Τί είναι το Linux;

Δεν ειναι μονο τα games. Eιναι και ολα τα λογισμικα δημιουργιας. Ιllustrator, Photoshop, Director, Painter, Premier για παραδειγμα...και διαφορα αλλα αναλογα για εικονα φιλμ η ακομα και ηχο.
Πως και σε τι βαθμο τα υποστηριζει το Λινουξ ;

Αυτά είναι καθαρά επαγγελματικά προγράμματα. Δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα μας. Κοίτα γύρω σου τι έχει σχέση με την καθημερινότητα μας. Τι θέλουμε όλοι; Από τον πιτσιρικά μέχρι τον παππού; Ένα Web browser, ένα multimedia player και ένα file manager. Αυτά θέλει το 99% του πληθυσμού. Και εδώ είναι ακριβώς που την πατάμε. Βάζουμε σπασμένο photoshop για μια περικοπή φωτογραφίας. Αδιαφορώντας για ιούς κτλ. Απλά επειδή είναι το καλύτερο. Πχ ένας δικηγόρος γιατί να έχει Windows; Ένα email client και ένα κειμενογράφο. Αυτά είναι τα εργαλεία δουλειάς του. Η ένα κατάστημα με γυναικεία είδη. Ένα Web browser και το gimp για να κόβει τις φωτογραφίες από το κινητό ώστε να ανεβαίνουν στο Instagram και το Facebook.

Αν ήταν έτσι όπως τα περιγράφετε τα κινητά θα ήταν ακόμη στην εποχή του Nokia 3310. Όχι όμως. Τα σημερινά κινητά είναι τέρατα και όλοι μας περνάμε εκεί περισσότερο χρόνο απ ότι στους υπολογιστές. Και εκεί δε νομίζω να έχουμε ούτε "κανονικό" photoshop ούτε Maya ούτε τίποτα. Απλές εφαρμογές έχουμε και κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Γιατί λοιπόν το Linux δε μπορεί να το κάνει;

Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

Αυτά είναι καθαρά επαγγελματικά προγράμματα. Δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα μας. Κοίτα γύρω σου τι έχει σχέση με την καθημερινότητα μας. Τι θέλουμε όλοι; Από τον πιτσιρικά μέχρι τον παππού; Ένα Web browser, ένα multimedia player και ένα file manager. Αυτά θέλει το 99% του πληθυσμού. Και εδώ είναι ακριβώς που την πατάμε. Βάζουμε σπασμένο photoshop για μια περικοπή φωτογραφίας. Αδιαφορώντας για ιούς κτλ. Απλά επειδή είναι το καλύτερο. Πχ ένας δικηγόρος γιατί να έχει Windows; Ένα email client και ένα κειμενογράφο. Αυτά είναι τα εργαλεία δουλειάς του. Η ένα κατάστημα με γυναικεία είδη. Ένα Web browser και το gimp για να κόβει τις φωτογραφίες από το κινητό ώστε να ανεβαίνουν στο Instagram και το Facebook.

Αν ήταν έτσι όπως τα περιγράφετε τα κινητά θα ήταν ακόμη στην εποχή του Nokia 3310. Όχι όμως. Τα σημερινά κινητά είναι τέρατα και όλοι μας περνάμε εκεί περισσότερο χρόνο απ ότι στους υπολογιστές. Και εκεί δε νομίζω να έχουμε ούτε "κανονικό" photoshop ούτε Maya ούτε τίποτα. Απλές εφαρμογές έχουμε και κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Γιατί λοιπόν το Linux δε μπορεί να το κάνει;

+1 από μένα

και επίσης να πω ότι εδώ και 10-15 χρόνια
δεν έχω ακουμπήσει πειρατικό πρόγραμμα,
εκτός των άλλων, δεν εμπιστεύομαι αυτούς που σπάνε και διανέμουν τα σπασμένα προγράμματα,
τι άλλο μπορεί να έχουν φυτέψει στο πρόγραμμα

αν κάτι μπορώ να τα αγοράσω και αξίζει, το κάνω,
πχ είχα αγοράσει το 2009 το photoshop elements,
είχα αγοράσει πριν λίγα χρόνια το SyncBack SE
και αγόρασα πριν 2 μήνες το FastRawViewer

αν κάτι δεν μπορώ ή δεν θέλω να το αγοράσω, κοιτάω εναλλακτικές

πχ καλό ακούγεται το Lightroom ή το πλήρες Capture One, αλλά δε θα ήθελα να δώσω τόσσα λεφτά,
έτσι το δωρεάν Capture One Express για την ώρα μου κάνει μια χαρά
αν δεν υπήρχε ούτε αυτό, θα χρησιμοποιούσα αυτό που έδινε μαζί η κάμερα ή κάποιο άλλο

οι μόνες εντολές που γνωρίζω από κονσόλα λίνουξ, είναι οι cd και dir για να αλλάζω και να βλέπω τα περιεχόμενα του φακέλλου,
δεν γνωρίζω καμμία άλλη,
παρότι περιστασιακά έχει τύχει να κάνω copy paste διάφορες εντολές από το ίντερνετ,

έτσι χωρίς χρήση κονσόλας, έχω εγκαταστήσει 4 και χρησιμοποιώ 5 διαφορετικά συστήματα με linux στο σπίτι μου

1. χρήση του NAS, που τρέχει Linux, εκεί υπάρχουν όλα τα δεδομένα μου (λέτε να κινδυνεύουν λόγω linux; :beee:

2. εγκατάσταση και καθημερινή χρήση του desktop dual boot, ένα NUC i3 με Windows 10 και Fedora ( χρήση 90% linux και 10% windows)

3. εγκατάσταση ενός Ubuntu με ελαφρύ περιβάλλον, σε ένα αρχαίο netbook που χρησιμοποιεί περισταστιακά η κόρη

4. εγκατάσταση διανομής Puppy Linux σε SD card 256 MB (δεν είναι λάθος, 256 Mb και πάνω από 80% χώρος free), κάνει boot και τρέχει το music player demon όταν ακούω μουσική από το στερεοφωνικό
(το ενδιαφέρον είναι χρήση cpu 0-1 % στο αρχαίο eeePc 903)

5. εγκατάσταση του Sophos XG (enterprise level firewall ) σε mini PC, που αποτελεί το firewall router του σπιτιού μου τα τελευταία 2 χρόνια

όλα τα παραπάνω είναι linux, εγκαταστάθηκαν ή και σεταρίστηκαν και δουλεύουν μια χαρά, χωρίς γνώση και χρήση γραμμής εντολών,

άντε κάνε όλα τα παραπάνω με windows, απλά δεν παίζει το σενάριο αυτό

Θα το γράψω ξανά γιατί δεν έγινε κατανοητό.
Σε καμία περίπτωση αν έχετε μόνο έναν υπολογιστή μην εμπιστεύεστε διανομές Linux. Mπορείτε να κάνετε δοκιμές και πειράματα σε ένα δεύτερο laptop ή υπολογιστή που όμως να ξέρετε ότι υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή η πιθανότητα να δυσλειτουργήσει.

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε να συμμετέχουν στην συζήτηση και άλλα μέλη από τους χρήστες φωτογραφίας βίντεο μουσικής αλλά απαξιούν και να διαβάσουν ένα νήμα που γράφει linux μπροστά σε αυτά που έχουν τραβήξει όποτε αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το πειραματικό πράγμα.

Λοιπόν, επειδή το πολύ FUD κουράζει, ας μιλήσουμε με γεγονότα.

Το 100% των top 500 supercomputers τρέχει linux:
https://itsfoss.com/linux-runs-top-supercomputers/

Πιστεύει κανείς πραγματικά, ότι εταιρίες που έχουνε δαπανήσει ένα σκασμό λεφτά, έχουν καμιά όρεξη να τρέχουν "πειραματικά" (LOL) λειτουργικά; :ears:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

Λοιπόν, επειδή το πολύ FUD κουράζει, ας μιλήσουμε με γεγονότα.

Το 100% των top 500 supercomputers τρέχει linux:
https://itsfoss.com/linux-runs-top-supercomputers/

Πιστεύει κανείς πραγματικά, ότι εταιρίες που έχουνε δαπανήσει ένα σκασμό λεφτά, έχουν καμιά όρεξη να τρέχουν "πειραματικά" (LOL) λειτουργικά; :ears:

Εδώ συζητάμε για της Desktop διανομές linux. Ubuntu, Mint, Fedora, Debian κλπ.
Αυτή η χαζή ιδεοληψία αφού τρέχω Μint άρα είμαι σαν την Google αφού τρέχω Debian είμαι σαν τον διαστημικό σταθμό και Linux τρέχουν και οι servers για το internet εμένα με ξεπερνάει.

Μόλις έρθει η στιγμή που κόβεται το ρεύμα ενώ ο σκληρός γράφει σε ext4 τα αρχεία και γίνουν corrupt, και ο υπολογιστής ανοίγει και βλέπεις την παρακάτω οθόνη, κάλεσε το παιδί που έκανε debugging το Mint και εξήγησε του τι βλακεία σου να σου κοπεί το ρεύμα, και ζήτα του να φτιάξει καλύτερο restore after power failure.

Eγώ δεν θα κάτσω να εξηγήσω σε κάθε έναν ξεχωριστά ότι όλες οι διανομές Linux αυτή τη στιγμή έχουν αποτύχει. Ας βάζει ο κάθε ένας ότι λειτουργικό θέλει. Μπορεί εγώ να εμποδίσω κάποιον;
Aυτή τη στιγμή που μιλάμε στα desktop και laptop συστήματα τα Windows και το ΟsX βρίσκονται μια δεκαετία μπροστά συγκριτικά με το Linux.

cuz5J.jpg

Να το πάρουμε πάλι από την αρχή.
Η κύρια αδυναμία του Linux να λειτουργήσει σωστά, είναι εγγενής.
Το Linux το φτιάχνουν φοιτητές και χομπίστες χωρίς αμοιβή. Κάθε διανομή έχει κάποιους να ασχολούνται μετά κάποιους άλλους μετά κάποιους άλλους. Τα bugs μερικά διορθωνόνται και πάρα πολλά παραμένουν και σκάνε και μετά από χρόνια καθώς είναι αδύνατον να τα αναπαράγουν όλα και να ασχοληθούν μαζί τους.

Βάζω δύο παραδειγμάτα. Κάποιος αντιμετωπίζει bug με ένα USB stick, κάποιος άλλος όταν βάζει την φωτογραφική του μηχανή πάνω, κάποιος άλλος σε συγκεκριμένο μηχάνημα όταν κάνει μια συγκεκριμένη αλληλουχία διεργασιών, κάποιος άλλος σε συγκεκριμένο router. όλα αυτά δεν μπορούν να τα αναπαράγουν οι debuggers των διανομών ένα προς ένα αδύνατον να έχουν το ίδιο λαπτοπ τα ίδια υλικά κλπ.

Έτσι όλα παραμένουν ένα ερασιτεχνικό συνοθύλευμα. Βλέπουμε κάθε 2 μήνες νέα έκδοση διανομής νέα forks ανανεώσεις στα περιβάλοντα τους ΚDE , Mate, Xfce κλπ, κάθε μήνα αλλάζει το KDE και το Μate μετά αλλάζουν oι kernels αλλά οι drivers των συσκευών παραμένουν από το 2002.... δηλαδή σαν να βάφεις και να ξαναβάφεις ένα πράγμα ή να προσπαθείς να ενώσεις ένα παζλ που δεν ενώνεται είναι εγγενές το πρόβλημα.

Το ίδιο γίνεται και στις εφαρμογές Gimp Darktable Mixxx και όλα αυτά, είναι ένα ατελείωτο πράγμα που δεν διορθώνεται.

Το hype ότι το Linux είναι ελεύθερο και καθαρό και υπέροχο, δεν λέει τίποτα σε έναν άνθρωπο που θέλει να επεξεργαστεί την φωτογραφία του κατεβάζει το photoshop express δωρεάν στα windows και κάνει μια χαρά την δουλειά του. Tι να το κάνει το KDE, το Μate, που ακόμα και στα αγγλικά είναι ανορθόγραφα τα μενού τους βλέπεις την ερασιτεχνίλα και την προχειρότητα αμέσως.

Eντάξει όποιος θέλει να πειραματιστεί καλά κάνει να μαθαίνει και άλλα πράγματα πως λειτουργούν οι υπολογιστές πως λειτουργούν μεταξύ τους οι εφαρμογές αλλά ως εκεί.
Για πειράματα και δοκιμές καλό είναι.

Ποιος φτιάχνει το Linux? Φοιτητές και χομπιστες; Πρόσφατα η IBM έδωσε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια να αγοράσει τη Red hat. Χομπιστες εκεί στην big blue? Η Microsoft? Χομπιστες και αυτοί; Η Apple που έχει μερικούς δικούς της προγραμματιστες στην core team του freebsd και παλεύει μόνη της με το llvm και τη clang; χομπιστες; η Oracle; η Google; αυτή τη στιγμή σου ανέφερα μερικές εταιρίες με πλούτο πάνω από 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια. Όλοι Χομπιστες;

Ποιος φτιάχνει το Linux? Φοιτητές και χομπιστες; Πρόσφατα η IBM έδωσε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια να αγοράσει τη Red hat. Χομπιστες εκεί στην big blue? Η Microsoft? Χομπιστες και αυτοί; Η Apple που έχει μερικούς δικούς της προγραμματιστες στην core team του freebsd και παλεύει μόνη της με το llvm και τη clang; χομπιστες; η Oracle; η Google; αυτή τη στιγμή σου ανέφερα μερικές εταιρίες με πλούτο πάνω από 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια. Όλοι Χομπιστες;

Βάλε Red Hat τότε και μην εξανίστασαι. Για όλους έχει ο Θεός.
Μπορείς να το αγοράσεις από το site τους. Έχει και δωρεάν δοκιμή.
Eδώ είναι να μη σε κουράζω
https://www.redhat.com/en/store/linux-platforms

Bρε φίλοι αφού δεν έχετε δοκιμάσει δηλαδή τώρα τι να πω. Βάλατε κάποια desktop έκδοση; Ωραία σας άρεσε. Ωραία.
Παρακάτω όμως συζητάμε να προχωράμε την συζήτηση, γιατί οι δωρεάν εκδόσεις των Desktop διανομών του Linux, δεν πέτυχαν καν να πάρουν έναν στους 100 των χρηστών υπολογιστών. Οι φίλοι που γράφουν εδώ όλοι είναι οι διαφορετικοί ο ένας στους 100, που είναι οι ευχαριστημένοι. Αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι 99.

Σου λέω ότι τρέχω από το 1996 και λες ότι δεν έχω δοκιμάσει; όταν πάω σπίτι θα σου ανεβάσω τα αρχεία που έχω για το bash και το profile μου. Έχω δοκιμάσει ότι μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και plan9 αν ξέρεις τι είναι. Έχω ακόμη την πρώτη διανομή Debian σε 7 CD που είχα αγοράσει από το step στον Πειραιά. Έτρεχα freebsd 4 και ήθελε τρελές χακιες μόνο και μόνο να σηκώσεις γραφικό. Και πάλι σε αστείες αναλύσεις. Να μη μιλήσω για το πάντα αγαπημένο gentoo που ήθελε 8 ώρες για τον Firefox. Η 15' που ήθελε ο MPlayer που τον εχτιζα με δικές μου επιλογές διότι οι άλλοι είχαν ελλείψεις. Τότε που ο πυρήνας δεν έπαιζε με το acpi και έπρεπε να τον κλείνω με το χέρι. Και άλλα πολλά.

