Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι της ΔΕΗ;

Τι έχετε κάνει και τι θα κάνετε με το χαράτσι της ΔΕΗ;

• Total voters
    0
Δλδ οποιος θελει, οποτε θελει αποφασιζει τι θα πληρωσει και ποσο?
Αμα ειναι ετσι, αποφασιζει καποιος οτι το ρευμα ειναι πολυ ακριβο και επιφυλασσεται για την τιμη του και γιαυτο πληρωνει τα μισα.

Οσο για τις παπαριες για πληρωμη μεσω ΑΤΜ ακομα δεν μαθατε οτι δεν διαχωριζονται τα λεφτα της πληρωμης?

Ο μονος νομιμος τροπος για οποιοδηποτε τετοιο αιτημα ειναι η νομικη διεκδικηση, ολα τα αλλα ως τροποι ειναι απλα για να κανουμε κουβεντα.

Σήμερα πλήρωσα (12 μέρες πριν τη λήξη του) μέσω e-banking της Eurobank, το λογαριασμό που περιείχε την κατανάλωση ρεύματος κ.λ.π 73 ευρώ + 370 το χαράτσι που είχε έρθει σε 2 δόσεις και δεν πληρώθηκε προηγουμένως.
Πλήρωσα ξανά μόνο τα 73 ευρώ. Το ποσό των 370 για το χαράτσι ήταν ξανά ολόκληρο στο κουτάκι του πάνω στο έντυπο (έχει 3 πλαίσια Α+Β+Γ και στο τέλος το σύνολο).
Επίσης στο συγκεκριμένο σημείο του εντύπου είχε και την προειδοποίηση για την υποτιθέμενη διακοπή...
Θα περιμένω να δω αν σε επόμενο λογαριασμό θα πάψει να αναφέρεται το χαράτσι και αν θα το στείλουν στην εφορία να προστεθεί στο χρέος μου για το χαράτσι αλληλεγγύης.

Όσο για τις διακοπές ρεύματος... σε παλιό σπίτι των γονιών μου σε κωμόπολη, που το νοικιάσαμε σε συμπαθέστατο μπαταχτσή αλλοδαπό, μας έχει φεσώσει μαζί με τα τελευταία νοίκια και όλη τη ΔΕΗ από το καλοκαίρι, χαράτσια + ρεύμα και δεν υπήρξε (δυστυχώς...?) καμιά διακοπή μετά από αρκετούς μήνες... λέτε στη γειτονιά μου να μην παίζουν με τις τάπες των βαρελιών?

@netblues
φίλε είσαι του Υπουργείου Οικονομικών (ο Θεός να το κάνει...) ή δικηγόρος που ψάχνει για πελατεία;

Εγω πληρωνω μεσω internet (web banking), δηλωνοντας απλα το ποσο.
Αρα μπορω να πληρωσω το ποσο διχως το ΥΚΩ.
Το θεμα ειναι αν ισχυουν τα οσα ειπωθηκαν περι παρανομιας.

Στα Εξάρχεια έκοψαν το ρεύμα σε 2 άτομα.... Έγινε της πόρνης και πήγαν στο τοπικό κατάστημα και ζήτησαν εξηγήσεις....

Τους είπανε συγγνώμη, το ρεύμα επανενεργοποιήθηκε και τώρα όποιος θέλει να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό πηγαίνει στον προϊστάμενο του βάζει σφραγίδα, πληρώνει και φεύγει....

Υ.Γ Καλά με ραγιάδες δεν ασχολούμαστε....

Απάντηση: Re: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι της ΔΕΗ;

Δλδ οποιος θελει, οποτε θελει αποφασιζει τι θα πληρωσει και ποσο?
Αμα ειναι ετσι, αποφασιζει καποιος οτι το ρευμα ειναι πολυ ακριβο και επιφυλασσεται για την τιμη του και γιαυτο πληρωνει τα μισα.

Οσο για τις παπαριες για πληρωμη μεσω ΑΤΜ ακομα δεν μαθατε οτι δεν διαχωριζονται τα λεφτα της πληρωμης?

Ο μονος νομιμος τροπος για οποιοδηποτε τετοιο αιτημα ειναι η νομικη διεκδικηση, ολα τα αλλα ως τροποι ειναι απλα για να κανουμε κουβεντα.

Έχει διαφορά η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι μετρήσιμο σε κιλοβατώρες και ενός τέλους άδικου, οριζόντιου (εφόσον επιβάλλεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια) και στην προκειμένη φάση απάνθρωπου, εφόσον πολλοί συμπολίτες μας απλά αδυνατούν να το καταβάλλουν. Όσο για την πληρωμή μέσω ΑΤΜ, επειδή μάλλον δεν ξέρεις, η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αποφασίζει αυτή ΠΟΙΟ μέρος του λογαριασμού πληρώνει ο πελάτης, μόνο ο οφειλέτης καθορίζει ποιο μέρος του χρέους ξεπληρώνει. Η ΔΕΗ, μετά από εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ (κουτοπονηριές του Μπένυ), μετά την διέρρευση της απόφασης του ΣτΕ, παρανόμως και καταχρηστικώς, το έπαιξε τσαμπουκάς και είπε ότι αυτή μονομερώς αποφασίζει για το ποιο μέρος του χρέους εξοφλείται. Ήρθε μετά το Πρωτοδικείο Καλαμάτας (κάποιοι δικαστές του οποίου έχουν μεγάλα αρ..δια προφανώς) και τους έβαλε στη θέση τους.

Πάντως η ΔΕΗ Καλλιθέας δεν κόβει την ηλεκτροδότηση αν πληρωθεί μόνο το κομμάτι του ρεύματος σε ΑΤΜ (καθώς στα ταμεία της ΔΕΗ δε γίνεται δεκτή μερική πληρωμή). Και μάλιστα "αναστέλλει" και ήδη εκδοθείσες εντολές διακοπής.

https://www.facebook.com/pages/Σκεφτείτε-το-Αύριο-αλλά-αντιδράστε-Σήμερα/332360323474368

Ο νόμος 2773/99 άρθ. 29 έχει καταργηθεί και κακώς το πληρώνουμε αυτό το ποσό. Συγκεκριμένα στο άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί. Επίσης δεν ξέρει κανείς πως το βγάζουν το ποσό αυτό, τη μια φορά ειναι 5 ευρώ και στον επόμενο λογαριασμό ειναι 105 ευρω. Κακώς το πληρώνουμε, είναι παράνομο αυτό που κάνει η ΔΕΗ.

View attachment 79899

Δεν πρεπει να ισχυει πλεον αυτο.
Σε ανακοινωση που εκανε η ρυθμιστικη αρχη μετα το μπαχαλο που ειχε γινει, εχει επαναφερει ξανα τον νομο.
Το ειχα ψαξει καποια στιγμη και το ειχα βρει στο internet

Μακαρι να εχω κανει λαθος, οποτε αν υπαρχει καποιος δικαιγορος στο avclub, ας μας το επιβεβαιωσει

Να πω την αλήθεια έψαξα να βρω λογαριασμό από περιέργεια και δε βρήκα ώστε να τσεκάρω αν είναι αλήθεια...:a0210:

στο λογαριασμο κανονικα χρεωνεται το τελος κοινης ωφελειας, απλα δεν ειναι πλεον παρανομο

Η θεία μου που παίρνει 350 ευρώ σύνταξη δεν έχει πληρώσει κανένα χαράτσι γιατί δεν μπορεί.
Δεν απαλλάχτηκε γιατί έχει λέει σπίτι στο όνομα της, αυτό που κατοικεί.
Δεν πειράζει τους πλήρωσα στις 6 Μαΐου όλους τους αλήτες με τη ψήφο μου και θα πάρουν και τα ρέστα στις 17 Ιουνίου.

Απάντηση: Re: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι της ΔΕΗ;

Η θεία μου που παίρνει 350 ευρώ σύνταξη δεν έχει πληρώσει κανένα χαράτσι γιατί δεν μπορεί.
Δεν απαλλάχτηκε γιατί έχει λέει σπίτι στο όνομα της, αυτό που κατοικεί.
Δεν πειράζει τους πλήρωσα στις 6 Μαΐου όλους τους αλήτες με τη ψήφο μου και θα πάρουν και τα ρέστα στις 17 Ιουνίου.

Εκτος απο τα ρεστα μου πολυ θα ηθελα να τους δωσω και κατι αλλο αλλα δεν το λεω για θεματα λογοκρισιας

Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ ολόκληρο το απλήρωτο ποσό για το χαράτσι έχει αφαιρεθεί, αναφέρεται σαν "επιστροφή ΔΟΥ", προφανώς πήρε το δρόμο του για την εφορία. Υπάρχει μόνο το ποσό για το ρεύμα και τις λοιπές συνήθεις χρεώσεις.

Re: Απάντηση: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι της ΔΕΗ;

Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ ολόκληρο το απλήρωτο ποσό για το χαράτσι έχει αφαιρεθεί, αναφέρεται σαν "επιστροφή ΔΟΥ", προφανώς πήρε το δρόμο του για την εφορία. Υπάρχει μόνο το ποσό για το ρεύμα και τις λοιπές συνήθεις χρεώσεις.

Είχες κάνει δήλωση στη Δεη ότι δεν πληρώνεις το χαράτσι ????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι της Δ

Είχες κάνει δήλωση στη Δεη ότι δεν πληρώνεις το χαράτσι ????

όχι, απλά πλήρωνα μέσω ίντερνετ μόνο το ρεύμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι τ

όχι, απλά πλήρωνα μέσω ίντερνετ μόνο το ρεύμα.

χμ... κάτι δεν πάει καλά... το ίδιο έκανα και εγώ και μου το έχει σαν απλήρωτο λογαριασμό.....

Οι λογαριασμοί ήρθαν ως εξής:

1 - Πρώτη δόση από το χαράτσι
2 - Δεύτερη δόση από το χαράτσι
3 - Λογαριασμός με το σύνολο από το χαράτσι χρωστούμενο
4 - Λογαριασμός χωρίς το χαράτσι που μεταφέρθηκε στην εφορία

Τα παραπάνω στα γράφω από μνήμης και ίσως να μεσολάβησε κι άλλος λογαριασμός και η "επιστροφή ΔΟΥ" να ήρθε στον πέμπτο λογαριασμό.
Δες ξανά τι σου έχει έρθει μέχρι τώρα και μην ανησυχείς ιδιαίτερα.
Εγώ σε κάθε λογαριασμό αφαιρούσα το χαράτσι και πλήρωνα μόνο το υπόλοιπο.