Τι άκουσε ο reviewer;

Απίστευτοι...
Παλια ειχαν για κάθε τεστ μετρησεις.

και να σκεφτείτε οτι με μια πτωση 3dB εχεις τη μιση ενταση

Εντάξει δεν είμαι υπέρ των "ξερών" μετρήσεων.

Αλλά στα ηχεία ειδικότερα αυτές λένε πολλά περισσότερα.

Οταν όμως κάνεις τέτοιες μετρήσεις στα ηχεία,αλλά όλα σου ακούγονται σχεδόν σούπερ κάτι δεν πάει καλά.

Eγώ παίζω ένα άλλο παιχνιδάκι.

Μέχρι πρότινος πριν διαβάσω ένα review κοίταγα τη τιμή για να ξέρω για τι μιλάμε.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω το review και προσπαθώ να μαντέψω τη τιμή. Πέφτω απελπιστικά μέσα πάντα!

:damnyou:

Ειδικά στα ηχεία αν δεν εκδόσεις γραφήματα και μετρήσεις κάνεις τη μισή δουλειά! Έλεος...

Οι μετρήσεις απαιτούν γνώσεις .
Όταν έχεις μετρήσεις δεν σε παίρνει να αδικήσεις ή να ευνοήσεις κάτι άρα πρέπει να είσαι ποιο αντικειμενικός πράγμα που δεν συμφέρει.

Εγώ πχ δυστυχώς είχα καταντήσει να βλέπω μονό τις μετρήσεις .πραγματικά οι μαλακ… που λέγονταν δεν με ενδιέφεραν καθόλου . μόνο μετρήσεις και περιγραφή τεχνική όπου υπήρχε με ενδιέφεραν .ποτέ η αξιολόγηση.

Φωνές, κρίσεις για τις μετρήσεις.

Και ρωτώ. Πόσοι μπορούν να συνδέσουν τις συνδέσουν με το τελικό αποτέλεσμα; Μας έχουν εκπαιδεύσει; Το έχουμε ψάξει;

Μάλλον όχι.

Δείγματα όπως αυτό που έβαλε ο Διονύσης παραπάνω μου ακούγεται πιο πολύ για "μετρήσεις για τις μετρήσεις" με αρκετή δόση τρομολαγνείας.

Πιο σωστή μου φαίνεται η προσέγγιση του Atkinson στο stereophile που στο εργαστήριο προσπαθεί να συνδέσει τα ευρήματα του μ αυτά που άκουσε ο reviewer συνάδελφος του.

Σημ: Είναι σαν να διαβάζω τ αποτελέσματα γενικών εξετάσεων μόνος μου και να μην έχω ιδεά.

Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα όχι. Τουλάχιστον εγώ.
Αλλά αν βλέπεις την αντίσταση να παίζει ανάμεσα στα 8 και στο 1.5Ω ή το ηχείο να πέφτει κατά 4 ή 5 DB σε κάποια συχνότητα ή να αποσβαίνει κραδασμούς μετά από 365 δευτερόλεπτα τότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα ίσως να αλλάξεις σελίδα και να πας στο επόμενο... :flipout:

Ακριβώς. Στις μετρήσεις δεν χωράει υποκειμενισμός. Αν το ηχείο δεν μετράει καλά, ή έστω αξιοπρεπώς, αποκλείεται να παίζει στοιχειωδώς σωστά.

Το αν αρέσει στον reviewer αυτό που ακούει είναι ένα εντελώς άλλο θέμα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δε μετράνε όλα όσα πρέπει να μετρηθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αν βγουν ασφαλή συμπεράσματα από τις μετρήσεις, ειδικά από αυτές που κάνει ο Ήχος.

Υ.Γ. 3db άνοδος, νομίζω πως δεν είναι διπλάσια έναση, αλλά η άνοδος στην ακουστική ένταση αν διπλασιάσουμε τα Watt του ενισχυτή. Ο διπλασιασμός ισούτε με 10db αν θυμάμαι καλά -bye-

Υ.Γ. 3db άνοδος, νομίζω πως δεν είναι διπλάσια έναση, αλλά η άνοδος στην ακουστική ένταση αν διπλασιάσουμε τα Watt του ενισχυτή. Ο διπλασιασμός ισούτε με 10db αν θυμάμαι καλά -bye-

3 dB άνοδος αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της πραγματικής έντασης.
Για να διπλασιαθεί όμως η αντίληψη της υποκειμενικής έντασης, απαιτείται περίπου δεκαπλάσια αύξηση της πραγματικής έντασης ή 3.16 φορές αύξηση της ακουστικής πίεσης του σήματος (αύξηση 10 dB).