Σου λέω ότι τρέχω από το 1996 και λες ότι δεν έχω δοκιμάσει; όταν πάω σπίτι θα σου ανεβάσω τα αρχεία που έχω για το bash και το profile μου. Έχω δοκιμάσει ότι μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και plan9 αν ξέρεις τι είναι. Έχω ακόμη την πρώτη διανομή Debian σε 7 CD που είχα αγοράσει από το step στον Πειραιά. Έτρεχα freebsd 4 και ήθελε τρελές χακιες μόνο και μόνο να σηκώσεις γραφικό. Και πάλι σε αστείες αναλύσεις. Να μη μιλήσω για το πάντα αγαπημένο gentoo που ήθελε 8 ώρες για τον Firefox. Η 15' που ήθελε ο MPlayer που τον εχτιζα με δικές μου επιλογές διότι οι άλλοι είχαν ελλείψεις. Τότε που ο πυρήνας δεν έπαιζε με το acpi και έπρεπε να τον κλείνω με το χέρι. Και άλλα πολλά.

Μια χαρά. Μετά τι στεναχωριέσαι; Είσαι από τους ευχαριστημένους και δωρεάν και όλα δουλεύουν και το χειρίζεσαι.
Εγώ είμαι απο τους 99 που βγάζω και το ψωμί μου απο τους υπολογιστές και δεν με ικανοποίησε καμία διανομή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

Η αλλαγή σκληρού δίσκου on the fly δεν είναι απαραίτητα θέμα λειτουργικού. Κυρίως hardware.
Επίσης σε home users ή σε clients σε δεν κάνεις ποτέ αλλαγή δίσκου on the fly. Μόνο σε servers. Μιλάμε για το hot swap υποθέτω.

Εφερα την αλλαγη σκληρου δισκου οn the fly ως παραδειγμα (αφου ειναι απο τα λιγα πραγματα που ΔΕΝ μπορεις να κανεις στα Windows).
Koυτια υπολογιστων Wintel που να επιτρεπουν hot swap ... σιγουρα υπαρχουν (εγω ημουν ερωτευμενος για χρονια με ενα της Gateway
... home mini server, οχι καμια ντουλαπα !) αλλα ΔΕΝ αντιστοιχει στην συντριπτικη μεριδα χρηστων Wintel. Η συντριπτικη μεριδα ειναι
single units με συνδεση στο νετ (αντε και ενα WiFi). Οταν παμε σε εταιρικα περιβαλλοντα με εκατονταδες υπολογιστες, server και clients
τα Unixes ... δεν καταρρεουν επειδη το λειτουργικο δεν βρισκει το bootstrap sector ! To λειτουργικο (ο πυρηνας) βρισκεται ταυτοχρονα
σε πολλαπλους δισκους (καποιο RAID συστημα, αν μιλαμε για system boot) .... η .... σε πολλαπλες RAM (αν μιλαμε για συνεχομενη λειτουργια).

Αυτο ενννουσα !

@boxer

μας γράφεις ξανά και ξανά ότι δεν έχουμε δοκιμάσει, και όσοι σου γράφουμε εδώ είμαστε χρήστες linux σε desktop (και όχι μόνο)

εσύ χωρίς να χρησιμοποιείς linux, μας λές ότι θα χάσουμε δεδομένα, ότι θα γίνουν τα ρχεία corrupted, οτι θα κολλήσει το usb,
μόνο ότι θα μας πέσει το τέτοιο δεν μας είπες ακόμη,

λες ότι το γράφουν χομπίστες και φοιτητές (όχι απαραίτητα κακό, σε πολλά πράματα η επιστήμη εξελίχτηκε από χομπίστες και φοιτητές)
ποθ δεν ισχύει όπως έγραψε και ο koupa, εκτός της ΙΒΜ πάρα πολλές εταιρείες ρίχνουν εκαττομύρια σε projects του linux

λες ότι το λειτουργικό είναι άχρηστο και ασταθές,
αλλά το χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά google, amazon, USA ministry of defense και χιλιάδες ακόμη εταιρείες

δεν λέω ότι είμαι google και καταλαβαίνω τις διαφορές desktop και server,
αλλά ο πυρήνας είναι ο ίδιος, αν βγάλεις το κέλυφος του graphic environment που υπάρχει κάθε φορά

μιλάμε για το ίδιο λειτουργικό, στο οποίο σήμερα στηρίζεται το 95% του ίντερνετ, των servers , του cloud
που χρησιμοποείται σε κρίσιμες εφαρμογές από μικρούς cloud providers μέχρι NASA
τώρα αν δεν έχει πέραση στο desktop , άλλο θέμα αυτό (και υπάρχουν εξηγήσεις είτε θες απουσία παιχνιδιών και office, είτε θες απουσία κάποιου με μπρικό ενδιαφέρον και μέγεθος να το σπρώξει είτε .....)

αλλά να λες ότι είναι ασταθές, επικίνδυνο να χάσεις δεδομένα και 10 χρόνια πίσω
(το ίδιο ακριβώς λειτουργικό που χρησιμοποιείται σε κρίσιμες εφαρμογές που έγραψα παραπάνω)

είναι αστεία πράματα

είναι σα να λες ότι δεν πουλάνε πολλές πόρσε επειδή δεν κρατάνε στις στροφές, δεν τραβάνε και κινδυνεύεις να σκοτωθείς επειδή δεν εχουν καλά φρένα

Μια χαρά. Μετά τι στεναχωριέσαι; Είσαι από τους ευχαριστημένους και δωρεάν και όλα δουλεύουν και το χειρίζεσαι.
Εγώ είμαι απο τους 99 που βγάζω και το ψωμί μου απο τους υπολογιστές και δεν με ικανοποίησε καμία διανομή.

αν θες γράψε τι εννοείς βγάζεις ψωμί από υπολογιστές,
μαγαζί, προγραμματισμός, δίκτυα , τι δηλαδή κάνεις;

αν θες φυσικά

Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

@boxer

μας γράφεις ξανά και ξανά ότι δεν έχουμε δοκιμάσει, και όσοι σου γράφουμε εδώ είμαστε χρήστες linux σε desktop (και όχι μόνο)

εσύ χωρίς να χρησιμοποιείς linux, μας λές ότι θα χάσουμε δεδομένα, ότι θα γίνουν τα ρχεία corrupted, οτι θα κολλήσει το usb,
μόνο ότι θα μας πέσει το τέτοιο δεν μας είπες ακόμη,

λες ότι το γράφουν χομπίστες και φοιτητές (όχι απαραίτητα κακό, σε πολλά πράματα η επιστήμη εξελίχτηκε από χομπίστες και φοιτητές)
ποθ δεν ισχύει όπως έγραψε και ο koupa, εκτός της ΙΒΜ πάρα πολλές εταιρείες ρίχνουν εκαττομύρια σε projects του linux

λες ότι το λειτουργικό είναι άχρηστο και ασταθές,
αλλά το χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά google, amazon, USA ministry of defense

δεν λέω ότι είμαι google και καταλαβαίνω τις διαφορές desktop και server,
αλλά ο πυρήνας είναι ο ίδιος, αν βγάλεις το κέλυφος του graphic environment που υπάρχει κάθε φορά

μιλάμε για το ίδιο λειτουργικό, στο οποίο σήμερα στηρίζεται το 95% του ίντερνετ, των servers , του cloud
που χρησιμοποείται σε κρίσιμες εφαρμογές από μικρούς cloud providers μέχρι NASA
τώρα αν δεν έχει πέραση στο desktop , άλλο θέμα αυτό (και υπάρχουν εξηγήσεις είτε θες απουσία παιχνιδιών και office, είτε θες απουσία κάποιου με μπρικό ενδιαφέρον και μέγεθος να το σπρώξει είτε .....)

αλλά να λες ότι είναι ασταθές, επικίνδυνο να χάσεις δεδομένα και 10 χρόνια πίσω
(το ίδιο ακριβώς λειτουργικό που χρησιμοποιείται σε κρίσιμες εφαρμογές που έγραψα παραπάνω)

είναι αστεία πράματα

είναι σα να λες ότι δεν πουλάνε πολλές πόρσε επειδή δεν κρατάνε στις στροφές, δεν τραβάνε και κινδυνεύεις να σκοτωθείς επειδή δεν εχουν καλά φρένα

Aφου έχεις Porche τι θέλεις και στεναχωριέσαι και διαβάζεις εμένα τον χαζούλη και φτωχούλη......

Παιδιά ένα πράγμα δεν αντέχω, να είναι ένας (1) και να λέει στους ενενήντα εννέα (99), εγώ ξέρω καλύτερα από εσάς.
Και τι σχέση έχεις εσύ βρε άνθρωπε που έχεις ένα Mint και ένα ΚDE με το ministry of defense της Αμερικής και την Google;
Έχεις τον ίδιο πυρήνα!!! Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν γίνεται καν συζήτηση μιλάμε εσύ αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή ότι είσαι ένα άλλο πράγμα ανώτερο από τους απλούς χρήστες ότι είσαι κάτι μεταξύ...... Τι να πω τι να συζητήσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

αν θες γράψε τι εννοείς βγάζεις ψωμί από υπολογιστές,
μαγαζί, προγραμματισμός, δίκτυα , τι δηλαδή κάνεις;

αν θες φυσικά

Εγώ θα ήθελα το linux αυτή τη στιγμή που μιλάμε να έχει 30%. Για λόγους ανταγωνισμού για πιο φτηνά για ασφάλεια για πάρα πολλούς λόγους.
Προσωπικά του έχω δώσει άπειρες ευκαρίες. Έχω βάλει Lubuntu, έχω βάλει Μint, σε παιδιά που είχαν αδύναμους υπολογιστές έβαλα σε μαγαζιά έβαλα σε σπίτια, οι άνθρωποι τα έφερναν πίσω κάθε 2 μήνες κάθε 10 μήνες όλο προβλήματα.
Σου εξηγώ δεν φταίνει οι άνθρωποι. Είναι εγγενές το πρόβλημα του Linux.
Πρέπει να καταλάβεις γιατί εσύ είσαι 1% και οι άλλοι 99% δεν είναι θέμα των χρηστών.

Μια χαρά είναι το linux. Κάνεις τη δουλειά σου άμεσα και χωρίς προβλήματα ασφάλειας. Η κονσόλα είναι πανίσχυρο εργαλείο. Θέλει να αφιερώσει κάποιος χρόνο να το το μάθει. Δεν είναι τέλειο όπως όλα τα λειτουργικά συστήματα άλλωστε. Είμαι 15 χρόνια χρήστης Gnu/Linux. Έχω δουλέψει gentoo, arch, debian, kubuntu. Το KDE plasma είναι το αγαπημένο μου desktop.

Καλημερα..
το Kali Linux...τι ειναι ? Για αρχαριους ? Σχεσεις και ομοιοτητα με το ubuntu ? (Οσο πιο απλα και λακωνικα γινεται .)

Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

Aφου έχεις Porche τι θέλεις και στεναχωριέσαι και διαβάζεις εμένα τον χαζούλη και φτωχούλη......

Παιδιά ένα πράγμα δεν αντέχω, να είναι ένας (1) και να λέει στους ενενήντα εννέα (99), εγώ ξέρω καλύτερα από εσάς.
Και τι σχέση έχεις εσύ βρε άνθρωπε που έχεις ένα Mint και ένα ΚDE με το ministry of defense της Αμερικής και την Google;
Έχεις τον ίδιο πυρήνα!!! Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν γίνεται καν συζήτηση μιλάμε εσύ αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή ότι είσαι ένα άλλο πράγμα ανώτερο από τους απλούς χρήστες ότι είσαι κάτι μεταξύ...... Τι να πω τι να συζητήσω.

δεν έγραψα πουθενά ότι αισθάνομαι ανώτερο πράμα από τους απλούς χρήστες,
αντιθέτως έγραψα πολλές φορές ότι είμαι απλός χρήστης και ψιλοάσχετος (ξέρω μόνο 2 εντολές από console)

αλλά αυτά που γράφουν περί άχρηστου λειτουργικού , 10 χρόνια πίσω,
απλά όχι μόνο δεν στέκουν,
αλλά κάνεις το άσπρο μαύρο

οι 99 που γράφεις ότι έχουν άλλη 'άποψη, θα σε πληροφορήσω ότι από αυτούς τους 99,
οι 98 δεν ξέρουν τη διαφορά του σκληρού δίσκου από τη μνήμη ραμ ή τη διαφορά του browser από το ίντερνετ

οπότε άσε αυτήν την πιπίλα "οι 99 ξέρουν καλύτερα"