Τι χρώμα είναι.....?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι χρώμα είναι.....?

Όχι λες;θα το βλέπει άσπρο και μετά;:smile:

Εξαρτάται πόσο επαγγελματικό θα είναι το καλιμπράρισμα...σούπερ επαγγελματικό ή τυπικά επαγγελματικό.:smile:

Σκέφτηκες, φαντάζομαι, την περίπτωση λάθους του προβολέα, της μη σωστής απόδοσης της όποιας απόχρωσης λόγω μη ύπαρξης cms ή cms με συγκεκριμένες δυνατότητες που δεν πάει παραπέρα. Το εν λόγω χρωματάκι (όπως και κάθε άλλο χρώμα μες το χρωματικό τρίγωνο), ο κορεσμός/απόχρωση/φωτεινότητά του για να αποδοθεί ορθά χρειάζεται μικρορύθμιση σημειακή. Ακόμα και εξωτερικοί επεξεργαστές εικόνας που διαθέτουν ρυθμιστικό πολλαπλών σημείων, δεν φέρνουν όλο το χρωματικό τρίγωνο πάνω στην αναφορά παρότι οι αλγόριθμοι προσπαθούν ν' αποδώσουν όσο καλύτερα γίνεται τις ορθές συντεταγμένες. Με τόσα εκατομμύρια χρώματα είναι πρακτικά αδύνατον να έχουμε κάθε απόχρωση καρφί πάνω στην αναφορά. Ακόμα και αυτή των 125 σημείων, παρότι κάνει πολύ καλή δουλειά σε σχέση με τα κλασσικά 6 ή 24, υπολείπεται κάτι εκατομμυρίων ώστε να αποδώσει την αναφορά.

Στο δε παραπάνω παράδειγμα, μπορεί το εν λόγω χρώμα να αποδίδεται λανθασμένα διότι χάνει σε κάποια παράμετρο ή ακόμα και στις τρεις (κορεσμός, απόχρωση, φωτεινότητα).

Δεν λέω ότι σώνει και καλά αυτό συμβαίνει με τον 1070, λέω ότι είναι πιθανότατο να συμβεί λόγω μη επάρκειας ρυθμιστικών ή σωστής απόδοσης του προβολικού γι' αυτό το λόγο και δεν έχει σχέση αν γίνει σούπερ επαγγελματικό καλιμπράρισμα, τυπικό επαγγελματικό καλιμπράρισμα ή ερασιτεχνικό. Οι ανοχές και τα όρια των μηχανημάτων είναι δεδομένα ως προς την απόδοση της εικόνας.

Απ´τα πολύ παλιά αλλά καλά... Διαφορά μεταξύ Α και Β.

checkershadow_illusion4med.jpg

shadow-illusion2.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι χρώμα είναι.....?

Με αυτά που βλέπω εδώ,δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπει 'άσπρο' το πουκάμισο για κανένα λόγο...εκτός κι αν έκανε πλάκα.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα πιο πάνω. Στο χρωματικό τρίγωνο που παρέθεσες (και τα κουτάκια των ενδιάμεσων κορεσμών και απόχρωσης) δεν συμπεριλαμβάνεται το παραπάνω χρώμα. Οπότε, σαφώς υπάρχει περίπτωση όχι μόνο άσπρο να το βλέπει, αλλά, και βεραμάν.

Υποθετω πως αστειεύεται ο takeshy..
Κι εγω με w1070 ανοιχτο μωβ το βλεπω και στα default και στο customised που χρησιμοποιω

Να ενημερώσω τα "φιλαράκια" μου τα οποία λίγο "τσιμπησαν" πως η απάντηση μου ότι το βλέπω λευκό ήταν...παραπλανητική..-bye-

Εμεις σε ευχαριστουμε που "ανεβαζεις" την κατηγορια με ειρωνιες και πλακιτσα.

Να σαι καλα !

Να ενημερώσω τα "φιλαράκια" μου τα οποία λίγο "τσιμπησαν" πως η απάντηση μου ότι το βλέπω λευκό ήταν...παραπλανητική..-bye-

Καταλαβαίνεις ότι μετά από αυτό δεν πρόκειται να σε πάρει ποτέ ξανά κανείς στα σοβαρά, έτσι;

Τι θάλεγες αν τσίμπαγες μια βδομαδούλα διακοπές?...Ετσι για την πλάκα, βρε αδερφέ!

Χωρις να ανηκω στη κατηγορια των προβολακηδων, μολις τωρα μελος του φορουμ προσπαθησε να εκθεσει αλλα μελη παραπλανωντας με το θεμα του χρωματος; Και αυτο που αποσκοπει δηλαδη;

Απάντηση: Re: Τι χρώμα είναι.....?

Φτου,την ατυχία μου...έπρεπε όντως να το βλέπεις άσπρο,μήπως σταματήσεις το καλιμπράρισμα και να καταλάβεις ότι είναι αλλουνού δουλειά.:tdown:

Η σοβαροφανεια είναι επιλεκτική..
Έγραφα σοβαρά και κατα την άποψη μου πάντα,ενημερωτικά και ωραία θέματα και έμπαιναν μέσα οι ΚεφαλοΣβελινοΑναστασηδες και τα κάνανε τσίρκο και κανένας δεν τους έβαλε στη θέση τους..κλειδωνανε τα θέματα ανοίγανε και μόλις έγραφα κάτι να ξανα τα ίδια..
Ξέρω πως θα πείτε πως ο ένας μπαναριστηκε αμέσως σχεδόν (η αιτιολογία ήταν η δημοσιοποίηση πμ όμως) και μετα τίποτα..φτάσαμε σε σημείο να γίνεται προσωπικό χωρίς λόγο και αιτία και ενώ απαντουσα με στοιχεία (κατα την άποψη μου) να ξανα τα ειρωνικά ή οτιδήποτε άλλο τα οποία διάβασαν οι περισσότεροι..
Μόλις έγραψα στο νήμα του 1070 ότι γράφονται ανακρίβειες σε θέματα που ξαναειπώθηκαν έπεσε ξανα μένος...μέχρι που μπαναριστηκα και εγω..
Με την επάνοδο μου άνοιξα επίτηδες αυτο το θέμα για να μη χαλάνε τα αλλα και το "έφερα" έτσι ώστε να ειπωθούν αυτα ,αν και περίμενα και χειρότερα ,τα οποία μάλλον θα έρθουν μετα απο αυτο το μήνυμα..
Αν θεωρείται ότι η "παραπλάνηση" που έκανα αξίζει εβδομάδα ή μηνα ή κάτι άλλο καλοδεχούμενη..
Αν θεωρείται πως δεν θα με παίρνετε στα σοβαρά καλοδεχουμενο και αυτο..
Άλλωστε απο ότι βλέπω από τις αρχές Μαΐου τα πολυ σοβαρά θέματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού,πάντα φυσικά κατα την άποψη μου..
Γνωρίζω πως ο τρόπος γραφής μου είναι ιδιαίτερος και δεν ταιριάζει καθόλου σε ένα φόρουμ αλλα δυστυχώς έτσι είναι..ο οποίος χειροτερεψε μετα την κόντρα του Πάσχα.
Η λύση είναι στα χέρια της ΔΟ..εάν με μπαναρετε ξανα έστω και για μια ημέρα δεν πρόκειται να ξαναμπω και αυτο θα είναι το τελευταίο μου μήνυμα..αποφασιστε και πράξτε.

ΥΓ. όσοι αναρωτιούνται προς τι η παραπλάνηση, διαβάσατε τα σχόλια του ενός αν και θα ήθελα να μας δείξει το ποιον του ο άλλος που ενω το ξεκίνησε, το μυριστηκε και έκανε πίσω..."γάτος" θα έλεγα..
Αν δεν ήταν μπαναρισμενος ο "αρχηγός" τότε θα είχαμε show!!!!!!

Αυτα...

δε συμμερίζομαι το χιούμορ ούτε και το ύφος γραφής του takeshy.

αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το μένος με το οποίο δέχεται επιθέσεις
ένας χρήστης που έχει μετρητικό, μετράει και παιδεύει τον προβολέα του.
και παρέχει ανοιχτά τα όποια συμεράσματά του προς συζήτηση.. ποιο είναι το πρόβλημα;

στο avforums, οι περισσότεροι σοβαροί χρήστες έχουν τα μετρητικά τους και 'καλιμπράρουν'
τα προβολικά τους χωρίς να τους τη λέει κανείς.
Τι πάθος είναι αυτό εδώ, να προστατεύσουμε το έναν πραγματικό καλιμπράτορα,
μη τυχόν και χάσει τη δουλειά του; τι σχέση έχει η δουλειά ενος επαγγελματία
με αυτή των κατόχων που ερασιτεχνικά ρυθμίζουν τα προβολικά τους (ή και φίλων/γνωστών);

τα λέω όλα αυτά γιατι έχω διαβάσει πολύ avforums και δεν έχω συναντήσει παρόμοια κριτική,
και επίσης, ελπίζω να καταφέρω σύντομα να βρω χρόνο και χρήμα να κάνω αυτό ακριβως που κάνει ο takeshy.
αυτά :BXVZCBXZ6:

Last edited:

δε συμμερίζομαι το χιούμορ ούτε και το ύφος γραφής του takeshy.

αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το μένος με το οποίο δέχεται επιθέσεις
ένας χρήστης που έχει μετρητικό, μετράει και παιδεύει τον προβολέα του.
και παρέχει ανοιχτά τα όποια συμεράσματά του προς συζήτηση.. ποιο είναι το πρόβλημα;

...ειναι λανθασμενα συμπερασματα απο λαθος του μετρητικου και τις γνωσεις του εκαστοτε καλιμπρατορα.
τα επακολουθα τετοιων συμπερασματων μπορουν να κανουν κακο στα περι ορθου καλιμπραρισματος και ορθου συμπερασματος

στο avforums, οι περισσότεροι σοβαροί χρήστες έχουν τα μετρητικά τους και 'καλιμπράρουν'
τα προβολικά τους χωρίς να τους τη λέει κανείς.

οπως ειπες σοβαροι χρηστες ......τουτεστιν με καλα μετρητικα και γνωσεις....αλλιως και εκει υπαρχει ενας χαμος αλλα Takeshy

Τι πάθος είναι αυτό εδώ, να προστατεύσουμε το έναν πραγματικό καλιμπράτορα,
μη τυχόν και χάσει τη δουλειά του; τι σχέση έχει η δουλειά ενος επαγγελματία
με αυτή των κατόχων που ερασιτεχνικά ρυθμίζουν τα προβολικά τους (ή και φίλων/γνωστών);

μα αγαπητε μου δεν προστατευουμε τον(ους) πραγματικο καλιμπρατορα.....προστατευουμε τον κοσμο απο τα λαθος συμπερασματα....

Κανενας σωστος-σοβαρος επαγγελματιας δεν χανει την δουλεια του....κατι ψιλολαμογια καποιων φεγγαριων σιγουρα,μολις τους παρουν χαμπαρι.

δεν ανακαλυψε ο Takeshy τα μετρητικα....αυτα υπηρχαν πριν μαθει τι ειναι εικονα και να εχει προβολεα η TV.
.....ουτε θα γινουν κλεφτες αυτοι που πουλανε προγραμματα και μετρητικα....

τα λέω όλα αυτά γιατι έχω διαβάσει πολύ avforums και δεν έχω συναντήσει παρόμοια κριτική,
και επίσης, ελπίζω να καταφέρω σύντομα να βρω χρόνο και χρήμα να κάνω αυτό ακριβως που κάνει ο takeshy.

δεν εχει τυχη να διαβασεις......αλλιως και εκει γινετε χαμος.....

τεσπα.......ο κοσμος ειναι ελευθερος να κανει οτι νομιζει....προγραμματα και μετρητικα υπαρχουν πολλα,φθηνα και ακριβα ....και με το κιλο.

με hcfr και 100 ευρα μπορεις να κανεις το ιδιο.....αν δεν εχεις 100 ευρα στειλε pm να σου δωσω εγω 1-2 να παιζεις.

και πουσε .....δεν πιστευω να νομιζεις οτι ο Takeshy εχει καλιμπραρει τον προβολεα του;
......δεν ξερει να τον καλιμπραρει....

Last edited:
Χωρις να ανηκω στη κατηγορια των προβολακηδων, μολις τωρα μελος του φορουμ προσπαθησε να εκθεσει αλλα μελη παραπλανωντας με το θεμα του χρωματος; Και αυτο που αποσκοπει δηλαδη;
\

Αποσκοπει οτι θελει να βρισκεται παντα το επικεντρο της προσοχης. αυτο ειναι το προβλημα του!

Last post...

Ήρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτο (για μένα) και έτσι αυτομπανάρομαι και βγάζω από την δύσκολη θέση την ΔΟ διότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους και με την εξουσία (πρόβλημα έχω μόνο με την κακή χρήση αυτής) και επειδή η κατάσταση και το κλίμα είναι βαρύ και ασήκωτο και δεν μπορω να μπαίνω πάλι σε διαδικασίες:είπες είπα ,έχω δίκιο έχεις άδικο κλπ..
Οποίος κατάλαβε κατάλαβε (αν και πιστεύω πως ο κόσμος δεν είναι χαζός) και σταματαω εδω την προσπάθεια που έκανα για την απομυθοποιηση κάποιων πραγμάτων.

Να είστε όλοι καλα...και το εννοω...

ΥΓ:είχα δώσει μια υπόσχεση-υποχρέωση για το Powerbuy ,πως θα βοηθήσω σε ότι τύχει,αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτο τώρα θα είναι αδύνατο.. τα τηλέφωνα είναι γνωστά όπως και η εξυπηρέτηση.

ΥΓ:επίσης να πω πως χάρηκα πάρα πολυ με κάποιες γνωριμίες που έκανα εδω μέσα άσχετα αν δεν συναντηθήκαμε ποτέ.

"Vi Veri Veniversum Vivus Vici"

Πολύ καλά θα κάνεις και άσε τους ''χρυσομάτηδες γκουρού'' να βγάζουν σπυριά. Δεν πειράζει...μ' ένα κλεραζίλ και ένα ποτηράκι ξυδάκι θα τους περάσει.-bye-