Τι ηχεία μου προτείνετε;

Απάντηση: Re: Τι ηχεία μου προτείνετε;

Τέλος πάντων, δεν θέλω να μπλέξω και πολύ με τεχνικούς όρους. Άκουσα σήμερα τα Klipsch RB-61 http://www.klipsch.com/products/details/rb-61.aspx και έμεινα ικανοποιημένος τουλάχιστον για το είδος μουσικής που τα θέλω (ηλεκτρονική με πολύ ζόρισμα στις χαμηλές συχνότητες). Θα το ψάξω λίγο ακόμα, βέβαια. Το μόνο που μένει τώρα είναι ο ενισχυτής. Οπότε αν βρω έναν καλό δικάναλο σε λογική τιμή (200-300 ευρώ) θα είμαι πολύ κοντά... Θα συνεχίσω να ψάχνω και στις αγγελίας, μήπως και προκύψει κάτι.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον πάντως!

Πράγματι αυτά τα Klipsch είναι πάρα πολύ καλά και ευαίσθητα ηχεία. Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από τον ενισχυτή.
Και οι Yamaha που σού πρότειναν πιο πάνω και οι marantz είναι πολύ καλοί και value for money. Οτι από τους δύο και αν διαλέξεις θα είναι καλή επιλογή και θα οδηγεί μια χαρά τα ηχεία σου.

Ξέχνα τις "λύσεις" με ενεργά ηχεία που σού πρότειναν κάποιοι. Είναι πολύ εξειδικευμένη λύση και καθόλου ευέλικτη. Απλώς εδω σε αυτό το forum αρέσκονται σε τέτοια "περίεργα" πράγματα.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, λοιπόν, κατέληξα στο εξής σύστημα:
Ζευγάρι ηχεία βάσης Klipsch RB-61 με ενισχυτή Harman Kardon HK 970.
Τα ηχεία τα άκουσα και απλώς... τα αγάπησα και δύσκολα να πήγαινα σε κάτι άλλο, όσο για τον ενισχυτή, ε... έχει απλώς ανώτερο design κι ας μην χρειάζομαι τόσο "δυνατό" ενισχυτή. Ξεπέρασα λίγο (έως πολύ) το budget που είχα θέσει στην αρχή, αφού στην πορεία κατάλαβα πως για τον ήχο που ζητάω έπρεπε να βάλω το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. Ένα καλό ηχοσύστημα, βέβαια, πιστεύω πως είναι μια επένδυση που σου μένει, εκτός από την ευχαρίστηση που σου προσφέρει ο ποιοτικός ήχος. Τώρα μένει να παραλάβω τα ηχεία και τον ενισχυτή από την ερχόμενη εβδομάδα και να τα στήσω στον χώρο μου. Ανυπομονώ.......

Πάνο με 'γειές! Ευχομαι να το χαρείς :)

Οσο για τα ενεργά ηχεία αγαπητοί, ας μη λέμε ό,τι θέλουμε... Πολύ συχνά παίζουν πολύ καλά για τα λεφτά τους(ας μην ξεχνάμε οτι οι εταιρείες που ειδικέυονται σε επαγγελματικό εξοπλισμό ειναι συνήθως πολύ πιο value for money απο τις consumer), άσε που όχι λίγοι, εμου συμπεριλαμβανομένου, αρέσκονται στον monitor ήχο. Και ευελιξία έχουν, ανάλογα πάντα με το τι θελει κάνεις.

Απάντηση: Re: Τι ηχεία μου προτείνετε;

Μετά από αρκετό ψάξιμο, λοιπόν, κατέληξα στο εξής σύστημα:
Ζευγάρι ηχεία βάσης Klipsch RB-61 με ενισχυτή Harman Kardon HK 970.
Τα ηχεία τα άκουσα και απλώς... τα αγάπησα και δύσκολα να πήγαινα σε κάτι άλλο, όσο για τον ενισχυτή, ε...

Τα Klipsch RB-61 τα πήρα για τον ανηψιό μου και τα είχα εδώ χθες και έπαιζαν όλη ημέρα στο σύστημά μου. Είχα πάει να τα ακούσω στον Λάϊο προ καιρού αλλά δεν τα είχε εκεί συνδεδεμένα κι έτσι άκουσα τα πιο μικρά τα RB-51
Μού άρεσαν πολύ και έτσι προχώρησα στην αγορά των RB-61 χωρίς στην ουσία να τα έχω ακούσει, απλώς θεωρώντας ότι κατ' αναλογίαν με τα RB-51 θα πρέπει να είναι καλύτερα.
Τελικά η έκπληξη ήταν ευχάριστη διότι ήταν πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα. Η διαφορά τους από τα RB-51 που είχα ακούσει στο μαγαζί ήταν μεγαλύτερη από ότι θεωρούσα οπότε σαφώς και αξίζουν τα παραπάνω λεφτά. Τώρα τα έδωσα στον ανηψιό μου που τα ακούει και τα χαίρεται.
Μία πολύ καλή επιλογή και σίγουρα είναι value for money.