Τι είδους πηγή για ψηφιακά αρχεία;

Kyros_G

Established Member
13 January 2013
164
Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα δευτερεύον ηχοσύστημα το οποίο θα έχει ως εξής:
USB σκληρός δίσκος --> ΠΗΓΗ (;;;) --> usb dac --> ενισχυτής --> ηχεία

Εδώ λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως πηγή;
Η προφανής λύση θα ήταν ένα λαπτοπ, αλλα δεν θέλω να δώσω 500+ ευρώ.
Η λύση ενός media player τύπου WDTV απορρίπτεται διότι δεν υπάρχει τηλεόραση στον χώρο και δεν θα βλέπω τα αρχεία στον σκληρό.

Έκανα την σκέψη μήπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο φτηνό android tablet αλλά:
στην usb του συνδέω το σκληρό. Άρα για έξοδο θα πρέπει να μετατρέψω την HDMI σε USB για να πάει στο Dac. Θα δουλέψει όμως; Το Dac θα αναγνωριστεί από το Android; Χλωμό μου φαίνεται...

Οπότε τι προτείνετε;;

ΥΓ: Μία λειτουργική λύση θα ήταν στο Tablet να πάρω ήχο από την έξοδο ακουστικών, καλώδιο minijack σε RCA και σύνδεση κατευθείαν στον ενισχυτή (βγάζοντας το dac απ' την εξίσωση). Αλλά αμφιβάλλω για την ποιότητα ήχου που μπορεί να έχει το tablet... Τι λέτε;

Μην αμφιβαλεις καθόλου. Η ποιότητα θα είναι άθλια. Ψάξε για κάποιο μεταχειρισμένο squeezebox.

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα δευτερεύον ηχοσύστημα το οποίο θα έχει ως εξής:
USB σκληρός δίσκος --> ΠΗΓΗ (;;;) --> usb dac --> ενισχυτής --> ηχεία

Εδώ λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως πηγή;
Η προφανής λύση θα ήταν ένα λαπτοπ, αλλα δεν θέλω να δώσω 500+ ευρώ.
Η λύση ενός media player τύπου WDTV απορρίπτεται διότι δεν υπάρχει τηλεόραση στον χώρο και δεν θα βλέπω τα αρχεία στον σκληρό.

Έκανα την σκέψη μήπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο φτηνό android tablet αλλά:
στην usb του συνδέω το σκληρό. Άρα για έξοδο θα πρέπει να μετατρέψω την HDMI σε USB για να πάει στο Dac. Θα δουλέψει όμως; Το Dac θα αναγνωριστεί από το Android; Χλωμό μου φαίνεται...

Οπότε τι προτείνετε;;

ΥΓ: Μία λειτουργική λύση θα ήταν στο Tablet να πάρω ήχο από την έξοδο ακουστικών, καλώδιο minijack σε RCA και σύνδεση κατευθείαν στον ενισχυτή (βγάζοντας το dac απ' την εξίσωση). Αλλά αμφιβάλλω για την ποιότητα ήχου που μπορεί να έχει το tablet... Τι λέτε;

Τι θα ελεγες τοτε για media player και μια μεταχειρισμενη οθονιτσα που θα τη συνδεσεις για να βλεπεις τα αρχεια? Το ιδιο σκεφτομαι να κανω κι εγω. Αυτη τη στγμη τα βλεπω απο συνδεδεμενη tv που ειναι ομως πολυ ενεργοβορα σε συνδυασμο με τον ενισχυτη μου. Το προβλημα που θα εχεις σε αυτη την περιπτωση ειναι αλλο.
Η οθονη εχει συνηθως εισοδους vga και dvi,ενω το mp (το δικο μου τουλαχιστον) εχει εξοδους hdmi
και rca, οποτε παλι θα χρειαστεις ανταπτορες. Τουλαχιστον ομως δεν θα εχεις απωλειες στον ηχο...

Απάντηση: Re: Τι είδους πηγή για ψηφιακά αρχεία;

Μην αμφιβαλεις καθόλου. Η ποιότητα θα είναι άθλια. Ψάξε για κάποιο μεταχειρισμένο squeezebox.
+1 κι'απο εμενα για το logitech
εγω το εχω βρει αρκετα βολικο.
τωρα κατα ποσο μπορεις να βρεις μτχ,ειναι αλλο θεμα.

για μένα πολύ καλή λύση είναι η παρακάτω ,
χρειάζεσαι βέβαια ένα παλιό netbook/laptop/mini pc ή laptop που χρησιμοποιείς για άλλη δουλειά, δε χρειάζεσαι οθόνη, χρησιμοποιείς το tablet σου για το χειρισμό του, αρκεί το dac σου να είναι συμβατό με Linux και καλύτερα είναι να υπάρχει NAS (το οποίο βέβαια ισχύει και για άλλες λύσεις όπως squeezbox)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

το δοκιμάζεις σε ένα στικάκι usb 1 Gb και βλέπιεις μόνο σου και ανέξοδα αν σου κάνει ή όχι

Κυριάκος

Aν έχεις απορρίψει την αγορά μικρής οθόνης και τράβηγμα αρχείων από server η λύση laptop είναι μονόδρομος και η οικονομικότερη.
Οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες... τη δουλειά θα την κάνει και ένα μτχ netbook διετίας και βάλε.

Έχω ένα hp 10" με Ν270 που παίζει όλες τις μουσικές μου χαλαρά. Αν το πούλαγα δεν θα έπιανε σήμερα πάνω απο 150 .

Τώρα αν θες μεγαλεία (server κτλ) σαφώς το touch κάνει μια χαρά τη δουλειά, όπως και κάποιο adroid κουτάκι που θα το χειρίζεσαι απο το adroid κινητό σου.

μεταχειρισμενο λαπτοπ ακομα και 5ετιας ,βρισκεις κατι αξιοπρεπεστατο ακομα και με 150 ευρω. Για την μπαταρια δεν σε ενδιαφερει αφου θα το εχεις σε μονιμη θεση αρα θα το τροφοδοτεις με ρευμα. Αλλη λυση αρκετα απλη και χωρις να αναγκαστεις να αγορασεις dac ειναι ενα αυτονομο music network player. Δεν αναφερω το touch, γιατι θελει nas ή υπολογιστη για να τραβηξει αρχεια και εχει σταματησει να βγαινει , με αποτελεσμα η τιμη του να ειναι πλεον "εξωπραγματικη". Αλλα και σαν μεταχειρισμενο δεν θα στο προτεινα γιατι ειναι μαλλον ξεπερασμενο "λειτουργικα" αν και με αριστη οθονη. Απο players τα pioneer n-30,denon dnp-f109 ή το 720. Εκτος απο δικτυο στριμαρουν απο αλλες συσκευες και φυσικα δεχονται στικακια και δισκους σε usb εισαδο.Μετα ξεφευγεις σε χρηματα.

Last edited:
Τελικά η πιο ενδεδειγμένη λύση ήταν και η πιο προφανής: μεταχειρισμένο netbook της πλάκας για αποκλειστική χρήση ως music player και τέλος.

Επειδή το όλο θέμα της δικτυωσης-network players-server κτλ δεν το έχω ψάξει αρκετά (όσο αφορά το κομμάτι της οικιακής ψυχαγωγίας) και βλ´πεω ότι πολλοί το χρησιμοποιείτε, μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο λινκ όπου να εξηγεί τι σημαίνουν στην πράξη στην πράξη, τι ευκολίες προσφέρει, πως υλοποιείται κτλ;;

Επειδή το όλο θέμα της δικτυωσης-network players-server κτλ δεν το έχω ψάξει αρκετά (όσο αφορά το κομμάτι της οικιακής ψυχαγωγίας) και βλ´πεω ότι πολλοί το χρησιμοποιείτε, μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο λινκ όπου να εξηγεί τι σημαίνουν στην πράξη στην πράξη, τι ευκολίες προσφέρει, πως υλοποιείται κτλ;;

Κι εγω ,μια απ τα ιδια!!!

Nα προτιμήσετε κάποιο με μεγάλη ram (4GB) και spdif έξοδο ώστε να σας καλύψει πλήρως.
η ram για την αναπαραγωγή των αρχείων και η spdif ως εναλλακτική στη περίπτωση που βρείτε κάποιο dac χωρίς "kal;h" usb αλλά που θα σας καλύψει τα γούστα σας.

Όσον αφορά το δίκτυο μια φορά στήθηκε σπίτι μου απο φίλο (για ταινίες) και είναι απλή διαδικασία. ethernet στο router απο το server και το λαπτοπ χρειάζεται. Για τις ρυθμίσεις θα σας πουν τα παιδιά που το χρησιμοποιούν, όταν με το καλό είστε έτοιμοι. Αν δεν έχεις πρόβλημα με το άπλωμα καλωδίων αξίζει το κόπο, η ευκολία είναι αξιοπρόσεκτη.

Αν όχι, απλά κουμπώνεις το δίσκο πάνω στο λαπτοπ.

Τα μικρά nettop με atom επεξεργαστή συνήθως δεν παίρνουν 4GB αλλά μόνο 2.
Εάν κάποιος τελικά ξεπερνά τα 300 ευρώ τότε καλό είναι να σκεφτεί και λύση τύπου HTPC , στη σχετική κατηγορία θα βρείτε πολλές λύσεις για όμορφα κουτιά και ιδιοκατασκευές Η/Υ σαλονιού :-)
Λίγη δύναμη παραπάνω από nettop ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ειδικά εάν θέλετε μοντέρνα λειτουργικά συστήματα / γραφικά κ.ο.κ. Γιατί προσωπικά με λύση XP εγώ δεν ξαξαμπλέκω και δεν μπορώ να την προτείνω κιόλας.

Όσον αφορά τη χρήση NAS τα πράγματα είναι απλά.
Εφόσον έχετε τη δυνατότητα να έχετε ένα μικρό δικτυακό NAS (μικρό σερβερ με δίσκους) , έχετε όλη τη μουσική σας εκεί, την οργανώνεται, οργανώνεται τα Backups σας K.o.k. Ενώ χρησιμοποιείτε άλλο σύστημα για Player/πηγή/HTPC/musicPC. Το musicPC διαβάζει από το δίκτυο τις μουσικές σας και όλα καλά :-)

ok και με δύο γίνεται η δουλειά για την συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων.
Στο σπίτι μου γίνεται άνετα, τουλάχιστον για αρχεία έως 24/96 με foobar, boom και xbmc (φοράει win7).

επίσης έχω και ένα με atom D2500 με 4άρα RAM (επίσης win7) . Mια χαρά υπάρχουν!
Φυσικά δε διαφωνώ ότι είναι καλύτερα με 4GB. Έχω δει κάποια οικονομικά της acer και lenovo με ΑMD με 4GB καινούρια κάτω από 350 .

Επίσης, αν κλειδώσει σε ασύγχρονη usb, bit perfect τι να την κάνει την περισσότερη επεξεργαστική ισχύ?

Τέλος, για το htpc με ενσωματωμένο τροφοδοτικό διαφωνώ Τάσο. Προτιμώ την μπαταρία και το τροφοδοτικό μακριά (φυσικά δεν ξέρω αν υπάρχουν λύσεις να "εξουδετερώνουν" την επίδραση παρεμβολών απο τα πεδία στο σύστημα, το θόρυβο αλλα και τη καθαρότερη ενέργεια απο τη μπαταρία)

:ernaehrung004:

edit.
Nα πω επίσης ότι αν ο χειρισμός γίνεται απο το laptop οπότε χωρίς δίκτυο χρειάζεται να απλωθεί μεγάλο καλώδιο usb από την θέση ακρόασης (όπου θα βρίσκεται το λαπτοπ) μέχρι το dac, κάτι που δεν ενδείκνυται... επίσης είναι άβολο να κοτσάρεις και να κουβαλάς το δίσκο μαζί.

Μια λύση για αυτά (αποφυγή δικτύου) είναι εφαρμογές τύπου gizmo, όπου χειρίζεσαι επαρκώς τον player απο οποιοδήποτε android κινητό και γλυτώνεις και το καλωδιομάνι μέσα στο δωμάτιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι είδους πηγή για ψηφιακά αρχεία;

Ανοίγω πάλι την υπόθεση και την βγάζω από το "αρχείο" (που λένε και στο CSI):

τελικά είχα προτιμήσει την λύση netbook (ψιλο-αρχαίο) -> usb -> dac -> ενισχυτης.

Το netbook όμως μας άφησε, οπότε σκέφτομαι πάλι την λύση Android tablet (φτηνού, no-name) για τρανσπορτ.

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα ότι πλέον το Android υποστηρίζει USB audio, οπότε θεωρώ (δεν ξέρω σίγουρα, θέλω και την δική σας άποψη) ότι αν στο tablet συνδεσω την Prodigy Cube θα την αναγνωρίσει.

Το θέμα είναι ότι το tablet έχει 1 usb και δεν ξέρω τι θα γινει με τον σκληρό δίσκο. Σκέφτηκα κάτι αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί στην πράξη:

να συνδέσω στο tablet ένα USB hub π.χ. http://www.public.gr/product/perife...od2140021pp/?gclid=CIrC8dKKxroCFcVF3godEHkAmg (το οποίο θα το συνδέσω χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα usb -> micro usb http://www.public.gr/product/perife...od1140425pp/?gclid=CNO3_uqKxroCFU5a3godq3oAsA ) , οπότε μετά στο hub συνδέω και τον σκληρό και το usb dac.

Ειναι εφικτό/λειτουργικό κάτι τετοιο;;

Ανοίγω πάλι την υπόθεση και την βγάζω από το "αρχείο" (που λένε και στο CSI):

τελικά είχα προτιμήσει την λύση netbook (ψιλο-αρχαίο) -> usb -> dac -> ενισχυτης.

Το netbook όμως μας άφησε, οπότε σκέφτομαι πάλι την λύση Android tablet (φτηνού, no-name) για τρανσπορτ.

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα ότι πλέον το Android υποστηρίζει USB audio, οπότε θεωρώ (δεν ξέρω σίγουρα, θέλω και την δική σας άποψη) ότι αν στο tablet συνδεσω την Prodigy Cube θα την αναγνωρίσει.

Το θέμα είναι ότι το tablet έχει 1 usb και δεν ξέρω τι θα γινει με τον σκληρό δίσκο. Σκέφτηκα κάτι αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί στην πράξη:

να συνδέσω στο tablet ένα USB hub π.χ. http://www.public.gr/product/perife...od2140021pp/?gclid=CIrC8dKKxroCFcVF3godEHkAmg (το οποίο θα το συνδέσω χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα usb -> micro usb http://www.public.gr/product/perife...od1140425pp/?gclid=CNO3_uqKxroCFU5a3godq3oAsA ) , οπότε μετά στο hub συνδέω και τον σκληρό και το usb dac.

Αν θα μπορεί να αναγνωρίσει την Prodigy δεν μπορώ να στο απαντήσω, συνήθως είναι θέμα drivers και υποστήριξης που δίνει η εταιρεία. Το ερώτημα είναι δηλαδή αν η κατασκευάστρια εταιρεία της κάρτας ήχου/interface κλπ. υποστηρίζει το λειτουργικό του Tablet.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό.

Υπάρχει όμως και άλλη λύση, με την οποία πειραματίζομαι τώρα τελευταία. Η χρήση του Tablet σε συνδυασμό με ένα Bluetooth DAC. Τα περισσότερα σύγχρονα Tablets είναι πια εφοδιασμένα με Bluetooth και υποστηρίζουν Bluetooth Audio. Ο Bluetooth δέκτης θα μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα σου είτε αναλογικά σε κάποια Stereo είσοδο του προ/ενισχυτή σου, είτε ψηφιακά σε κάποια ψηφιακή (οπτική συνήθως) είσοδο του DAC, όπου θα λειτουργεί ως transport.

Σχηματικά μπορούμε να έχουμε τις εξής δυνατότητες.

USB Hard Disk => Tablet => Bluetooth DAC => DAC => pre/amp (ο δέκτης ως transport)

USB Hard Disk => Tablet => Bluetooth DAC => pre/amp (ο δέκτης ως DAC)

Στην περίπτωση που αντλούμε τη μουσική μας από το δίκτυο μπορούμε να έχουμε τα αντίστοιχα ακόλουθο σχήματα:

Music Server => Wi-Fi => Tablet => Bluetooth DAC => DAC => pre/amp (ο δέκτης ως transport)

Music Server => Wi-Fi => Tablet => Bluetooth DAC => pre/amp (ο δέκτης ως DAC)

Αντί για Tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί κινητό Android ή iPhone σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα Apps.

Λοιπόν, πως σου φαίνεται; :cool:

Επανήλθα!

Καταρχήν έκανα μία περαιτέρω έρευνα και διαπίστωσα ότι δυστυχώς η Prodigy Cube δεν είναι συμβατή με Android.

Εάν όμως ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου λύσει αυτη την απορία:
Αν έχουμε ένα DAC το οποίο συνεργάζεται με Android, το παρακάτω
μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη;; (γιατί θεωρητικά, δεν βρίσκω να υπάρχει πρόβλημα)

Στα δικά σου τωρα Sonus Naturalis (που στην αρχή το διάβασα γρήγορα και "μονορούφι" και ζαλίστηκα! :blink: )

Σχηματικά μπορούμε να έχουμε τις εξής δυνατότητες.

USB Hard Disk => Tablet => Bluetooth DAC => DAC => pre/amp (ο δέκτης ως transport)

USB Hard Disk => Tablet => Bluetooth DAC => pre/amp (ο δέκτης ως DAC)

Στην περίπτωση που αντλούμε τη μουσική μας από το δίκτυο μπορούμε να έχουμε τα αντίστοιχα ακόλουθο σχήματα:

Music Server => Wi-Fi => Tablet => Bluetooth DAC => DAC => pre/amp (ο δέκτης ως transport)

Music Server => Wi-Fi => Tablet => Bluetooth DAC => pre/amp (ο δέκτης ως DAC)

Αντί για Tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί κινητό Android ή iPhone σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα Apps.

αφού τα διάβασα και τα κατάλαβα, έχω τις εξής απορίες:

1. οταν ένα tablet έχει bluetooth, υποστηρίζει de facto και bluetooth audio ή είναι εξτρα δυνατότητα;

2. μιας και απ' ότι κατάλαβα το χρησιμοποιείς ήδη, η ασύρματη μετάδοση των δεδομένων γίνεται ομαλά και απροβλημάτιστα; Ή έχεις τίποτα μικρο-διακοπές;

3. (γενική ερώτηση) στείλε μου σε παρακαλώ με λινκ κάποιο αρθρο ή οδηγό που να εξηγεί (κ χοντρικά κ πιο λεπτομερώς) τα περί music server κ wi-fi δικτύωσης γιατί δεν έχω σαφή εικόνα στο μυαλό μου γιατο τι είναι και πως λειτουργουν.

Ευχαριστώ!

Επανήλθα!

Καταρχήν έκανα μία περαιτέρω έρευνα και διαπίστωσα ότι δυστυχώς η Prodigy Cube δεν είναι συμβατή με Android.

Εάν όμως ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου λύσει αυτη την απορία:
Αν έχουμε ένα DAC το οποίο συνεργάζεται με Android, το παρακάτω

..................

μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη;; (γιατί θεωρητικά, δεν βρίσκω να υπάρχει πρόβλημα)
Ούτε εγώ βρίσκω πρόβλημα. Δεν έχω Tablet όμως. Όλες οι δοκιμές που έχω κάνει ήταν με NetBook και κινητά. Θεωρώ αυτονόητο ότι έτσι πρέπει να είναι. Οι φίλοι, κάτοχοι Tablet, παρακαλώ, ας μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Στα δικά σου τωρα Sonus Naturalis (που στην αρχή το διάβασα γρήγορα και "μονορούφι" και ζαλίστηκα! :blink: )

αφού τα διάβασα και τα κατάλαβα, έχω τις εξής απορίες:

1. οταν ένα tablet έχει bluetooth, υποστηρίζει de facto και bluetooth audio ή είναι εξτρα δυνατότητα;

2. μιας και απ' ότι κατάλαβα το χρησιμοποιείς ήδη, η ασύρματη μετάδοση των δεδομένων γίνεται ομαλά και απροβλημάτιστα; Ή έχεις τίποτα μικρο-διακοπές;

3. (γενική ερώτηση) στείλε μου σε παρακαλώ με λινκ κάποιο αρθρο ή οδηγό που να εξηγεί (κ χοντρικά κ πιο λεπτομερώς) τα περί music server κ wi-fi δικτύωσης γιατί δεν έχω σαφή εικόνα στο μυαλό μου γιατο τι είναι και πως λειτουργουν.

Ευχαριστώ!
1. Όπως έγραψα και παραπάνω, χρησιμοποιώ NetBook, ηλικίας τριών ετών περίπου. Τα μοντέρνα Tablets όμως, τα προσανατολισμένα στον κόσμο του Android κυρίως, σίγουρα πρέπει να έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα. Οπωσδήποτε χρειάζεται λεπτομερής έρευνα πριν αγοράσεις κάτι.

2. Έχω αναλάβει ως beta tester τον έλεγχο χρήσης μιας τέτοιας συσκευής (Bluetooth DAC) και την έχω ταλαιπωρήσει όσο μπορούσα, δοκιμάζοντας την σε διάφορες συνθήκες. Τη δοκίμασα μεταδίδοντας μουσική από το κινητό στο θεωρητικό όριο των 10 μέτρων και λειτούργησε χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει θέμα όμως αν μεσολαβεί τοίχος, εκεί μπορεί να υπάρξει διακοπή. Και φυσικά εξαρτάται από αμφότερες τις συσκευές,το κινητό και το δέκτη-DAC.

3. Για τα δίκτυα, ας γράψουν άλλοι, πιο κατάλληλοι από μένα...

Για να σου δώσω να καταλάβεις χοντρικά πως πάει το πράγμα. Καταρχήν θέλεις μια σταθερή πηγή που θα έχει τα μουσικά σου αρχεία και θα τα διαμοιράζει σε όλες τις συσκευές είτε αυτή είναι tablet η κινητό η τηλεόραση κτλ.
Αυτή η πηγή μπορεί να είναι ένας υπολογιστής, ένα nas server που στην ουσία είναι και αυτός ένας μικρός υπολογιστής με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Σε αυτόν τον υπολογιστή βάζεις ένα πρόγραμμα ως συνήθως upnp η αλλιώς dnla για να καταλαβαινόμαστε. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε κάποιο modem. Μετά όποια συσκευή συνδέετε σε αυτό το modem είτε μέσω wifi είτε μέσω ethernet βλέπει αυτόματα με το upnp κατάλληλο πρόγραμμα και τα αρχεία που διαμοιράζει η πηγή σου που περιγράψαμε ποιο πάνω.
Εγώ είμαι πλέον σε διαδικασία να φτιάξω ένα hifi htpc καθαρά και έχω βρει κάποιες φανταστικες μητρικές από της asus γιαυτή την δουλειά και κάποιο κουτάκια που θα μπορούσα να τα βάλω. Οταν καταλήξω στο τι θα φτιάξω θα ανοίξω και νήμα. ώ

@ Sonus Naturalis: Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

2. Έχω αναλάβει ως beta tester τον έλεγχο χρήσης μιας τέτοιας συσκευής (Bluetooth DAC) και την έχω ταλαιπωρήσει όσο μπορούσα, δοκιμάζοντας την σε διάφορες συνθήκες. Τη δοκίμασα μεταδίδοντας μουσική από το κινητό στο θεωρητικό όριο των 10 μέτρων και λειτούργησε χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει θέμα όμως αν μεσολαβεί τοίχος, εκεί μπορεί να υπάρξει διακοπή. Και φυσικά εξαρτάται από αμφότερες τις συσκευές,το κινητό και το δέκτη-DAC.

Μα κι εγώ δεν αναφέρομαι σε ζόρικες συνθήκες (10 μέτρα, ενδιάμεσοι τοίχοι κτλ). Μιλάω για νορμάλ συνθήκες, στον ίδιο χώρο tablet και dac (σαλόνι) και απόσταση maximum 5 μέτρα. Οπότε με κάλυψες!
ΥΓ: Ενημερωτικά και μόνο, ποιο δοκιμάζεις (αν επιτρέπεται βέβαια); Γιατί με ένα googl-άρισμα που έκανα μόνο 2 bluetooth dac βρήκα, της Arcam και της Crystal Audio.

Για να σου δώσω να καταλάβεις χοντρικά πως πάει το πράγμα. Καταρχήν θέλεις μια σταθερή πηγή που θα έχει τα μουσικά σου αρχεία και θα τα διαμοιράζει σε όλες τις συσκευές είτε αυτή είναι tablet η κινητό η τηλεόραση κτλ.
Αυτή η πηγή μπορεί να είναι ένας υπολογιστής, ένα nas server που στην ουσία είναι και αυτός ένας μικρός υπολογιστής με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Σε αυτόν τον υπολογιστή βάζεις ένα πρόγραμμα ως συνήθως upnp η αλλιώς dnla για να καταλαβαινόμαστε. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε κάποιο modem. Μετά όποια συσκευή συνδέετε σε αυτό το modem είτε μέσω wifi είτε μέσω ethernet βλέπει αυτόματα με το upnp κατάλληλο πρόγραμμα και τα αρχεία που διαμοιράζει η πηγή σου που περιγράψαμε ποιο πάνω.
Εγώ είμαι πλέον σε διαδικασία να φτιάξω ένα hifi htpc καθαρά και έχω βρει κάποιες φανταστικες μητρικές από της asus γιαυτή την δουλειά και κάποιο κουτάκια που θα μπορούσα να τα βάλω. Οταν καταλήξω στο τι θα φτιάξω θα ανοίξω και νήμα. ώ

Chek2fire εισαι άπαιχτος! Αυτά ακριβως ήθελα να μάθω, την βασική σκέψη, την κεντρική ιδέα της υπόθεσης και με κάλυψες και με το παραπάνω.
Μην σου πω ότι χωρις να το ξέρεις μου απάντησες και σε 3-4 απορίες που είχα ακόμα!
Και φυσικά περιμένω να ανοίξεις το νήμα που αναφέρεις.
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.