ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Παρατηρώ καθημερινά δεκάδες νέα μέλη να περνούν,για να κοιτάξουν για λίγο χρόνο κάποια θέματα και μετά να περνάνε σ' αλλες κατηγορίες.
Για να πώ την "αμαρτία" μου,πολλές φορές κοιτάω τα προφίλ τους.Νέοι άνθρωποι,γύρω στα 20-25,πολλοί με μηδέν μηνύματα.Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι τακτικοί επισκέπτες της κατηγορίας.Αλλά δεν συμμετέχουν.

Οχι απο απλή περιέργεια,αλλά απο πραγματικό ενδιαφέρον πολύ θα ήθελα-φαντάζομαι κι εσείς-να μας έλεγαν πως βλέπουν τα ζητήματα που τόσα έντονα απασχολούν εμάς τους...ωριμότερους:grandpa:

Αλήθεια πως σας φαίνεται η εμμονή πολλών απο εμάς στο βινύλιο;
Επενδύετε-σκοπεύετε να επενδύσετε σε δικάναλα συστήματα;
Πως βλέπετε τη σχέση σας γενικότερα με τα συστήματα αναπαραγωγής ήχου σήμερα και στο μέλλον;
Αγοράζετε δισκάκια και τι είδους;

Θα μπορούσα να ρωτήσω πολλά περισσότερα,αλλά αφήνω να συμπληρώσετε το...ανακριτικό υλικό:worshippy:

Νέοι κι άγνωστοι(ακόμα) φίλοι μας μην φοβάστε.Δεν δαγκώνουμε:nounder:

εγώ έψησα ένα πιτσιρικά (25), να πάρει ένα denon πικάπ και από τότε έχει κάνει στέκι του το discobole στο κέντρο!

όσοι πιτσιρικάδες έρχονται σπίτι , ψαχουλεύουν τους δίσκους μου και αναρωτιούνται αν πωλούνται ακόμα!
Τους κάνει εντύπωση το πληθωρικό εξώφυλλο και ο ζεστός αναλογικός ήχος!

Όσο για τα ipod και 'γω στην εφηβεία κασσέτες άκουγα!Αγόραζα δίσκους και δεν είχα πικαπ...

εγω ειμαι 27, αγαπω και το ipod μου (με αυτο ακουω και την περισσοτερη μουσικη μαλλον στο δρομο) και τα βινιλια , και τα cds:)
αγοραζω και δισκους και cds,και κατεβαζω.Τα περισσοτερα ειναι MP3 και μετα οτι μου αρεσει το περνω σε сd η vinyl
Εχω ενα σχετικα καλο δικαναλο συστημα, για αλλαγες τωρα καθε 2-3 μηνες στα συστημα δεν με βλεπω, προτιμω να δωσω λεφτα για μουσικη.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16442

το hi-end το θεωρω υπερβολικο αλλα ενδιαφερον , οπως τα ακριβα αμαξια , η μοντελα γομενες στο ΜΑΧΙΜ:)
τα 5.1 , 7.1 κτλ δεν με ενδιαφερουν

Δικαναλο συστημα.. απο πολυκαναλο μεχρι στιγμης ενισχυτη :flipout::flipout:, cd και mp3 (βινυλιο ? υπαρχει ακομα ?..:flipout: ).

Μην κοιταξετε το προφιλ μου..ειμαι λιγο ντροπαλος ..:o

Είμαι σαφώς υπέρ του δικάναλου ήχου, κι έτσι θα συνεχίσω. Βέβαια, δεν είμαι αντίθετος και σ' ένα βασικό 5.1 σύστημα για να βλέπω τις ταινίες μου. Το χόμπυ και το ενδιαφέρον όμως στρέφονται στα δύο κανάλια. Την εμμονή των γηραιότερων με το βινύλιο την καταλαβαίνω απόλυτα... πόσο μάλλον όταν έγινε πρόσφατα και δική μου εμμονή και μάλιστα χωρίς να έχω ζήσει τα χρόνια του βινυλίου. Το βινύλιο είναι συναισθηματικό, αγαπησιάρικο κι ας μην ακούγεται πάντα πιο καλά από τα ψηφιακά.

Όσο αφορά στο υλικό, αγοράζω κυρίως CD και βινύλιο, αλλά δεν είμαι αντίθετος και με την "κατεβασμένη" μουσική και ιδιαίτερα με την μη-απωλεστικά συμπιεσμένη. Στο κατω-κατω, οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και οι πειραματισμοί με τις μουσικές κοστίζουν, κι άλλωστε όταν κανείς είναι επικεντρωμένος στην μουσική που ακούει, δεν εχει σημασία αν ακούει από ψηφιακό δίσκο, από ψηφιακά δεδομένα σε σκληρό δίσκο ή από βινύλιο. Έχοντας ακούσει ψηφιακά και βινύλιο, δεν μπορώ να διαλέξω ενα εκ των δυο εφάπαξ. Άλλωστε, όπως μου αρέσει να ακούω την 9η πχ σε 4-5 ερμηνείες, έτσι μ' αρέσει να ακούω και τον ίδιο δίσκο των Weather Report από βινύλιο ή SACD.

Με το hi-end δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ. Το σίγουρο ειναι ότι θέλω να βελτιώσω τον ήχο μου και ταυτόχρονα με απασχολουν πολλές από τις ανησυχίες των χαϊεντάδων γι αυτό και γράφω ενίοτε στην κατηγορία.

Εντυπωσιακός ο πολυκάναλος ήχος, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ του
εντυπωσιασμού αλλά της ουσίας και επειδή είμαι και πανελάκιας και δεν
έχω την πολυτέλεια του μεγάλου χώρου (για 5 ηχεία πάνελ + 2 υπογούφερ),
εμμένω στο δικάναλο στέρεο. Με καλύπτει απόλυτα!

Αναλογικάριος με τη βούλα, εδώ!

Η δισκοθήκη μου ήταν μοιρασμένη περίπου μισά βινύλια, μισά cd, αλλά πλέον με τα τελευταία δισκάκια που πήρα, η πλάστιγγα έγειρε σαφώς υπέρ του βινυλίου.

Βινυλιάκιας ε?! Τελικά είμαστε είδος προς εξαφάνιση, γραφικοί, ρομαντικοί ή
μήπως το βινύλιο και ο δικάναλος ήχος είναι ένα αγχολυτικό της εποχής μας?

Παρατηρώ καθημερινά δεκάδες νέα μέλη να περνούν,για να κοιτάξουν για λίγο χρόνο κάποια θέματα και μετά να περνάνε σ' αλλες κατηγορίες.
Για να πώ την "αμαρτία" μου,πολλές φορές κοιτάω τα προφίλ τους.Νέοι άνθρωποι,γύρω στα 20-25,πολλοί με μηδέν μηνύματα.Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι τακτικοί επισκέπτες της κατηγορίας.Αλλά δεν συμμετέχουν.

Οχι απο απλή περιέργεια,αλλά απο πραγματικό ενδιαφέρον πολύ θα ήθελα-φαντάζομαι κι εσείς-να μας έλεγαν πως βλέπουν τα ζητήματα που τόσα έντονα απασχολούν εμάς τους...ωριμότερους:grandpa:

Αλήθεια πως σας φαίνεται η εμμονή πολλών απο εμάς στο βινύλιο;
Επενδύετε-σκοπεύετε να επενδύσετε σε δικάναλα συστήματα;
Πως βλέπετε τη σχέση σας γενικότερα με τα συστήματα αναπαραγωγής ήχου σήμερα και στο μέλλον;Αγοράζετε δισκάκια και τι είδους;

Θα μπορούσα να ρωτήσω πολλά περισσότερα,αλλά αφήνω να συμπληρώσετε το...ανακριτικό υλικό:worshippy:

Νέοι κι άγνωστοι(ακόμα) φίλοι μας μην φοβάστε.Δεν δαγκώνουμε:nounder:

το οτι δεν γράφουμε δεν σημαίνει πως δεν διαβάζουμε ή δεν παρακολουθούμε τα δρώμενα.. :ears: όσο για τον δικάναλο ήχο, μάλλον δεν ελκύει πολύ τους νέους.Με 5.1 ενισχυτή ξεκίνησα και εγώ,τον πούλησα και πήρα πάλι πολυκάναλο..τον τελευταίο καιρό και μετά την αγορά των ακουστικών και του ενισχυτή τους, τον έχω βγάλει σε αχρηστία παντελώς.καμία σχέση συγκριτικά το ένα με το άλλο.
το μέλλον απο την άλλη, προβλέπεται πολυέξοδο, όχι για μηχανάκια αλλά για μουσική.κάτι που έμαθα απο το avclub είναι πως έχει άλλη χάρη να αγοράζεις το δισκάκι απο το να κλικάρεις το torrent.
Επόμενη ερώτηση:
α ναι..το βινύλιο..η αλήθεια είναι πως αποπνέει ένα σεβασμό,χρειάζεται μια τελετουργία πριν ακούσεις τη μουσική σου.ΑΛΛΑ είναι πολύ ακριβό..τουλάχιστον για μένα που είμαι φοιτητής.και αν αποκτούσα ποτέ θα ήταν πιο πολύ συλλεκτικής αξίας...
από την άλλη η δική σας εμμονή με το βινύλιο είναι απόλυτα σεβαστή,αν και σίγουρα πιστεύετε πως οι νέοι σας αντιμετωπίζουν ως αναχρονιστές.προσωπικά παραδέχομαι κάποιον που κουράζεται τόσο για να βρει τη μουσική που του αρέσει..τον παραδέχομαι όμως ακόμα περισσότερο όταν αναγνωρίζει πως και κάποιος που ακούει απο mp3 είναι μουσικόφιλος...αυτα τα ολίγα... -bye-

όσο για το δάγκωμα ψεύδεστε ασυστόλως...έγραψα τη λέξη mp3 στη high-end κατηγορία.προβλέπω πάλι βρωμόξυλο...:grinning-smiley-043

Μα δεν είπε κανείς ότι όποιος ακούει από mp3 δεν είναι μουσικόφιλος!
Όταν είμαι στο δρόμο γιά ταξίδι και εγώ πολλές φορές ακούω από mp3, τι
να κάνουμε πολύ υλικό σε ελάχιστο χώρο, είναι φοβερό πλεονέκτημα!
Τον ήχο του κατακρίνω, όχι την χρηστικότητά του ή την ιδιότητα των
χρηστών του ως μουσικόφιλοι!

Βινυλιάκιας ε?! Τελικά είμαστε είδος προς εξαφάνιση, γραφικοί, ρομαντικοί ή
μήπως το βινύλιο και ο δικάναλος ήχος είναι ένα αγχολυτικό της εποχής μας?

Κατά πάσα πιθανότητα και τα δυο.

Η "ιεροτελεστία" ή αν θέλουν κάποιοι, η "λάτρα" του βάζω το δίσκο, τον ξεσκονίζω, βάζω μπροστά το πλατώ, ακουμπώ το βραχίονα, έχω το νου μου ν' αλλάξω πλευρά, είναι από μόνη της μια αγχολυτική διαδικασία.

Βάλε και μια δόση νοσταλγίας (α ρε, τι μουσικές έφτιαχναν τότε! πόσο θα ήθελα να τους είχα δει live!), φτιάχνει το απαράιτητο "χαρμάνι"...

το ανέφερα επειδή κατά καιρούς έχει ειπωθεί πως οι νέοι δεν ακούνε μουσική,και προτιμούν την εύκολη οδό κλπ κλπ κλπ κλπ.ο ήχος του είναι όντως κατακριτέος αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα....flac mate

Ε, καλά, αυτό φτάνει στα όρια της παράνοιας.

Εκτός κι αν αρχίσουμε να κυνηγάμε μπομπίνες για να τις γράψουμε σε βινύλιο!