Τι βελόνα να πάρω για Marantz TT240;

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,604
Καλησπέρα αγαπητοί,

Τι κεφαλή-βελόνα να πάρω για ένα Marantz TT240 που έχω;

είμαι άσχετος,δεν έχω απαιτήσεις,ούτε θα ασχοληθώ πολύ,κάτι σχετικά οικονομικό,αξιοπρεπές.

Επίσης με την πολύ μέτρια βελόνα που έχω τώρα,ακούγεται πολύ θόρυβος συνεχόμενος. Το πικάπ δεν έχει συντηρηθεί ποτέ , είναι πολύ παλιό ,του 1983 , καπου εκεί.
Μήπως να ψαχτώ για καινούργιο;

Αν μπορέσεις να την αλλάξεις για κάποιαν ελλειπτική (εντάξει, δεν λέμε να πας σε Σιμπάτα) με δέκα ευρώ παραπάνω, θα είναι καλύτερα.
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή , απλώς έβαλα την παραγγελία και δεν θέλω να ασχοληθώ με την ακύρωση.

....,ακούγεται πολύ θόρυβος συνεχόμενος. Το πικάπ δεν έχει συντηρηθεί ποτέ ,
Ο θόρυβος είναι βόμβος και ακούγεται και όταν δεν παίζει δίσκο?

Ο θόρυβος είναι βόμβος και ακούγεται και όταν δεν παίζει δίσκο?
Ναι.
Λίγο που μετακίνησα το καλώδιο της γείωσης από το L/R ,άλλαζε ο βόμβος.
Το δοκίμασα σε 2 στέρεο ενισχυτές στην είσοδο phono,εναν Marantz PM440 και έναν Onkyo TX-8522.

Τι εννοείς "μετακίνησα το καλώδιο γείωσης από το L/R"?

Στην φωτό η γείωση (το καλώδιο με το δίχαλο) πάει στην βίδα γείωσης (GND) του ενισχυτή, δεν πρέπει ν' ακουμπάει στις εισόδους του πικαπ.
1_1f01ad07c4e390d3da093a1bec853bff.jpg

MARANTZ.JPGONKYO.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: xavito
Τι εννοείς "μετακίνησα το καλώδιο γείωσης από το L/R"?

Στην φωτό η γείωση (το καλώδιο με το δίχαλο) πάει στην βίδα γείωσης (GND) του ενισχυτή, δεν πρέπει ν' ακουμπάει στις εισόδους του πικαπ.
View attachment 262925

View attachment 262926View attachment 262927
Εννοώ μακρία από τα καλώδια του πικάπ L/R.
Ναι δεν ακουμπάει, αλλά λείπει το δίχαλο,είναι γυμνό το καλώδιο της γείωσης,μάλλον αυτό φταίει.
Παιδιά σόρρυ δεν το κατέχω με το πικάπ.

Last edited:
Δεν έχει σχέση το αν υπάρχει δίχαλο, για ευκολία είναι.
Αρκεί το γυμνό καλώδιο γείωσης του πικάπ να ακουμπάει καλά μόνο στην γείωση του ενισχυτή.

• Like
Δεν έχει σχέση το αν υπάρχει δίχαλο, για ευκολία είναι.
Αρκεί το γυμνό καλώδιο γείωσης του πικάπ να ακουμπάει καλά μόνο στην γείωση του ενισχυτή.
Ναι ακουμπάει μόνο στην γείωση του ενισχυτή.

Αφού ακούγεται βόμβος και όταν δεν παίζει, είναι ground loop.
Αν πιάνουν τα χέρια σου, άλλαξε τα RCA βίσματα του πικαπ, οπότε στα νέα βίσματα θα κολλήσεις μόνο το κεντρικό σύρμα του καλωδίου ή δοκιμάζεις αυτό πχ

Πριν, δοκίμασε να ενώσεις το καλώδιο της γείωσης στην γείωση ενός schuko βίσματος και να το βάλεις απ' ευθείας στο πολύμπριζο, μπας και...

• Like