Τι πακέτο να επιλέξω;

DOOM_NX

Senior Member
17 January 2010
501
Καρδίτσα
Παιδιά, έχω Forthnet 2play που κλειδώνει γύρω στα 5 Mbps down όταν έχει καλό καιρό. Για να αποκτήσω πρόσβαση στο Eurosport HD τι με συμφέρει να κάνω; Forthnet 3play, OTE TV ή κάτι άλλο; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

forthnet 3play.
αστικα/υπεραστικα,24mbs μαζι με startpack πακετο με τα hd του.
40 ευρω το μηνα.
διαφορετικα forthnet 2play και δορυφορικο ote.συνολο 53 ευρω αλλα με σαφως περισσοτερο υλικο στο δορυφορικο του ote.

Last edited by a moderator:
Παντως με 5Mbs ξεχνας το OTE TV μεσω ιντερνετ... Και να δουλευει η τηλεοραση θα εχεις προβληματα στο ιντερνετ.

Και ενα αλλο ειναι το σταρτπακ με HD χωρις απεριοεριστα τηλεφωνα και βγανει 35 Ευρω.

Έκατσα και έκανα μια διεξοδική σύγκριση μεταξύ Nova και OTE TV και τελικά είδα πως ο OTE δε με συμφέρει, όπως λέτε.

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε τη Forthnet 2play με απεριόριστα σταθερά (27,9 /μήνα). Στόχος μας να αποκτήσουμε Eurosport HD.

Για αναβάθμιση σε Nova 3play, θα πρέπει να πληρώσω μια φορά 50 ευρώ για τον δέκτη και 12 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα (πλην τους πρώτους δύο που θα πληρώσω 7). Για να πάω σε Forthnet 2play με σταθερά + OTE TV Family, θα πρέπει να δώσω 112 ευρώ στην αρχή για εγκατάσταση κεραίας και τηλεχειριστήριο και 19 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα. Στην πρώτη περίπτωση είναι δωρεάν η κεραία και η εγκατάσταση, στη δεύτερη σου δανείζουν χωρίς χρέωση το δέκτη, αλλά πληρώνεις το remote.

Σχετικά με τα κανάλια, υπάρχουν πολλές διαφορές. Στα αθλητικά, ο OTE δε δίνει το Eurosport 1, όμως προσφέρει το Extreme Sports. Το ESPN που δείχνει αμερικάνικα και το ESPN classics που δείχνει παλιά παιχνίδια δε με ενδιαφέρουν τόσο. Αντίθετα στη Nova έχεις Action24, Motors TV, Eurosport 1 και Novasports Highlights.

Κατά τ'άλλα, τα μόνα ενδιαφέροντα κανάλια που βλέπω στο OTE TV είναι: History HD, Discovery Science, Investigation Discovery, Travel HD, MAD Hits, iConcerts HD, LUXE.TV HD και Sundance Channel HD. Το περιεχόμενό τους όμως δε νομίζω ότι αξίζει τα εξτρά λεφτά στην εποχή που ζούμε, ενώ το History υπάρχει σε SD και στη Nova.

Μάλλον πάω για Nova 3play... Έχω δοκιμάσει και την online υπηρεσία Eurosport Player, αλλά είναι της πλάκας και το HD μόνο HD δεν είναι (αν δουλέψει).

ΥΓ: Ξέρετε αν ο δέκτης της Nova συνδέεται στο PC για να βλέπω και να γράφω μέσω Windows Media Center;

Έκατσα και έκανα μια διεξοδική σύγκριση μεταξύ Nova και OTE TV και τελικά είδα πως ο OTE δε με συμφέρει, όπως λέτε.

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε τη Forthnet 2play με απεριόριστα σταθερά (27,9 /μήνα). Στόχος μας να αποκτήσουμε Eurosport HD.

ΥΓ: Ξέρετε αν ο δέκτης της Nova συνδέεται στο PC για να βλέπω και να γράφω μέσω Windows Media Center;

για την περιπτωση σου,νομιζω οτι ειναι ο καλυτερος συνδυασμος.

ο απλος 831 δεκτης της νοβα δεν μπορει να γραψει αλλα ουτε και να συνδεθει με Pc.
εαν θες εγγραφες,πας αναγκαστικα στον 865pvr.νομιζω τον χρεωνει κανα 150αρι.

Κατάλαβα. Δεν υπάρχει κάποιος αποκωδικοποιητής Nova που να συνδέεται σε PC, όπως τα stickάκια DVB-T. Αναγκαστικά +100 ευρώ. Πάω να δω χαρακτηριστικά...

Θεωρείτε ότι τα Eurosport HD, National Geographic HD, Nat. Geo. Wild HD και Discovery Showcase HD δεν αξίζουν τα 5 ευρώ/μήνα;

Μπορεί να τα αξίζουν για κάποιους από εμάς. (εξαρτάται απ' τις προτιμήσεις του καθενός).
Το θέμα είναι ότι, αθροιστικά, είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά για τη Νόβα (σήμερα).
(62+5) Χ 12 = 804 το χρόνο.

Εγώ έχω ήδη forthnet 2play και έλεγα να πληρώσω +12 ευρώ/μήνα για να έχω Nova με τα παραπάνω HD κανάλια. 60 ευρώ το χρόνο δηλαδή (50 τον πρώτο χρόνο). Μου διαφεύγει κάτι;

Για αναβάθμιση σε Nova 3play, θα πρέπει να πληρώσω μια φορά 50 ευρώ για τον δέκτη και 12 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα (πλην τους πρώτους δύο που θα πληρώσω 7). Για να πάω σε Forthnet 2play με σταθερά + OTE TV Family, θα πρέπει να δώσω 112 ευρώ στην αρχή για εγκατάσταση κεραίας και τηλεχειριστήριο και 19 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα. Στην πρώτη περίπτωση είναι δωρεάν η κεραία και η εγκατάσταση, στη δεύτερη σου δανείζουν χωρίς χρέωση το δέκτη, αλλά πληρώνεις το remote.

Σχετικά με τα κανάλια, υπάρχουν πολλές διαφορές. Στα αθλητικά, ο OTE δε δίνει το Eurosport 1, όμως προσφέρει το Extreme Sports. Το ESPN που δείχνει αμερικάνικα και το ESPN classics που δείχνει παλιά παιχνίδια δε με ενδιαφέρουν τόσο. Αντίθετα στη Nova έχεις Action24, Motors TV, Eurosport 1 και Novasports Highlights.

Κατά τ'άλλα, τα μόνα ενδιαφέροντα κανάλια που βλέπω στο OTE TV είναι: History HD, Discovery Science, Investigation Discovery, Travel HD, MAD Hits, iConcerts HD, LUXE.TV HD και Sundance Channel HD. Το περιεχόμενό τους όμως δε νομίζω ότι αξίζει τα εξτρά λεφτά στην εποχή που ζούμε, ενώ το History υπάρχει σε SD και στη Nova.

Μάλλον πάω για Nova 3play... Έχω δοκιμάσει και την online υπηρεσία Eurosport Player, αλλά είναι της πλάκας και το HD μόνο HD δεν είναι (αν δουλέψει).

Αν σε ενδιαφέρει μόνο το eurosport hd και είσαι συνδρομητής forthnet,βάλε το start pack+hd και με 40 ευρώ τον μήνα καθάρισες.

Εγώ έχω ήδη forthnet 2play και έλεγα να πληρώσω +12 ευρώ/μήνα για να έχω Nova με τα παραπάνω HD κανάλια. 60 ευρώ το χρόνο δηλαδή (50 τον πρώτο χρόνο). Μου διαφεύγει κάτι;

Εσύ ξέρεις, κοίταξε τη τσέπη σου.
Εγώ δεν έχω forthnet (είχα Νόβα fullpack = 62/μήνα και την έκοψα).
Παιδιά, δεν είμαι εναντίον της Νόβα, είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς (ανταγωνισμός, άν υπάρχει).

Μη βαράτε... Ξέρετε κάποιον φθηνότερο τρόπο για παρακολούθηση Eurosport HD τότε; :/

Μη βαράτε... Ξέρετε κάποιον φθηνότερο τρόπο για παρακολούθηση Eurosport HD τότε; :/

Να σε ρωτήσω κάτι; γιατι τοσο πολυ το eurosport ασχολείσαι με σκι η κάτι τέτοιο;

Να σε ρωτήσω κάτι; γιατι τοσο πολυ το eurosport ασχολείσαι με σκι η κάτι τέτοιο;

Είναι το μοναδικό που δείχνει σχεδόν όλους τους αγώνες της UCI. Επιπλέον, τα online streams δεν βλέπονται και το Eurosport Player δουλεύει κατά βούληση, ενώ το HD του είναι 720p25 και ο ήχος πότε Βουλγάρικα πότε Ελληνικά. Το καλύτερο όλων, το χρεώνουν 5 ευρώ το μήνα. Καλύτερα να τα δώσω στη forthnet και να πάρω σήμα της προκοπής. Θα πάρω όμως; :/

Για να μπορέσεις να κάνεις εγγραφή σε HD με τον δέκτη της Νοβα θα χρειαστείς το pvr 865..

Πολύ ωραία, θα γράψεις αυτά που θέλεις και θα τα θαυμάζεις μόνο με τον δέκτη της Νοβα, δεν μπορείς να μεταφέρεις τις εγγραφές σε pc....

Ναι, όπως λέει ο Αντώνης και μάλιστα αν διακόψεις την συνδρομή, "χάνεις" και αυτά που έχεις γράψει!

Τόοοοσο καλά! Σου δένει εντελώς τα χέρια δηλαδή. Νομίζω θα προτιμήσω τον 831 τότε. Έτσι κι αλλιώς φροντίζουν άλλοι για την εγγραφή και το sharing στο ίντερνετ...

Αυτό το 112 και το τηλεχειριστήριο που αναφέρεις δε το καταλαβαίνω. Η εγκατάσταση + εξοπλισμός στον ΟΤΕ κοστίζει 100 ευρώ, αλλά μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με πολύ λιγότερα. Το τηλεχειριστήριο τι είναι; Έχει τηλεχειριστήριο ο δωρεάν δέκτης.

Το πρόγραμμα του Eurosport1 και του Eurosport1HD είναι το ίδιο, γι' αυτό και ο ΟΤΕ έχει μόνο το HD. Η Nova έχει και τα δύο αφού έχει και συνδρομητές SD. Οπότε αυτό δεν είναι έλλειψη.

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αν θες εγγραφές στο PC θα πρέπει να πάρεις έναν HDCP stripper και μία κάρτα εγγραφής HD.

Πάντως υπάρχουν και άλλοι συνδιασμοί, πχ Wind Double Play M + OTE TV που αν συνδιαστεί με κινητό Wind ίσως βγαίνει πιο φτηνό. Επίσης τρέχει τώρα πολύ χαμηλή προσφορά Hol adsl plus στα 16 ευρώ και επιπλέον έκπτωση αν έχεις κινητό Vodafone. Σε αυτό το συνδυασμό με ΟΤΕ TV value pack είσαι κάτω από τα 35 ευρώ το μήνα (αν και εγώ θα πήγαινα σε OTE TV full pack).

Επίσης, αφού σε ενδιαφέρουν οι εγγραφές στο PC, να πούμε εδώ πως ο παλιός δέκτης του ΟΤΕ με την component έξοδο προσφέρεται για HD εγγραφές χωρίς προστασία.