Τι βγαζει η Κινα!!!!

Τα ηχεία τα είχα ακούσει στο μαγαζί ενός φίλου.
Δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα απλά αυτό που αντιλαμβάνεσαι αμέσως είναι οτι ο ήχος τους είναι ''λίγος'' για το μέγεθός τους.
Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις και καλλίτερες ηχητικά υλοποιήσεις αλλά δυστυχώς όχι το ίδιο όμορφες.
Τα ηχεία είναι κουκλιά.
Τον ενισχυτή τον άκουσα τώρα τελευταία και με εντυπωσίασε σε όλους τους τομείς.
Δεν το περίμενα γιατί ο Α10 δεν μου άρεσε αλλά όπως φαίνεται στον Α12 έχουν αλλάξει πολλά.
Αν δεν είχα τον Α8Μ ίσως να το σκεφτόμουνα για αγορά.
Εχε υπ' όψιν σου οτι τα ηχεία θέλουν μεγάλο χώρο για να αναπνεύσουν.
Πες μου τις εντυπώσεις σου απο το σύστημα και σε τι τιμές αγόρασες.

Κατ' αρχήν να πω ότι τα ηχεία χρειάζονται στρώσιμο για να αποδώσουν. Επίσης σίγουρα χρειάζονται σωστή τοποθέτηση ηχείων και ακροατή. (Στην περίπτωσή σου στο μαγαζί του φίλου έγιναν αυτά?). Πρίν αγοράσω συνέκρινα, αλλά όχι άμεσα στον ίδιο χώρο, και χωρίς να είμαι ειδικός:
1)Eρμή (το προηγούμενο μοντέλλο)
2)Αnalysis (epsilon)
3)Yamaha soavo 1 (με sub)
4)B & W 604
5)Kef IQ 9 (άν δεν κάνω λάθος)
6)Monitor audio (ασημένια)
7)Yamaha 601 με sub sunfire true subwofer (το παληό μου σύστημα)
8)Quad τα τελευταία σε άμεση σύγκριση με τα soavo από τα οποία, (soavo), τα QUAD έπαιζαν ΠΟΛΥ χειρότερα. (Είπαμε δεν είμαι ειδικός και μην βαράτε όλοι μαζί).

Δηλώνω κατηγορηματικά και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, (ώχ θεούλη μου τι με περιμένει), ότι τα mdx -3 παίζουν καλλίτερα από όλα αυτά με μία επιφύλαξη μόνο ως προς τον Ερμή, σε σχέση με τον οποίο δεν είμαι σίγουρος για την υπεροχή τους, που μου φάνηκε να υπάρχει αλλά ανεπαίσθητα. Τώρα ως προς το μπάσο, για να έχει και suspense, σε λίγο!

Μη συγκρίνοντας στο ίδιο σύστημα(αλήθεια ποιό ήταν?)-χώρο και με τα ίδια μουσικά κομμάτια σε κοντινές χρονικά ακροάσεις,είναι αδύνατο να βγάλεις κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει θέμα,να σε "βαρέσει" κάποιος.Εμπειρίες και πληροφορίες ανταλλάσουμε,έτσι ώστε να αλληλοβοηθούμαστε και ν' αποφεύγουμε λάθη.

Παιδιά εξαρτάται και το είδος μουσικής.
Αν το παιδί ακούει rock ή metal ας πούμε πιστεύω οτι όντως αποδίδουν καλλίτερα.
Για μένα δεν ήταν αρκετά ''ατμοσφαιρικά''.

Κατ' αρχήν να πω ότι τα ηχεία χρειάζονται στρώσιμο για να αποδώσουν. Επίσης σίγουρα χρειάζονται σωστή τοποθέτηση ηχείων και ακροατή. (Στην περίπτωσή σου στο μαγαζί του φίλου έγιναν αυτά?). Πρίν αγοράσω συνέκρινα, αλλά όχι άμεσα στον ίδιο χώρο, και χωρίς να είμαι ειδικός:
1)Eρμή (το προηγούμενο μοντέλλο)
2)Αnalysis (epsilon)
3)Yamaha soavo 1 (με sub)
4)B & W 604
5)Kef IQ 9 (άν δεν κάνω λάθος)
6)Monitor audio (ασημένια)
7)Yamaha 601 με sub sunfire true subwofer (το παληό μου σύστημα)
8)Quad τα τελευταία σε άμεση σύγκριση με τα soavo από τα οποία, (soavo), τα QUAD έπαιζαν ΠΟΛΥ χειρότερα. (Είπαμε δεν είμαι ειδικός και μην βαράτε όλοι μαζί).

