ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Mετά από χρόνια έρευνας... άντε να πω και γω τι είναι HI-END:

Λοιπόν HI-END είναι ο ήχος που δεν έχει προβλήματα.
Αντικειμενικά.
Δηλαδή είναι ισσοροπημένος σε όλο το φάσμα, δεν τσιρίζει, δεν μπουμάρει, δεν κουράζει και έχει καλή στερεοφωνική εικόνα.
Αυτό είναι ΗΙ-ΕΝD.

Aκριβά συστήματα που έχουν έστω ένα ή και περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι HI-END όσο και να θέλουν οι ιδιοκτήτες τους...
Φθηνά συστήματα με έστω και ένα από τα παραπάνω προβλήματα, δεν είναι ΗΙ-ΕΝD, όσο και να θέλουν οι ιδιοκτήτες τους...
Τα παραπάνω συστήματα με τέτοιου είδους προβλήματα ας πούμε ότι είναι
ΗΙ-FΙ.

Χροιές, εσωτερικότητες και συναίσθημα δεν είναι αντικειμενικά πράγματα.
Οπότε ο καθένας μας τα αντιλαμβάνεται αναλόγως των γούστων του, της ακουστικής μνήμης οργάνων και πραγματικών live γεγονότων και της ψυχικής του διάθεσης...

Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Χροιές, εσωτερικότητες και συναίσθημα δεν είναι αντικειμενικά πράγματα.
Οπότε ο καθένας μας τα αντιλαμβάνεται αναλόγως των γούστων του, της ακουστικής μνήμης οργάνων και πραγματικών live γεγονότων και της ψυχικής του διάθεσης...

η χροια ειναι αντικειμενικοτατο γνωρισμα του ηχου και δεν εχει καμια σχεση με εσωτερικοτητες και συναφεις χαζομαρες. Καθοριζεται σαν ΒΑΣΙΚΟ χαρακτιριστικο του ηχου στα βιβλια της ΦΥΣΙΚΗΣ. Καντε σας παρακαλω ενα search στο διαδυκτιο η ανοιξτε καμια εκγυκλοπαιδεια. Τωρα αν καποιοι βολευονται να την αγνοουν αυτο ειναι αλλο θεμα.

ΥΓ. Η παρατηρηση δεν εχει απευθυνεται στον πολυ αγαπητο και φιλτατο Ακριβοπουλο αλλα ειναι γενικοτερη

Εχω τρελαθεί τελείως μ´αυτό hi end

Εχω αποκτήσει ένα συστηματάκι ο φουκαράς με κόπο και προσπαθώ να το χαρώ (1600euro)
του βγάζω συνεχώς ελλατώματα οτι μου χρωματίζει οτι δεν έχει βάθος οτι δεν εχει τόνα δεν εχει το άλλο .....
Προχθες πήγα σε φίλο με 12000 εύρώ σύστημα Audio spectrum - Parasound και τέτοια πράγματα ΔΕΝ εντυπωσιάσθηκα καθόλου και εκείνο χρωμάτιζε και εκείνο δεν ειχε καλη εικόνα
Χθες άκουσα τα υπεροχα pioneer s-1ex με οδηγό hegel 16500 ευρώ
Πάλι κάτι δεν κολούσε δεν έδεσε το σιρόπι ενα υπέροχο ηχείο αλλά ?????
Πότε ακουει κανεις αυτο το μαγικό ήχο τι συνδιασμους πρέπει να κάνεις πως θα ξερεις τι παει με τί και τελικά εμεις που δεν θα δώσουμε ποτέ (σχεδόν) τόσα χρήματα δεν εχουμε ελπίδα να ακούσουμε hi end ????
μια απάντηση παρακαλώ

Hi-End είναι το ηχοσύστημα ή μέρος του ηχοσυστήματος το οποίο λόγω κόστους δεν αφήνει ψυχολογικές αμφιβολίες* στον ιδιοκτήτη του οσον αφορά την ποιότητα του αποτελέσματοσ και είναι για τον ίδιο λόγω υπεράνω κριτικής από άλλους που έχουν τις ίδιες ψυχολογικές αμφιβολίες...

* ψυχολογική αμφιβολία : όταν παρά την αντίθετη άποψη της λογικής, το ένστικτο ωθεί προς περαιτέρω διερεύνηση...

... και το χέρι ακόμα λίγο βαθύτερα στην τσέπη...

Mετά από χρόνια έρευνας... άντε να πω και γω τι είναι HI-END:

Λοιπόν HI-END είναι ο ήχος που δεν έχει προβλήματα.
Αντικειμενικά.
Δηλαδή είναι ισσοροπημένος σε όλο το φάσμα, δεν τσιρίζει, δεν μπουμάρει, δεν κουράζει και έχει καλή στερεοφωνική εικόνα.
Αυτό είναι ΗΙ-ΕΝD.

Εγω Γιαννη πιστευω το αντιθετο. Hi end ειναι ο ηχος που εχει παντα προβληματα. Που τα ψιλα δεν ειναι αρκετα ή ειναι υπερβολικα, που μπουμαρει ο χωρος και δε μπορουμε να κανουμε τιποτε, που τα οργανα θελουν λιγο καλυτερη τοποθετηση στο χωρο κ.τ.λ. Ο ηχος που δεν εχει προβληματα ειναι απο το pc μου ...που δε με ενοχλει τιποτε...:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

η χροια ειναι αντικειμενικοτατο γνωρισμα του ηχου και δεν εχει καμια σχεση με εσωτερικοτητες και συναφεις χαζομαρες. Καθοριζεται σαν ΒΑΣΙΚΟ χαρακτιριστικο του ηχου στα βιβλια της ΦΥΣΙΚΗΣ. Καντε σας παρακαλω ενα search στο διαδυκτιο η ανοιξτε καμια εκγυκλοπαιδεια. Τωρα αν καποιοι βολευονται να την αγνοουν αυτο ειναι αλλο θεμα.

ΥΓ. Η παρατηρηση δεν εχει απευθυνεται στον πολυ αγαπητο και φιλτατο Ακριβοπουλο αλλα ειναι γενικοτερη

Dim έχεις δίκιο για τον όρο.
Απλά στο σπορ τις χροιές τις τραβολογάμε λίγο...
Πάντως είναι δύσκολο κάποιος αν δεν βλέπει να ξεχωρίσει με απόλυτη επιτυχία ένα όργανο από την χροιά του.
Όπως έπαθα εγώ μεταξύ tenor sax και κλαρινέτου στο παρακείμενο thread με το live.
Και άμα βάλουμε και ότι κάθε διαφορετικής μάρκας ίδιο όργανο ηχεί διαφορετικά, άντε να μιλήσουμε για χροιές...
Πιστεύω πως ακόμα και τρια sax, ένα alto, ένα soprano και ένα tenor, είναι δύσκολο κάποιος να τα ξεχωρίσει όταν ακούει ένα σιντί στο σύστημά του.
Τελικά μάλλον χρησιμοποιούμε τον όρο χροιά αν μας αρέσει ο ήχος και δεν μας ενοχλεί.
Αν έχει π.χ αρμονικές ή σώμα.

Είναι δύσκολη η περίπτωσή μας...:flipout:

Και πως εξηγούμε ότι συνάνθρωποι μας που παίζουν κάποιο όργανο κρίνουν πάντα ένα σύστημα αφήνοντας έξω τις εικόνες τα πρίμα και τα μπάσα και μιλάνε για συναίσθημα, παρουσία κτλ;

Μου συμβαίνει συνέχεια με την αγαπημένη μου γυναίκα και δεν καταφέρνω πάντα να μεταφράσω τα λεγόμενα της σε hiendορολογιά.

Σωστός ο dim das και ο Μανώλης!

Hi End ειναι οι κόρνες με τα Tannoy του Τσιτιμάκη!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Dim έχεις δίκιο για τον όρο.
Απλά στο σπορ τις χροιές τις τραβολογάμε λίγο...
Πάντως είναι δύσκολο κάποιος αν δεν βλέπει να ξεχωρίσει με απόλυτη επιτυχία ένα όργανο από την χροιά του.
Όπως έπαθα εγώ μεταξύ tenor sax και κλαρινέτου στο παρακείμενο thread με το live.
Και άμα βάλουμε και ότι κάθε διαφορετικής μάρκας ίδιο όργανο ηχεί διαφορετικά, άντε να μιλήσουμε για χροιές...
Πιστεύω πως ακόμα και τρια sax, ένα alto, ένα soprano και ένα tenor, είναι δύσκολο κάποιος να τα ξεχωρίσει όταν ακούει ένα σιντί στο σύστημά του.
Τελικά μάλλον χρησιμοποιούμε τον όρο χροιά αν μας αρέσει ο ήχος και δεν μας ενοχλεί.
Αν έχει π.χ αρμονικές ή σώμα.

Είναι δύσκολη η περίπτωσή μας...:flipout:

Πιο σωστά , δέν γίνεται !:smileJap:

για να λυθεί το ανατολικό ζήτημα του hi fi (to hi end) προτείνω να δεχτούμε οτι hi end είναι μια συσκευή που ικανοποιεί το βασικό κριτήριο δηλαδή να προσφέρει ικανοποίηση και να μην κουράζει ποτέ στην μακροχρόνια ακρόαση. Γιατί αν συνεχίζουμε να ψαχνόμαστε και όλο κάτι μας φταίει υπάρχουν δύο τινά ή η συσκευή έχει πρόβλημα οπότε δεν είναι hi end ή το έχουμε εμείς οπότε δεν είμαστε εμείς για hi end .
Αν δεχτούμε αυτό σαν κριτήριο τότε ας πούμε όσοι απο εμάς έχουμε μια ή περισσότερες τέτοιες συσκευές ποιές είναι αυτές. Αν ικανοποιούν αυτό το κριτήριο θα πρέπει να έμειναν πολύ καιρό μαζί μας και αν τις αποχωριστήκαμε το έχουμε μετανοιώσει.
Εγώ είχα την τύχη να έρθει στα χέρια μου μια τέτοια συσκευή η οποία ήταν για εμένα η θεραπεία για την audiophilia nervosa moy την οποία δεν αποκαλύπτω τώρα για να μην προκαταλάβω την συζήτηση.

Σωστός ο dim das και ο Μανώλης!

Hi End ειναι οι κόρνες με τα Tannoy του Τσιτιμάκη!

Οχι αγαπητε φιλε, το συστημα του κυριου Τσιτιμακη ειναι παρα πολυ καλο για να χαρακτιριστει ως hiend :grinning-smiley-043

Εγω παλι,σαν Hi end θεωρω τον συνδιασμο μηχανηματων-χωρου-στησιματος,που σε αφηνουν να απολαυσεις αυτο που ακους,σαν να ησουν ''εκει'' και να μην σου θυμιζουν την παρουσια τους... :guitarist:

Εγώ πάλι νομίζω ότι Hi End είναι το...Hi Fi των πλουσίων. :cowboy:

... κάτι σαν φούξια μερσεντές με εσωτερική επένδυση από δέρμα λεοπάρδαλης και διαμάντια καρφωμένα στις ζάντες.

Hi-end είναι κάτι που πολοί εδώ μέσα δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε στα πιο απατηλά τους όνειρα γι αυτό και το σνομπάρουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Οχι αγαπητε φιλε, το συστημα του κυριου Τσιτιμακη ειναι παρα πολυ καλο για να χαρακτιριστει ως hiend :grinning-smiley-043

Oπως και ναχει γοητευει!