Χροιές, εσωτερικότητες και συναίσθημα δεν είναι αντικειμενικά πράγματα.
Οπότε ο καθένας μας τα αντιλαμβάνεται αναλόγως των γούστων του, της ακουστικής μνήμης οργάνων και πραγματικών live γεγονότων και της ψυχικής του διάθεσης...
Εχω τρελαθεί τελείως μ´αυτό hi end
Εχω αποκτήσει ένα συστηματάκι ο φουκαράς με κόπο και προσπαθώ να το χαρώ (1600euro)
του βγάζω συνεχώς ελλατώματα οτι μου χρωματίζει οτι δεν έχει βάθος οτι δεν εχει τόνα δεν εχει το άλλο .....
Προχθες πήγα σε φίλο με 12000 εύρώ σύστημα Audio spectrum - Parasound και τέτοια πράγματα ΔΕΝ εντυπωσιάσθηκα καθόλου και εκείνο χρωμάτιζε και εκείνο δεν ειχε καλη εικόνα
Χθες άκουσα τα υπεροχα pioneer s-1ex με οδηγό hegel 16500 ευρώ
Πάλι κάτι δεν κολούσε δεν έδεσε το σιρόπι ενα υπέροχο ηχείο αλλά ?????
Πότε ακουει κανεις αυτο το μαγικό ήχο τι συνδιασμους πρέπει να κάνεις πως θα ξερεις τι παει με τί και τελικά εμεις που δεν θα δώσουμε ποτέ (σχεδόν) τόσα χρήματα δεν εχουμε ελπίδα να ακούσουμε hi end ????
μια απάντηση παρακαλώ
Mετά από χρόνια έρευνας... άντε να πω και γω τι είναι HI-END:
Λοιπόν HI-END είναι ο ήχος που δεν έχει προβλήματα.
Αντικειμενικά.
Δηλαδή είναι ισσοροπημένος σε όλο το φάσμα, δεν τσιρίζει, δεν μπουμάρει, δεν κουράζει και έχει καλή στερεοφωνική εικόνα.
Αυτό είναι ΗΙ-ΕΝD.
η χροια ειναι αντικειμενικοτατο γνωρισμα του ηχου και δεν εχει καμια σχεση με εσωτερικοτητες και συναφεις χαζομαρες. Καθοριζεται σαν ΒΑΣΙΚΟ χαρακτιριστικο του ηχου στα βιβλια της ΦΥΣΙΚΗΣ. Καντε σας παρακαλω ενα search στο διαδυκτιο η ανοιξτε καμια εκγυκλοπαιδεια. Τωρα αν καποιοι βολευονται να την αγνοουν αυτο ειναι αλλο θεμα.
ΥΓ. Η παρατηρηση δεν εχει απευθυνεται στον πολυ αγαπητο και φιλτατο Ακριβοπουλο αλλα ειναι γενικοτερη
Dim έχεις δίκιο για τον όρο.
Απλά στο σπορ τις χροιές τις τραβολογάμε λίγο...
Πάντως είναι δύσκολο κάποιος αν δεν βλέπει να ξεχωρίσει με απόλυτη επιτυχία ένα όργανο από την χροιά του.
Όπως έπαθα εγώ μεταξύ tenor sax και κλαρινέτου στο παρακείμενο thread με το live.
Και άμα βάλουμε και ότι κάθε διαφορετικής μάρκας ίδιο όργανο ηχεί διαφορετικά, άντε να μιλήσουμε για χροιές...
Πιστεύω πως ακόμα και τρια sax, ένα alto, ένα soprano και ένα tenor, είναι δύσκολο κάποιος να τα ξεχωρίσει όταν ακούει ένα σιντί στο σύστημά του.
Τελικά μάλλον χρησιμοποιούμε τον όρο χροιά αν μας αρέσει ο ήχος και δεν μας ενοχλεί.
Αν έχει π.χ αρμονικές ή σώμα.
Είναι δύσκολη η περίπτωσή μας...![]()
Σωστός ο dim das και ο Μανώλης!
Hi End ειναι οι κόρνες με τα Tannoy του Τσιτιμάκη!
Εγώ πάλι νομίζω ότι Hi End είναι το...Hi Fi των πλουσίων. :cowboy:
Εγώ πάλι νομίζω ότι Hi End είναι το...Hi Fi των πλουσίων. :cowboy:
... κάτι σαν φούξια μερσεντές με εσωτερική επένδυση από δέρμα λεοπάρδαλης και διαμάντια καρφωμένα στις ζάντες.
Οχι αγαπητε φιλε, το συστημα του κυριου Τσιτιμακη ειναι παρα πολυ καλο για να χαρακτιριστει ως hiend![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.