Δηλώνω κατηγορηματικά και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, (ώχ θεούλη μου τι με περιμένει), ότι τα mdx -3 παίζουν καλλίτερα από όλα αυτά με μία επιφύλαξη μόνο ως προς τον Ερμή, σε σχέση με τον οποίο δεν είμαι σίγουρος για την υπεροχή τους, που μου φάνηκε να υπάρχει αλλά ανεπαίσθητα. Τώρα ως προς το μπάσο, για να έχει και suspense, σε λίγο!

Θα σταθώ μόνο στο σχόλιο 8, δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους
σύγκριση ανάμεσα στα 2 ηχεία, απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό
κοινό. Με απόλυτα κριτήρια τα Quad, απέχουν έτη φωτός στον ήχο
τους σε σχέση με τα Soavo. Το ότι τα άκουσες, πιθάνον λάθος
στημένα ή με ''ακατάλληλα'' συνοδά, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος
να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα!

Ως προς το μπάσο τώρα... Όπως βλέπετε και στην καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων του συνημμένου, ξεκινάνε από τα 29 ΗΖ, (+ - 5 db), απόκριση που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την απόκριση των καλλίτερων ενεργών sub! (Δείτε το συνημμένο με τις αποκρίσεις από το περιοδικό "ΗΧΟΣ"). Aλλά και στην πράξη το μπάσο είναι βαθύ πεντακάθαρο και πολύ γρήγορο, (συγκρίνω με true subwofer sunfire που έχει το προηγούμενό μου σύστημα), και κτυπάει στο στομάχι (αντί να υποβόσκει και να βράζει ο ... καναπές όπως κάνει το sunfire που σίγουρα κατεβαίνει χαμηλότερα αλλά και σχετικά ανεξέλεγκτα).
Γενικά το ηχείο κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, στις περιπτώσεις που η εγγραφή είναι άριστη, δημιουργώντας έντονα την αίσθηση της παρουσίας των μουσικών συντελεστών στον χώρο.

Attachments

• mdx-3 frequency responce.jpg
    mdx-3 frequency responce.jpg
    233.7 KB · Views: 16
  • TEST ΓŽβ€”ΓŽΒ§ΓŽΕΈΓŽΒ₯ Νο 338 ΓŽΕ“ΓŽβ€’ ΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽβ€’ΓŽΒ£ ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽΕ...jpg
    TEST ΓŽβ€”ΓŽΒ§ΓŽΕΈΓŽΒ₯ Νο 338 ΓŽΕ“ΓŽβ€’ ΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽβ€’ΓŽΒ£ ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽΕ...jpg
    158 KB · Views: 21
Σε τι αναφέρεσαι, σε ηχείο ή υπογούφερ και ποιό?
Η καμπύλη αριστερά υποδηλώνει ηχείο, αλλά η φωτό δεξιά υπογούφερ!

Αριστερά, όπως αναφέρεται και μέσα στην καταχώρηση, είναι η απόκριση του mdx-3. Δεξιά είναι ένα τυχαίο δείγμα από καμπύλες απόκρισης τριών καλών ενεργών sub.

Όσο για την πραγματικά αυθαίρετη σύγκριση soavo vs quad, μπορεί πράγματι κάτι να έφταιξε, αλλά στην επίσκεψη του studio που έκανα, ο ειδικός της εταιρείας ομολόγησε, (ψελλίζοντας), ότι πράγματι δεν καταλαβαίνει γιατί, (να ήταν άραγε στημένο?), αλλά τα soavo παίζαν ΠΟΛΥ καλλίτερα!

Φίλε το παν είναι να είσαι ευχαριστημένος.
Αφού σου άρεσαν τα cav και τα πήρες κατόπιν ακρόασης μη μασάς και να τα χαρείς χωρίς προκαταλήψεις.

Για πες τιμές.

Αν και off topic, γνωρίζω και τον ''ειδικό'' και το studio του αντιπροσώπου,
είναι εντελώς ακατάλληλος ο χώρος γιά Quad ηλεκτροστατικά (τα έχω
ακούσει και εγώ εκεί αρκετές φορές και επιβεβαιώνω ότι δεν είναι ήχος
Quad αυτός) παίζουν σαν κοινά ηχεία εκεί μέσα! Ο άνθρωπος πού λες ότι
''ψέλλισε'', ήξερε τον λόγο, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί θα έθαβε
τον χώρο ακρόασης! Με τι συνοδά έγινε η ακρόαση? Μετά θα σου πω ένα
μυστικό!

Φίλε το παν είναι να είσαι ευχαριστημένος.
Αφού σου άρεσαν τα cav και τα πήρες κατόπιν ακρόασης μη μασάς και να τα χαρείς χωρίς προκαταλήψεις.

Για πες τιμές.

:a0210::SFGSFGSF:

Συμφώνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου!