Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή αφενός το θέμα του Κώστα Νάκου για το ατύχημα που είχε, αφετέρου τις εμπειρίες μου τον τελευταίο καιρό στους δρόμους. Αναφέρω ένα παράδειγμα μόνο:

Προχτές κατά τις 10 το βράδυ, έκανα με το αυτοκίνητο μια απόσταση 7 λεπτών, Γέρακας - Αγία Παρασκευή.... μέσα στα 7 αυτά λεπτά μπροστά μου:

α)Δύο μηχανάκια (σε διαφορετικά σημεία) πέρασαν με κατακόκκινο φανάρι ΑΕΡΑ.... (ούτε έλεγχος ούτε τίποτα).

β)Ένα αυτοκίνητο βγαίνει να περάσει κάθετα σε λεωφόρο (Κλεισθένους) κοιτάζοντας ΜΟΝΟ δεξιά...ευτυχώς που γενικά πάω με "λίγα"....

γ)Στη γνωστή διασταύρωση του Σταυρού, πριν περάσω ευτυχώς παρόλο που'χα πράσινο, κοίταξα δεξιά μου, όπου πέρασε ένας τύπος με κατακόκκινο και όλη του την άνεση, χωρίς καν να κοιτάξει αν υπάρχει κάποιος να περάσει με το πράσινό του. (Για το συγκεκριμένο βέβαια φταίει και η ηλίθια χάραξη της διαστάυρωσης που μπερδεύει, με δύο φανάρια που απέχουν μεταξύ τους 2 μέτρα, με διαφορετικές ενδείξεις).

δ)Πεζοί να περπατούν μέσα στη νύχτα στην κακοφωτισμένη Κλεισθένους 1+ μέτρο από το πεζοδρόμιο (ενώ υπήρχε πεζοδρόμιο)...

ε)Ειδική μνεία για τους ντελιβεράδες.... Παπάκια που τρέχουν με 70-80, λες κι έχουν βάλει στοίχημα με τον κατασκευαστή, ανάποδα σε μονόδρομους, χωρίς φώτα, κάθετα σε λεωφόρους, πάνω από κιγκλιδώματα και άλλα φαιδρά...

Δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει.... Ξέρω ότι ο Έλληνας είναι λίγο μ@λ@κας.... αλλά και πάλι μόνο αυτό είναι? .... νομίζω πρέπει να βγαίνει τροχαία παγανιά μπας και κάποιοι ηρεμήσουν λιγάκι, γιατί εδώ δε μιλάμε για ευθύνη δική τους, δυστυχώς όταν κάνουν αυτοί τη μαλακία τους παίρνουν κι άλλους μαζί τους....
Πρέπει να υπάρχει καθε νύχτα αλκοτέστ σε πολλά ύψη της παραλιακής.... και επειδή δε γίνεται να έχουμε 10 χιλιάδες τροχονόμους, κάμερες σε όλα τα φανάρια... Υποθέτω ότι όταν κάποιος πληρώσει 1-2 700άρες για κόκκινο, θα το κόψει το σπορ... Και θα είναι για το καλό όλων μας...

Last edited:
Σχεδίαζα μετά το φανταρικό να αρχίσω να χρησιμοποιώ ποδήλατο για να κατεβαίνω στη δουλειά... γιατί ζήλεψα από άλλες πιο ανθρώπινες πόλεις στην Ευρώπη.... Μ'αυτά που βλέπω όμως καθημερινά στους δρόμους, το σχέδιο προσεγγίζει απελπιστικά την αυτοκτονία....

Καλά, αν δεν έχεις δεί αυτοκίνητο να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σου πηγαίνοντας ανάποδα (βλ Ρονιν...) όταν είσαι στην αριστερή λωρίδα αυτοκινητόδρομου με διαχωριστική νησίδα (Εγνατία στην Πανεπιστημιούπολη κοντά) στις 3 το βράδυ, δεν έχεις δεί τπτ...

Και να τρέχει κιόλας...
Εγώ μόλις που πρόλαβα να την αποφύγω (γιατί περι γυναίκας πρόκυται που μπήκε στο λάθος ρεύμα... έλεος) περνόντας χιλιοστά απο τον καθρέπτη μου. Ο απο πίσω δεν ήταν τόσο τυχερος... μετωπική κανονική. Ευτυχώς μόνο υλικές οι ζημιές.
Αφου συμβαίνει, και κοιτάω τον συνοδηγό μου και του λέω "ρε μλκ, το είδες και εσύ η το φαντάστηκα?

Και να ήταν το μόνο...

Έχω δει χειρότερα.... Κορίνθου-Πατρών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέβαινα χωριό με τον θειό μου και οδηγούσα γιατί ήταν κουρασμένος. Νταλίκα προσπερνάει νταλίκα.... και βρίσκεται μπροστά μου φάτσα κάρτα, στο αντίθετο ρεύμα, και σε ελάχιστη απόσταση από μένα.... Ευτυχώς που αφενός ήταν άδεια η (υποψία) ΛΕΑ που έχει ο δρόμος δεξιά.... και ευτυχώς που ο θείος είχε καλή Mercedes... με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια για την ευστάθεια. Θεωρώ ότι με το Lanciάκι που οδηγούσα εκείνο τον καιρό, αυτός ο ελιγμός που έκανα θα με είχε στείλει στην καλύτερη με τούμπες στα χωράφια...

Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκα σ'αυτό το δρόμο, έκτοτε κατεβαίνω από τρίπολη....

Η μόνη λύση είναι να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν αλλάζουμε τώρα στα 30-40-50.

Μαγκιά και βλακεία σε όλο το μεγαλείο. Τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουμε οι επόμενες γενιές να αποκτήσουν παιδεία.

Προχθές εδώ (το άκουσα δεν το είδα) έγινε τόσο σφοδρή σύγκρουση που ξεκόλησε το κάθισμα. Τι να το κάνεις? Και ας φορούσε ζώνη ασφαλείας!

Αερόσακους να μας φορέσουν, τον τρόπο ο Ελληνάρας θα τον βρει για να τον κλάψει η μανούλα του..........................

Το 2007 στην Αίγινα.

Παπάκι περνά μπροστά από Αστυνομικό Τμήμα. Το οδηγεί μητέρα με μαγιό ξυπόλητη. Φορά σάκο μεταφοράς μωρού μπροστά στο στήθος με μωρό μεγαλούτσικο (!!!!!). Πίσω της είναι όρθιο ένα πιτσιρίκι 4-5 ετών στη σέλα και κάνει πως χορεύει....

τα σχόλια δικά σας.

Το 2007 στην Αίγινα.

Παπάκι περνά μπροστά από Αστυνομικό Τμήμα. Το οδηγεί μητέρα με μαγιό ξυπόλητη. Φορά σάκο μεταφοράς μωρού μπροστά στο στήθος με μωρό μεγαλούτσικο (!!!!!). Πίσω της είναι όρθιο ένα πιτσιρίκι 4-5 ετών στη σέλα και κάνει πως χορεύει....

τα σχόλια δικά σας.

Μόνο μητέρα δεν λέγεται αυτή.

Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή αφενός το θέμα του Κώστα Νάκου για το ατύχημα που είχε, αφετέρου τις εμπειρίες μου τον τελευταίο καιρό στους δρόμους. Αναφέρω ένα παράδειγμα μόνο:

Προχτές κατά τις 10 το βράδυ, έκανα με το αυτοκίνητο μια απόσταση 7 λεπτών, Γέρακας - Αγία Παρασκευή.... μέσα στα 7 αυτά λεπτά μπροστά μου:

α)Δύο μηχανάκια (σε διαφορετικά σημεία) πέρασαν με κατακόκκινο φανάρι ΑΕΡΑ.... (ούτε έλεγχος ούτε τίποτα).

β)Ένα αυτοκίνητο βγαίνει να περάσει κάθετα σε λεωφόρο (Κλεισθένους) κοιτάζοντας ΜΟΝΟ δεξιά...ευτυχώς που γενικά πάω με "λίγα"....

ε)Ειδική μνεία για τους ντελιβεράδες.... Παπάκια που τρέχουν με 70-80, λες κι έχουν βάλει στοίχημα με τον κατασκευαστή, ανάποδα σε μονόδρομους, χωρίς φώτα, κάθετα σε λεωφόρους, πάνω από κιγκλιδώματα και άλλα φαιδρά...

Δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει.... Ξέρω ότι ο Έλληνας είναι λίγο μ@λ@κας.... αλλά και πάλι μόνο αυτό είναι? .... νομίζω πρέπει να βγαίνει τροχαία παγανιά μπας και κάποιοι ηρεμήσουν λιγάκι, γιατί εδώ δε μιλάμε για ευθύνη δική τους, δυστυχώς όταν κάνουν αυτοί τη μαλακία τους παίρνουν κι άλλους μαζί τους....
Πρέπει να υπάρχει καθε νύχτα αλκοτέστ σε πολλά ύψη της παραλιακής.... και επειδή δε γίνεται να έχουμε 10 χιλιάδες τροχονόμους, κάμερες σε όλα τα φανάρια... Υποθέτω ότι όταν κάποιος πληρώσει 1-2 700άρες για κόκκινο, θα το κόψει το σπορ... Και θα είναι για το καλό όλων μας...

Έχεις δίκιο, η κατάσταση είναι απελπιστική. Εμένα, αν και μου άρεσε πολύ η οδήγηση, τα τελευταία χρόνια έχω εγκαταλείψει το άθλημα –στο μέτρο του δυνατού.

Δύο παρατηρήσεις μόνο:
Οι πακετάδες ρισκάρουν για το φιλοδώρημα και κυρίως για να μην χάσουν την δουλειά τους, άρα έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις των καιρών.
και
Γιά τους Έλληνες δεν έχει σημασία αν είναι λαλάκες, απλά δεν ανέχονται να τους πούνε έτσι
Όταν όλοι γύρω παραβατούν, αυτοί θα μείνουν απ'έξω?

Εγώ το μόνο που θα αναφέρω είναι το εξής εξωφρενικό. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να οδηγώ οικονομικά χωρίς να τρέχω πάνω από τα όρια που υπάρχουν στους δρόμους. Και πιάνω και τη δεξιά λωρίδα για αυτό το λόγο ώστε να μην ενοχλώ όσους θέλουν να τρέξουν. Λοιπόν μετά μεγάλης μου λύπης διαπιστώνω ότι η συνετή οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους έχει γίνει τρομερά ψυχοφθόρα. Και εξηγούμαι: Η δεξιά λωρίδα θα έχει από ποδηλάτες που πηγαίνουν στη μέση της λωρίδας και σχολικά λεωφορεία που σταματούν κάθε τρεις και λίγο αναγκάζοντάς μας να τα προσπερνάμε από αριστερά, μέχρι λακούβες και σκαψίματα από κάθε εργολάβο που υπάρχει στο λεκανοπέδιο, ικανά να καταστρέψουν τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου και τη μέση των επιβατών. Αριστερά δεν θέλω να πάω όταν οδηγώ με 50-60km/h οπότε καταλαβαίνεται τι περνάω. Το μόνο θετικό είναι ότι έριξα την κατανάλωση της Octavia 1.6 μου μέσα στην πόλη στα 6.2 lt/100 km. Πρακτικά γεμίζω το ρεζερβουάρ μια φορά κάθε 3 εβδομάδες.

Re: Απάντηση: Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

............
Οι πακετάδες ρισκάρουν για το φιλοδώρημα και κυρίως για να μην χάσουν την δουλειά τους, άρα έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις των καιρών.

Δυστυχώς, έτσι έχασα συγγενικό μου πρόσωπο πριν 11 χρόνια όταν δούλευε delivery. Παραβίασε stop και τον πήρε μπροστά ένα αυτοκίνητο. Αστα να πάνε.......

Έχω δει χειρότερα.... Κορίνθου-Πατρών, ..........................
Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκα σ'αυτό το δρόμο, έκτοτε κατεβαίνω από τρίπολη....

Σωθήκαμε φίλε μου απ' το 1990 και μετά που δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος απ' την Τρίπολη, και όταν κατεβαίνω στο χωριό χρησιμοποιώ αυτόν. Γιατί όμοιο με αυτό το έκτρωμα Κορίνθου - Πατρών που θέλουν να το αποκαλούν Εθνική Οδό, δεν πρέπει να υπάρχει.
Και..... έχει και τα ακριβότερα διόδια.:furious3: Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Η μόνη λύση είναι να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν αλλάζουμε τώρα στα 30-40-50.

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Σταθάκη να τα λέει (πριν βολευτεί κι αυτός).

Ποιά φανάρια και ποιός ΚΟΚ ρε παιδιά?
Προσωπικά με έχει σταματήσει περιπολικό στα λιμανάκια επειδή πήγαινα με το όριο ( 50 -> 40 ). (ίσως έπαιξε ρόλο ότι πηγαίναμε 5-6 αμάξια μαζί με το όριο για να τη σπάσουμε στο περίπολο). Και μετά να σου λέει το όργανο... ε ναι ντάξει, το όριο είναι για να μη τρέχουνε.
Και τι να το κάνω γω ρε σύντροφε άμα μπω με 40 λιμανάκια και μου ρθει ο άλλος με 100 από πίσω?

Και γω έκανα μ@λακίες μικρός, αλλά κόκκινο και stop δεν παραβίασα ποτέ. Όχι ότι δεν ήθελα, αλλά δεν φταίει σε τίποτα ο κακομοίρης που θα θερίσεις...:rifle:

O Έλληνας δεν είναι λαλάκας ούτε οι λαλάκες Έλληνες...
Το ότι βλέπουμε στο δρόμο κάθε μέρα έναν να οδηγεί επικίνδυνα και χαρακτηρίζουμε για αυτό τον λόγο όλους τους Έλληνες οδηγούς είναι λάθος...
Απλά σκεφτείτε ότι
1) Μπορεί να μην είναι Έλληνας
2) Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι οδηγοί που συνυπάρχουν στο δρόμο μαζί μας αλλά δεν τους βλέπουμε για να τους χαρακτηρίσουμε επειδή απλά δεν μας ενοχλούν.

Προσωπικά οδηγώ έτσι ώστε να θεωρούμαι αόρατος οδηγός. Ούτε αργά, ούτε γρήγορα, δεν προσπαθώ να κάνω μαγκιές για να ξεχωρίσω από το πλήθος, γιατί πολύ απλά προτιμώ να χάσω 2 λεπτά από τη ζωή μου περιμένοντας να ανάψει το πράσινο/να φτάσω σε ασφαλές σημείο για να προσπεράσω κλπ παρά όλη την υπόλοιπη ζωή μου...

Στο δρόμο σίγουρα γίνονται διάφορα. Τα βλέπω κάθε μέρα. Ο κεντρικός δρόμος του Περισσού που περνάω κάθε μέρα δίνει στους οδηγούς ένα αίσθημα οικειότητας, τέτοιο που θα δεις τουλάχιστον 2-3 αυτοκίνητα σταματημένα στη μέση του δρόμου, ακόμη και πάνω σε στροφή και ας έχει θέση να παρκάρει ακόμη και εκεί που σταμάτησε! Σαν να είναι στο χωριό τους που δεν περνάει δεύτερο κάρο την ίδια ημέρα από το δρόμο!
Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι "Ο Έλληνας είναι μαλάκας οδηγός" γιατί υπάρχει και το υπόλοιπο 80, 90, 95% των οδηγών που είναι αόρατοι σαν και εμένα...

Ας καθιερωσουν σειρα επισκεψεων "εκπαιδευτικων" των σχολειων σε εφημερευοντα νοσοκομεια να δουν ως ακροατηριο την αφιξη των τροχαιων ατυχηματων. Σε ενα λαο με βαθια ελλειψη αγωγης στα παντα μονο οι θεραπειες-σοκ εχουν αποτελεσμα.

Ο Έλληνας δεν είναι "μαλάκας" στην οδήγηση περισσότερο από ότι είναι σε κάθε άλλη δραστηριότητά του. Δυστυχώς βγάζουμε και στο δρόμο όλα τα μειονεκτήματα που πηγάζουν από την έλλειψη παιδείας, και τα οποία βγάζουμε και στον εργασιακό και κοινωνικό μας βίο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

Δυστυχώς, έτσι έχασα συγγενικό μου πρόσωπο πριν 11 χρόνια όταν δούλευε delivery. Παραβίασε stop και τον πήρε μπροστά ένα αυτοκίνητο. Αστα να πάνε.......

Λυπάμαι πολύ!

Εγώ ήμουν αρκετα τυχερός, την γλύτωσα αρκετές φορές μόνο με λίγα νοσοκομεία και γύψους στα τέσσερα χρόνια πακετάς.

Αλλά ο κατάλογος δεν τελειώνει. Το κράτος που εμείς με την ψήφο μας συντηρούμε, ποτέ δεν θα κάνει κάτι γιά να μάθουμε πραγματικά να περπατάμε, να οδηγάμε και να σκεφτόμαστε. Το βολεύει. Προφανώς του πάει πολύ το παρεμπόριο του μπάχαλου.

Οι ντελιβεράδες πρέπει να ξεκινάνε την βάρδιά τους με 150 ευρώ πρόστιμο προκαταβολικά, για τις παραβάσεις που θα κάνουν.
Οι άνθρωποι είναι κίνδυνος θάνατος για τους ίδιους αλλά και σε πάμπολλες περιπτώσεις και για άλλους, εποχούμενους ή πεζούς.
Σύμφωνοι έχουν το άγχος του χρόνου, του φιλοδωρήματος, την πίεση του αφεντικού κλπ κλπ, δεν μπορώ όμως να δεχτώ τα παραπάνω ούτε σαν δικαιολογία ούτε σαν ελαφρυντικό.
Μιλάμε για κίνδυνο ζωής και αρτιμέλειας των ίδιων και άλλων αθώων ανθρώπων.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ (η μεγάλη πλειοψηφία τους).

Ας καθιερωσουν σειρα επισκεψεων "εκπαιδευτικων" των σχολειων σε εφημερευοντα νοσοκομεια να δουν ως ακροατηριο την αφιξη των τροχαιων ατυχηματων. Σε ενα λαο με βαθια ελλειψη αγωγης στα παντα μονο οι θεραπειες-σοκ εχουν αποτελεσμα.

συμφωνώ απόλυτα

O Έλληνας δεν είναι λαλάκας ούτε οι λαλάκες Έλληνες...
................................................................................................
Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι "Ο Έλληνας είναι μαλάκας οδηγός" γιατί υπάρχει και το υπόλοιπο 80, 90, 95% των οδηγών που είναι αόρατοι σαν και εμένα...

O μόνος λόγος που το λέω αυτό είναι ότι έχω οδηγήσει πολλές φορές στην Ευρώπη... και δεν υφίσταται τίποτα απ'όλα αυτά.... αν μη τι άλλο όχι σε τέτοια κλίμακα... Μπορεί κάποιος να περάσει ένα κόκκινο, αλλά αυτό θα είναι ατύχημα/απροσεξία της στιγμής, όχι στάση ζωής ("ποιος το μαμάει το κόκκινο"). Για να δει κανείς τη διαφορά κουλτούρας ανάμεσα σε Έλληνες και Ευρωπαίους οδηγούς, αρκεί μόνο να παρατηρήσει τη συμπεριφορά τους σε διαβάσεις πεζών και επίσης απέναντι σε ποδήλατα κλπ...

Φυσικά και δε μιλάω για όλους τους Έλληνες.... αλλά ακόμα κι αυτό το 5% που λες αρκεί για να σε κάνει κάθε βράδυ να γυρνάς στο σπίτι σου και να αισθάνεσαι τυχερός που έφτασες...

Το μόνο θετικό είναι ότι έριξα την κατανάλωση της Octavia 1.6 μου μέσα στην πόλη στα 6.2 lt/100 km. Πρακτικά γεμίζω το ρεζερβουάρ μια φορά κάθε 3 εβδομάδες.

σε πέρασα....
Το πρωί πάω στη δουλειά με 6.2 και το βράδυ επιστρέφω με 8.1
25 και 25 χλμ. (και κλιματισμό....)
Octavia 2.0....4Χ4...-bye-

Πάλαιψέ το κιάλλο , μπορείς:grandpa: