ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Εχω τρελαθεί τελείως μ´αυτό hi end

Εχω αποκτήσει ένα συστηματάκι ο φουκαράς με κόπο και προσπαθώ να το χαρώ (1600euro)
του βγάζω συνεχώς ελλατώματα οτι μου χρωματίζει οτι δεν έχει βάθος οτι δεν εχει τόνα δεν εχει το άλλο .....
Προχθες πήγα σε φίλο με 12000 εύρώ σύστημα Audio spectrum - Parasound και τέτοια πράγματα ΔΕΝ εντυπωσιάσθηκα καθόλου και εκείνο χρωμάτιζε και εκείνο δεν ειχε καλη εικόνα
Χθες άκουσα τα υπεροχα pioneer s-1ex με οδηγό hegel 16500 ευρώ
Πάλι κάτι δεν κολούσε δεν έδεσε το σιρόπι ενα υπέροχο ηχείο αλλά ?????
Πότε ακουει κανεις αυτο το μαγικό ήχο τι συνδιασμους πρέπει να κάνεις πως θα ξερεις τι παει με τί και τελικά εμεις που δεν θα δώσουμε ποτέ (σχεδόν) τόσα χρήματα δεν εχουμε ελπίδα να ακούσουμε hi end ????
μια απάντηση παρακαλώ
Για μένα το hi-end πολλές φορές δεν συμβαδίζει με το κόστος κτήσης.Τις μεγαλύτερες μπαρούφες τις έχω ακούσει από συστήματα πολύ υψηλού κόστους και σε διαφορετικούς χώρους ώστε να έχω διαμορφώσει άποψη.Εχω όμως ακούσει το ίδιο σύστημα σε παρόμοιο χώρο(με και χωρίς ακουστική παρέμβαση,όχι τρελά πράγματα)και ψαχνόμουνα.Θέλω να πω πως πρέπει να ξεκινάμε από το χώρο ακρόασης και πως μπορούμε να τον βελτιώσουμε με όσο γίνεται πιο διακριτικές λύσεις.Σε αυτό το forum νομίζω πως υπάρχει κάποιος άνθρωπος που δεν έχει σπαταλήσει μια περιουσία,έχει κάνει σίγουρα κάποιες μελετημένες αγορές,έχει προσέξει λίγο το χώρο του και όσοι έχουν ακούσει το σύστημα του,όχι εγώ,έχουν ενθουσιαστεί.Κάτι λέει αυτό.Τέλος ευτυχώς υπάρχουν σήμερα έμποροι που σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις μηχανήματα στο σπίτι σου.Αν εκ των προτέρων ξέρεις τι ζητάς θα τη βρεις την άκρη δεν μπορεί.Αν π.χ. σου αρέσει ο αχρωμάτιστος ήχος δεν θα πας ποτέ σε συνδιασμό parasound-audio spectrum.

Αν π.χ. σου αρέσει ο αχρωμάτιστος ήχος δεν θα πας ποτέ σε συνδιασμό parasound-audio spectrum.

Εγώ πάλι δε μπορώ να εντοπίσω ακριβώς τι είναι αυτό το "χρώμα" στα συστήματα.
Όταν ακούω ένα σύστημα είτε μου ακούγεται σωστά, είτε όχι.

Ήχο με χρώμα... τι χρώμα? μπλέ? πράσινο? γυαλιστερό ή ματ? :grinning-smiley-043

Εγώ πάλι δε μπορώ να εντοπίσω ακριβώς τι είναι αυτό το "χρώμα" στα συστήματα.
Όταν ακούω ένα σύστημα είτε μου ακούγεται σωστά, είτε όχι.

Ήχο με χρώμα... τι χρώμα? μπλέ? πράσινο? γυαλιστερό ή ματ? :grinning-smiley-043

Eιναι αυτο που αλλού το ελεγες γλυκερο!:guitarist:

Hi End ειναι μηχανήματα υψηλής ποιότητας, μερικες φορες ισως αμφιβόλου αισθητικης, που εχουν την ικανότητα λογω πετυχημένης έμπνευσης και ικανότητας του δημιουργού τους, να σε βαζουν με τον δικο τους τρόπο, με μια μοναδικότητα, μεσα στη μουσική και να σου δημιουργουν το αισθημα της πληρότητας κατα την αναπαραγωγη της.
Να μπορουν να σε πειθουν, δινοντας την αισθηση οτι ακους μουσική και οχι μηχανήματα!

