά συμφωνώ ότι αυτό που είχε γράψει 10 χρόνια πριν είναι επίκαιρο. Και μάλιστα, σήμερα είμαι και σε μια κατάσταση που μπορώ να το καταλάβω. Το 2002 σίγουρα δεν το κατάλαβα όταν το διάβασα 1η φορά...

Όσο γι' αυτόν τον ''κύριο''......προτιμώ να διαβάζω καλύτερα την Τουρκική Ιστορία για τα Ελληνικά πεπραγμένα. Πιο αντικειμενική θα είναι!!!

Όσο για το επιχείρημα ότι οι πλάσμα είναι διάδοχοι λόγω της χρήσης φωσφόρου (υπονοώντας ότι τα χρώματα είναι "φυσικά", "καλύτερα", "πλούσια" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ευφάνταστο χαρακτηρισμό μπορεί κανείς να αποδώσει), δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορεί να υποστηριχτεί επιστημονικά.

Δηλαδη αν κανουμε συγκριση του χρωματικου τριγωνου η διαφορα δεν ειναι προφανης? Μονο οι RGB LED υπερκαλυπτουν τα στανταρ (οπως οι πλασμα) αλλα αυτες μας τελειωσαν νωρις.

Ενδεικτικα...

209panavx100.Fig4.jpg

http://www.ultimateavmag.com/content/panasonic-th-65vx100u-plasma-monitor-measurements

Last edited:
To μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν τα crt monitor και εκτοπίστηκαν ήταν το χαμηλό (κουραστικό) refresh rate σε υψηλές αναλύσεις στις χαμηλές κατηγορίες τιμής.

Απο την άλλη είναι τουλάχιστον αφελές να υποστηρίζουμε πως μια τεχνολογία που διάνυσε δεκαετίες και έφτασε στο απόγειό της είναι κατώτερη στην απεικόνιση απο τις σημερινές τεχνολογίες που αλλάζουν κάθε 2 μήνες βελτιώνοντας ένα πρόβλημα και δημιουργώντας πέντε στην θέση του.

εγω δεν 'θέλα να κάνετε μάχη ξανά μεταξύ LCD και πλασμα.Εδώ η κουβέντα άρχισε για κάτι πιο συγκεκριμένο.CRT vs LCD για pc -monitors.
Aν υποθεσουμε οτι στο pc κανουμε πολλών ειδών χρήσεις σε όλες υπερτερούν
τα LCD ΜοNitor`s για τους λόγους που αναφερε ο JL και ο Sfortis. To θέμα είναι "λυμένο" εδώ και αρκετά χρόνια.
Οσον αφορά την άκρα εξειδικευμένη χρήση studio & refence monitor`s (μιλάμε για μηχανήματα πολλων χιλιάδων ευρώ) και την αναφορά στις Sony BVM CRT
όλες οι εταιρίες πλέον βγαζουν LCD.
eCinema,logic tv, sony , JVCpro , barco etc.
Eιναι συζητήσεις που δεν μπορώ να συνεχίσω, ούτε να παρακολουθήσω γιατί δεν έχω σκοπο να γυρίσω ποτέ ταινία για να πάρει oscar στο film editing.
Ειναι ένα θέμα που δεν με αφορά καθόλου.
Το ότι σε μια μοναδική μέτρηση σε μία και μοναδική χρήση οι CRT μπορεί να υπερτερούν στις LCD
δεν σημαίνει οτι οσοι αλλαξαμε crt και πηγαμε σε LCD ειμαστε θυματα marketing. Eγω δεν μιλάω για LCD μονιτορ αξιας 150 ευρώ απο το κωτσοβολο ουτε για studio monitor των 10/20/30Κ.
ΑΠλα πραγματάκια λέμε.
Οποιος έχει αντίθετη άποψη ανταλάσσω πολλές crt που έχω παρατημένες στην αποθήκη με oποιαδήποτε LCD με IPS panel (nec,dell,hp.lacie etc)

Last edited:
To μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν τα crt monitor και εκτοπίστηκαν ήταν το χαμηλό (κουραστικό) refresh rate σε υψηλές αναλύσεις στις χαμηλές κατηγορίες τιμής.

