Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

Το δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα κοστίζει 250 ευρώ. Everything has a price.

Της μηχανής (σφραγίδα) το πήρα 5000 δρχ το '94.

Ευτυχώς που ήξερα μηχανή αλλιώς δε θα το έκανα, αλλά κάποιος άλλος ίσως να μην ήξερε και να το έκανε.

Τι να λέμε.:FSGSFGS4:

Το δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα κοστίζει 250 ευρώ. Everything has a price.

To ακόμα χειρότερο είναι το τι απαιτείται να κάνει κανείς για να πάρει δίπλωμα με την αξία του.... Το γύρο ενός τετραγώνου με 30.... :rifle:

Λέτε εσείς για τους Έλληνες αλλά το άγχος που έχω εγώ όταν πηγαίνω στην Αγγλία δεν λέγεται...
Πάλι καλά που έχουν και τις τεράστιες σημάνσεις "Look προς τα there μακάκα" για τους πεζούς των άλλων χωρών που δεν ξέρουν από που θα τους έρθει το αυτοκίνητο... :flipout:

Κάποιος να μας πει για την κυκλοφοριακή αγωγή των Αιγυπτίων; Των Βούλγαρων; Των Ρουμάνων; :p

σε πέρασα....
Το πρωί πάω στη δουλειά με 6.2 και το βράδυ επιστρέφω με 8.1
25 και 25 χλμ. (και κλιματισμό....)
Octavia 2.0....4Χ4...-bye-

Πάλαιψέ το κιάλλο , μπορείς:grandpa:

σχεδόν παρόμοια, το πρωί είμαι στα 8.2 και στην επιστροφή 7.9
Volvo V50 1,6. SXED;ON 45 χιλιόμετρα καθημερινά-bye-

Η μόνη λύση είναι να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν αλλάζουμε τώρα στα 30-40-50.

Και εγώ μικρούλης είμαι ακόμα... :bigcry::bigcry::bigcry: έχω ελπίδα!

Αν είναι να συγκριθούμε με χώρες όπως Αϊγυπτος κλπ εντάξει είμαστε καλύτεροι. Αλλα σε σχέση με Ευρώπη είμαστε όσο πίσω είμαστε και σε κάθε άλλο τομέα...

Για την δεξιά λωρίδα που ειπώθηκε ας πουμε είναι τραγικό. Στην εθνική να δείς... Επειδή περνάνε τα φορτηγά και τα λεωφορεία είναι γεμάτη λακούβες, μπαλώματα διαφορετικής τριβής (αντε φρέναρε εσύ εκεί πάνω να αρχίσεις τις σβούρες...) και άλλα τέτοια ωραία.

Πριν κανα 1,5 χρονο μου συνέβη το εξης κουφο. Ημουνα στο φαναρι σταματημενος σε διασταύρωση και ξεκινάω να στρίψω δεξια. Με το που στριβω βλεπω πεζους να περνανε την διαβαση και σταματαω. Ξεκιναω ξανα και στα 20 μετρα ξανασταματαω για να παρκαρω. Την ωρα που παω να παρκαρω σκαει μυτη ενας βλαχοελληναρας με την τζιπαρα του απο διπλα με το γυαλι το γαμαουα και μου λεει.

Καλα πως πας ετσι?

Τον κοιταω και αναρωτιεμαι. Πως παω ρε φιλε του λεω?

Σταματησες λεει μετα το φαναρι και κοντεψα να πεσω πανω σου?

Ρε φιλε του λεω ειχε πεζους που περνουσανε την διαβαση τι ηθελες να κανω να τους πατησω?

Εγω ομως κοντεψα να πέσω πανω σου και να παθω ζημια.

Οπως ημουνα του λεω. Φιλε παρε δρομο φυγε πριν μου τη βιδωσει και φωναξω την αστυνομια να δουμε ποιος εχει δικο αντε να μην αρχησω τα καντηλια πρωι πρωι

Ο τυπος δεν ητανε στο φαναρι μετα απο μενα σταματημενος απλα ερχότανε με φορα απο πισω για να μην τον πιασει το κοκκινο με αποτελεσμα να πλακωθει στα φρενα για να μην τρακαρουμε. Παρολα αυτα ηθελε και τα ρεστα.

Αυτα ειναι...

Πριν κανα 1,5 χρονο μου συνέβη το εξης κουφο. Ημουνα στο φαναρι σταματημενος σε διασταύρωση και ξεκινάω να στρίψω δεξια. Με το που στριβω βλεπω πεζους να περνανε την διαβαση και σταματαω.......
Ξέρεις πόσες φορές μου έχει συμβεί αυτό; ή μάλλον μου συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα έξω απ' τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό. Είμαι στο φανάρι, ανάβει πράσινο, και στρίβω αριστερά στην Λ. Ιωνίας. Ελα μου όμως που έχει διάβαση πεζών και στις 7 το πρωί γίνεται χαμός απ' τον κόσμο που τρέχει να προλάβει τον Ηλεκτρικό..... Αναγκαστικά σταματάω για να περάσουν οι πεζοί. Και τότε αρχίζει η συναυλία απ' τα κορναρίσματα των Καραμήτρων από πίσω, που θεωρούν ότι πρέπει να πατήσω τον κόσμο.....
Κλωτσιές και :slapface: που χρειάζονται ορισμένοι.....

πάντα μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει να οδηγώ χωρίς να υπάρχει λόγος (να πάω κάπου δηλαδή)

ο πατέρας μου πάντα μα πάντα ήταν οριζοντίως και καθέτως αντίθετος μ' αυτό.
και μου' λεγε ...
"ποτέ μα ποτέ δεν θα οδηγείς αν δεν υπάρχει λόγος και φυσικά δεν θα βολτάρεις εκεί που δεν έχεις δουλειά.!!"

ποτέ δεν τον άκουσα όμως... για μένα είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία η οδήγηση!

Πριν κανα 1,5 χρονο μου συνέβη το εξης κουφο. Ημουνα στο φαναρι σταματημενος σε διασταύρωση και ξεκινάω να στρίψω δεξια. Με το που στριβω βλεπω πεζους να περνανε την διαβαση και σταματαω.

Εγώ με αυτόν ακριβώς τον τρόπο έχω πληρώσει το μοναδικό μου πρόστιμο για κόκκινο παρακαλώ:

Ακριβώς μπροστά στο Hilton... πάω να βγω απ'τον κάθετο στη Βασ. Σοφίας, και περνάω τη διασταύρωση στρίβοντας δεξιά ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμή που ανάβει το κίτρινο. Λαλάκας πεζός (παππούς) περνάει τη Βασ. Σοφίας με δικό του κατακόκκινο... κι εγώ πέφτω στα φρένα για να μην τον σκοτώσω, και σταματάω στη μέση της διασταύρωσης. Μέχρι να γίνει αυτό έχει ανάψει πράσινο για τους κινούμενους στη Βασ. Σοφίας, και φυσικά οι νεοέλληνες έχουν αρχίσει τις κόρνες... Γυρνάει ο τροχονόμος, με βλέπει σταματημένο στη μέση της διασταύρωσης, και μου ρίχνει κλήση για κόκκινο.... παρ'όλο που προσπαθούσα επί 20 λεπτά να του πω τι έγινε...

Ψαρωμένος νέος οδηγός τότε, 19 χρονών.... το κατάπια και τα'σκασα... τόσο απλά...

Πας δικαστήριο και αθωώνεσαι (εκτός αν πέσεις σε στραβόξυλο).

Ναι, αν μου συνέβαινε τώρα αυτό θα είχα κάνει... τότε είχα πάει στην τροχαία να παραπονεθώ και ο διοικητής μου'χε πει το απλό... "στο δικαστήριο θα είναι η μαρτυρία σου έναντι αυτής του αστυνομικού. Ποιόν νομίζεις ότι θα πιστέψουν?"...

Τι να πεις... τότε ήταν ακόμα 167 ευρώ, πάλι καλά... :slapface:

Απάντηση: Re: Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

Εγώ με αυτόν ακριβώς τον τρόπο έχω πληρώσει το μοναδικό μου πρόστιμο για κόκκινο παρακαλώ:

Ακριβώς μπροστά στο Hilton... πάω να βγω απ'τον κάθετο στη Βασ. Σοφίας, και περνάω τη διασταύρωση στρίβοντας δεξιά ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμή που ανάβει το κίτρινο. Λαλάκας πεζός (παππούς) περνάει τη Βασ. Σοφίας με δικό του κατακόκκινο... κι εγώ πέφτω στα φρένα για να μην τον σκοτώσω, και σταματάω στη μέση της διασταύρωσης. Μέχρι να γίνει αυτό έχει ανάψει πράσινο για τους κινούμενους στη Βασ. Σοφίας, και φυσικά οι νεοέλληνες έχουν αρχίσει τις κόρνες... Γυρνάει ο τροχονόμος, με βλέπει σταματημένο στη μέση της διασταύρωσης, και μου ρίχνει κλήση για κόκκινο.... παρ'όλο που προσπαθούσα επί 20 λεπτά να του πω τι έγινε...

Ψαρωμένος νέος οδηγός τότε, 19 χρονών.... το κατάπια και τα'σκασα... τόσο απλά...

Τι?, δεν κατάλαβα?
Και πολύ καλά έκανες!

Εγώ που (αν με παίρνει) σταματάω και στα πορτοκαλί, δεν το ρισκάρω.
Καλύτερα το πρόστιμο.
Θα τα βάλεις με τους καγιέν-καμικάζι ? :rifle:

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει βούληση από κανένα να φτίαξουν τα πράγματα στους δρόμους. Η τροχαία ελάχιστες φορές θα κάνει τη δουλειά της κυρίως δε για εισπρακτικούς λόγους. Ο μόνος που φωνάζει γι'αυτά είναι ο Ιαβέρης στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, και απ'αυτή την άποψη, μιας και αναφέρθηκε, ο Σταθάκης είναι κατά τη γνώμη μου από τους πιό άχρηστους βουλευτές, διότι δεν δουλεύει γι'αυτό που τον ψηφίσανε. Έγινε γνωστός δηλαδή λόγω της ενασχόλησής του με το αυτοκίνητο, και αντί να τον ακούμε όλη την ώρα για αντίστοιχη δουλειά ως βουλευτή, σε ένα θέμα που δημιουργεί περισσότερη δυστυχία-νεκρούς-ανάπηρους κλπ από τρομοκρατία-"λαθρομετανάστες"-λοιπή εγκληματικότητα (ενδεικτικά "τρομακτικά" θέματα με τα οποία μας ταϊζουν αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ), αντί να κυνηγάει τα κανάλια για να μιλήσει, αν βρε παιδί μου δεν τον δέχεται κανένας υπουργός να βρούνε μία λύση, δείχνει απλά να είναι ένα από τα καλά παιδιά που δεν ενοχλούν και πολύ, εφ'όσον βολεύτηκε.

Στο θέμα μας τώρα, άποψή μου, σε πρώτη φάση να γίνει συστηματική εφαρμογή εξοντωτικών όρων για τους επικίνδυνους οδηγούς, δλδ αφαίρεση διπλώματος και αυτοκινήτου από την κυκλοφορία για κάμποσα χρόνια, διότι δυστυχώς έχω καταλήξει ότι μόνο έτσι θα κοπεί η μαγκιά σε κάποιους.
Από την άλλη επίσης θα ήθελα και την τροχαία, όπως και τη δημοτική αστυνομία να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους, αρχίζοντας από μικρά πραγματά, τα οποία θεωρώ ότι επιδρούν στη νοοτροπία του έλληνα οδηγού στα πλαίσια της θεώρησης ότι ο "δρόμος μου ανήκει" και του "θα κάνω τη δουλειά μου όπως με βολεύει και να πάνε να κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι". Ένα καθημερινό για μένα τουλάχιστον παράδειγμα είναι τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη λεωφ.βουλιαγμένης τα οποία αναγκάζουν σε μανούβρες όλους τους υπόλοιπους, για να κάνουν τη δουλειά τους, με πιό τραγικούς αυτόυς που σταματούν για να πεταχτούν στο περίπτερο. Η τροχαία φυσικά απούσα, σε ένα δρόμο που ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί από λίγους μάγκες.
Θέλω να πω ότι ο οδηγός που θα κάνει ατιμώρητα ό,τι του καπνίσει σε τέτοια μικρά ζητηματάκια, δε θέλει πολύ για να περάσει ένα κόκκινο, πρώτα εκεί που βλέπει ότι δεν έρχεται κανένας, και ύστερα απο συνήθεια ρίχνοντας μιά απλή ματιά. Ούτε θα δυσκολευτεί να πατήσει λίγο πιό πολύ το γκάζι, μέχρι που να συνηθίσει να μπαίνει σφήνα με 200 στην εθνική, ή να προσπερνάει στο χαλαρό με νταλίκα σε μίας λωρίδας ανά κατεύθυνσης δρόμο.

Και κάτι σχετικό, ίσως σε πίο χαλαρή διάθεση για να δούμε και τη νοοτροπία του κλασσικού ελληναρά οδηγού:
http://www.youtube.com/watch?v=_c-Jptl4rDk&feature=related

Και εγώ εχω την κακή συνήθεια να σταματάω για να περάσουν οι πεζοι.
Σε διάβαση σίγουρα. Πολλές φορές και άνευ διάβασης ειδικά όταν κάποιος έχει κατέβει από το πεζοδρόμιο (ή και έχει κάνει και τη μισή διαδρομή). Ακόμα περισσότερο όταν βλέπω ηλικιωμένους ή πιτσιρίκια, καροτσάκια με μωρά ή φορτωμένους μεταφορείς ή ακόμα και άτακτα σκυλάκια με τους ιδιοκτήτες τους.
Τι βρισίδι έχω φάει τόσα χρόνια από τους ‛από πίσω’ οδηγούς δε λέγεται.

Έχω τρομάξει πολλές φορές ότι κάποιος θα πέσει πάνω στους πεζούς που εγώ αφήνω να περάσουν απέναντι. Ειδικά με μηχανές. Σταματάω εγώ σταματάει το από πίσω αμάξι και έρχεται ή ‛σφήνα’ μηχανή να μας κάνει όλους ‛σουβλάκι’ μαζί με τους πεζούς!
Κρίμα!

Το ίδιο τρομάζω όταν σε στενούς δρόμους κάποιοι πατάνε γκάζι για να προσπεράσουν το λεωφορείο που έχει μόλις κάνει στάση. Δεν υπολογίσουν ότι κάποιος μπορεί να περνά κάθετα τον δρόμο μπροστά από το λεωφορείο.

Last edited:
το προβλημα εχει οξυνθει απ'την εποχη που τα κινητα μπηκαν στην ζωη μας,εχω δει ουκ ολιγες φορες δικυκλιστη να ''οδηγα'' και να γραφει μηνυμα στο κινητο,απιστευτο, πως το κανουν δεν μπορω να το καταλαβω,μαλλον ολοι οι υπολοιποι που σταματαμε στην ακρη του δρομου για να απαντησουμε σε μια κληση πρεπει να ειμαστε ασχετοι με την οδηγηση!

Eδώ να πούμε ότι και τα bluetooth, ακόμα και τα συστήματα ανοιχτής ακρόασης μέσα στο αυτοκίνητο είναι πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να έχεις διαθέσιμα τα χέρια σου. Το θέμα είναι να'χεις ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα τα αντανακλαστικά σου και την προσοχή σου...

(Την έχω παραλίγο πατήσει έτσι, έκτοτε απλά έκοψα τα τηλέφωνα στο αυτοκίνητο...)

Last edited: