Τι γίνεται στους δρόμους ρε παιδιά???

σε πέρασα....
Το πρωί πάω στη δουλειά με 6.2 και το βράδυ επιστρέφω με 8.1
25 και 25 χλμ. (και κλιματισμό....)
Octavia 2.0....4Χ4...-bye-

Πάλαιψέ το κιάλλο , μπορείς:grandpa:

Είμαι πραγματικά οριακά δεδομένου και της διαδρομής που ακολουθώ (με 3 ανηφόρες). Πιο κάτω δεν πάει, θα πρέπει να οδηγώ με 1100 στροφές ανα λεπτό αλλά τότε λόγω ροπής θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση. Επίσης κατεβαίνω συχνά και κέντρο Αθήνας (με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την κίνηση που συναντώ). Εσυ τα χιλιόμετρα που κάνεις τα κάνεις μέσα στην πόλη; Ρωτάω γιατί με κλιματισμό μου ανεβαίνει πολύ η καταναλωση (χτυπάω κι εγώ γύρω στα 8,2 lt/100 km);

πηγαίνωντας στην δουλειά μου γύρω στις 6:30 το πρωί κάθε μέρα από Κατεχακη είναι φοβερό αυτό που γινεται με τα κόκκινα φανάρια. Το σπάνιο είναι να σταματήσουν στο κόκκινο. Πατάνε και γκάζι. Εννοείται ότι εκείνη την ώρα συνήθως δεν έχει κίνηση και πάω με 100-120 με πράσινο και πατάς φρένο...

Είμαι πραγματικά οριακά δεδομένου και της διαδρομής που ακολουθώ (με 3 ανηφόρες). Πιο κάτω δεν πάει, θα πρέπει να οδηγώ με 1100 στροφές ανα λεπτό αλλά τότε λόγω ροπής θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση. Επίσης κατεβαίνω συχνά και κέντρο Αθήνας (με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την κίνηση που συναντώ). Εσυ τα χιλιόμετρα που κάνεις τα κάνεις μέσα στην πόλη; Ρωτάω γιατί με κλιματισμό μου ανεβαίνει πολύ η καταναλωση (χτυπάω κι εγώ γύρω στα 8,2 lt/100 km);

είναι περιφερειακός και πόλη σε αναλογία 2/1
και ανεβοκατεβαίνω ένα βουνό και στο πάνε και στο έλα..
Στο γυρισμό είναι δυό τα βουνά...
βασικά είναι θέμα να ελέγχεις από μακρυά τι πρέπει να κάνεις.
Όχι φρένο και όχι χαμένο γκάζι.
Μιλαμε γιά κανονική κίνηση.
Αν είναι χαλαρά πέφτει και πιό κάτω...(λίγο όμως)

είναι περιφερειακός και πόλη σε αναλογία 2/1
και ανεβοκατεβαίνω ένα βουνό και στο πάνε και στο έλα..
Στο γυρισμό είναι δυό τα βουνά...
βασικά είναι θέμα να ελέγχεις από μακρυά τι πρέπει να κάνεις.
Όχι φρένο και όχι χαμένο γκάζι.
Μιλαμε γιά κανονική κίνηση.
Αν είναι χαλαρά πέφτει και πιό κάτω...(λίγο όμως)

Σωστά αυτά που αναφέρεις για προβλεψη στην οδήγηση. Εγώ είμαι 100% εντός πόλης. Σε στενά και 2 λεωφόρους που έχουν κατα κανόνα κίνηση. Όταν έχω βάρδια 5 το πρωί, η κατανάλωση πέφτει στα 5 lt/100km. Λες και έχω υβριδικό. Αλλά εκεί δεν έχω καθόλου φανάρια και η ταχύτητα είναι σταθερή.

κι εγώ έχω κίνηση, αλλά η ροή είναι κανονική.
Πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δει κανείς πόση οικονομία μπορεί να κάνει σε γνωστή και καθημερινή διαδρομή.
Σε αντίθεση ακόμα και με εκτός πόλης ταξίδι...

Μια καλή αρχή θα ήταν να διδάσκεται η κυκλοφοριακή αγωγή σαν κανονικό μάθημα από την 1η Δημοτικού. Κάποτε, έγιναν κάποια λίγα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία δεν νομίζω να λειτούργησαν κανονικά ποτέ... Μια καλή συνέχεια θα ήταν το δίπλωμα οδήγησης να το παίρνουν όσοι είναι πραγματικά ικανοί για οδήγηση και όχι όσοι λαδώνουν. Η τροχαία θα μπορούσε να βοηθάει την κυκλοφορία περισσότερο και να την καθιστά ασφαλέστερη, αν δεν είχε μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα όπως δυστυχώς συμβαίνει. Και κυρίως, εμείς που οδηγούμε, να μην έχουμε την πεποίθηση πως ξέρουμε τέλεια οδήγηση και κάνουμε ότι μας καπνίσει γιατί είμαστε οδηγάρες. Το αυτοκίνητο είναι ένα μηχάνημα-εργαλείο. Το να χειρίζεσαι άψογα το γκάζι και το χειρόφρενο δεν σε καθιστά καλό οδηγό. Είναι άλλα πολλά και σημαντικότερα πράγματα που σε καθιστούν σωστό οδηγό, όπως η όσο το δυνατό καλύτερη αντίληψη του τί συμβαίνει γύρω σου...

Χθες το πρωί, μακρινή μου συγγενής στην Λ.Μαραθώνος... Περίμενε στην νησίδα να περάσει απέναντι από την διάβαση, κανονικά. Ένας μοτοσυκλετιστής έτρεχε με χίλια, επιχείρησε ελιγμό και έχασε τον έλεγχο. Αυτός έπεσε στο κράσπεδο κι έμεινε στον τόπο. Η μηχανή έφυγε ακυβέρνητη και παρέσυρε την άτυχη γυναίκα που άφησε πίσω της τρία ορφανά... Ήθελα να ήξερα, τί νόμιζε πως κάνει αυτός ο άνθρωπος, όταν οδηγούσε με τέτοια ταχύτητα σε κατοικημένη πολυσύχναστη περιοχή. Και όχι μόνο σκοτώθηκε αυτός, αλλά πήρε και αθώο άνθρωπο στον λαιμό του. Τί να πω....

Last edited:
Αυτό που εγώ έβγαλα σαν συμπέρασμα για την κατανάλωση είναι πως κατα μεγάλο ποσοστό φταίνε τα φανάρια. Είναι προτιμότερο να πηγαίνεις με 30km/h χωρίς διακοπή, παρά με μέση ταχύτητα 30km/h και 10 στάσεις. Σχεδόν διπλάσια κατανάλωση έρχεται. Γι αυτο και ρώτησα αν είναι εντός πόλης. Σε περιφεριακούς δρόμους τα φανάρια είναι λίγα. Στην Αθήνα έχουμε φανάρια στους δρ´μους κάθε 100 μέτρα σχεδόν.