Τι αξίζει να διασωθεί;

Μεταφέρθηκαν εκεί (κοσμολογία/κβαντομηχανική).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οποτε εχουμε το εξης παραδοξο:
συμφωνα με τα προηγουμενως γραφεντα σου,στην αιωνιοτητα δεν υπαρχουν μεταβολες,αλλα,στο Συμπαν εκ των πραγματων υπαρχουν διαρκεις μεταβολες,πραγμα το οποιο σημαινει,οτι ή οι επιστημονες τους οποιους επικαλεισαι κανουν λαθος ή εσυ κανεις λαθος οτι το Συμπαν ειναι μερος της αιωνιοτητας.
Δεν γινεται και να ειναι μερος(το Συμπαν) και να μην υπαρχουν μεταβολες σ'ενα τμημα του ολον.

Πολλά φαίνονται παράδοξα όταν αντιμετωπίζεις το άπειρο με τόσο απλοϊκό τρόπο.
Το άπειρο (και ο άπειρος χρόνος) σαν έννοια δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε εύκολα, ούτε άμεσα.
Μπορούμε όμως να προσσεγίσουμε τις ιδιότητές τους έμμεσα (αλλά με πολύ σαφήνεια) με άλλους τρόπους: ήτοι τα μαθηματικά.

Για να επανέλθω σε αυτό που ρώτησες και να σου δείξω πόσο ανώφελοσ -για να κατανοήσεις οτιδήποτε- ο τρόπος που ρώτησες, δηλαδή αντί να ρωτήσεις απευθείας πως το μέρος μπορεί να έχει μεταβολή ενώ το όλον όχι,
Λες υπάρχει μεταβολή μέσα στην ηλικία του σύμπαντος. Και μέσα σε 1 ώρα υπάρχει μεταβολή. Και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.
Η απάντηση είναι ότι όταν το σύμπαν πάψει να υπάρχει -μετά από κάποια δις χρόνια- η αιωνιότητα δεν θα έχει καν ξεκινήσει. Τα 500 δις δισεκατομμυρίων χρόνια για την αιωνιότητα δεν έχουν διαφορά από το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.
Αν δεν σε ικανοποιεί η απάντηση, απλά ψάξε το παρακάτω.

Απαντήσεις επί απαντήσεων, επί απαντήσεων δεν θα δίνονται πλέον γιατί καταστρέφουν το νήμα.

Χρηστο

Αλλο να περιγραφεις το ΑΠΕΙΡΟ (η την αιωνιοτητα) και αλλο να το προσεγγιζεις (ακομα και να το βαζεις σε πραξεις).
Το μηδεν και το απειρο μπηκαν παρα πολυ προσφατα στα Μαθηματικα, και παρολο που μπηκαν ειναι εξωθεσμικα.
Γιατι τα Μαθηματικα κυριαρχουνται απο τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ και το μετρημα, οχι απο ΕΝΝΟΙΕΣ ανακατεμενες με αριθμους.
Οτι εχει να κανει με βαθμωτα συστηματα (που αποτελουνται απο διακριτες βαθμιδες, διακριτες απο ενα μυαλο επισης
βαθμωτο) μπορουμε να το αντιληφθουμε. Ειτε ειναι μοναδα, ειτε ακεραιος, ειτε δεκαδικος αριθμος .... whatever !
Το μηδεν και το απειρο ? Οκ, το οριο του 1/απειρο τεινει στο μηδεν ..... ΚΑΙ ? Τι μας λεει αυτο για το ιδιο το απειρο
η το μηδεν ?

T-I-Π-O-T-A !

Ας πουμε, για να γινω πιο φιλοσοφικος .... αν πω "ειναι" χωρις να προσθεσω ουτε υποκειμενο ουτε αντικειμενο
(δηλαδη, το 2 ειναι μεγαλυτερο του 1) τι ακριβως περιγραφω ? Σκετο "ειναι", χωρις ιχνος ετεροπροσδιορισμου,
ειναι το μηδεν και το απειρο. Παρολο που χρησιμοποιουμε αυτο το "ειναι" σε πραξεις ... δεν γνωριζουμε την υφη του.

Last edited:
εφοσον σβηνεις επιλεκτικα,να σβησεις και τα υποτιμητικα σχολια στο ποστ που αφησες.
Οι αυθεντιες απ'οσο γνωριζω,απεχουν απ'το φορουμ.

Re: Απάντηση: Τι αξίζει να διασωθεί;

εφοσον σβηνεις επιλεκτικα,να σβησεις και τα υποτιμητικα σχολια στο ποστ που αφησες.
Οι αυθεντιες απ'οσο γνωριζω,απεχουν απ'το φορουμ.

Δεν υπάρχει τίποτε υποτιμητικό στο post που έμεινε.

Και σίγουρα δεν υπάρχει και τίποτε υβριστικό σαν αυτά που υπήρχαν στα post που έσβησα.

Τελευταία φορά που ανέχομαι τα υβριστικά σου ξεσπάσματα.

Οι αυθεντίες δεν ξέρω αν απέχουν από το forum, οι ανάγωγοι υβριστές όμως σίγουρα.

δεν ειναι κακο να παραδεχτεις μια φορα οτι εχεις κανει λαθος.
Αν θες απαντα επιτης ουσιας αυτο που σε ρωτησα,χωρις υπεκφυγες.
Αν δεν μπορεις,απλα πες το.

Re: Απάντηση: Τι αξίζει να διασωθεί;

δεν ειναι κακο να παραδεχτεις μια φορα οτι εχεις κανει λαθος.
Αν θες απαντα επιτης ουσιας αυτο που σε ρωτησα,χωρις υπεκφυγες.
Αν δεν μπορεις,απλα πες το.

Δεν μας παρατάς ρε Λάκη?
Με αποκάλεσες νάρκισο, είπες ότι υπεκφέυγω και ότι δεν είμαι σοβαρός.
Και θέλεις να σου να κάνουμε και πιο λιανά από πάνω?

Από εδώ και πέρα θα προσέχεις πως μιλάς και δεν θα ζητάς τη γνώμη μου για κανένα θέμα.
Θα επικοινωνείς μαζί μου μόνο για θέματα συντονισμού.
Αν θεωρήσεις ότι κάποιος σε αδίκησε, ή ότι κάποιος παρέβη τον κανονισμό.
Αφού με έχεις σκυλοβρίσει ξανά και ξανά με pm στο παρελθόν, τώρα άρχισες δημόσια.
Όσον αφορά εμένα, δεν έχω τίποτε να σου προσφέρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι αξίζει να διασωθεί;

Δεν μας παρατάς ρε Λάκη?
Με αποκάλεσες νάρκισο, είπες ότι υπεκφέυγω και ότι δεν είμαι σοβαρός.
Και θέλεις να σου να κάνουμε και πιο λιανά από πάνω?

Από εδώ και πέρα θα προσέχεις πως μιλάς και δεν θα ζητάς τη γνώμη μου για κανένα θέμα.
Θα επικοινωνείς μαζί μου μόνο για θέματα συντονισμού.
Αν θεωρήσεις ότι κάποιος σε αδίκησε, ή ότι κάποιος παρέβη τον κανονισμό.
Αφού με έχεις σκυλοβρίσει ξανά και ξανά με pm στο παρελθόν, τώρα άρχισες δημόσια.
Όσον αφορά εμένα, δεν έχω τίποτε να σου προσφέρω.

σε προκαλω να μου φερεις τα πιμι που σε σκυλοβριζω.
Αλλιως εισαι ψευτης.

Εντάξει είμαι ψεύτης, πάμε παρακάτω.
Κάτι για το θέμα του νήματος έχεις να πεις?
----------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν έψαξα τα μηνύματα και είχες δίκιο.
Δεν μου έστειλες ποτέ υβριστικό pm.

Σε μπέρδεψα με άλλον με παραπλήσιο nickname.

Για αυτό σου ζητώ συγνώμη.

Last edited:
Μερικες φορες σκεφτομαι ... (ως γνησιο φιλοσοφικο σκεπαρνι :proud:) ...
αν πρεπει να σωθει το ανθρωπινο ειδος (και ο πολιτισμος του) ειναι γιατι ΜΠΟΡΕΙ να κανει αυτη την ερωτηση.
... "αξιζει να σωθει η ανθρωποτητα ?"

Σκεφτειτε λιγο ...
ενα πραγματικα εγωκεντρικο ειδος, που ζει μονο για να πολλαπλασιαζεται, να κυριαρχει και να ευδαιμονει
τι πιθανοτητες εχει να κανει μια τοσο αυτοαπαξιωτικη ερωτηση ?

Kαι γω καποτε, το παθα με σενα .... -bye- ....

Απάντηση: Re: Τι αξίζει να διασωθεί;

Εντάξει είμαι ψεύτης, πάμε παρακάτω.
Κάτι για το θέμα του νήματος έχεις να πεις?
----------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν έψαξα τα μηνύματα και είχες δίκιο.
Δεν μου έστειλες ποτέ υβριστικό pm.

Για αυτό σου ζητώ συγνώμη.

ευχαριστω πολυ και συγγνωμη κι απο μερους μου.

Απάντηση: Re: Τι αξίζει να διασωθεί;

Μερικες φορες σκεφτομαι ... (ως γνησιο φιλοσοφικο σκεπαρνι :proud:) ...
αν πρεπει να σωθει το ανθρωπινο ειδος (και ο πολιτισμος του) ειναι γιατι ΜΠΟΡΕΙ να κανει αυτη την ερωτηση.
... "αξιζει να σωθει η ανθρωποτητα ?"

Σκεφτειτε λιγο ...
ενα πραγματικα εγωκεντρικο ειδος, που ζει μονο για να πολλαπλασιαζεται, να κυριαρχει και να ευδαιμονει
τι πιθανοτητες εχει να κανει μια τοσο αυτοαπαξιωτικη ερωτηση ?

Όταν σου γράφω να σταματήσεις να βλέπεις τα χαζά με τα φωτοσπαθάκια, την τόλμη και γοητεία του Λουκά και να αρχίσεις τα Τρέκια, νομίζεις ότι αστειεύομαι. Ε, ΔΕΝ αστειεύομαι!!:D

Αν είχες δει τα Τρέκια, όλες αυτές οι ερωτήσεις που κάνεις θα είχαν απαντηθεί, ανεξαρτήτως αν σου αρέσει να τις δεχθείς ως επαρκείς ή όχι.

ΥΓ

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Σμιθ και του πήρε το κεφάλι ο Νίο!!:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Τι αξίζει να διασωθεί;

Όταν σου γράφω να σταματήσεις να βλέπεις τα χαζά με τα φωτοσπαθάκια, την τόλμη και γοητεία του Λουκά και να αρχίσεις τα Τρέκια, νομίζεις ότι αστειεύομαι. Ε, ΔΕΝ αστειεύομαι!!:D

Αν είχες δει τα Τρέκια, όλες αυτές οι ερωτήσεις που κάνεις θα είχαν απαντηθεί, ανεξαρτήτως αν σου αρέσει να τις δεχθείς ως επαρκείς ή όχι.

ΥΓ

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Σμιθ και του πήρε το κεφάλι ο Νίο!!:Banane0:

Bρε Χατζ ...

... δεν καταλαβες οτι Τrekkie εμενα δεν με κανεις ? Το tricorder σου χαλας ! Γιατι ?

-bye-

Προσέξτε μη διασώσουμε λάθος Λάκη... :)

Συμφωνω ... συντελειται παρασκηνιακη μεταλλαξη του Λακη !
Ο Λακης πρεπει να παραμεινει Λακης. Οτιδηποτε αλλο ...
αποτελει ανατροπη της φυσικης ταξης πραγματων !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι αξίζει να διασωθεί;

Bρε Χατζ ...

... δεν καταλαβες οτι Τrekkie εμενα δεν με κανεις ? Το tricorder σου χαλας ! Γιατι ?

-bye-

Δεν θέλω να σε κάνω Trekkie...προσπαθώ να σώσω λίγο από την οικονομία αυτού και συναφών νημάτων!!-bye-

Δε συμμετεχω στο νημα ως τωρα,παρ'ολο που μου αρεσει πολυ και το θεωρω ουσιωδες,επειδη πραγματικα δεν ξερω.Δεν ειμαι σιγουρος πως ως ειδος αξιζουμε μνημονευση...Παντως αν διαλεγα κατι θα ηταν η Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας..Ισως και γι'αυτο να καταστραφηκε,επειδη αξιζε να διασωθει...

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ήταν λίγο μονόπλευρη. Περιείχε έργα μόνο Ελλήνων και Ρωμαίων. Η Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσσου έχει μάλλον μεγαλύτερη ποικιλία.

Δεν ειμαι σιγουρος πως ως ειδος αξιζουμε μνημονευση...

Θυμασαι τι λεει ο αγγελος στον Λωτ λιγο πριν αφανισει τα Σοδομα και Γομορα ?
"Αν υπαρχουν τρεις καλοι ανθρωποι στην πολη, τοτε θα σωσω ολοκληρη την πολη".
Τον ξαναρωταει ο Λωτ και του ξαναλεει ο αγγελος "αν υπαρχουν δυο καλοι ανθρωποι
στην πολη τοτε θα σωσω την πολη". Και τον ξαναματαρωταει ο Λωτ και ο αγγελος καταληγει
"αν υπαρχει ΕΝΑΣ καλος ανθρωπος στην πολη τοτε θα την σωσω ολοκληρη ... για χαρη αυτου του ενος ανθρωπου".

Και μονο που κανεις την αυτοκριτικη σου και καταληγεις οτι δεν εισαι σιγουρος αν αξιζουμε μνημονευση
εισαι το ΕΝΑ και μοναδικο ατομο για το οποιο αξιζει να σωθει η ανθρωποτητα. Το ξερω οτι θα διαφωνησεις.
Οτι η αυτοκριτικη σου στηριζεται σε λογικα κριτηρια και οχι αγαπητικα. Δεν ειναι αυτη η ποιοτικη διαφορα !
Γιατι και στην μια περιπτωση και στην αλλη ... ο σπορος εχει μεγαλυτερη δυναμικη απο το καμμενο δασος.
Χωρις αυτοκριτικη (ακομα και απο ενα και μοναδικο ατομο) δεν υπαρχει σπορος. Το δασος πεθανε για παντα !

Δεν νομίζω ότι είναι σωστός ο "κρίσιμος" αριθμός Μάνο.

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε π.χ. διότι δεν υπήρχαν 5 άξιοι εκείνοι την εποχή!

http://anargyros61.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html

(διαβάστε μόνο το πρώτο κομμάτι που αναφέρεται στην εξήγηση του οράματος του Μωάμεθ).