Κλείδωνε κάποιο φθηνό CRT μόνιτορ κάτω από τα 60Hz (η πλειονότητα των σημερινών φλατ κλειδώνουν στα 60)??

Το δικό μου noname το κλείδωνα στα 75Hz.

Αυτοί που έχουν τέτοιες αγοραστικές ανησυχίες είναι οι ίδιοι που έτρεξαν να αγοράσουν hi definition για να βλέπουν τόλμη και γοητεία.

Οποιος έχει αντίθετη άποψη ανταλάσσω πολλές crt που έχω παρατημένες στην αποθήκη με oποιαδήποτε LCD με IPS panel (nec,dell,hp.lacie etc)

Τσου!!!

Την αγαπάω την Dellούλα μου ακόμα και αν δεν κλειδώνει πουθενά αλλού εκτός από τα 60Hz....-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Δεν ξέρω πολλούς που τα πέταξαν εν μία νυκτί, προσωπικά, δε την μετάβαση την έκανα μετά από αρκετά χρόνια κυκλοφορίας των LCD στην αγορά. Όχι γιατί δεν αναγνώριζα τα υπέρ τους, αλλά, επειδή σε μένα βάραιναν περισσότερο τα κατά τους. Αν κουραζόμουν ανεπανόρθωτα ή είχα κόλλημα με το μπαούλο πάνω στο γραφείο, θα έκανα τη μετάβαση πολύ πιο γρήγορα. Πάντως, δεν θα προσπαθούσα να πείσω τον άλλο ότι και το μαύρο ή η συνολική εικόνα που βλέπω κάνει κομμάτια τις CRT (μου έχει συμβεί. Έπεσα σε τυφλό φαν μπόυ!!!:smash::smash:)

Εγώ πάλι αγόρασα αμέσως. 18,1 eizo στα 1500 ευρώ το 2003... :flipout:
Χάλασε σε λιγότερο από 1 χρόνο, και την άλλαξα με 19άρα LG στα 900 ευρώ μόνο...
Ποτέ δεν τις συμπάθησα τις CRT για μόνιτορ...

Όσο γι' αυτόν τον ''κύριο''......προτιμώ να διαβάζω καλύτερα την Τουρκική Ιστορία για τα Ελληνικά πεπραγμένα. Πιο αντικειμενική θα είναι!!!

Εγώ δεν παράθεσα δοκίμιο για ιστορία. Παράθεσα δοκίμιο για τον ορθολογισμό που μας λείπει από την Ελλάδα. Και με αυτά που γράφει, συμφωνώ.
Φαντάζομαι διαφωνείς και με τα γραφόμενα περί ορθολογισμού;
Γιατί εγώ την έλλειψη ορθολογισμού την βλέπω συχνά γύρω μου...

πετασης said:
Εγώ πάλι αγόρασα αμέσως. 18,1 eizo στα 1500 ευρώ το 2003...
Χάλασε σε λιγότερο από 1 χρόνο, και την άλλαξα με 19άρα LG στα 900 ευρώ μόνο...
Ποτέ δεν τις συμπάθησα τις CRT για μόνιτορ...

Εγώ είχα μια Samsung (Σκέτη αποτυχία...TN panel!)Και πλέον μια eizo 24''(πολύ καλύτερη της πρώτης που ήταν ένα δράμα)....βέβαια κοστίζουν περισσότερο από hi-end τηλεοράσεις!(24 ίντσες 2.000++ ευρώ!).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Εγώ δεν παράθεσα δοκίμιο για ιστορία. Παράθεσα δοκίμιο για τον ορθολογισμό που μας λείπει από την Ελλάδα. Και με αυτά που γράφει, συμφωνώ.
Φαντάζομαι διαφωνείς και με τα γραφόμενα περί ορθολογισμού;
Γιατί εγώ την έλλειψη ορθολογισμού την βλέπω συχνά γύρω μου...

Και ο διάολος πείραξε τον Χριστό στην έρημο με λόγια από τις Γραφές!!

Πειράζει που κράτησα κάτι άλλο από το κείμενο, πλην του ορθολογισμού?

Ξέρεις πως λέγεται αυτός που κάνει ''μαθήματα'' ορθολογισμού και στην πράξη εφαρμόζει τα καλά και συμφέροντα?

Δηλαδη αν κανουμε συγκριση του χρωματικου τριγωνου η διαφορα δεν ειναι προφανης? Μονο οι RGB LED υπερκαλυπτουν τα στανταρ (οπως οι πλασμα) αλλα αυτες μας τελειωσαν νωρις.

Ενδεικτικα...

209panavx100.Fig4.jpg

http://www.ultimateavmag.com/content/panasonic-th-65vx100u-plasma-monitor-measurements

Η σύνδεση που κάνεις, ότι το χρωματικό εύρος εξαρτάται από τον τύπο του οπίσθιου φωτισμού (ή το ότι έχει φώσφορο), δεν νομίζω ότι ισχύει απόλυτα.
Νομίζω αντίθετα ότι δεν είναι καν ο σημαντικότερος παράγοντας.
Το διάγραμμα που παραθέτεις για εμένα δείχνει μια πολύ κακοφτιαγμένη τηλεόραση, όπου δεν έχει γίνει σωστά ο συνδυασμός οπίσθιου φωτισμού, πάνελ και οδήγησης του πάνελ, όχι μεγαλύτερο εύρος οπίσθιου φωτισμού.

Αυτή αντίθετα είναι μια καλορυθμισμένη χρωματικά τηλεόραση, και χρησιμοποιεί λευκά LED:

post-cie.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55d8000-ue46d8000-201105131065.htm

Το ότι έχεις συνδέσει τόσο σθεναρά τα διαγράμματα με το πως παράγεται το χρώμα, δεν ξέρω που το έχεις βασίσει.
Δεν υπάρχει πλεονέκτημα για τα RGB LED σε κάτι, και για αυτό η τεχνολογία τα εξάλειψε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Μικρό το κακό!!!

Εδώ δεν συμπαθείς τις plasma για τηλεοράσεις!!!:D-bye-

Α, εγώ πάντως προσπάθησα... :flipout:
Το ότι με εξαπάτησε η πανασόνικ, πουλώντας μου διπλασιασμό καρέ για παρεμβολή, και δεν μπορεί να παίξει το σύνολο τηλεοπτικό, δεν ήταν δικό μου λάθος. Προσπάθησα να το δω θετικά, και έδωσα και 640 ευρώ πάντως...
Απλά αυτή την χρωματική διαφορά μεταξύ LCD πλάσμα, δεν την έχω δει. Και νομίζω ότι δεν την έχω και μετρήσει. Τι να πω...

Εγώ είχα μια Samsung (Σκέτη αποτυχία...TN panel!)Και πλέον μια eizo 24''(πολύ καλύτερη της πρώτης που ήταν ένα δράμα)....βέβαια κοστίζουν περισσότερο από hi-end τηλεοράσεις!(24 ίντσες 2.000++ ευρώ!).

Σίγουρα; Έχω μια Dell 27άρα, με SPVA πάνελ, που την είχα αγοράσει 550 ευρώ + μεταφορικά από ένα κατάστημα στην Γερμανία. Γιατί μια 24άρα να κάνει 2000 ευρώ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Και ο διάολος πείραξε τον Χριστό στην έρημο με λόγια από τις Γραφές!!

Πειράζει που κράτησα κάτι άλλο από το κείμενο, πλην του ορθολογισμού?

Ξέρεις πως λέγεται αυτός που κάνει ''μαθήματα'' ορθολογισμού και στην πράξη εφαρμόζει τα καλά και συμφέροντα?

Εγώ πάντως για να προβληματιστείς περί ορθολογισμού το έβαλα...
Όχι για το αν υπήρχε το κρυφό σχολιό. Αυτό θα το κρίνουν οι ιστορικοί...

Απάντηση: Re: Θύματα Marketing

Σίγουρα; Έχω μια Dell 27άρα, με SPVA πάνελ, που την είχα αγοράσει 550 ευρώ + μεταφορικά από ένα κατάστημα στην Γερμανία. Γιατί μια 24άρα να κάνει 2000 ευρώ;
..γιατι έχει hardware calibration, LUT 14μπιτα, καλύτερα ηλεκτρονικά κλπ...
Κοίτα τις Eizo CG, NEC spectraview & Quato inteliproof...

..γιατι έχει hardware calibration, LUT 14μπιτα, καλύτερα ηλεκτρονικά κλπ...
Κοίτα τις Eizo CG, NEC spectraview & Quato inteliproof...

Άλλο οι οθόνες ειδικών χρήσεων (που και αυτό σηκώνει συζήτηση) με το να λέμε ότι οι 24άρες κάνουν πιο ακριβά από 2000 ευρώ.

Ναι, μετά από χρόνια λειτουργίας. Οι plasma; Μετά από μέρες; εβδομάδες ίσως;

Χμμμ... Εγώ ξέρω κάποιον εδώ μέσα που έχει "κάψει" με την ίδια ευκολία τόσο Plasma, όσο και CRT... :flipout:

Εγώ έχω μια απορία: αφού τα CRT μόνιτορ ήταν τόσο καλά για χρήση υπολογιστή, γιατί τα πετάξαμε εν μια νυκτί, μόλις εμφανίστηκαν τα μόνιτορ LCD;

Τόσο θύματα είμαστε;

Εν μία νυκτί, δεν θα το έλεγα... Ένα Philips 15άρι του 2001-2002 που θυμάμαι, είχε μια χαρακτηριστική "κρυσταλλική" γυαλάδα στο λευκό και τόσες "ουρές" στην κίνηση, που κατέληγε πιο κουραστικό από ένα CRT. 2-3 χρόνια αργότερα βέβαια, άρχισε να υπάρχει σημαντική βελτίωση και γεγονός είναι πως ένα σημερινό, βασικό (ΤΝ) LG ή Samsung 24άρι LCD είναι σαφώς πιο απολαυστικό, ξεκούραστο και ταυτόχρονα φτηνότερο από κάτι καμπυλωτά "17άρια" (15άρια στην πραγματικότητα) Vibrant ή Viewsonic CRT άλλων εποχών, κι ας υπολείπεται σε απόλυτο μαύρο, γωνία θέασης και κίνηση...

Το έλεγα αλλα το κατάλαβα μόλις σήμερα...
Είχα παραπεταμένη μια viewsonic ultrabrite e96f+ παλιό crt monitor 19',
και μιας και βαριόμουν λέω ας το βάλω να δώ αν δουλέβει μήν το πουλήσω και οικονομήσω κάνα φράγκο που λένε και στο χωριό μου.
Τι το ήθελα και το έβαλα τα έπεξα με το χρώμα και το μαύρο ασε και απο κίνηση... έπεξα dirt3 και witcher2 σε 1600χ1200 75hz kai 1280x1024 85hz γα**σέτα... μiλάμε για εντελός άλλη αίσθηση ειδικά στις σκοτεινές σκεινές.
Καλά ρε, με είχε παρασήρει τόσο πολύ το μαρκετινγκ με τις lcd που όταν άλλαξα την crt (2008) με την samsung t220 και με 2ms νόμιζα πως η samsung ήταν καλύτερη...(μάλον λόγο μεγέθους την πάτησα) δλδ απίστευτο αν δεν είχα πρόβλημα χώρου στο γραφείο θα έψαχνα τώρα για monitor crt 22'.
Τι παπάτζες για ms και 100hz led kai lcd παπάρια μάντολες.
Τελικά μόνο χώρο εξικονομούν οι led lcd.και λευτά περισότερα στους κατασκευαστές λόγο φτηνότερων υλικών.

Γιατί προφανώς είχε panel του κιλού, δηλαδή TN.

Δεν είχε καλό panel, δηλαδή xVA ή xIPS.