ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Μία ερώτηση...
Στον πολυκάναλο ήχο περιλαμβάνονται και τα πολυκάναλα SACD;
Ή συγκρίνουμε τον ήχο που ακούμε στις ταινίες με τον ήχο του CD/βινυλίου;

Από εκεί και πέρα είναι πολύ εύκολο να πείσεις ακόμα και έναν 16άχρονο για την υπεροχή του βινυλίου!

4075-4076-4077.jpg

Re: Απάντηση: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Μήπως είσαι μηχανάκιας και γιά να το κάνω πιό συγκεκριμένο, καλωδιάκιας?!
Άστα αυτά τώρα και λέγε, νέε μου!

Ρε συ, εγώ βγάζω τέτοιες βρώμες για σένα ?
Άντε τώρα μην ξεχάσω την ανατροφή μου.

Το "νέε μου", μου άρεσε πάντως.

Tzimisce, πολύ καλή ερώτηση! Από τεχνικής απόψεως, ναι, αλλά μην
συγχέουμε τον ήχο του πολυκάναλου SACD με τον πολυκάναλο ήχό από τις
ταινίες. Δεν έχει καμία σχέση η ποιότητα του ενός με του άλλου!
Πολυκάναλος ήχος υπάρχει από την δεκαετία του 70 και υπάρχουν δίσκοι
βίνυλίου, τετρακάναλοι, αλλά απαιτούν ειδική κεφαλή και βελόνα γιά να
αποδωθούν!

Μία ερώτηση...

Από εκεί και πέρα είναι πολύ εύκολο να πείσεις ακόμα και έναν 16άχρονο για την υπεροχή του βινυλίου!

4075-4076-4077.jpg

Άντε ρε που θα ξανασχοληθώ εγώ με το cd. To γυρνάω επιτόπου στο βινύλιο.
Πόσων γραμμαρίων είναι ? Την κόβω γύρω στα 50000 gr

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ;

Στο σαρδάμ σου αναφέρομαι!

Να πας στον οφθαλμίατρο πάραυτα.
Αν κε μαι τυν ποιω πάνο φοτω κάπου δηκεωλωγίσε

Λες να είναι και η κοπέλα, Hi-End! Πάντως στα χαμηλά και στα υψηλά σκίζει τα
μεσαία δεν μου φαίνεται ότι λένε και πολλά πράγματα.:flipout:

Ε! μη λες τέτοια θα φας καμιά παντοφλιά!

Λες να είναι και η κοπέλα, Hi-End! Πάντως στα χαμηλά και στα υψηλά σκίζει τα
μεσαία δεν μου φαίνεται ότι λένε και πολλά πράγματα.:flipout:
Όσα δε φτάνει ο macmod τα κάνει κρεμαστάρια.

Ε! μη λες τέτοια θα φας καμιά παντοφλιά!
Έχω φορέσει το κράνος της μηχανής

Τα παίζω όλα για όλα.

Μία ερώτηση...

4075-4076-4077.jpg

Μάλλον θα το ρίξω στο βινύλιο!!!!!!!

Τεράστια διαφορά από το CD :flipout:

Γέροντες έχετε ξεσαλώσει:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Χράτσα-χρούτσα με τη μασελίτσα μου........θα το καταφέρω το βινυλιάκι!!!!

την ωρα που αγοραζα τον lx60 στο γνωστο και διαφημιζομενο καταστημα της στοας φεξη καποιος υπαλληλος δοκιμαζε για χαρη ενος αλλου αγοραστη εναν δικαναλο με ενα ζευγαρι (επωνυμα) ηχεια.
το τραγουδι ηταν αυτο που καποιος τραγουδαει: "money" και ακουγεται ο ηχος ταμειων να ανοιγοκλεινουν.
Εντυπωσιαστικα απο την στερεοφωνικη εικονα και την δυναμη του ηχου και μαλιστα ρωτησα τα παιδια: εγω θα παρω τετοιο ηχο απο τον ενισχυτη αυτο και τα δικα μου (Roister) ηχεια...
Παρα τις προσδοκιες μου τετοιο ηχο ΔΕΝ πηρα
Απο τοτε το 5.1 εχασε εναν φανατικο οπαδο του

Μερικές σκέψεις:

Το δικάναλο στέρεο, το θεωρώ πιο "λογικό" σαν φορμά για μουσικά δρώμενα, για τον εξής λόγο: όταν βρισκόμαστε και σ' ένα live, δεν είμαστε ανάμεσα στους οργανοπαίχτες, αλλά τους παρακολουθούμε από κάποια απόσταση. Το στέρεο έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεραρκετό για την "εξομοίωση" μιας τέτοιας κατάστασης.

Αντίστοιχα, θεωρώ το 5.1 ως καταλληλότερο φορμά για ταινίες, και κατά βάση ταινίες με εφφέ, αφού σκοπός του είναι να μας μεταφέρει στο κέντρο της δράσης.

Ακριβώς επειδή αυτές οι ταινίες αποτελούν μειοψηφία σε σχέση μ' αυτές που βλέπω, ακόμα κι όταν πάρω προβολέα, θ' αργήσω να προμηθευτώ πολυκάναλο ενισχυτή και ηχεία.

Tzimisce, πολύ καλή ερώτηση! Από τεχνικής απόψεως, ναι, αλλά μην
συγχέουμε τον ήχο του πολυκάναλου SACD με τον πολυκάναλο ήχό από τις
ταινίες. Δεν έχει καμία σχέση η ποιότητα του ενός με του άλλου!

Μα για αυτό ακριβώς μιλάω.
Άλλος ο ήχος του κινηματογράφου και άλλος ενός SACD.
Πολυκάναλοι και οι δύο αλλά καμία σχέση ο ένας από τον άλλον. Και εξηγούμαι...
Αν πάρεις ένα απλό cd μπορείς να πάρεις ψευδοπολυκάναλο ήχο από έναν AV ενισχυτή. Θεαματικό στην αρχή αλλά σίγουρα μετά από μερικά λεπτά εγώ θα το γυρίσω στο stereo (καλά, απλά θα αλλάξω πηγή και ενισχυτή).
Από εκεί και πέρα το δίλημμα είναι άλλο!

Και για να γίνω πιο κακός και να ζορίσω τους βινυλιάκηδες, "Από τη στιγμή που ένα σύστημα έχει κορυφαίες πηγές, ενισχυτή και ηχεία, τι προτιμάτε. Τον ήχο ενός πολυκάναλου SACD ή τον ήχο ενός πικάπ;"
Ομολογώ ότι παρά το γεγονός ότι μου αρέσει ο ήχος του βινυλίου, δύσκολα θα απαντούσα σε αυτή την ερώτηση...
Πάντα με γνώμονα ότι μιλάμε θεωρητικά και μπορείς να βρεiς τους ίδιους δίσκους και στα δύο format με την ίδια ευκολία!

Και για να γίνω πιο κακός και να ζορίσω τους βινυλιάκηδες, "Από τη στιγμή που ένα σύστημα έχει κορυφαίες πηγές, ενισχυτή και ηχεία, τι προτιμάτε. Τον ήχο ενός πολυκάναλου SACD ή τον ήχο ενός πικάπ;"
Ομολογώ ότι παρά το γεγονός ότι μου αρέσει ο ήχος του βινυλίου, δύσκολα θα απαντούσα σε αυτή την ερώτηση...
Πάντα με γνώμονα ότι μιλάμε θεωρητικά και μπορείς να βρεiς τους ίδιους δίσκους και στα δύο format με την ίδια ευκολία!

Νομίζω οτι εδώ παίζει ρόλο το πώς έχει ηχογραφηθεί το αρχικό υλικό. Αν ηχογραφήθηκε αναλογικά τοτε είναι μάλλον καλύτερο το βινύλιο(με τα δεδομένα που έθεσες πάντα). Αν ηχογραφήθηκε με DSD, καλύτερο ειναι το SACD. Διευκρινίζω οτι με τον όρο "καλύτερο" εννοώ αυτό που πλησιάζει περισσότερο την αυθεντικη ηχογράφηση, αυτό που έχει υποστεί λιγότερο post-processing(...γιατι αν ως "καλύτερο" θεωρησουμε αυτό που μας αρέσει καλύτερα, τότε ειναι θέμα γουστου και κολοκυθόπιτας).

Τα παραπάνω τα επιβεβαίωσα μεταξυ βινυλίου και SACD στο σύστημά μου, που κάθε άλλο παρά κορυφαίο ειναι, και τον γνωστό δίσκο Heavy Weather των Weather Report. Μπορει στο βινύλιο να λείπουν κάποια δυναμικά, η φυσικότητα των ήχων ομως ειναι εκεί. Επι του υποκειμενικού, έχει πολύ πιο "ξεκούραστο" άκουσμα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτο με τεχνικούς όρους.

Edit: στο SACD παραπάνω αναφέρομαι σε δικάναλο. To πολυκάναλο vs. δικάναλο είναι, κατ' εμέ, ξεχωριστή συζήτηση και, μια και δεν έχω ακούσει πολυκάναλη μουσική, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Last edited: