Τι αναβάθμιση;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας! Θα ήθελα να κανω κάποια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου γιατί έχω τον γιο μου που παίζει κάποια παιχνιδάκια όπως το ποδοσφαιρακι pro 2011 το ελληνικό και ομολογώ όταν το είδα κάπου σερνόταν, κάπου κόλλαγε και γενικά έδειχνε ότι δεν το σήκωνε άνετα….
Έχω αυτήν την σύνθεση
Μ/Β: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU: ATHLON 64x2 4850E 2,5Ghz
RAM: 4x1GB (800Mhz)
Κάρτα γραφικών rateon HD 5550 1gb DDR2
POWER SUPPLY: ENERMAX 425WATT MODU 82
Και επάνω έχουν τα XP, Που τα χρησιμοποιώ σε κάτι εφαρμογές για την δουλειά μου και 7ρια 32b όλα ελληνικά….
Το παιχνίδι το έβαλε στα 7ρια και…κάπου κόλλαγε….χθες το βάλαμε και στα xp και το έκανε το ίδιο αλλά πιο λίγο….
Σκέφτομαι να κανω αναβάθμιση σε I5…. Τι μου συμβουλεύετε;;;; δεν έχω ιδέα σε αυτά, απλά σκέφτομαι να τον πάω σε κάποιον τεχνικό, αλλά δεν θελω να με κοροϊδέψει!!!
Η μητρική μου τι μπορεί να «σηκώσει»;;;; έλεγα κάπου στα 150 βαριά 200Ε. αλλά και πάλι δεν ξέρω…. Όσο το δυνατόν πιο οικονομικά….
Δεν έχω ιδέα από αυτά και ζήτω μια βοήθεια σας παρακαλώ….
:smash:
 
Πρωτα απ`ολα θα πρεπει να δεις αν κολλαει ή κανει σπασιματα και σε μικροτερη αναλυση ή/και αφαιρωντας καποια φιλτρα (απο τις ρυθμισεις απεικονισης του παιχνιδιου).

Αν με μικροτερη αναλυση παιζει σουπερ τοτε χρειαζεσαι μια καρτα γραφικων, μιας και αυτη που εχεις ειναι μικρη για παιχνιδια.
Αλλά κατα πασα πιθανοτητα να μην την βγαλει το τροφοδοτικο και σχεδον σιγουρα ετοιμασου για περισσοτερο θορυβο του Η/Υ.

Αν παιζει σωστα με καποια φιλτρα απενεργοποιημενα τοτε μεινε ως εχει.

Απενεργοποιησε τυχον πολυκαναλη επεξεργασια κωδικοποιησης ηχου (Dolby Digital Live / DTS Neo: PC ) αν το υποστηριζει η καρτα ηχου σου και το εχεις ενεργο.
Και στο παιχνιδι ορισε την πιο απλη μορφη ηχου (αν υποστηριζει τετοια ρυθμιση) και δοκιμασε.

Αν εχεις καποιο antivirus απενεργοποιησε το οσο θα παιζει το παιχνιδι.
Φυσικα θα πρεπει ο υπολογιστης να εχει μολις ανοιξει και οχι να προσπαθεις να παιξεις ενα παιχνιδι ενω ο Η/Υ ηταν ανοικτος για μια μερα ή περισσοτερο.

Δες το παιχνιδι αν εχει καποιο patch (αναβαθμιση για διορθωσεις).
Εγκατεστησε το.
Πολλες φορες σερνεται/κολλαει/κανει σπασιματα/κρασαρει λογω κακογραμμενου κωδικα.

Εγκατεστησε και το πιο προσφατο DirectX.
Καθως και τους νεοτερους drivers της καρτας γραφιων (αν και πιο παλιοι ισως δουλευουν καλυτερα).
 
Το παιχνίδι είναι αγορασμένο και παίζει μέσω διαδικτίου….έχει κατεβάσει το καινούργιο patch….
Έχω σαν αντιβαριους το F-Secure .
Δεν ξέρω τι έκανε το παιδί για τα φίλτρα κλπ, απλά όπως το εγκατέστησε χωρίς αλλαγές στα φίλτρα του παιχνιδιού…άρχισε να κολλάει ….. αρκετά...
Μου λεει χαρακτηριστικά ότι πατάει το πλήκτρο και μετά από κάποια (λίγα δευτερόλεπτα) ξεκινάει η μπάλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει και να τον κερδίζουν οι….όλοι!!!!!!

Εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις από υπολογιστές….
Σαν πρωτη ενέργεια τι μου συμβουλεύετε να κανω;;;;;; Βέβαια το παιχνίδι το παίζει κάθε Σαβ/κο ένεκα διαβάσματος και θα ήθελα το επόμενο Σαβ/κο να το φτιάξω και αν είναι δυνατόν να του κανω αναβάθμιση…..
Τι να κανω;;;;;
 
Last edited:
Αν θες σωνει και καλα να δωσεις χρηματα πριν καν δεις αυτα που ειπα μεχρι τωρα τοτε αγορασε μια καρτα γραφικων.
Δες (σε φορουμ) αν πηγαινει καλυτερα με nvidia ή με ATI.

Τωρα αφου ειναι online παιχνιδι εκτος απο τα υπολοιπα που πρεπει να δεις πρεπει να δεις και το θεμα συνδεσης στο ιντερνετ.
Με τι ping παιζει.

Τα κολληματα ή/και σπασιματα στην εικονα μπορει να οφειλονται και εκει.
Ακομα και να μην οφειλονται εκει ενα παιχνιδι που εσυ παιζεις με 300 ping και οι αλλοι με 50 και παλι, ειναι βεβαιο οτι παντα θα χανεις.

Το ping δειχνει την καθυστερηση με την οποια λαμβανεις και στελνεις δεδομενα στον σερβερ.
Αν εσυ εχεις καθυστερηση 6πλασια απο τους αλλους ειναι σαν οι αλλοι να εχουν ξεκινησει να τριπλαρουν και εσυ να βλεπεις οτι ακομα ειναι στην σεντρα...
Τι να παιξεις, αφου αλλα βλεπεις αλλα γινονται....
 
Απάντηση: Re: Τι αναβάθμιση;;;

Αν θες σωνει και καλα να δωσεις χρηματα πριν καν δεις αυτα που ειπα μεχρι τωρα τοτε αγορασε μια καρτα γραφικων.
Δες (σε φορουμ) αν πηγαινει καλυτερα με nvidia ή με ATI.

Τωρα αφου ειναι online παιχνιδι εκτος απο τα υπολοιπα που πρεπει να δεις πρεπει να δεις και το θεμα συνδεσης στο ιντερνετ.
Με τι ping παιζει.

Τα κολληματα ή/και σπασιματα στην εικονα μπορει να οφειλονται και εκει.
Ακομα και να μην οφειλονται εκει ενα παιχνιδι που εσυ παιζεις με 300 ping και οι αλλοι με 50 και παλι, ειναι βεβαιο οτι παντα θα χανεις.

Το ping δειχνει την καθυστερηση με την οποια λαμβανεις και στελνεις δεδομενα στον σερβερ.
Αν εσυ εχεις καθυστερηση 6πλασια απο τους αλλους ειναι σαν οι αλλοι να εχουν ξεκινησει να τριπλαρουν και εσυ να βλεπεις οτι ακομα ειναι στην σεντρα...
Τι να παιξεις, αφου αλλα βλεπεις αλλα γινονται....

Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε….αλλά μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου τα πεις λίγο πιο αναλυτικά γιατί δεν ξέρω από αυτά;;;;:bigcry:
Απλά μου λες να δω Με τι ping παίζει. Τι είναι αυτά τα «ping”;;;;;
Επειδή δεν ξέρω πώς να επισυνάψω Φώτο στο site. Τις επισυνάπτω με λινγκ….
Μπορείς σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά και να μου πεις;;;;
http://img545.imageshack.us/img545/6408/19625840.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/12/78160598.jpg

Μια φωτο είναι όταν κατέβαινε ένα μικρό αρχείο, και η άλλη όταν δεν έκανε καμία εργασία ο υπολογιστής.
Απλά ο γιος μου, μου λεει «μπαμπά, κολλάει το παιχνίδι» και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω!!!!!:bigcry::bigcry:
Μπορείς να μου πεις τι να κανω; Να πάρω τηλ την εταιρεία του ιντερνετ να δω μήπως ανεβάσουν λίγο την ταχύτητα;;;; :smash:
Ο υπολογιστής έιναι σκαναρισμένος από ιούς, και όλες αυτές τις «εργασίες» τις εβδομαδιαίες…..
 
Ping ειναι ο χρονος που μεσολαβει για την μεταδοση δεδομενων απο και προς τον σερβερ του παιχνιδιου.
Οσο πιο μεγαλος τοσο πιο μεγαλη η καθυστερηση, με αποτελεσμα να κανεις μια κινηση και να αργεις να δεις το αποτελεσμα.
Το ιδιο και οταν απλα παρακολουθεις τους αλλους παικτες.
Αν η καθυστερηση ειναι μεγαλη και ο ρυθμος δεν ειναι σταθερος θα εχεις το φαινομενο να εχεις σπασιματα ή/και κολληματα. (τα οποια ομως μπορει να οφειλονται και αλλου, απλα αυτος ειναι ενας απο τις πολλες αιτιες).

Τωρα το ping που ειδες δεν λεει και πολλα.
Πρεπει να δεις ποσο ειναι στον σερβερ του παιχνιδιου.

Η ταχυτητα συνδεσης δεν παιζει ρολο παντως.
Το ping (ο χρονος αυτος της καθυστερησης) δεν εχει να κανει με την ταχυτητα αλλά απο αλλα πραγματα, τα οποια δεν μπορεις να επεμβεις ή να βελτιωσεις (εκτος και αν ο παροχεας ιντερνετ δεν εχει καλο ping σε συγκεκριμενες χωρες και καποιος αλλος εχει).

Αν δεις οτι εχεις μεγαλο σε αυτον τον σερβερ αλλαξε σερβερ στον οποιο συνδεεσαι μεσω του παιχνιδιου, αν τυχον υπαρχει και αλλος.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και γενικά για το «μάθημα»!!!-bye-:Banane0:
Το παιχνίδι πλέων θα το παίξει ο γιος μου το Σαβ/κο (βλέπετε είναι στο λύκειο και έχει διάβασμα…) και το Σάββατο που θα ασχοληθεί θα κανω μέτρηση στην ταχύτητα του ιντερνετ κλπ και θα ξέρω…..:nounder:
Εγώ δεν μπορώ να μπω στο παιχνίδι του για να μάθω κλπ….γιατί πολύ απλά δεν έχω ιδέα πως το παίζει, τι πατάει και γενικά όλο αυτό…. (δεν ασχολούμαι με παιχνίδια)
Θα σας «ενοχλήσω» πλέων την άλλη βδομάδα …. :damnyou::argue:
 
Παρακαλω.

Μπορεις να κατεβαστεις ωστοσο και το fraps.
Ειναι ενα εργαλειο που ενω το τρεχεις εμφανιζει στην οθονη τον ρυθμο με τον οποιο τρεχουν τα καρε στο παιχνιδι.

Κανονικα θελεις πανω απο 45 για να εχει ομαλη κινηση.
Αν δεις οτι πεφτει κατω απο 30 τοτε σημαινει πως η καρτα γραφικων δυσκολευεται να επεξεργαστει τα γραφικα και ετσι χανει ουσιαστικα καρε, κανοντας την εικονα να παρουσιαζει σπασιματα ή μη σταθερη ροη που δυσκολευει το gameplay.

Σε αυτη την περιπτωση δοκιμαζεις να χαμηλωσεις την αναλυση στην οποια τρεχει το παιχνιδι. Μεσα απο τις ρυθμισεις (options) του παιχνιδιου.