ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Σιγά τη φθορά.

Χθες μας έβαλε ο Λουκάς ο Στεφανίδης κάτι βινύλια κοπής 60-70 που ακόμα έπαιζαν μια χαρά.

Χώρια που μ' αυτό το μαραφέτι, θέλει τριπλοπλύσιμο ο κάθε δίσκος κι ακούγεται και η παραμικρή γρατζουνιά...

Α! Βλέπω το ξέρεις καλά το θέμα.
Γιά τα βινύλια κοπής 60-70 το πιστεύω απόλυτα, έχω πάρα πολλά τέτοια και
παίζουν ακόμα υπέροχα!
Μήπως να ανοίξουμε ένα thread γιά την φθορά του βινυλίου, θα έχει
ενδιαφέρον λες?

Πιστεύω πως ναι.

Μάλιστα κάτι που να περιλαμβάνει και συμβουλές για τη σωστή συντήρηση-αποθήκευση των δίσκων.

Παίξε μπάλα και ακολουθώ και εγώ.
Ελπίζω να συμμετάσχει και ο Κος Στεφανίδης, η εμπειρία του είναι
πολύτιμη.

Το ξέρω, αλλά με τόσα λεφτά παίρνω κορυφαίο πικάπ...

Κάνα πεντοχίλιαρο δεν έχει αυτό;

NO!!

Πρίν από δύο περίπου χρόνια όταν είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε

στην Stepcom στο Ελληνικό η τιμή του ήταν κοντά στα 17 χιλιάρικα!

Τώρα αν τα άξιζε.......... αυτό θέλει κουβέντα.

NO!!

Πρίν από δύο περίπου χρόνια όταν είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε

στην Stepcom στο Ελληνικό η τιμή του ήταν κοντά στα 17 χιλιάρικα!

Τώρα αν τα άξιζε.......... αυτό θέλει κουβέντα.

Εαν θυμάσαι καλά, όλοι τότε συμφωνίσαμε ότι εαν το δεις σαν "εργαλείο δουλειάς", γιατί γι'αυτό τον σκοπό αγοράστηκε, πιθανότατα άξιζε τα λεφτά του, ιδιαιτέρως όταν έπαιξε χωρίς πρόβλημα τον σπασμένο δίσκο που μάλιστα έλλειπε και κομμάτι...:2thumb22sup:

Σε κάποιο stereofile διάβασα ότι οι νέοι που σήμερα ακούν με ipod και mp3, είναι οι μελλοντικοί Hi Endaδες...:guitarist:

Re: Απάντηση: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Αν μείνουν στο Ipod και τα mp3, είναι αστείο.
Εμείς δεν μείναμε στην κασσέτα, προχωρήσαμε παρακάτω.

Χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω τίποτα, υπάρχει μια διαφορά του τότε με το τώρα. Τότε (πχ πριν 20-25 χρόνια) κάθε φτηνό στερεοφωνικό έπαιζε μουσική. Σήμερα τα πιο πολλά τέτοια παίζουν συχνότητες. Και αν λάβει κανείς υπόψην του ότι η μόλυνση από το μικρόβιο επέρχεται μετά την πρώτη επαφή (δλδ αγορά) , αν αυτή είναι απογοητευτική (κι όχι γοητευτική όπως ήταν στους περισσότερους από εμάς), τότε τα πράγματα είναι μάλλον περίεργα.
Αν τώρα συνυπολογίσουμε και άλλες διαφορές (κοινωνικές, οικονομικές, διαφημιστικές, κλπ), τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα.

Εγώ πάλι νομίζω οτι αδίκως κατακρίνετε τόσο πολύ τα "ipod" και τα "mp3". Και πολλοί χωρίς να έχετε ακούσει ίσως καν κάποιο αξιόλογο σύστημα με αξιόλογα ριπαρισμένο υλικό.
Αν συγκρίνουμε το ipod με τα ακουστικά του αξίας 1 ευρώ με μουσική κατεβασμένη απο itunes αμφίβολης ποιότητας, το καταλαβαίνω οτι φαίνεται "αστείο". Αλλά δεν γίνεται έτσι σύγκριση.
Δεν είναι τυχαίο πιστεύω οτι υπάρχουν 2 πολύ σημαντικά φόρουμ (hydrogenaudio, head-fi) που ασχολούνται με τον φορητό και ψηφιακό ήχο. Εγώ αυτοί πιστεύω οτι είναι οι "audiophile" του μέλλοντος, και αν δεν απατώμαι είναι σε πλειοψηφία νέοι σε ηλικία.
Αυτά τα λέω χωρίς προφανώς να αμφισβητώ ο,τι έχει γραφτεί στο θέμα για τον αναλογικό ήχο.
Χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω τίποτα, υπάρχει μια διαφορά του τότε με το τώρα. Τότε (πχ πριν 20-25 χρόνια) κάθε φτηνό στερεοφωνικό έπαιζε μουσική. Σήμερα τα πιο πολλά τέτοια παίζουν συχνότητες. Και αν λάβει κανείς υπόψην του ότι η μόλυνση από το μικρόβιο επέρχεται μετά την πρώτη επαφή (δλδ αγορά) , αν αυτή είναι απογοητευτική (κι όχι γοητευτική όπως ήταν στους περισσότερους από εμάς), τότε τα πράγματα είναι μάλλον περίεργα.
Αν τώρα συνυπολογίσουμε και άλλες διαφορές (κοινωνικές, οικονομικές, διαφημιστικές, κλπ), τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα.
Δεν συμφωνώ... Πάντα τείνουμε πιστεύω να αναπολούμε τον "παλιό καλό καιρό" που ακούγαμε "μουσική και όχι συχνότητες" και λοιπά. Η μουσική ακόμα μουσική είναι. Δε νομίζω η ποιότητα των φτηνών στερεοφονικών να έπεσε τόσο, και επίσης απ' όπου και να παίζει, η μουσική μουσική είναι και όχι συχνότητες.
Άλλωστε οι περισσότεροι στο αντίστοιχο θέμα που ζητήθηκε επιλογή ανάμεσα σε 3 ηχογραφήσεις, επιλέξατε την τρίτη (και χειρότερη σε ηχογράφηση). Τι αλλάζει τώρα και ο,τι ακούγεται απο ενα άσχημο ηχοσύστημα χάνει την ιδιότητα της μουσικής;

Τέλος πάντων ειλικρινά δεν τα αναφέρω αυτά ως επίκριση, απλά όλοι οι μεγαλύτεροι βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας πριν αφορίσετε τα mp3 :p

Last edited:
Δεν συμφωνώ... Πάντα τείνουμε πιστεύω να αναπολούμε τον "παλιό καλό καιρό" που ακούγαμε "μουσική και όχι συχνότητες" και λοιπά.
Δεν μας έχουν μείνει και πολλά να κάνουμε στις ηλικίες που είμαστε οι περισσότεροι. :grandpa:
Η μουσική ακόμα μουσική είναι. Δε νομίζω η ποιότητα των φτηνών στερεοφονικών να έπεσε τόσο, και επίσης απ' όπου και να παίζει, η μουσική μουσική είναι και όχι συχνότητες.
Ναι, η ποιότητά τους έχει πέσει, όπως και η ποιότητα ψυγείων, ραδιοφώνων,μοτοσυκλετών, κλπ.
Άλλωστε οι περισσότεροι στο αντίστοιχο θέμα που ζητήθηκε επιλογή ανάμεσα σε 3 ηχογραφήσεις, επιλέξατε την τρίτη (και χειρότερη σε ηχογράφηση).
Ποιοι εμείς. Εγώ την προσωπική μου άποψη εκφράζω. Τη μέρα της επιλογής φρόντισα να λείπω.

Τι αλλάζει τώρα και ο,τι ακούγεται απο ενα άσχημο ηχοσύστημα χάνει την ιδιότητα της μουσικής;
Έχει τύχει ποτέ να ακούσεις από κάποιο φορητό και να το ευχαριστιέσαι και από κάποιο άλλο, πάλι φορητό, και να μην μπορείς να παρακολουθήσεις την μουσική και να στη σπάει ? Αυτό εννοώ
Τέλος πάντων ειλικρινά δεν τα αναφέρω αυτά ως επίκριση, απλά όλοι οι μεγαλύτεροι βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας πριν αφορίσετε τα mp3
Αυτό θα το κάνουμε μόνο όταν μας το επιβάλει ο γιατρός. Όπου νάναι δηλαδή. :grinning-smiley-043 στα :grandpa:::p

Και επειδή προφανώς είσαι νεώτερος, επέτρεψέ μου να σου πω ότι όταν γράφεις στη hi end, πρέπει να είσαι επικριτικός.

Re: Απάντηση: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Αν μείνουν στο Ipod και τα mp3, είναι αστείο.
Εμείς δεν μείναμε στην κασσέτα, προχωρήσαμε παρακάτω.
Ετσι γίνεται , αρχίζεις από τα μαλακά και τα ακίνδυνα και περνάς στα σκληρά χωρίς να το καταλάβεις :AFADF0: :flipout: