Για εμένα το θέμα εχει να κάνει με τον έλεγχο του διαδικτύου. Από που κι ως που ένα email, δηλαδή κάτι που δεν γίνεται broadcast μπορεί να αποτελέσει φορέα είδησης και μάλιστα ψευδούς; Πάμε σε εποχές παλιότερες που ακόμα και οι προκυρήξεις ήταν παράνομες και τις μοιράζανε κρυφά. Οπότε άσχετα με το αν ο τορναδόρος είναι τορναδόρος ή τραπεζικός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι η προσωπική μου ηλεκτρονική αλληλογραφία (ακόμα και αν οι παραλήπτες της είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες) ελέγχεται από άτομα στην οποία δεν την αποστέλνω. Δεν ξέρω πόσο συνταγματικό είναι αυτό...
Πάντως από τεχνικής άποψης πως είναι δυνατόν να βρεις τον πρώτο που έστειλε email; Γίνεται αυτό;
Για εμένα το θέμα εχει να κάνει με τον έλεγχο του διαδικτύου. Από που κι ως που ένα email, δηλαδή κάτι που δεν γίνεται broadcast μπορεί να αποτελέσει φορέα είδησης και μάλιστα ψευδούς; Πάμε σε εποχές παλιότερες που ακόμα και οι προκυρήξεις ήταν παράνομες και τις μοιράζανε κρυφά. Οπότε άσχετα με το αν ο τορναδόρος είναι τορναδόρος ή τραπεζικός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι η προσωπική μου ηλεκτρονική αλληλογραφία (ακόμα και αν οι παραλήπτες της είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες) ελέγχεται από άτομα στην οποία δεν την αποστέλνω. Δεν ξέρω πόσο συνταγματικό είναι αυτό...
δεκαδες δημ/φοι ... οχι αντ1 / μεγκα
φωναζουν οτι θα τα πραγματα δεν πανε καλα ...
στο εξτρα 3 / στο κοντρα / στο 10 / στο sbc tv
κι αυτοι για διασπορα ψευδων ειδησεων ?
Τα πάντα μπορούν να τσεκάρουν πιστεύω, αν το θέλουν. Εδώ σελιδες ανοίγεις από amazon, ebay κλπ και σου προτείνει να αγοράσεις παρόμοια πράγματα από αυτά που έχεις αγοράσει ΧΩΡΙΣ να κάνεις login!
Το να φωνάζεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αποτελεί κρίση, όχι είδηση, η οποία είναι η διήγηση ενός γεγονότος. Εδώ ο τορναδόρος γράφει συγκεκριμένα πράγματα, αυτά είναι οι ψευδείς ειδήσεις, όχι το τελικό συμπέρασμα, και για να δώσει και αξία στον λόγο του, υπογράφει και σαν στέλεχος που τα γνωρίζει δήθεν "εκ των έσω". Ίδιο πράγμα είναι, λες;
το οτι θα κηρηξουμε δε μπορει ναι ειναι διηγηση γεγονοτος
μελλοντικα περιστατικα δεν μπορει να ειναι γεγονοτα
μαλλον θα βασιστηκαν στο ειδησεις ή φημες ...
αν ναι θα θεωρηθει οτι τις διεδωσε τις φημες δια του τυπου ? ( μπλογκ = τυπος ? )
( ο φαναρτζης / ο μπλογκερ )
ναι απλα προβλεπεται μεγαλυτερη ποινη
δεν ειναι απλα επιβαρυντικη περισταση αφου προβλεπεται αλλο μεγαλυτερο πλαισιο ποινης
για να ειναι διακεκριμμενο ομως απαιτει να τελειται ''επανειλημένα μέσω του τύπου '' ...
Βρε ας τoν στείλουν φυλακή αφού είπε ψέματα αλλά να του δώσουν για παρέα και τον ΓΑΠ .
Be there Mr Chance!!being there λεγοταν η ταινία.
Για το τι είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων που όλο ακούμε από τα μέσα, παραθέτω το άρθρο 191 του Ποινικού μας Κώδικα:
Αρθρο 191.
1. Σε Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή
καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις
ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να
ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού
στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν
διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε
επανειλημένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε
Φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων
χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.
2. Οποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις
πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι ενός
έτους ή με χρηματική ποινή.
ΟΚ, ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο cabinet που μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και την κινδυνολογία από την προεκλογική ακόμα περίοδο μέχρι και σήμερα, θα μπουν μέσα για ένα τριμηνο βάση της πρώτης ή της δεύτερης παραγράφου;
Be there Mr Chance!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.