ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 60ΑΡΑ. ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

Μόλις διάβασα το αντίστοιχο thred της τν. IPS και, το σημαντικότερο, 50hz δεν ξαναγυρίζω γιατί δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος με την κίνηση στην προηγούμενη LG (ήταν νομίζω η LM620 55 ή κάπως έτσι). Το απόγευμα που θα βγω για έρευνα αγοράς θα κατασταλάξω. Θέλω να δω από κοντά τις SONY και SAMSUNG. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική μου απόφαση με σειρά προτεραιότητας είναι: 1 απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα, 2 Γωνία θέασης, 3 Κίνηση, 4. μαύρο, 5. Smart, 6. 3d. Για ότι νεότερο θας σας κρατώ ενήμερους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ως κάτοχος Sony W85c, να σου πω ότι η εικόνα της είναι εξαιρετική και εμφανώς καλύτερη σε σχέση με Samsung H6200 που είχα.
Τα μειονεκτήματα της Sony είναι το τηλεχειριστήριο που είναι απαράδεκτο και το Android κυρίως ως προς το response. Είναι αρκετά αργό αλλά ελπίζω σε μελλοντικές αναβαθμίσεις μιας και είναι σχετικά νέο.

Έχουν τόση μεγάλη διαφορά στην εικόνα που να άξιζε η αντικατάσταση της Η6200 ή αναβάθμισες σε ίντζες? Από γωνίές θέασης και κίνηση? Ποια θεωρείς καλύτερη μιας και τις είχες και τις δύο?

Μόλις διάβασα το αντίστοιχο thred της τν. IPS και, το σημαντικότερο, 50hz δεν ξαναγυρίζω γιατί δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος με την κίνηση στην προηγούμενη LG (ήταν νομίζω η LM620 55 ή κάπως έτσι). Το απόγευμα που θα βγω για έρευνα αγοράς θα κατασταλάξω. Θέλω να δω από κοντά τις SONY και SAMSUNG. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική μου απόφαση με σειρά προτεραιότητας είναι: 1 απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα, 2 Γωνία θέασης, 3 Κίνηση, 4. μαύρο, 5. Smart, 6. 3d. Για ότι νεότερο θας σας κρατώ ενήμερους.

Έχουν τόση μεγάλη διαφορά στην εικόνα που να άξιζε η αντικατάσταση της Η6200 ή αναβάθμισες σε ίντζες? Από γωνίές θέασης και κίνηση? Ποια θεωρείς καλύτερη μιας και τις είχες και τις δύο?

Προφανώς και όχι. Η αντικατάστασή της έγινε λόγω ενός "ατυχήματος" που είχε η Samsung. Δε θα την άλλαζα σε καμία περίπτωση. Εγώ πήγα από Samsung UE60H6200 σε Sony 65W859c.
Εάν το τηλεοπτικό σήμα είναι προτεραιότητά σου, οι Sony θεωρούνται καλύτερες σε αυτό το κομμάτι. Κακά τα ψέμματα όμως, στους περισσότερους (όπως κι εγώ), οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Ο λόγος που δεν επέστρεψα σε Samsung είναι περισσότερο ψυχολογικός. Κι ένα μικρό συν το ότι αν κοιτάξεις το section με τα προβλήματα, θα βρεις κυρίως Samsung. Τυχαίο ή όχι; Καλή ή κακή επιλογή της Sony, ο χρόνος θα το δείξει.
Συνολικά καλύτερη μου φαίνεται η Sony αλλά προφανώς είναι και νεότερο μοντέλο. Είναι πιο ποιοτική αλλά έχει πρόβλημα όπως σου είπα στο Android. Το λειτουργικό της Samsung για μένα ήταν παράδεισος.

Last edited:
Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική μου απόφαση με σειρά προτεραιότητας είναι: 1 απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα, 2 Γωνία θέασης, 3 Κίνηση, 4. μαύρο, 5. Smart, 6. 3d.

1. Sony
2. IPS panel
3. 200Hz panel
Η μόνη τηλεόραση που καλύπτει και τα 3 είναι η 55W955.

1. Sony
2. IPS panel
3. 200Hz panel
Η μόνη τηλεόραση που καλύπτει και τα 3 είναι η 55W955.

Είναι περσινό μοντέλο έτσι? Καλή περίπτωση φαίνεται και η τιμή της εντός του ορίου μου.

Ξέρει κάποιος να μου πει τα refresh rate σε Η6400 και SONY σειρά 8?

Και η KDL-55W955B 100Hz panel με MCFI + αναβόσβησμα του οπίσθιου φωτισμού.

Θα συμφωνήσω με τον Ducksong στο ποστ #23,στο 5. Smart θα ψηφίσω LG 55LF652V .Αναφέρομαι συγκριτικά με την 55W955B.

Το μαύρο θα είναι σαν την LG που είχες ελέω IPS.Αν και στη 55W955B είναι Triluminos display.

Καλημέρα,
χθες έκανα μια βόλτα και είδα κάποιες από τις υπψήφιες από κοντά. Κατάφερα και είδα σε όλες τηλεοπτικό σήμα αλλά πουθενά δε υπήρχε δυνατότητα να δω κάποιο 3D demo.

Sony 55w809c: Premium κατασκευή, υπέροχο μεταλλικό πλαίσιο από βουρτσιμένο αλουμίνιο, πολύ αργό menu (κάνει μία ώρα να ανοίξει), ωραίο τηλεοπτικό σε normal mode χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις, εντελώς χάλια όταν βλέπεις υπό γωνία.
Samsung h6400: Την είδα σε 50άρα. Από εμφάνιση μπροστά στη SONY μοιάζει με κινεζιά. Η εικόνα της αρκετά καλή (έπεζε αγγλικό προτάθλημα εκείνη τη στιγμή) η κίνηση σκάλες ανώτερη από την LG που είχα.

LG 55LF652V: Μου άρεσε!! Αυτό που έβλεπα εγώ, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από SONY-SAMSUNG. Ωραία τα χρώματά της, μπορείς να την παρακολουθήσεις και από πλάγια θέση. Ουσιαστικά σε τηλεοπτικό σήμα, η διαφορά της από τη Sony ήταν πολύ μικρή. Η αδυναμία της βέβαια στο μαύρο φάνηκε σε ένα demo που έπαιζε όπου ο νυχτερινός ουρανός ήταν γκρί σε αντίθεση με τη sony που φαινόταν κατράμι.
Ξέρει κάποιος να μου πει το panel της LG τι refresh rate έχει? 50 ή 100?

Άν έβλεπα έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην LG θα είχα κατασταλαμένη άποψη και για την κίνησή της.

Οπότε έχουμε:

SONY: + εμφάνιση, επίπεδα μαύρου.
- 3D (active), γωνίες θέασης.

LG : + χρώματα, webos2(με smart remote), γωνίες θέασης, 3D
- γκρι και όχι μαύρο, κίνηση?(50 ή 100hz)

Επιπλέον η LG είναι και 100 ευρώ φθηνότερη. Μία από τις δύο θα αγοραστεί άμεσα από Κωτσόβολο γιατί έχω μια μικρή δωροεπιταγή να εξαργυρώσω (υπάρχουν και οι δύο ετοιμοπαράδωτες στο Ηράκλειο).

Βοηθάτε παιδιά!! Ποια από τις δύο? Εγώ είμαι ακριβώς 50-50!!!

Καλημέρα,
χθες έκανα μια βόλτα και είδα κάποιες από τις υπψήφιες από κοντά. Κατάφερα και είδα σε όλες τηλεοπτικό σήμα αλλά πουθενά δε υπήρχε δυνατότητα να δω κάποιο 3D demo.

Sony 55w809c: Premium κατασκευή, υπέροχο μεταλλικό πλαίσιο από βουρτσιμένο αλουμίνιο, πολύ αργό menu (κάνει μία ώρα να ανοίξει), ωραίο τηλεοπτικό σε normal mode χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις, εντελώς χάλια όταν βλέπεις υπό γωνία.
Samsung h6400: Την είδα σε 50άρα. Από εμφάνιση μπροστά στη SONY μοιάζει με κινεζιά. Η εικόνα της αρκετά καλή (έπεζε αγγλικό προτάθλημα εκείνη τη στιγμή) η κίνηση σκάλες ανώτερη από την LG που είχα.

LG 55LF652V: Μου άρεσε!! Αυτό που έβλεπα εγώ, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από SONY-SAMSUNG. Ωραία τα χρώματά της, μπορείς να την παρακολουθήσεις και από πλάγια θέση. Ουσιαστικά σε τηλεοπτικό σήμα, η διαφορά της από τη Sony ήταν πολύ μικρή. Η αδυναμία της βέβαια στο μαύρο φάνηκε σε ένα demo που έπαιζε όπου ο νυχτερινός ουρανός ήταν γκρί σε αντίθεση με τη sony που φαινόταν κατράμι.
Ξέρει κάποιος να μου πει το panel της LG τι refresh rate έχει? 50 ή 100?

Άν έβλεπα έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην LG θα είχα κατασταλαμένη άποψη και για την κίνησή της.

Οπότε έχουμε:

SONY: + εμφάνιση, επίπεδα μαύρου.
- 3D (active), γωνίες θέασης.

LG : + χρώματα, webos2(με smart remote), γωνίες θέασης, 3D
- γκρι και όχι μαύρο, κίνηση?(50 ή 100hz)

Επιπλέον η LG είναι και 100 ευρώ φθηνότερη. Μία από τις δύο θα αγοραστεί άμεσα από Κωτσόβολο γιατί έχω μια μικρή δωροεπιταγή να εξαργυρώσω (υπάρχουν και οι δύο ετοιμοπαράδωτες στο Ηράκλειο).

Βοηθάτε παιδιά!! Ποια από τις δύο? Εγώ είμαι ακριβώς 50-50!!!

θα διαλεγα την σονυ μιας και το 3d θα το χρησιμοποιησεις πολυ λιγο και η ποιοτητα του μαυρου θα ειναι σε καθε προβολη

Καλημέρα.
Η αγορά έγινε!! Τελικά κατέληξα στη SONY. Μέτρησε τελικά και η επέκταση της εγγύησης στα 5 χρόνια. Να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο γιατί έχουμε καεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στήθηκε εχθές το βράδυ. Οι πρώτες εντυπώσεις θετικές, όχι άριστες. Περισσότερα στο ανάλογο νήμα.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που προσπάθησαν νε με βοηθήσουν στην αγορά μου.

Καλημέρα.
Η αγορά έγινε!! Τελικά κατέληξα στη SONY. Μέτρησε τελικά και η επέκταση της εγγύησης στα 5 χρόνια. Να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο γιατί έχουμε καεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στήθηκε εχθές το βράδυ. Οι πρώτες εντυπώσεις θετικές, όχι άριστες. Περισσότερα στο ανάλογο νήμα.

καλοθεατη...εκανες πολυ καλα με την επεκταση αλλα και με την επιλογη σου...δωσε λιγη σημασια στις ρυθμισεις της εικονας...ξεκινα απλα με ρυθμιση πρωτα αντιθεση , φωτεινοτητα (χωρις εξτρα δυναμικη αντιθεση,εξτρα μαυρο κτλ) και μετα ρυθμισε τα υπολοιπα..

Καλημέρα.

Καλοθέατη και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου στο αντίστοιχο thread!