Τι λενε οι ειδικοι του φορουμ ?

Για τον κανον μιλαμε...

Ντινο, τον φακο δεν τον εχω και πολυ στα υπ οψιν και γιατι ειναι ακριβος και γιατι ειναι γκουμουτσα και γιατι ειναι δυσχρηστος σε κροπ. Οποτε, αν και εγω, τα θεωρω καλη τιμη τα 700 δεν τα δινω ευκολα... νομιζω μπορω να τα εκμεταλλευθω καλυτερα... για μενα... ασε που μου ηρθε και ξαφνικο... την ειδα την αγγελια τυχαια, εδω σε τοπικο μεσο, οχι e bay κτλ.

Σημερα λεω να παρω τηλ. να δω τι εγινε... μου ειχε πει θα μιλουσαμε μετα το ΣΚ (αν τον εχει δωσει ή οχι)...

Ξεσκιστηκα να διαβαζω ολο το ΣΚ για τους τοκινα... Σκεφτομουν τον 11-16 μαζι με τον 35/2. Βγαινουν κοντα στο 800ρι... μετα ειδα αυτον τον 24-70 αλλα... το αφησα λιγο και δεν ξερω αν εκανα καλα...

Δεν ξερω τι σωμα εχεις, αλλα πο δω και απο κει που διαβαζω, απο οτι λενε ο canon 17-55 2.8is σε κροπ σωμα, ειναι καλυτερος απο τον 24-70.

Eχω την 40D. Kαλος ο 17-55 αλλα μονο για κροπ και δεν θελω... επισης στα μισα (και πιο κατω) λεφτα του, περνω ταμρον 17-50 με μικρη διαφορα ποιοτητας, οποτε αποριπτεται...

Ο 24-70 ειναι αλλη κατηγορια, εχει την γκατζετια, αλλα δεν θελω και να την πληρωσω 1200 ευρα... γι αυτο και τον ψαχνω και τον εχω στα υπ οψιν μονο σε σκοτωμενη τιμη...

Οκ Βλασση... θα εχω το νου μου, αν και εδω το 90% των επαγγελματιων, εχουν κανον...

Ηλια παρτον το φακο.
Δεν θα τον ξαναβρεις ευκολα στα 700, θα ελεγα μαλιστα και οτι ειναι λιγο υποπτη η τιμη, για να μην πω οτι ειναι περιεργο καποιος να τον δωσει.

Ο 17-55 ειναι ακριβος, και εγω διαλεξα να παω λιγο παραπανω στον 24-70. Δεν μπορω να τους συγκρινω, αλλα ο 24-70 ειναι πολυ καλος, εφαμιλλος του 70-200 για οποιον τους ξερει. Το ευρυγωνιο μου λειπει, αλλα οχι πολυ συχνα.

Ειναι βαρυς και δυσκολος για καθημερινη βολτα.

Ντινο, ο 15-85 ειναι μαλλον αυτος που χρειαζεσαι, αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Γενικως τελευταια δεν υπαρχουν σχεδον τιποτα απο Canon, αλλα αυτος δεν βρισκοταν ουτε προ του σεισμου στην Ιαπωνια.

Βρε περιεργα πραγματα που συμβαινουν... σημερα ηρθε καινουργιος ο 28/1,8 και ο 35/2 στα 450 και 250 ευρω αντιστοιχα και την παρασκευη μπορω να δω απο κοντα εναν 24-70 στα 750 ευρω. τριων μηνων μου ειπε αλλα δευτερο χερι ηδη... περιεργα πραγματα... μπερδευτηκα...θα τον ξαναρωτησω...

Επισης, βρηκα αυστριακο σαιτ με αγγελιες και ειδα οτι ενος χρονου κανον 24-70 δινονται σε τιμη 800 ευρα... δεν ξερω ομως αν σηκωνουν παζαρι...