Hi End ειναι μηχανήματα υψηλής ποιότητας, μερικες φορες ισως αμφιβόλου αισθητικης, που εχουν την ικανότητα λογω πετυχημένης έμπνευσης και ικανότητας του δημιουργού τους, να σε βαζουν με τον δικο τους τρόπο, με μια μοναδικότητα, μεσα στη μουσική και να σου δημιουργουν το αισθημα της πληρότητας κατα την αναπαραγωγη της.
Να μπορουν να σε πειθουν, δινοντας την αισθηση οτι ακους μουσική και οχι μηχανήματα!

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Είστε όλοι ΛΑΘΟΣ............
Ιδού οι 10 εντολές του Hi End......
1)-Να λες στη γυναίκα σου ότι αγόρασες τον καινούργιο ενισχυτή 'ευκαιρία' 230 ευρώ και σύ να έχεις σκάσει 5000...'Βρε Τάκη μου...230 ευρώ...τόσα λεφτά...ήταν ανάγκη...γιατί και ο άλλος δεν έκανε τη δουλειά του...'
2)-Να έχεις στο σύστημα πάντα ένα 'άστρωτο' μηχάνημα ή καλώδιο για να δικαιολογήσεις την πιθανή κριτική των κολλητών σου...
3)-Να αλλάζεις κάθε 6 μήνες όλες τις συσκευές και να αγοράζεις όλα τα περιοδικά του χώρου...
4)-Να μπορείς να συζητάς με τους ομοίως με σένα 'τρελλούς' για ένοιες όπως 'χαλαρό χαμηλό', 'λαμπρό ψηλό', 'κουρτίνες', 'κρυογεννημένα' καλώδια ' κλπ χωρίς να καταλαβαίνεις και πολλά καταλαβαίνοντας όμως ότι ούτε και οι άλλοι καταλαβαίνουν ...
5)-Να πηγαίνεις στις εκθέσεις hi end, να γεμίζεις τσάντες με prospect, να συζητάς με τους αντιπροσώπους υποσχόμενος σε όλους ότι την Δευτέρα θα 'περάσεις' από το μαγαζί...
6)-Να πηγαίνεις στις εκθέσεις ή τις αντιπροσωπείες και να ακούς με δέος και θαυμασμό τους dealers να εκθειάζουν τις αρετές του νέου transport των 15.000 με τους 28 μετασχηματιστές και τα 62 τροφοδοτικά ενώ από μέσα σου να λες 'τι λέει ρε ο μ----ς'
7)-Να πηγαίνεις σπίτι μετά τις εκθέσεις και να ξεφυλλίζεις τα prospect με περισσότερο δέος απ' ότι να ξεφύλλιζες περιοδικό με γυμνές φωτο της Άννας Κουρνίκοβα...
8)-Να είσαι όλο το Σαββατικύριακο ξαπλωμένος πίσω από το rack και να αλλάζεις καλώδια από 5Ν σε 6Ν για να εξαφανιστούνε τα 'πέπλα' από τον ήχο...
9)-Να έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα cd και βινύλια που χρησιμοποιείς για 'τεστ' του συστήματος τουλάχιστον 700 φορές(κάθε φορά που αλλάζεις μηχάνημα)...
10)-Να είσαι Άντρας...Το ωραίο φύλλο δε χωράει στο σπορ...

Last edited:
βλέπω τελικά πως μια απλή ερώτηση εχει φέρει τη συγχηση
τελικα αρχίζω να πιστευω πως το hi end βρίσκεται στο μυαλό μας και για αυτό δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε
hi end είναι στιγμές ερωτα , στιγμές κατύφιας , στιγμές στρες πουσιγια σιγά φεύγει και όχι τόσο τα πελώρια θηρία με τους 60 πυκνωτες και τα πολλα μικροφαραντ
τελικά ότι κάνει το αυτί να χαμογελά και την καρδιά σου να χωρεύει
ακούγεται ρομαντικό αλλα η μουσική απο μόνη της δεν εγπέμπει ερωτισμό και ρομαντισμό?

Οταν ξεκίνησα να αναβαθμισω ενα προηγούμενο σύστημα κάλεσα ενα φίλο που πιστεύω πως έχει μεγάλη αγάπη στην μουσική και στον ήχο. Τόση που όσα χρόνια τον θυμάμαι αφιερώνει πολύ χρόνο για μελέτη & τελικά καταφέρνει να κατασκευάζει εξαιρετικά ηχεία. Μου είπε λοιπόν την γνώμη του η οποία συνοπτικά έχει ως ακολούθως. Αν αγαπάς πραγματικά την μουσική να πηγαίνεις να ακούς ζωντανές παραστάσεις σε καλούς χώρους ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HI END. Τα χρήματα σου δεν θα φτάσουν ποτέ για να το αναπαράγουν γι αυτό στήσε ένα αξιοπρεπές σύστημα και όποτε έχεις χρήματα αγόραζε δίσκους ή CD για να συναντιέσε με την μουσική. Τι νόημα έχει να σπαταλάς τον χρόνο σου ακούγοντας το ίδιο και το ίδιο κομμάτι για να βρεις το τέλειο αφου χάνεις το νόημα πως όλα αυτά έχουν γίνει για να ακούς την μουσική.
Από καιρού σε καιρό όταν με πιάνει η ανάγκη..... να αλλάξω κάτι φέρνω στο μυαλό μου τα λόγια του και πάω στο δισκάδικο.

1)-Να λες στη γυναίκα σου ότι αγόρασες τον καινούργιο ενισχυτή 'ευκαιρία' 230 ευρώ και σύ να έχεις σκάσει 5000...'Βρε Τάκη μου...230 ευρώ...τόσα λεφτά...ήταν ανάγκη...γιατί και ο άλλος δεν έκανε τη δουλειά του...'

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Μα γιατι αναρωτιωμαστε?το hi end ειναι το BS,τωρα που εγινε πιο φθηνο και ανοιχθηκε καινουργιο θεμα με την νεα τιμη στην κατηγορια αυτη,γιατι αλλο να μιλησουμε?

Aν υπαρχει χαι εντ, τοτε ΙΜΟ, ειναι αυτο το συστημα/χωρος, που θα σου δωσει/μεταφερει αυτο, ΑΚΡΙΒΩΣ, που ειναι γραμμενο στο σιντι/βινυλιο.
Γιατι πιο πισω, και να θελουμε, δεν μπορουμε να παμε.
Και ας αφησουμε το live καλυτερα, γιατι ουτε στα καλυτερα μας ονειρα δεν.......

Ολοι φυσικα εχετε ακουσει εντελως διαφορετικο αποτελεσμα, με τον ιδιο δισκο φυσικα, απο πανακριβα/Hiend συστηματα.

Μη μου πειτε οτι αν ο χωρος ηταν ο ιδιος και αλλαζαν μονο τα συστηματα, θα ακουγατε τον ιδιο ηχο?

Αν λοιπον υπαρχει ΕΝΑ συστημα που να παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι εχει ο δισκος, να μου το πειτε και μενα.

Για μενα λοιπον, Hi End = η διαδρομη, πορεια, αναζητηση, ή οπως αλλιως θελετε πεστε το.-bye-

HI END είναι η νευρωτική αναζήτηση του απόλυτου στην αναπαραγωγή της μουσικής (ακόμα χειρότερα στην αναπαραγωγή του ήχου) που χαρακτηρίζεται από μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου που σταδιακά χειροτερεύει
Αποτέλεσμα είναι ο φετιχισμός των μηχανημάτων και η αποξένωση από την ίδια την μουσική.