τι dvd player ναγοράσω για την Sony KDL 40X2000??

Re: Απάντηση: τι dvd player ναγοράσω για την Sony KDL 40X2000??

Ναι..αλλά...χμμ..λέω να το χτυπήσω!! (νομίζω ότι είναι νωρίς bluray/hd-dvd)

Για να πώ την αμαρτία μου εαν δεν είχα παρει το pioneer θα το χτύπαγα και εγώ. Φαινεται άριστο μηχάνημα και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής...

Το denon αυτό κάνει upscale κ στα αυθεντικά δισκάκια ???
Αν ναι τότε είναι πολύ καλή η τιμή αλλά νομίζω ότι δεν κάνει.

Για την τηλ αυτή πάντως καλό θα είναι να αγοράσεις κάποιο μηχάνημα που να κάνει upscale στα δισκάκια όλα, για να δεις έστω σε 720p καλή εικόνα.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για bluetrain & hdddvdddd.... :ernaehrung004:

Το denon αυτό κάνει upscale κ στα αυθεντικά δισκάκια ???
Αν ναι τότε είναι πολύ καλή η τιμή αλλά νομίζω ότι δεν κάνει.

Για την τηλ αυτή πάντως καλό θα είναι να αγοράσεις κάποιο μηχάνημα που να κάνει upscale στα δισκάκια όλα, για να δεις έστω σε 720p καλή εικόνα.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για bluetrain & hdddvdddd.... :ernaehrung004:

Μιχάλη νομίζω οτι κάνει.. (αλλιως τα 370 Ευρώ ειναι πάρα πολλά...)

Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε κι άλλο?! Για την Σονυ40Χ2000 και μεταξύ του ναγοράσω dvd sony dvpns76H και δύο pioneer, το 696 και το 490.

Πρώτη απορία: το Σόνυ γράφει ξεκάθαρα ότι κάνει upscaling, ενώ τα pioneer δεν το διευκρινίζουν (τουλάχιστον στο κουτί και στο website τους). Μήπως ξέρει κάποιος από σας να μου πει για τα pioneer?

Δεύτερη απορία: εάν τελικά πάρω dvd με upscaling, να χρησιμοποιήσω το upscaling της τηλεόρασης ή του dvd? φαντάζομαι της τηλεόρασης θα είναι καλύτερο.

Τρίτη απορία: εάν είναι καλύτερο το upscaling της τβ, τότε μήπως να πάρω ένα hdmi dvd απλό, όπως το toshiba 360 που κάνει μόνο 80 ευρώ (και έχει δώρο και το hdmi καλώδιο) και να μη δίνω τα 159 και 179 ευρώ για σόνυ και πίονιρ αντίστοιχα? helpppp...

Τέταρτη απορία: μήπως έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα/μοντέλο hdmi καλωδίου σε τιμές λογικές (15-30 ευρώ) και πού μπορώ να το βρω (by the way ειμαι σαλόνικα). Χθες πέρασα από πλαί..ο και είχαν ένα καλώδιο στα 15 ευρώ και ένα άλλο στα 77ευρώ! (Εάν βοηθάει, να σας πω ότι το dvd θα είναι κάτω από την τβ- δηλ δεν υφίσταται θέμα απόστασης)

Μόλις είδα στις φωτό στο επίσημο site της Denon ότι όλα τα dvd players ..30 είναι made in china ...............:flipout::flipout::flipout:

Σωστα, αλλά υπο την επιβλεψη και τα στανταρ τη εταιρείας.. που εξακολουθούν να ειναι υψηλά. Κανεις δεν θα έδινε 350-370 Ευρω απλά για να παρει ενα upscale player αν δεν ειχε το κατι παραπάνω...

Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε κι άλλο?! Για την Σονυ40Χ2000 και μεταξύ του ναγοράσω dvd sony dvpns76H και δύο pioneer, το 696 και το 490.

Πρώτη απορία: το Σόνυ γράφει ξεκάθαρα ότι κάνει upscaling, ενώ τα pioneer δεν το διευκρινίζουν (τουλάχιστον στο κουτί και στο website τους). Μήπως ξέρει κάποιος από σας να μου πει για τα pioneer?

Δεύτερη απορία: εάν τελικά πάρω dvd με upscaling, να χρησιμοποιήσω το upscaling της τηλεόρασης ή του dvd? φαντάζομαι της τηλεόρασης θα είναι καλύτερο.

Τρίτη απορία: εάν είναι καλύτερο το upscaling της τβ, τότε μήπως να πάρω ένα hdmi dvd απλό, όπως το toshiba 360 που κάνει μόνο 80 ευρώ (και έχει δώρο και το hdmi καλώδιο) και να μη δίνω τα 159 και 179 ευρώ για σόνυ και πίονιρ αντίστοιχα? helpppp...

Τέταρτη απορία: μήπως έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα/μοντέλο hdmi καλωδίου σε τιμές λογικές (15-30 ευρώ) και πού μπορώ να το βρω (by the way ειμαι σαλόνικα). Χθες πέρασα από πλαί..ο και είχαν ένα καλώδιο στα 15 ευρώ και ένα άλλο στα 77ευρώ! (Εάν βοηθάει, να σας πω ότι το dvd θα είναι κάτω από την τβ- δηλ δεν υφίσταται θέμα απόστασης)

1) Το 696 κανει upscale σε 576i, 576p, 720p 1080i.

2) Πρέπει να το ψάξεις, εμενα στο δικο μου setup μου φάνηκε καλύτερο το upscale του player αλλά δεν έχω τόσο καλή τηλεόραση.

3) Eνδεχομένως να είναι καλή λύση.. Η τηλεόραση σου είναι αριστη οπότε φαντάζομαι οτι ο scaler της θα ειναι καλύτερος απο τους περισσότερους αντιστοιχους των entry level DVD players που συζητάμε εδώ.

4) ανεξάρτητα απο θέμα αποστασης, εαν μπορείς δώσε κατι παραπάνω για ενα καλό HDMI καλώδιο. Αν και ειναι και να σου κάτσει. Εγώ την έπαθα απο ενα φτηνοκαλώδιο και μετά τα έσκασα για ενα 2μετρο Oehlbach

1) Το 696 κανει upscale σε 576i, 576p, 720p 1080i.

2) Πρέπει να το ψάξεις, εμενα στο δικο μου setup μου φάνηκε καλύτερο το upscale του player αλλά δεν έχω τόσο καλή τηλεόραση.

3) Eνδεχομένως να είναι καλή λύση.. Η τηλεόραση σου είναι αριστη οπότε φαντάζομαι οτι ο scaler της θα ειναι καλύτερος απο τους περισσότερους αντιστοιχους των entry level DVD players που συζητάμε εδώ.

4) ανεξάρτητα απο θέμα αποστασης, εαν μπορείς δώσε κατι παραπάνω για ενα καλό HDMI καλώδιο. Αν και ειναι και να σου κάτσει. Εγώ την έπαθα απο ενα φτηνοκαλώδιο και μετά τα έσκασα για ενα 2μετρο Oehlbach

1 & 4: Συμφωνώ απολύτως με όσα γράφει ο Γιώργος.

2 & 3:Όπως έχω γράψει, ο scaler της τηλεόρασης μου (32of9731) είναι καλύτερος για μένα από τον scaler του 696 - άρα όπως λέει ο Γιώργος πρέπει να το ψάξεις. Γνώμη μου είναι ότι πέρα από τον scaler κάθε dvd έχει διαφορετικές δυνατότητες στη χρωματική απεικόνιση, ήχο κλπ. Απόδειξη ότι το denon 1920 σε 576p αποδίδει καλύτερα στην τηλεόρασή μου από το pioneer 696 στην ίδια ανάλυση. Στη θέση σου, έχοντας μία τόσο καλή τηλεόραση θα έπαιρνα το 696 (ή κάτι ανάλογο) το οποίο θεωρώ ότι προσφέρει κάποια μίνιμουμ ποιοτικά στάνταρντ ανεξάρτητητα από το αν θα το χρησιμοποιήσεις για Upscaling ή όχι.

Βαγγέλης

μμμ... προς εκεί προσανατολίζομαι τελικά...! το πιονιρ 696 ή το σονυ76Η. Μήπως καμιά γνώμη γιαυτά τα δύο? το πιονιρ είναι 20 ευρώ πιο ακριβό.

τι hdmi καλώδια προτείνετε, σε τι τιμή να κοιτάω κ ίσως μαγαζιά?

μμμ... προς εκεί προσανατολίζομαι τελικά...! το πιονιρ 696 ή το σονυ76Η. Μήπως καμιά γνώμη γιαυτά τα δύο? το πιονιρ είναι 20 ευρώ πιο ακριβό.

νομίζω οτι οποιοδήποτε από τα 2 και αν πάρεις θα εισαι απόλυτα ικανοποιημένος. Εγώ πηρα το 696 επειδή η μεχρι σήμερα προϊστορια μου με την Pioneer με έχει αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο και επειδή παιζει SACD (και έχω μερικά από δαύτα).

Το καλώδιο ειναι λιγο ..λαχείο. Εγώ επειδή την πάτησα πήρα ένα διμετρο Oehlbach το οποιο είναι πάρα πολύ καλό (είδα αισθητή διαφορα σε σχέση με το noname που ειχα πριν) αλλά με το ανάλογο κόστος (68 Ευρώ το δίμετρο)
Τιμές παιζουν από 15 - (ΠΟΛΛΑ) Ευρώ :music-smiley-005: Γνώμη μου ειναι μιας και έχεις μια εξαιρετική τηλεόραση που μπορει να απογειωθεί σε θεαση upscale DVD να δώσεις κατι παραπάνω στο κομμάτι αυτό

Απάντηση: Re: τι dvd player ναγοράσω για την Sony KDL 40X2000??

Πόσο την πήρες την Sony KDL 40X2000?

2900 από μαγαζί θεσ/νίκης. Πέτυχα 2ήμερο προσφορών, οπότε μετά από "ψάξε-περίμενε" κάτι μηνών για να πάρω HD τβ, το αποφασίσαμε.

Δεν είμαστε ψαγμένοι με τα ηλεκτρονικά, αλλά οι γνώμες όλων σας μας έχουν βοηθήσει πολύ! Εντύπωσή μας είναι ότι δείχνει πάααρα πολύ καλά τα αναλογικά κανάλια και φυσικά τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Οταν βρω λίγο χρόνο θα βγάλω και φώτος και θα τις βάλω στα τόπικς με τις τβ. Επειδή έχω διαβάσει ότι άμα κάνεις και calibration το συγκεκριμένο μοντέλο απογειώνεται, το σκέφτομαι σοβαρά μήπως βρω κάποιον για να βοηθήσει.

ααα, και κάτι άλλο. ενώ σχεδιαστικά στα καταστήματα δεν μας τρέλαινε η συγκεκριμένη σόνυ, τελικά στο σπίτι έχει δείξει πολύ καλύτερη, αναδυκνείεται περισσότερο.

2900 από μαγαζί θεσ/νίκης. Πέτυχα 2ήμερο προσφορών, οπότε μετά από "ψάξε-περίμενε" κάτι μηνών για να πάρω HD τβ, το αποφασίσαμε.

Οπότε δεν νομίζω να έχεις οικονομικό πρόβλημα.:flipout: Πάρε λοιπόν το Pioneer 696.Γι αυτά που προσφέρει και 200 ευρώ να έχει μπροστα στα 2900 που έδωσες για την TV είναι ψίχουλα.Άλλωστε πιστεύω ότι θα το κρατήσεις τουλ. 1,5 χρόνο (εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα να δώσεις τώρα 900 για HD-DVD/Blue Ray)Για το Toshiba που λές στα 80 Ευρώ δεν το συζητάω καθόλου.Είναι σαν να έχεις πάρει μια Porche και κοιτάς να τις βάλεις ότι πίο φτηνό απο άποψη ελαστικών.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: τι dvd player ναγοράσω για την Sony KDL 40X2000??

Για το Toshiba που λές στα 80 Ευρώ δεν το συζητάω καθόλου.Είναι σαν να έχεις πάρει μια Porche και κοιτάς να τις βάλεις ότι πίο φτηνό απο άποψη ελαστικών.:ernaehrung004:

για να την πας 100 μετρα πιο κατω ........... μετα τα αλλαζεις

υπαρχει και το toshiba 360 επισης στα 99 Ε , ΜΑΖΙ με το καλωδιο

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον έδωσες αρκετά χρήματα, 2900 από ότι λες, δεν πρέπει να κάνεις 'τσιγκουνιές' στο dvd player, όπως επίσης κ στο καλώδιο.
Αν θυμάμαι σωστά αυτή η τηλ δεν είναι 1920*1080p ?
Αν ναι τότε κοίτα για dvdp το οποίο κάνει upscale στα 1080p για πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτά είναι το Helios με 150 ευρώ περίπου αλλά όπως λέει κ ο φίλος μας Θωμάς κ το 1930 της Denon που έχει 350 περίπου ευρώ.

Το καλώδιο ειναι λιγο ..λαχείο. Εγώ επειδή την πάτησα πήρα ένα διμετρο Oehlbach το οποιο είναι πάρα πολύ καλό (είδα αισθητή διαφορα σε σχέση με το noname που ειχα πριν) αλλά με το ανάλογο κόστος (68 Ευρώ το δίμετρο)
Τιμές παιζουν από 15 - (ΠΟΛΛΑ) Ευρώ :music-smiley-005: Γνώμη μου ειναι μιας και έχεις μια εξαιρετική τηλεόραση που μπορει να απογειωθεί σε θεαση upscale DVD να δώσεις κατι παραπάνω στο κομμάτι αυτό

Καλησπέρα, σε ένα καλώδιο ψηφιακής μετάδοσης σήματος, τι διαφορά στην ποιότητα να κάνει ένα καλώδιο? Φυσικά μιλάω μια μικρά μήκη (1.5μ ~ 3μ), που δεν παίζει περίπτωση μη "κλειδώματος"... Να ήταν αναλογικής μετάδοσης, να το καταλάβω... :nounder:

Προσωπικά πήρα ένα 3μετρο "extreme europa", σαν αυτά που πουλάει το shop21... Koστος 20 περίπου.

Επίσης, επειδή μάλλον δεν εχει αναφερθεί κάπου ξεκάθαρα: Είναι πολύ πιθανόν, πολλοί απο οσους αγοράζουν φτηνά dvd upscaler με κύριο κριτήριο της επιλογής τους αυτής η ικανότητα για upscaling, να κάνουν "λάθος" αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν ο projector ή η ΤιΒί τους (ειδικά τα καλά μηχανήματα) να έχουν καλύτερο scaler, οπότε να προτιμάμε να γίνεται εκεί η προσαρμογή του σήματος στην ανάλυση του πάνελ τους... Αρα και μια αγορά ενός "τίμιου" player με λιγότερα χρήματα, αλλά χωρίς καθόλου δυνατότητα upscaling, να ήταν καλύτερη επιλογή.

Ειδικά για σένα φίλε StarEl, θα έβαζα και στοίχημα, ότι από τα φτηνά player η ποιοτική ΤιΒί σου θα έχει -τελικά- καλύτερο scaler... Οπως νομίζω για τον epson tw600 μου σε σχέση με το Helios που αγόρασα... αν και ακόμα δεν εχω ασχοληθεί αρκετά για σίγουρα συμπεράσματα.

Last edited:
Καλησπέρα, σε ένα καλώδιο ψηφιακής μετάδοσης σήματος, τι διαφορά στην ποιότητα να κάνει ένα καλώδιο? Φυσικά μιλάω μια μικρά μήκη (1.5μ ~ 3μ), που δεν παίζει περίπτωση μη "κλειδώματος"... Να ήταν αναλογικής μετάδοσης, να το καταλάβω... :nounder:

Προσωπικά πήρα ένα 3μετρο "extreme europa", σαν αυτά που πουλάει το shop21... Koστος 20 περίπου.

Επίσης, επειδή μάλλον δεν εχει αναφερθεί κάπου ξεκάθαρα: Είναι πολύ πιθανόν, πολλοί απο οσους αγοράζουν φτηνά dvd upscaler με κύριο κριτήριο της επιλογής τους αυτής η ικανότητα για upscaling, να κάνουν "λάθος" αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν ο projector ή η ΤιΒί τους (ειδικά τα καλά μηχανήματα) να έχουν καλύτερο scaler, οπότε να προτιμάμε να γίνεται εκεί η προσαρμογή του σήματος στην ανάλυση του πάνελ τους... Αρα και μια αγορά ενός "τίμιου" player με λιγότερα χρήματα, αλλά χωρίς καθόλου δυνατότητα upscaling, να ήταν καλύτερη επιλογή.

Ειδικά για σένα φίλε StarEl, θα έβαζα και στοίχημα, ότι από τα φτηνά player η ποιοτική ΤιΒί σου θα έχει -τελικά- καλύτερο scaler... Οπως νομίζω για τον epson tw600 μου σε σχέση με το Helios που αγόρασα... αν και ακόμα δεν εχω ασχοληθεί αρκετά για σίγουρα συμπεράσματα.

Φιλε μου εγώ δεν ξερω τι λένε οι προδιαγραφές, ξέρω τι είδαν τα μάτια μου (και 1-2 ακόμα που παρατήρησαν την διαφορά χωρις βεβαια να ξερουν οτι αλλαξα HDMI καλώδιο)

Για τοn scaler και εγώ συμφωνώ οτι η συγκεκριμένη τηλεόραση ειναι σχεδόν βέβαιο οτι θα κάνει καλύτερο upscaling από ολα τα entry level (τουλάχιστον) players της αγοράς....

μπερδεύτηκα λίγο..! Ναι, μπορώ να δώσω έως 200 ευρώ για το dvd και θα ήθελα ναναι κάτι καλό αλλά, αφού η τβ μου μάλλον θα έχει καλύτερο upscaler απτο dvd, μήπως να αρκεστώ σε ένα φθηνό και να μην πάω στο pioneer 696?

για hdmi καλώδιο, είδα και στη media mrkt και είχε ένα oelbach στα 199 ευρώ!! αν θυμάμαι καλά. Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι προσιτό (έως 40-50 ευρώ) και αντίστοιχα μαγαζί?

Δεν είμαστε ψαγμένοι με τα ηλεκτρονικά, αλλά οι γνώμες όλων σας μας έχουν βοηθήσει πολύ! Εντύπωσή μας είναι ότι δείχνει πάααρα πολύ καλά τα αναλογικά κανάλια και φυσικά τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Οταν βρω λίγο χρόνο θα βγάλω και φώτος και θα τις βάλω στα τόπικς με τις τβ. Επειδή έχω διαβάσει ότι άμα κάνεις και calibration το συγκεκριμένο μοντέλο απογειώνεται, το σκέφτομαι σοβαρά μήπως βρω κάποιον για να βοηθήσει.

Aντε ντέ περιμένουμε τις φωτό ακόμα!!!!:award: :aktion033: :aktion033: