Τι Έπαθε η Pioneer; Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στην Ελλάδα;

takisspanos

AVClub Enthusiast
4 November 2007
851
Ρέα Δροσιά
Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στην Ελλάδα και ανέβασε τις τιμές της. Το είδα στην ενισχυτή AV 73 μετά στον 83 και στα ηχεία της.
Μάλλον σπρώχνουν τον κόσμο να ψωνίζει από Internet και Ευρωπαϊκή αγορά.

Re: Τι Έπαθε η Pioneer Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στην Ελλάδα κα

Τόσο καιρό παρακολουθώ τις τιμές τους στο εξωτερικό και εδώ στην Ελλάδα ήταν οι ποιο χαμηλές τιμές. Μου κάνει εντύπωση που μπορούσαν και πουλούσαν τον 73 1150 ευρώ ενώ έξω είχε 1500+ και τον 83 -1550ευρω αντίστοιχα 2000+ έξω.

Κάτι κρύβετε πίσω από αυτό, το ποιο σωστό ίσως θα ήταν να δικαιολογήσουν αυτή την άνοδο με μια ανακοίνωση που να εξηγούν το γιατί.

Re: Τι Έπαθε η Pioneer Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στην Ελλάδα κα

Αυτό που είδα και στο εξωτερικό είναι ακριβοί οι AV της Pioneer, όποτε οι μόνοι αντίστοιχοι που συμφέρουν από εξωτερικό είναι οι Onkyo μολονότι και αυτοί πήραν από την αρχή του χρόνου περίπου 100 περίπου επάνω.

το ειχα πει και εγω εψαχνα τον λχ73 απο 1190 πηγε στα 1500 ,οποτε ακυρωθηκε η αγορα του
τωρα με την κριση αντι να κρατησουν τον κοσμο τον διωχνουν ,τον εψαχνα για
ενα φιλο μου ,μαλιστα εστυλα και ιμειλ ,μεχρι και τον κοσμα ειχα παρει τηλεφωνο.βεβαια μετα την ανακοινωση απο την pioneer δεν ξαναρωτησα

Μεχρι τωρα ειχαμε μακραν τις χαμηλοτερες τιμες στην Ευρωπη.
Τωρα ηρθαν στα "ισα" τους.
Το γιατι τοσο καιρο ηταν τοσο χαμηλοτερα δεν το ξερω.

ΥΓ "πωλειται lx 83 σε αριστη κατασταση με 1800 " :p

Ε, χμ.... τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και για την ακρίβεια, πρόσφατα η Intersys όχι μόνο δεν ανέβασε τις επίσημες τιμές τιμοκαταλόγου, αλλά αντίθετα τις κατέβασε. Ο λόγος που οι τιμές τελευταία ήταν πολύ χαμηλές (σχεδόν οι χαμηλότερες στην Ευρώπη) ήταν οι παραεισαγωγές των προϊόντων της Pioneer. Για το λόγο αυτό η επίσημη αντιπροσωπεία ήταν αναγκασμένη να προβεί σε εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις, έχοντας ουσιαστικά ελάχιστο κέρδος τόσο αυτή όσο και οι dealer της. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία παραεισαγωγή προϊόντων Pioneer στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία να μπορεί να εφαρμόζει τον επίσημο τιμοκατάλογο. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο το κατάφεραν, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να εισαχθεί μηχάνημα από άλλον, πέραν της επίσημης εισαγωγικής εταιρείας.

ετσυ ειναι αυτοι εχουν το μαχαιρι και το πεπονι ,αυτο ειναι το μονωπολιο

τη να κανουμε

Ε, χμ.... τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και για την ακρίβεια, πρόσφατα η Intersys όχι μόνο δεν ανέβασε τις επίσημες τιμές τιμοκαταλόγου, αλλά αντίθετα τις κατέβασε. Ο λόγος που οι τιμές τελευταία ήταν πολύ χαμηλές (σχεδόν οι χαμηλότερες στην Ευρώπη) ήταν οι παραεισαγωγές των προϊόντων της Pioneer. Για το λόγο αυτό η επίσημη αντιπροσωπεία ήταν αναγκασμένη να προβεί σε εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις, έχοντας ουσιαστικά ελάχιστο κέρδος τόσο αυτή όσο και οι dealer της. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία παραεισαγωγή προϊόντων Pioneer στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία να μπορεί να εφαρμόζει τον επίσημο τιμοκατάλογο. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο το κατάφεραν, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να εισαχθεί μηχάνημα από άλλον, πέραν της επίσημης εισαγωγικής εταιρείας.

Το παραπάνω δεν είναι δικαιολογία αυτήν την αύξηση τιμών. Εφόσον και με τις μεγάλες εκπτώσεις έβγαζαν κέρδος, θα έπρεπε αν όχι να κρατήσουν τις ίδιες τουλάχιστον ένα 10% πάνω και όχι αυτό το χάλι......

Και μετά έχει άδικο ο καταναλωτής που δεν εμπιστεύεται τον κάθε είδους αντιπρόσωπο και ψωνίζει απ έξω.

Οι ίδιοι βγάζουν τα μάτια τους

Δεν είναι ίδια περίπτωση με τα onkyo.
Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο είχαν τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη.
Αν αγορασεις ακόμα και τώρα από έξω, δεν θα έχεις κανένα κέρδος.
Ας λένε τουλάχιστον και ευχαριστώ αυτοί που πρόλαβαν και αγόρασαν.

Δεν είναι ίδια περίπτωση με τα onkyo.
Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο είχαν τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη.
Αν αγορασεις ακόμα και τώρα από έξω, δεν θα έχεις κανένα κέρδος.
Ας λένε τουλάχιστον και ευχαριστώ αυτοί που πρόλαβαν και αγόρασαν.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα. Από πότε ο καταναλωτής πρέπει να λέει και ευχαριστώ για μια αγορά του? Αυτοί πρέπει να ευχαριστούν όσους αγόρασαν για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν. Και θα έπρεπε να ήταν ένα κίνητρο για αυτούς να κρατήσουν τις τιμές αν όχι στο ίδιο ύψος τουλάχιστον με μια μικρή αύξηση. Ετσι λειτουργούν οι υγιείς επιχειρήσεις

Με μείωση των τζίρων είναι δυνατόν να πιέζουν την "μαμά" εταιρεία να διατηρήσουν τις φθηνότερες τιμές;

Μόνο όταν φέρνεις νούμερα και τζίρους , απαιτείς και καλύτερες τιμές.

Διότι, μην μου πείτε σε τέτοιες εποχές ότι δεν έχουν πέσει οι τζίροι, ειδικά σε τέτοια καταναλωτικά προϊόντα ΜΗ πρώτης ανάγκης.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τελευταίο που λες. Από πρόσφατη εμπειρία που είχα (αγόρασα τον 1020) made in china έβγαλε πρόβλημα στη βδομάδα. Ευτυχώς μου τον αντικατέστησαν από εκει που τον αγόρασα. Οι κατασκευές από China δεν έχουν καμία σχέση με τις κατασκευές που γίνονται σε Europe και για τον λόγο αυτό είναι και φθηνότερες της τάξης των 200€ και πάνω από τις τιμές της αγοράς. Μακάρι πάντως να γίνει αυτό που λες γιατί νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει χαλάσει την ποιότητά της.

Re: Απάντηση: Τι Έπαθε η Pioneer; Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στη

Με μείωση των τζίρων είναι δυνατόν να πιέζουν την "μαμά" εταιρεία να διατηρήσουν τις φθηνότερες τιμές;

Μόνο όταν φέρνεις νούμερα και τζίρους , απαιτείς και καλύτερες τιμές.

Διότι, μην μου πείτε σε τέτοιες εποχές ότι δεν έχουν πέσει οι τζίροι, ειδικά σε τέτοια καταναλωτικά προϊόντα ΜΗ πρώτης ανάγκης.

Τις παραεισαγωγές τρέξαν να τις κλείσουν για να κλείσουν τον ανταγωνισμό (δές μονοπώλειο). Να ζητήσουν καλύτερες τιμές ούτε λόγος διότι έτσι αυξάνεται και η προμήθεια βεβαίως βεβαίως....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τελευταίο που λες. Από πρόσφατη εμπειρία που είχα (αγόρασα τον 1020) made in china έβγαλε πρόβλημα στη βδομάδα. Ευτυχώς μου τον αντικατέστησαν από εκει που τον αγόρασα. Οι κατασκευές από China δεν έχουν καμία σχέση με τις κατασκευές που γίνονται σε Europe και για τον λόγο αυτό είναι και φθηνότερες της τάξης των 200 και πάνω από τις τιμές της αγοράς. Μακάρι πάντως να γίνει αυτό που λες γιατί νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει χαλάσει την ποιότητά της.

Οταν λέμε παραεισαγωγή, εννοούμε εισαγωγή ενός μηχανήματος από κάποιον που δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας που παράγει το μηχάνημα αυτό.

Ολα τα μοντέλα ενισχυτών της Pioneer από τον VSX-1020 και κάτω ( 920/820/520/420) παράγονται στην Κίνα. Τα μοντέλα απ' τον VSX-2020 και πάνω παράγονται στην Μαλαισία.

Αυτό λέω, ο "καθένας" με τον τρόπο του έχει γίνει επίσημος και κατά συνέπεια να γίνονται εισαγωγές από αποιοδήποτε. Με ένα γράμμα στην Pioneer θα μπορούσα ο εγώ ίσως να γίνω "επίσημος".
Για το δέυτερο που λες είναι βεβαιωμένο; Νόμιζα υπήρχαν και από Ευρώπη. Τουλάχιστον παλαιότερα( έχω pioneer από το ´93) υπήρχαν.

Αν οι αντιπρόσωποι ανεβάζουν τις τιμές και εμείς τους λέμε και μπράβο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, τέτοιους αντιπροσώπους δεν τους επιβραβεύω αγοράζοντας από τα προϊόντα τους. Για την Intersys δεν έχω και την καλύτερη γνώμη με προβλήματα ή βλάβες που είχα με προϊόντα που αντιπροσωπεύει είχα την χειρότερη αντιμετώπιση και αυτό έχω ακούσει και από πολλούς φίλους και για την Canon και για Pioneer.

Να ρωτήσω κάτι. Αν αγοράσει κάποιος π.χ. ενισχυτή από το εξωτερικό.

Τον καλύπτει η Intersys 100%; ΝΑι ή Όχι;

Μην αρχίσετε τους ευρωπαϊκούς νόμους και τα δικαιώματα....

Στην real life μιλάω.
Τον καλύπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα ή θα πρέπει να αρχίζει να τρέχει σε δικηγόρους και σε καταναλωτικές οργανώσεις και να γράφει σε όλα τα φόρουμ για να βρει το δίκιο του;

Παντως εγω ενα Pioneer CD-UB 100 το πηρα απο εξωτερικο.
Αντι για 135€ το πηρα 100€
Μαζι με τα μεταφορικα...
Ο Γερμανος το επαιρνε 85€...

Και γω, ο Ελλην, με καπελο. Ε, οχι.

Re: Απάντηση: Τι Έπαθε η Pioneer; Πως το είδε ξαφνικά η αντιπροσωπεία της Pioneer στη

Στην real life μιλάω.
Τον καλύπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα ή θα πρέπει να αρχίζει να τρέχει σε δικηγόρους και σε καταναλωτικές οργανώσεις και να γράφει σε όλα τα φόρουμ για να βρει το δίκιο του;
Είτε ενισχυτής είτε οτιδήποτε άλλο, δεν καλύπτεται με τίποτα. Εκτός και αν κάπου αναγράφεται ίσως και για ποιες άλλες χώρες. Πράγμα πολύ δύσκολο. Για παράδειγμα αύριο κυκλοφορεί το ipad2 σε Αμερική και μου το στέλνει φίλος. Υποθετικά, βγάζει πρόβλημα (λίγο δύσκολο βέβαια γιατί οι κατασκευές της Apple τηρούν τα στάνταρντς ) και πάω στο Plaisio. Θα το φτιάξουν;

Last edited:

Στην real life μιλάω.

Το θέμα μας δεν είναι η κάλυψη της εγγύησης αλλά η αδικαιολόγητα υψηλή ανατίμηση που έκανε ο αντιπρόσωπος....