ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ;

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Παιδιά καλησπέρα, αν και δεν έχω φτάσει ακόμα στα όρια για τη λάμπα, όπως ξέρετε έχω εδώ και 3 χρόνια έναν INFOCUS IN80, εντούτοις έχει φθάσει τις 500 ώρες κι ενώ δεν έχω καταλάβει κάποια αισθητή πτώση, (η ίριδα παίζει ακόμα στο 49 αντί για 100 που είναι τέρμα ανοιχτή), θυμάμαι όμως ότι στον BENQ 7800 που είχα ότι κάπου στις 700 ώρες ήταν τέτοια η πτώση που δεν βλεπόταν, οπότε πλησιάζει η ώρα της. Εκανα λοιπόν μια έρευνα τιμών κι η απόκλιση ξεπερνάει το 100%, έχω βρει την λάμπα από 300 ευρώ έως και 140! Ο κωδικός της λάμπας είναι SP-032, είναι κοινός για Χ10, ΙΝ80, ΙΝ81, ΙΝ82, ΙΝ83. Το θέμα είναι ότι με τέτοιες διαφορές στην τιμή, αρχίζω και είμαι καχύποπτος προς τι αυτή η διαφορά. Αν μπείτε στο site Projector central και πάτε στις λάμπες, βγάζει διάφορα σάιτ με αυτές τις διαφορές στην τιμή, την στιγμή που όλα γράφουν ότι είναι η ορίτζιναλ λάμπα της Infocus. Εχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να παίζει; Εχει κάποιος κάποιο στάνταρ ιντερνετικό μαγαζί που να το χει δοκιμάσει και να ναι ευχαριστημένος; Περιμένω προτάσεις παιδιά γιατί ξέχασα να πω, προτιμώ να δώσω τα 140 ευρώ καθότι και μην το πάρει κάποιος για κλάψα, απ την άλλη δεν κρύβομαι, μου χρωστάνε απ τη δουλιά κοντά στα 3 χιλλιάρικα εδώ κι ένα χρόνο τώρα και δουλιά δεν έχει, χρωστάω κι εγώ με τη σειρά μου 3 ενοίκια κι όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι άκρως δύσκολα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

Πριν δυο μήνες περίπου έσκασε η λάμπα του Benq PE770 την ώρα που έβλεπα ταινία, έγινε θρίψαλα... Στο skroutz οι τιμές κοντα στα 300 ευρω μόνο η λάμπα..
Τελικά απο Amazon πήρα αυτή με $147 όλο το κιτ και μέχρι τώρα χτύπα ξύλο παίζει θαυμάσια..

κανοντας ενα γρηγορο ψαξιμο και εχοντας προσφατη εμπειρία απο αλλαγης λάμπας σε ενα BENQ W5000 δεν νομίζω Χρηστο να ειναι κριβες οι λάμπες απο μερικές αντιπροσωπίες
http://www.qualitylamps.eu/BenQ-W5000-lamp-5J.05Q01.001.html?&manid=1600
τιμη λαμπας στην Ελλάδα από την CPI 169

Δεν εχω την παραμικρη ιδα Μανωλη.Μεχρι τωρα αλλαζω προβολεις πολυ πριν τελειώσει η πρωτη λαμπα :p
Παντως το site αυτο ειναι αρκετα γνωστο.Η cpi οντως εχει δωσε την τελευταια διετια φοβερες τιμες σε λαμπες.

Παιδιά πρώτα απ όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όμως η απορία-αγωνία μου είναι πως μπορώ να ξεχωρίσω αν η λάμπα από ένα φθηνό site όπως αυτό που μου υποδείξατε παραπάνω είναι original και δεν τρέχω μετά. Πήρα και γνωστή αντιπροσωπεία της Infocus και μου είπε μια τιμή κοντά στα 270 ευρώ. Εγώ όπως είπα και στο πρώτο post έχω οικονομικό πρόβλημα για τόσα λεφτά, το θέμα όμως είναι μην πάνε χαμένα και τα 149 ευρώ που την έχω δει, εσείς τι λέτε πάνω σ αυτό; Κοιτάξτε αυτή την τιμή. http://www.amatteroffax.com/itempag...er-certified-lamp-for-in81-in82-in83-x10.html

Last edited:
Καλησπέρα.

Στο site http://www.qualitylamps.eu βρήκα την λάμπα για τον epson tw-3500 (που μου έσπασε πριν από 5 λεπτά μετά απο 1100 ώρες λειτουργίας!!!!) αλλά δεν ξέρω αν πουλάνε και το housing μαζί.

Τι να σημαίνει άραγε το "Original projector lamp module ELPLP49";

Έχει την λάμπα μαζί με το housing, είναι το housing μόνο;

Πάντως για 1100 ώρες (τις τελευταίες 20 έβγαλα τα μάτια μου) ακριβούλα είναι.

Και μιας και πρώτη φορά έπαθα κάτι τέτοιο, λέτε να έπαθε τίποτα ο προβολέας;Πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο τώρα που έσπασε η λάμπα;

Δεν είδα και κανά thread με τέτοιο θέμα.Θα ξαναψάξω...

Ευχαριστώ.

Γενικά όταν μιλάμε για lamp module μιλάμε για το περίβλημα της λάμπας μαζί με την λάμπα. Είναι αυτό που αλλάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του προβολέα (αυτό που αναφέρεται στο manual).

Στην περίπτωσή σου, αν έχει όντως σπάσει η λάμπα μέσα στον προβολέα, θέλει προσοχή ώστε να μην μείνουν υπολείμματα γυαλιού μέσα στον προβολέα.

Τις πιο πολλές φορές δεν προκαλείται ζημιά στον προβολέα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..