Last edited:
Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα όχι. Τουλάχιστον εγώ.
Αλλά αν βλέπεις την αντίσταση να παίζει ανάμεσα στα 8 και στο 1.5Ω ή το ηχείο να πέφτει κατά 4 ή 5 DB σε κάποια συχνότητα ή να αποσβαίνει κραδασμούς μετά από 365 δευτερόλεπτα τότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα ίσως να αλλάξεις σελίδα και να πας στο επόμενο... :flipout:

Τα παραδείγματα σου έχουν χαρακτηριστικά α) τρομολαγνείας, 8-1.5Ω δεν υπάρχει β) μαϊμουψηρίσματος, 4-5db με τον χώρο να κάνει +-10db είναι τίποτα.

enjoy

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δε μετράνε όλα όσα πρέπει να μετρηθούν,[/I]

Το προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μετρησουν ολα αυτα που θα 'πρεπε.
Ενα διαγραμμα spl και μια εμπεδηση ειναι βασικα, αλλα λενε λιγα πραγματα σχετικα με το αποτελεσμα.

Χοντρικα, τα "λαθη" στον τομεα του "πλατους", ειναι ευκολο να τα μετρησεις και να τα βαλεις ωστε να τα καταλαβαινει ο καθενας.

Τα λαθη στον τομεα του "χρονου" ομως, ειναι επισεις βασικα, ισως και βασικοτερα και ειναι και δυσκολο να τα μετρηθουν, αλλα και να τα καταλαβει καποιος που δεν ασχοληται.
Γιαυτο ΒΟΛΕΥΕΙ να τα ξεπερναμε χωρις να δινουμε σημασια

Πχ. Το τουιτερ και το μιντ ποσο λαθος χρονισμο εχουν? Και μη που πειτε οτι δεν υπαρχει λαθος
Το γουφερ και το πορτ (σωληνα) ποσο λαθος εχουν ? (εδω να δειτε λαθη σε περιοχες της μπαντας φτανει και τις 180 μοιρες..)

Αντε βαλτε τωρα εσεις των μετρησεων, αυτο το ηχειο που μετραει καλα, να το δουμε και μεις ...

Last edited:
Τα παραδείγματα σου έχουν χαρακτηριστικά α) τρομολαγνείας, 8-1.5Ω δεν υπάρχει β) μαϊμουψηρίσματος, 4-5db με τον χώρο να κάνει +-10db είναι τίποτα.

enjoy

Kαι όχι ΜΟΝΟ χώρος...

προχτές που έκανα εξαντλητικά σχεδόν συγκριτικά με ηχεία διαφορετικής φιλοσοφίας μπορώ σίγουρα να πω ότι 7-8 υπήρχαν σίγουρα σε συγκεκριμένες περιοχές συχνότητας - με το αυτί αυτά...

o500c_vertikal_dir_510.gif

αυτό πρόκειται για μέτρηση ή εξομοίωση?

3 dB άνοδος αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της πραγματικής έντασης.
Για να διπλασιαθεί όμως η αντίληψη της υποκειμενικής έντασης, απαιτείται περίπου δεκαπλάσια αύξηση της πραγματικής έντασης ή 3.16 φορές αύξηση της ακουστικής πίεσης του σήματος (αύξηση 10 dB).

Αυτό δεν το γνώριζα....

Εγω πάντως ακούω με τα αυτιά μου, οπότε με ενδιαφέρει να θεωρήσω τα 10db ως το μέγεθος που διπλασιάζεται η έτναση. Και το ίδιο λαμβάνω υπ' όψιν μου και στα διαγράμματα απόκρισης συχνοτήτων των ηχείων που προκείπτουν από μετρήσεις -bye-

Eγώ παίζω ένα άλλο παιχνιδάκι.

Μέχρι πρότινος πριν διαβάσω ένα review κοίταγα τη τιμή για να ξέρω για τι μιλάμε.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω το review και προσπαθώ να μαντέψω τη τιμή. Πέφτω απελπιστικά μέσα πάντα!

:damnyou:
+1000

o500c_vertikal_dir_510.gif

αυτό πρόκειται για μέτρηση ή εξομοίωση?

Για μέτρηση κατακόρυφης κατευθυντικότητας ηχείου φαίνεται (ως προς τη συχνότητα). Οι χαμηλές καλύπτουν μεγάλο εύρος (από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι), ενώ οι υψηλές βρίσκονται εντός τομέα +/-30 μοιρών.

Last edited: