Το βρήκα προχθές στα ελαιόδεντρα του πατέρα μου. Κυκλοφορούν εκει διάφορα μαντώδη αλλά τέτοιο πρώτη φορά βλέπω.
Απο το ψάξιμο στο Γούγλη βρήκα ομοιότητες μόνο με το Arizona Unicorn Mantis και κάποιο είδος του...Αφγανιστάν!!
Mantis μοιαζει οντως.
Εχω τραβηξει σε ενα ορειβατικο καταφυγειο καποτε σε βιντεο ενα πρασινο τετοιο να εχει ανοιξει το κρανιο ενος αλλου ζουζουνιου και να κανει πικνικ κανονικα. ....
Τέτοιο σώμα και "κέρατα" δεν έχω ξαναδεί. Είναι άραγε συνηθισμένο είδος της περιοχής ή ήρθε στις αποσκευές κάποιου απο τους πολλούς που περνούν τον Έβρο τα βράδια;
Empusa pennata
(Αλογάκι της Παναγίας)
http://el.wikipedia.org/wiki/Μαντώδη
αλογακι της παναγιας????? αυτο το πραμα???? μιλαμε ετσι κ το δει η γυναικα αυτο το πραμα μεσα στο σπιτι θα μου φαει φουρνελο ολη η πολυκατοικια για να ειναι σιγουρη οτι το καψε!!!!![]()
Το αλογάκι της Παναγιάς έχει τα διαβολικά ένστικτά του. Κάθε φορά που ζευγαρώνει διαπράττει φόνο.....
Με μια μελετημένη ακαριαία κίνηση αποκόβει και καταβροχθίζει το κεφάλι του αρσενικού καθώς εκείνο επιμένει να ολοκληρώσει την ερωτική πράξη. Κι αυτό γιατί το αρσενικό "αλογάκι της Παναγιάς" δεν μπορεί να εκσπερματώσει όσο το κεφάλι του είναι συνδεμένο ακόμα με το σώμα του.
Έτσι το θηλυκό, τον Βοηθάει την κατάλληλη στιγμή, αποκεφαλίζοντάς τον.
Οι συσπάσεις του αρσενικού μετά απ` αυτό γίνονται πιο έντονες και η γονιμοποίηση είναι πιο σίγουρη. Έτσι η θηλυκιά προσφέρει τους απογόνους και εκείνος τη ζωή του για τη διαιώνιση του είδους.
Ακολούθως το θηλυκό τρέφεται απ' το νεκρό αρσενικό. Το τρώει σιγά σιγά ολόκληρο. Εχω δει live την απίστευτη αυτή σκηνή (του φαγώματος)......
και κάποιο είδος του...Αφγανιστάν!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.