Νομίζω πάντως ότι για το μέσο χρήστη τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα συνολικά στο linux σήμερα. Όχι γιατί οι διανομές δεν έχουν γίνει καλύτερες και χρειάζονται για τα βασικά πολύ λιγότερες γνώσεις, αλλά οι εναλλακτικές έχουν γίνει τόσο καλύτερες σε σχέση με τότε, που πρακτικά δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για ένα μέσο χρήστη να φύγει από τα windows που χρησιμοποιεί κατά βάση στη δουλειά. Άντε στο σπίτι να την δει και να πάει στην Apple, αλλά δύσκολα πέρα από εκεί.
Θυμάμαι αρχές δεκαετίας 00s τα φορμάτ πήγαιναν και έρχονταν, οι ιοί ήταν συνηθισμένο να καταστρέφουν εγκαταστάσεις των windows, οι νέες εκδόσεις των windows έρχονταν η μία μετά την άλλη και είχες ταυτόχρονα σε χρήση 95Β, 98, Millennium, 2000, XP. Από τα ΧΡ άρχισε να μαζεύεται το πράγμα σημαντικά, τα vista ήταν πατάτα αλλά με τα 7 πρακτικά είχες ένα σταθερό λειτουργικό που μπορούσε να μείνει σε χρήση για πολλά χρόνια. Τώρα έχω ελάχιστους γνωστούς που δεν τρέχουν τουλάχιστον Windows 10 και τις περισσότερες φορές απροβλημάτιστα.
Αν θυμάμαι προσωπικά σταμάτησα να έχω dual boot με Linux κάπου στην εποχή των XP.
Για αυτό νομίζω πως για το μέσο χρήστη έχει γίνει τόσο niche εφαρμογή που δεν βλέπω κάποια αλλαγή παρά αργό θάνατο. Ίσως στο μέλλον να βγει κάποια έκδοση με ενσωματωμένο κάποιο ΑΙ εργαλείο που όλα θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο από την ΑΙ στο edge και θα είναι μια ρεαλιστική εναλλακτική σε σχέση με τα διασυνδεδεμένα MS/Apple λειτουργικά του τότε.