Τί λένε οι γύρω σας όταν...

Μετα τις εγκαταστάσεις homecinema στα φιλαράκια μου, τωρα εχουμε περάσει σε αναβάθμιση ηχου.
Δηλάδη τους φτιάχνω ηχεία για να παιξουν με τους AV τους.

Τι να τους πεις οτι δωσανε 500-1000 ευρα για ενισχυτη και δεν παιζει μουσική.
Δεν ειναι ευκολο να τους το αποδείξεις...
ειδικά αν σου λένε οτι αποκεκλειεται να μη παιζει αφου εχει dolby digital, THX (ειδικά με αυτο χαχαχα), βραβεία κτλ

Τωρα φτιαχνω στη δικία μου...προσεξτε philips AV του 2000....
-Νικό θέλω να βαράει!!!!!
-Τι να βάρεσει ρε ο κακομοιρης

Τουλάχιστον ειμαι τυχερός γιατι μπορει να μη κατέχουν πραμα απο το σπορ...αλλά συμπασχουνε

τωρα εχει γελιο που εχω καμια δεκαρια πηνια, πυκνωτες και αντιστάσεις και τους λέω
-θελετε ψηλές, χαμηλές??
-ασε ρε χωρις εκουαλάιζερ...που πας

τελικά το ενα πηνιο το πήρε η Θεοδωρα που καθαρίζει το σπιτι να απλώσει ενα χαλί στο μπακλόνι....:grinning-smiley-043

Μιά και λέτε για πάρτυ θυμήθηκα μία ιστορία με φίλο πριν 15 περίπου χρόνια.

Ασχολείτο με τη μουσική, έπαιζε και σε γκρούπ και κάποια στιγμή θέλησε να πάρει ηχητικό σύστημα. Και έκανε το μεγάλο λάθος: Συμβουλεύτηκε φίλο του γνωστό χαϊεντά της Θεσσαλονίκης.

Και πάω μιά μέρα σπίτι και βλέπω κάτι Conrad Johnson, κάτι Sonus Faber κλπ.

"Καλοάκουστα" του λέω "αλλά θα ακούσεις garage punk με αυτά;"

Αυτά του είχαν προτείνει, αυτά πήρε.

Μετά το πρώτο πάρτυ έκαψε τα τουϊτερ. Και ήταν και ακριβά τα άτιμα.

Το δεύτερο πάρτυ το έκανε με νοικιασμένα EV.

Και πάω μιά μέρα σπίτι και βλέπω κάτι Conrad Johnson, κάτι Sonus Faber κλπ.

"Καλοάκουστα" του λέω "αλλά θα ακούσεις garage punk με αυτά;"

Αυτά του είχαν προτείνει, αυτά πήρε.

Μετά το πρώτο πάρτυ έκαψε τα τουϊτερ. Και ήταν και ακριβά τα άτιμα.

Το δεύτερο πάρτυ το έκανε με νοικιασμένα EV.

Κύριε Εκτωρ,
Να σας πω, πιστευω οτι εκανε απο τις καλυτερες επιλογες για garage punk και λοιπα με τα μηχανηματα που πηρε
(δεν ξερω αν ηταν βασης τα Sonus)

....οχι βεβαια για τετοιο πάρτι

Μπα , συνήθως κανένας δεν εντυπωσιάζεται ( εκτός ίσως από τα ηχεία που επειδή είναι παντοκατευθυντικά με τα μεγάφωνα επάνω, μια φίλη τα πέρασε για περίεργα τασάκια και την πρόλαβα στο τσακ :flipout: )
Η μόνιμη πλέον κουβέντα που ακούω είναι : "καλά , ακόμα μαζεύεις δίσκους και cd στην ηλικία σου ; εγώ ακούω από ραδιόφωνο"

Και σε εμένα κανείς δεν ασχολείται με τα μηχανήματά μου.
Ομοίως τα ίδια ακούω για τους δίσκους και τα cd μου....
Απλώς μου λένε "γιατί συνεχίζεις να αγοράζεις, αφού μπορείς να τα κατεβάσεις όλα από το internet???"

Απλά ειχα διαβάσει κάπου για ενα μηχανακι που δωσατε σε εναν συνάδελφο αλλά μαλλον θα αφορουσε κατι μ/χ.
Ειχα την αισθηση οτι εισασταν ο Αποστολης πισω από τη πλατεια δικαστηρίων...sorry για τη παρεξηγηση

μπα οχι γιωργο με λενε.

μαλλον θα λες για κατι μεταχειρισμενα που εδωσα στο george ch.

καμια παρεξηγηση.

φίλος [για το Audio Physic Yara subwoofer]:θα μου δώσεις σε παρακαλώ ένα μαξιλαράκι να κάτσω στο σκαμπό?:bang:

Re: Απάντηση: Re: Τί λένε οι γύρω σας όταν...

κανει και μασαζ οταν παιζει μουσικη δεν του ειπες?
σου γαργαλάει και τον ποπό...χεχε!θα βάζω να κάθονται εκεί οι γκόμενες που έρχονται σπίτι!λέτε να έχω και πιο σφιχτό χαμηλό???

σου γαργαλάει και τον ποπό...χεχε!θα βάζω να κάθονται εκεί οι γκόμενες που έρχονται σπίτι!λέτε να έχω και πιο σφιχτό χαμηλό???

Δεν ξέρω για σφηχτό χαμηλό, αλλά με τόσο.... μασάζ και γαργάλημα, μπορεί να σου βγεί
και τίποτα "έξτρα" εκεί που δεν το περιμένεις :flipout::flipout:

Δεν ξέρω για σφηχτό χαμηλό, αλλά με τόσο.... μασάζ και γαργάλημα, μπορεί να σου βγεί
και τίποτα "έξτρα" εκεί που δεν το περιμένεις :flipout::flipout:
Τα 'βγαλε τα λεφτά του το σαμπάκι!!!

καλά τι λες τώρα έχω χωρίσει δεσμούς 2 φορες ( η τρίτη ακόμα αντέχει ) η κολλητοί μου όταν με ρόταν τι καλώδιο είναι αυτό και μαθαίνουν την τιμή 300-400 euro με κοιτάνε σαν ufo, όταν φέρνουν dvd από το video club και κάθομαι να το καθαρίσω κάνα πεντάλεπτο πριν το βάλω στο πολύ αγαπημένο μου DENON DVD και είναι ελεεινό σε ποιότητα ( κομμένα πλαίσια εικόνας ήχος που δεν μπορείς να προσδιορίσεις από που έρχεται ) και επιμένουν πως είναι η τελειότερη εικόνα που έχουν δει και εγώ κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό, όταν είπα πως θέλω καινούργια ηχεία και πήρα ακριβώς την ίδια απντήσει που είπε ο φίλος παραπάνω, γιατί δεν παίρνεις αυτοκίνητο.
και το χειρότερο είναι πως ένας φίλος μου με έβαλε να κάνω ερευνα αγοράς για ένα μηνα για αγορά για αξιοπρεπές home cinema και τελικά δεν πήρε τίποτα από αυτά που του είπα, για να καταλάβετε πήρε TV που είχε ξύλινο πλαίσιο που του υπέδειξε η γυναικα του γιατί λέει πηγαίνει το το σαλόνι.
έπεσα στα ψυχοφάρμακα, ποσο σας καταλαβαίνω παιδιά.
το παρήγορο είναι πως στα γενέθλια μου η κοπελια μου πήρε για δώρο τα intrconect RCA τις QED αυτό σημαίνει πως είμαστε σε καλο δρόμο:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Τί λένε οι γύρω σας όταν...

Ρωτάνε πόσα έδωσες και

Η φάτσα τους είναι όλα τα λεφτά :grinning-smiley-043

Σε κοιτάν' σαν ΑΜΕΑ πρώτα :behead:

και μετά σου λένε: (:flipout:)

Και γιατί δεν πήρες αμάξι? :damnyou:
χαχαχαχαχα και εμένα έτσι κάνουν,ειδικά στην σύγκριση χρημάτων-watt παίρνουν μια έκφραση και ειδικά ένας λέει:όχι ρε συ,σου έβρισκα 4000w woofer με 40ε (χαχαχαχαχα) και ενισχυτή με 200ε,το κουτί θα στο έφτιαχνα εγώ (αμέτρητο! αχαχαχαχαχα).Που να ξερε ότι ούτε σκουπίδια παίρνει με 40ε.:flipout::flipout::flipout:

Πάντως όλη η φάση είναι στον πατέρα μου που ξέρει και κάτι λίγα από ήχο:

Εγώ:έλα έλα δώσε κάτι για ηχεία
Αυτός:πόσο κάνουν;
Εγώ:3000ε
Αυτός:έχεις ηχεία (εννοόντας (με ένα ύφος αρνητικό που θες να τον αρπάξεις αμέσως) κάτι logitech του καλαθιού δίπλα στο pc που σιχαίνομαι να τα ανοίγω και όλας αυτά τα "πράματα" και στο pc ακούω απ'τα ηχεία της tv)

Εγώ:πάμε να πάρουμε μοκέτα για το μπάσο πριν καν έρθει το σύστημα
Αυτός:τι λες ρε τι μοκέτα στα μέσα καλοκαιριού;
Εγώ:άστα τα πολλά πολλά γιατί θα χτυπάει το χαμηλό και θα νομίζεις ότι είσαι σε σπιλιά
Αυτός:άστα αυτά τα πράματα
Εγώ: ???

Ή και κάτι άλλοι που τους λες onkyo av 2000e και σου τον σουτάρουν αμέσως επειδή τα 200w ανά κανάλι που λέει ότι βγάζει δεν αρκεί για την τιμή.

Αφήστε τα... έχω ακούσει εγώ τέτοια πφφφ,φοβάμαι και να μιλήσω μην ακούσω τίποτα και πάθω κάτι απ'τα γέλια με αυτά που λένε,αλλά αν βρίσκεις "πολλά watt" με λιγότερα... να εξoρίσουμε και τα B&W 800 επειδή στην τιμή τους βρίσκεις ηχεία 100000.00000 κινέζικα watt... και να βλέπεις και κάτι άτομα να μπαίνουν σε μαγαζί να παίρνουν τον φτηνότερο ενισχυτή που λέει 100w/channel και τα πιο φτηνά ηχεία και να σου λένε ότι έκαναν καλύτερη αγορά από εσένα μετά.Είναι να σου την δίνει και να θες να ορμίξεις ώρες ώρες:slapface:

...ή κάτι άλλοι που επιμένουν ότι τα z5500 είναι το καλύτερο σετ για μουσική και ταινίες (σαν κάτι φίλους μου αχχχχ) και όταν τους λες ότι έχουν ποιότητα άστα σε κράζουν γιατί τους αρέσει το μπάσο,και συνεχίζουν λέγοντας σου ότι είναι ποιοτικά και καλύτερα από ενισχυτή-ηχεία κτλ...

Last edited:
οταν λεω σε φιλους οτι τα ακουστικα μου κανουν 300 ευρω(και που να ειχα και κανα πραγματικα ακριβο μοντελο!):

"Καλα μ*****ς εισαι?Με 20 ευρω επαιρνες και γαμω τα ακουστικα!
Τι παραπανω εχουν αυτα δηλαδη?"και κατι τετοια....

Εμένα που με ρωτάνε τι είναι αυτά τα 7 φουγάρα μέσα στο σαλόνι?7 ηχεία
- θελεις και κουκλοθέατρο για να δείς τηλεόραση-ειδήσεις?πανι προβολέας.
Γιατί χάλασες τον μπουφέ και έβαλες ολα αυτά τα κολοκύθια με τα λαμπάκια μέσα? Για το ρακ.

Το καλύτερο μου το είχε πει ο πατέρας μου πριν 12-13 χρόνια περίπου.
Έφηβος εγώ,είχα ένα μινι PIONEER τότε και μάζευα λεφτά για να πάρω ένα
ζευγάρι μικρά δίδρομα ACOUSTIC ENERGY για να αντικαταστήσω τα ηχεία του PIONEER.
ΠΑΤΕΡΑΣ:Πόσα μάζεψες?
ΕΓΩ:90 χιλιάρικα.
ΠΑΤΕΡΑΣ:Και τί θα τα κάνεις?
ΕΓΩ:Θα πάρω ηχεία.
ΠΑΤΕΡΑΣ:Γιατί αυτά που έχεις δεν είναι καλά?
ΕΓΩ:Θα πάρω καλύτερα.
ΠΑΤΕΡΑΣ:Γιατί,δισκοκριτικές θα κάνεις?:bang:

Μαέστρος φίλος σπίτι μου:
-" Για βάλε ρε κάτι ν'ακούσουμε αυτά τα πανάκριβα ηχεία που έχεις"
Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος (όχι προς εμένα):
-"Συγνώμη αλλά τι τέμπο είναι αυτό Sir Simon, νέφτι σου βάλανε?"

Μερικές μέρες αργότερα στο σπίτι του μαέστρου:
-"Θέμη μια που είσαι εδώ άκου λίγο το σύστημα, αν όλα είναι εντάξει"
Εγώ μετά το πρώτο πολιτισμικό σόκ (2 τουίτερ καμμένα και οι 2 αναρτήσεις των γούφερ εξαερωμένες= παραμόρφωση>75%) τον ακούω να λέει:
-"Ακούς ποιό είναι το σωστό τέμπο?, όχι αυτό που μούβαλες τις προάλλες."

:hahaha:

Η φοβερή αυτή ιστορία αποδεικνύει οτι σε πολλούς μουσικόφιλους η γνώση και αγάπη για τη μουσική και την ηχητική ποιότητα της μουσικής είναι διαφορετικά και αδιάφορα μεταξύ τους πράγματα.

Και δικοί μου καθηγητές μουσικής ακούν κουαρτέτα Haydn σε κασσετοφωνάκι..

Παίδες και κόρες, όσοι ασχολούμαστε σοβαρά μεοποιοδήποτε hobby, τα χώνουμε έτσι κι αλλιώς...
Εγώ, πχ, ξεκίνησα με ιδιοκατασκευές ηχείων (Κιτ DYNAUDIO Aries) από το κέντρο μεγαφώνου , και ακόμη με καλύπτουν ηχητικά, 10 χρόνια μετά...

Τελικοί από Elektor με Hexfet (2 AVM EVOLUTION M4 Monoblocks Class A τώρα), προενισχυτής πάλι από Elektor, με phono stage του Naim Nac 32s, από σχέδιο του "Ηχου" (Electrocompaniet EC3 τώρα) ,
Πικάπ ένα DUAL με Ortofon OM40 , τότες (Project 9.1 , Denon 304 τώρα) ... Κασετόφωνο ένα NIKKO ND1000s
(TEAC 6030, τώρα) και πάει λέγοντας...

Η πλάκα να κάνεις μόνος σου ενισχυτικά , ηχεία κλπ είναι μεγάλη, αλλά μακάρι να τα "έχωνα" μόνο εδώ: τελευταία χρόνια ξεκίνησα hobby-στικα την ποδηλασία κι εκεί να δείτε γέλια :

Πόσο κάνει το ποδήλατό σου?????:flipout: μηχανή αγοράζεις με τόσα!!!!!

-Υψηλη πιστοτητα,δηλαδη,πρεπει να ακουγεται καλα...
-Να κοβεις και εισητηρια
-Προσεψε μην σε δαγκωσουν τα φιδια που ειναι κατω στο πατωμα
-Πριν 6 χρονια περιπου που ειχα τα Omega,ερχεται μια φιλη σπιτι και λεει,τους θερμοσυσσωρευτες τι τους θες??:grinning-smiley-043